2011 MEB Gaziantep Gençler Stilize Türkiye Finali Yarışması Olayları
2011 MEB Gaziantep Gençler Stilize Türkiye Finali Yarışması Olayları

2011 MEB Gaziantep Gençler Stilize Türkiye Finalinde Çıkan Olaylar

GAZİANTEP’TE düzenlenen halk oyunları yarışmasında Bursa Osman Gazi Ali Osman Sönmez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi kız folklor ekibinden bir öğrencinin gösteri sırasında bayılmasının ardından salon karıştı. Arkadaşlarının yardımına koşan bazı kız öğrenciler ağlarken, bazıları da sağlık görevlilerinin gelmesi için çığlık attı. Jürinin uyarısıyla müzik kesilerek bayılan öğrenciye müdahale edildi. Bu sırada Bursa ekibinin öğretmen ve yöneticileri, jüri üyeleriyle, diğer görevlilere saldırdı. Bunlara folklörcüler de katılınca kavga çıktı. Yaklaşık 3 dakika süren kavga araya girenler tarafından sona erdirildi.

Karataş Spor Salonu’nda düzenlenen ve bölgelerinde birinci olan 12 orta öğretim okulunun halk oyunlarının erkek ve kız ekipleri, birinci olabilmek için birbirleriyle kıyasıya yarıştı. Yarışmada, Ankara Etimesgut Eryaman Lisesi, Bursa Osman Gazi Ali Osman Sönmez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi, Ordu Atatürk Anadolu Lisesi, Kastamonu Kız Teknik ve Meslek Lisesi, Kırklareli Anadolu Lisesi, Siirt Zübeyde Hanım Lisesi, Antalya Kepez Hızır Reis Teknik Meslek Lisesi, Manisa Demirci Anadolu Öğretmen Lisesi, Konya Selçuklu Mehmet Halil Hekimoğlu Teknik Meslek Lisesi, Artvin Anadolu Lisesi, Van Orhan Okay Lisesi ve Iğdır Şehit Piyade Çavuş Tunay Çatuk Çok Programlı Lise öğrencileri gösterilerini sundu. Gösterilerin ardından bazı okul yöneticileri, puanlamadan dolayı jüriye itiraz etti.

Salonu karıştıran gelişmeler ise Bursa Osmangazi Ali Osman Sönmez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nin kız ve erkek öğrencilerinin karma gösterisi sırasında başladı. Bir kız öğrenci aniden fenalaşarak yere yığıldı. Arkadaşlarının yere düştüğünü fark edemeyen öğrenciler bir süre daha oyunlarına devam etti, daha sonra, gösteriyi bitirip yere düşen arkadaşlarının yanına koştu. Bu sırada bazı kız öğrenciler ağlarken, bazıları da sağlık görevlilerinin gelmesi için çığlık attı. Tüm bu gelişmeler yaşanırken müzik yayını bir süre daha devam etti. Jüri üyelerinin uyarısı üzerine yaklaşık 45 saniye sonra müzik kesilerek bayılan öğrenciye müdahale edildi. Bu sırada Bursa ekibinin öğretmen ve yöneticileri jüri üyeleriyle, diğer görevlilere saldırdı. Bunlara folklörcüler de katılınca ortalık savaş alanına döndü.

Yaklaşık 3 dakika süren kavga, araya girenler tarafından yatıştırıldı. Bursa ekibi yarışmayı tamamlamadan otobüsüne binerek salondan ayrıldı.

KAVGANIN NEDENİ BAYILAN ÖĞRENCİ

Bu arada Bursa Osman Gazi Ali Osman Sönmez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ekibinin yöneticilerinin tepkisine neden olan olayla ilgili ilginç bir detay ortaya çıktı. İddiaya göre, ekipteki kız öğrencilerden biri rahatsızlanınca folklor ekibi yöneticileri jüriye başvurarak, ikinci olan yarışma sırasının arka sıralara alınmasını, bu arada öğrencilerini kontrol için hastaneye götürmek istediklerini söyledi. Ancak, jüri bu teklifi yarışmanın kurallarına aykırı olduğu gerekçesiyle kabul etmedi. Söz konusu öğrenci yarışma sırasında fenalaşınca da Bursa ekibinin yöneticileri jüri ve diğer ilgililere saldırdı. Yarışma sonucunda Kırklareli Anadolu Lisesi en fazla puanı alarak Türkiye birinciliğini kazandı.

Olayın videosu için tıklayınız..

Buna da bak

2020 THOF 2.Kademe Antrenörlük Kurs Duyurusu

2020 THOF 2. Kademe Antrenörlük İntibak Kursu Duyurusu

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu 2020 yılı içinde 2. Kademe Antenörlük belgesi için Usta Öğreticilere intibak …

48 yorumlar

  1. AqSéHirLéé qHéNç

    Aliniz Osmanınızı söndürürüm ammmaaaa. Adam olun akıllı olun . en büyüüük Akşehiiirr.
    Elbet birqun iL yaRışMasnDan çıqıp garşıLaşaccaaaz!

  2. AşAlımmm
    geceni gündüzüne katıp oraya gelen ekip sahnede güzel bişey verebildiysebirinci olur arkadaşlar.o an sahnedeki ufacık bir mimik güzelbir komut biitirir işi.sen geceni gündüzüne kattında biz yan gelip yattıkmı kar tatili yarıyıl tatili hatta ve hatta yeri geldimi yaz tatili sıcağın altında saatlerce çalıştık yağmurda çamurda unutmam bir finnalde arkadaşımızın biri provada ayak bileğini burktu ve doktorun en az 4 gün fazla zorlama dediği kız çıkıp çatır çatır oynadı.abisinin düğün sırasında gelip yarışmaya giren arkadaşımızı sölemiyorum bile.varmı bu fedakarlıkları yapabilecek kişi

    02 Haziran 2011, 09:09

    Sen bu yorumu yazmışsın ama , halkoyunlarına gönül veren bir siz değilsiniz . Bölge finalinde Bir oyuncumuz , sağ ayağını kullanamamasına rağmen çıktı oynadı , yine bölge finalinde bir kız arkadaşımız ablasının düğününün o gün olmasına rağmen çıktı oynadı ! Sen halan kendini bizden üstün mü görüyorsun ?

  3. 04 Haziran 2011, 02:03 tarihinde yorum yapan “antepli” isimli ziyaretçiye cevaben şunları söylemek istiyorum . ;
    Youmlarımıza karşılık olarak yazdığn yorumda bi kısım dikkatimi çekti ; ” niye antepte agzını acamadın bursa ekibi ordayken korktunmu ben orda izledim sürece seni ekibini gördüm kenarda oturmusunuz bide bizim yöreleri oynama gayreti gösterdinse bida burda abuk subuk yazma ” yazmışın .
    Sen bu yarışmayı izlememişin , anlaşıldı . Kimden duyduğun şeylerle gelip bu youmu yaptın meak ediyorum . Ya da sen rumuzunda olduğu gibi gerçekten “antepli” değilsin de bize karşı sadece acizce garezi olan bizi aklınca rencide etmeye çalışan , bizi çekemediğin için oyunumuzu ve temsil ettiğimiz yörenin türkiyedeki en iyi stilize ekibi olduğunu kabul etmek istemeyen biri misin ? merak ettim yaaani 😉 Yarışmayı sen izlememişsin ; nerden mi anladım ? Bursa sahnedeyken biz salonun 100 mete yakınında bile değildik . Kostümlerimizideki son kontrolleri tamamlamak için hala otelemizdeydik ve yarışma için geekli kalmış ufak tefek işlerimizle ilgilendiğimiz sırada kulaktan duyma bilgilerle Bursa diskalifiye olmuş diye duymuştuk . Nedenini , gerçek olup olmadığını bilmeden , kendi halimizde otelimizdeydik . Ki hoş , yarışma salonunda olsaydık bile , Ejder Babamız bizden önceki sahne alan ekipleri izlememize asla izin vermeyeceğini bize Geleneksel Yarışması Türkiye Finali için Sinop’a gittiğimizde de söylemişti . Orda değildik , olsaydık bile i,zlemezdik . Ki sen , geçmiş burda yorumunda bursa ordayken korktun mu geçip tribünde sessizce oturmuş izliyordun diyorsun . 😀 Biz geldiğimizde Bursa salonu terk etmişti bile . 😉

    2 ) “bide bizim yöreleri oynama gayreti gösterdinse bida burda abuk subuk yazma ” Biz gayret gösterdik ama başarımız kaçınılmazdı . Sahnede , daha önce başımıza geleceği aklımıza bile gelmemiş bi olay geldi . Gelinimizin kostümünden düşen bir parça bizim 2 puan kaybetmemize olanak sağladı . Biz bir puan daha alsaydık , Kırklareli ile eşdeğer olacaktık . 2 puan kaybettik . Anlarsın ya ; eğer o iki puanı kaybetmeseydik Kırklareli’nden bir puan fazla alarak birinci olacaktık . Manisa Ve kırklareli arasında yanlış hatırlamıyorsam 0.30 gibi bir puan farkı vardı . Kırklareli birinci , manisa ikinci . Bizim kostüm parçamız düşmeseydi Biz 1 tam puan fark atmış olacaktık Kırklareli’ne . Ki biz ; dereceye giremeyen 8 ekibin de bölgeden birinci çıkmış olmasına rağmen onları bile geride bırakarak üçüncü olduk . Başarımız , 1.likle yahut 3.lükle zaten kaçınılmaz bir biçimde taçlandırılacaktı . Bunu o kafanızda oluşturduğunuz duvarların ardından bakmaya çalışarak değerlendirin derim . Hadi eyvallah 😉

  4. ümit şahan ..Olaylar sırasında oradaydım; hastaneye kaldırılan öğrenci erkekdi ve yarışmaya da çıkamadı. ekip bir kişi eksik oynadı ve ekibin sırasını kaydırmak jürinin elindeyken işi zora koştular. O ekip aylarca bu yarışmaya hazırlanıyor, binlerce lira masraf ediyor yazık değil mi? Ne vardı yani 4. yada 5. sırada çıksalardı. İşte yukarıdakiler aşağıdakilerin durumunu bilmeyince böyle olur. HELAL OLSUN BURSA EKİBİNE!!!
    4 · Beğen · Yanıtla · 30 Mayıs, 12:23

  5. Çetin Çelik …..arkadaşlar bakın biyerde yanlış yapıyoruz ben bu yarışmadaydım çıkan olayların hakemle yada sonuçla hiçbir alakası yoktu bursa ekibi 3 sırada yarışan bi ekipti oyunculardan biri yarışma öncesi rahatsızlanınca hocaları milli eğitim bakanlığı temsilcisi sayın AĞAÇKANLI ile görüşüp ondakika süre yada çıkış sıralarının değiştirilmesini istedi sayın AĞAÇKANLI buna müsade etmedi vede doktorların ısrarına rağmen diskalifiye ederim diye deklare etti dolayısıyla ekip 1 eksik oyuncuyla çıktı buna içerlenen oyuncular sahada baygınlık geçirince arkadaşlarıda sayın bakanlık temsilcisine tepki gösterdiler yani bu olayla hakem arkadaşların uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur orada olan herkes buna şahittir olayı farklı boyutlara çekmeye çalışan arkadaşlar biraz daha dürüst davranıp gerçekleri anlatırlarsa olayın doğruluğunu bütün kamu oyu anlayacaktır saygılarımla.
    5 · Beğen · Yanıtla · 31 Mayıs, 22:50

  6. ısımsız kardesım ..lafı ıstedıgın yone cekıp cvp verme ben sayın ejder hocanızı ıyı tanıyorum yuregı tertemız bır ınsandır..ona layık olmaya calısın …o boyle kırlı yorumlar yapmanızı ıstemez..bır basarı kazanmıssınız sımarmanıza gerek yok… bursanın basına gelen ınsanı bır olaydır sızınde basınıza gelebılırdı…

  7. yukardaki yorumlarda biri , konya antepte antep yöresi oynayarak yalakalık yapmaya mı çalışıyosun yazmış ! ne demek bu ?! antep yöresini oynamaya başladığımız yıl bu yıl değildi ve türkiye finalinin antepte olacağını bilmiyorduk ! ne demek bu ?!

    2. olarak ; birisi bizim ekibimizin Ejder BABAMA yakışan bir ekip olmadığımızı söylemiş ! biz babamıza yakışan bir ekibiz, bunun kabullenilemeyecek bir tarafı yok !

  8. Arkadaşlar bende Bursa ekibinden malesef o olayları yaşamış bir öğrenci olarak buraya duygularımı yazmak istedim. Sonuç olarak ortada bizde dahil çok kişinin bilmediği şeyler var anlaşılan. Sonuç olarak derece önemli değildi biz en azından orada gösteri yapmak isterdik. Herhagi bir derece almasak bile oyunumuzu göstermek isterdik ama yapacak birşeyde yoktu ortada bir haksızlık olduğunu savunuyoruz. Doğruların mutlaka ortaya çıkmasını temenni ederim ki suçlu durumda olmadığımız takdirde gerçekten ağırımıza gidiyor. Herkese Saygılar. Derece yapmış arkdaşlara tebrikler.

  9. slm arkadaslar ben bursadn bizde bu isimsiz denen şahsı arıyoruz ve kim oldunu bulmaya calısıyoruz bu isimsiz saglam bilgiye edin miş ama…küfür etmesi olayı dogru bilmesi bişey ifade etmez arkadaşlar burda yarışma yada birincilik deyil söz konusu adelet ve dogru ların acıga cıkması….ve bursa ekibi olalak yarışma derdinde deyiliz birinci 3. 5. söz konusu deyil ..arkadaslar bursa 2 yada 3sıra kaydırılsın dedi ve bu cavapta kabul edilmedi orda olan arkadaşlar.. buna siyirt ve ıgdır ekibi sıralarını vermeyi kabul etdi ama onada ret cevabı alındı…daha sonra detaylı tüm bilgileri yaz caz arkasalar…..ama bizde bursa olarak isimsiz denen sahısı arıyoruz küfürlü konuşmasından dolayı….ben bursa eki olarak tüm camıyadan özürdiliyorum ..bizler dancı ve kültür elcileriyiz….konusalım tartısalım ama sakın ola küfür olmasın …….not..bizim yarışmacı ekiblerle vede hakemlerle hicbi derdimiz yok hakemleride zan altında bırakmayalım….

  10. Söylediklerinize sadece gülüyorum antepli güzel yazmışsın Bizi savunmuşsun teşekkür ederim evet ben küfür ettim doğrudur seviyesizlik ve terbiyesizlik yaptım. Buna herhangi bir şey söylemiyorum farkındaysan o yazdıkalrım gece saatlerinde yazıldı onlar yazılmadan önce ben bilgisayarımda yalavo grup yarışması oyunumuzu izledim ve gerçekten burada çok duygulandım aşırı derece sinirlendim ve çok ağladım ve o sinirle küfür ettim kabul doğrudur ama söyledikelriminde arkasındayım her zaman sadece bursa istenmiyordu ve belli edip şahsen ağızlarıyla de söyledier gerçekten bize yapılan çok büyük ayıptı biz bunu kaldıramadık o sahnede ve o olay patlak verdi ama şunu da söyliyim hani gerçekten çok koydu aylarca verilen emeğin bu şekilde yenmesi aşırı derece çok fena koydu içimize ne kırlarelinin 1. si olması vs. bunlar sorun değil çünkü herkes biliyor ve tahminde ediyor federasyon başkanına yapılan yalakalıktı bu kırklarelinin 1. olması ve söylediğin gibi antepli kırklarelinin oyununu biz belediyemizde yıldız 6-10 yaş arası grubumuza öğretiyoruz ben o lafların üzerine gerçekten herkesten özür dilerm küfür etmek saygısızlığımdı ama o anki sinirle yapacak başka birşeyimde yoktu ama dediğim gibi bizim haklı olduğumuzu kanıtlayan her belge mevcut ifade rapor video kaydı vs vs. bunlar gerektiği yerlere mutlaka ulaşacaktır. herkese saygılar

  11. Arkadaslar gecmiş olsun elinde sonunda adalet yerini bulucaktır. aylarca verilen emekleri bazi şerefsizler cıkıp yiyolar sanirim onun gölgesi altında olanlarda hak etmedikleri bir kupayı alırlar ve onunla utanmadan övunurler birde ayıp arkadaşlar ayıp birbirimize destek olup halk oyunları içindeki serrefsizleri saf dısı bırakıcamıza nedense o serefsizlerin suclu gösterdigi kişilere yükleniyorlar videolarda hersey ortada saldırıya ugrayan bir bursa ekibi var ve siz hala daha bursayı kotuluyosunuz ayıpdır ama dogru iftira atmasanız birdaha nasıl birinci olucaksınız deilmi ama sunu rahatlıkla soleyeyim aynı durumda siz olsaydınız bursadan size destek yagardı ama adam olmayana neyi anlatıcaksın ki kupa isteyen varsa bursaya gelsin bizim elimizde fazlasıyla var alnımızın akıyla aldıgımız kupalar var bır birincilik için emege saygısızlık yapmayın onurlu ve gururlu olun ,ama sizde böle birsey olsaydı bu yarısmanın iptalini isterdiniz deilmi delikanlı olan varsa bu yarısmanın iptalını istesin ve adaletli bir yarısma yeniden duzenlensin herkez elini vijdanına koysun ve halk oyunlarından anlamayan mallar cıkıpta buraya yorum yazmasınlar,

  12. Ya arkadaslar hep aynı seylerı konusuyoz sanırım..bence bu ısler duzelmez..bızım halk oyuncu egıtmenler ekibi kotu olursa vede kaybettımı şerefsiz hakemler yaptı der idarecileri inanır..şimdi kırklareli 1. olmus havalarından gecılmez….konya 3. olmus nazından gecılmez…

  13. hakettiğimiz için KAZANDIK…hak etmeden kazandın ismail can ben ekibini izledim ilk okulrın oynadı oyunu oynadınız ..ş.imdi görüntüleri izleyince insanlar soracak bu Kırklareli ekibi nasıl 1. oldu diye cevaplayalım çünkü Kırklareli eğitmeni federasyon başkanının öğrencisi olma erdemine ve ayrıcalığına sahip…

    Gaziantep de oraya eğlenmek için giden katılımcı gençlerin uğradıkları haksızlıkları insanlar bilsin istedik.Yeni federasyonunda gerçek yüzünü biz gördük insanlarında görmeye hakkı var diye düşündük.Eğer bir yanlışımız varsa düzeltiniz……………………………………………………………………………………………………………………………………………..ya..rışmadan bir gün önce federasyonun Kırklareli ekibini 1. Manisa ekibini 2. yapacağı konuşuluyordu. Federasyon başkanının hakemleri atadığının ortaya çıkması da bu yarışmanın şaibeli olduğunun kanıtıdır. Şimdi bir soru sormak lazım yarışma hakemlerini federasyon başkanımı atar yoksa MHK mi? Madem hakemleri başkan atıyor mevcut MHK ne…den var? Bu hem etik değildir hem de yasal suçtur. Yarışma sonuçlandı 1.Kırklareli 2.Manisa söylenecek başka söz yok……evet bu sözler dısardanda duyuldu ankara kırklar elinden cok cok güzeldi izleyinde nsl bir olmusun anla kırklar eli hak etmediniz galibiyete sevinme icinizde cok deyerli dancılar var ve kendileri diyolar hak etmedik işte o gercek bir dancı ruhuna sayıptır.

  14. isimsizle ismail can denen …..seviyesi düşük cocum bida yazma buraya gidin parkata oynayın evladım

  15. konyalı kerdeşim senin yaran cokmu agır ben bi veli ve eski eyitmem olarak şöyle düşünüyorum…bursa senin canını fana acıtmış belli kıvranıyosun ama inan cok aciz bi dancıymısın sürekli takip etyorumda hep bi caba icindesin niye bukadar yırtıyosun kendini…orayada küfür yazan sahıslar bana msn adresinizi verin ben direk hocalırınızla görüşim bu ne terbiyesizlik ..adam gibi yazmayan girmesin bu siteye..konyalı madem okadar erkektinde niye antepte agzını acamadın bursa ekibi ordayken korktunmu ben orda izledim sürece seni ekibini gördüm kenarda oturmusunuz bide bizim yöreleri oynama gayreti gösterdinse bida burda abuk subuk yazma ….ba arada birinci oldumdiye yırtınan evladım ben sizin oynadınız oyunu ilk öretim örencierine veriyorum guldürmeyin kendinize birinci olduk diye evet bende oralarda bi söylenti duydum camiyadaki bi baskan kırklar elinden oldu icin siz birinci oldunuz ordaki alın teriniz deyildi ki ankarada sizden cok cok güzel oynadı…o yarısmada bi fovori bulamadım kendime encok bursayı merak etyoduk onuda göremedik mersin ve kahraman maraştan gelen ekibler var ve sacece bursayı izlemeye gedik diye konusuyolardı ve olaylar cıkınca her iki ekepte cekti gitti …oyuzden ne konya yırtın ma nede kırklar eli bosbos sevinme suna emin olun hocalarınızla görüşcem burda kuyruk acısı olan dancı olmaz…

  16. -ANTEBİ KOTU EV SAHIPLIGI YAPTIGI ICIN BINLERCE SEFER KINIYORUM..
    -BURSA EKIBINE COK COK GECMIS OLSUN DIYORUM.
    -KONYALI KARDESIM AYIP SANA EJDER HOCAYA YAKISIR OGRENCILIK YAPMIYORSUN.. HOCANIZI IYI TANIYORUM AYIP SIZ ONUN OGRENCISI OLAMAZSINIZ..BEN SENI DEGIL HOCANIZI VE OLGUNCA DUSUNEN DIGER EKIP OYUNCULARI TEBRIK EDIYORUM..
    -KIRKLARELI EKIBINI ALAHA HAVALE EDIYORUZ.. FEDERSYON BASKANINA JEST-OLSUN DIYE KIRKLARELİ EKIBINI 1. YAPMISLAR

  17. sSiz geçeceksiniz bu işi bi kere İlk yazımdada söylendiğim gibi fırsattan istifade derece yapan çok bilmiş arkadaş tama sen kralsın. 🙂 Kimin haklı olduğunu bilmesi gerekenler zaten biliyor he bilmese Federasyon başkanı neden okul yöneticisini Özür dilemek için Arasın ? Neden yarışmanın iptali için masa kurulsun ? 🙂 Elimizdeki belgeler antep karakolunda alınan ifadeler hastahanede alınmış darp raporuları gibi vs. vs. zaten herşeyi açıklıyor. Madem Bursa’da yani bizde sorun var çirkef olan biziz Neden federasyon başkanı elimizdeki belgelerin gerekli yerlere gitmesini istemiyor ? Ki bunun gibi bir çok şey 🙂 Siz şimdilik yatın kalkın Fırsattan istifade aldığınız kupa ile sevinin 🙂 Ayrıca halil ağaçkanlının nasıl adi bir insan olduğunuda biliyoruz siz bilmesenizde bilmesi gereken şahıslar biliyor zaten ağrıda yapılan haksızlık mı desem ? Türkiye finalinda yarışma esnasında sahnede oynayan ekibe yabancı maddeler atan Halil ağaçkanlı yalakası kişilere neden ses çıkarılmıyor ? Neden o esnada Durun yaptığınız yanlış denilmiyor ? Çünkü bu işte birilerinin çıkarları var he ama siz anlamazsınız siz sadece boş konuşur oynamasını bilirsiniz siz sadece hakları yenilerek diskalifiye edilmiş bir ekibin kötü durumundan faydalanarak derece yaparsınız ama ben buna birşey demiyorm ki siz de haklısınız Bizim oynamamıza izin verseydiler biz o sahneye çıkar oynardık her türlü alırdık zaten siz anca 2 3 o da belki 🙂 Daha fazla birşey demiyorum.

    7- NEDEN HEP BU TÜR ŞEYLER BURSA’DAN ÇIKAR Kİ BİR İRDELENSEMİ ACABA Beşiktaş seyircisi ile , beşiktaş takımı ile Diyarbakır sporla vb vb neden hep bursa acaba. Herkese saygılar.

    Buna cevap olarakta şunu söyliyim:

    Beşiktaşla ne olay yaşamışız ki ? Bursaya gelemediler korkudan gelemezler çünkü istanbul da binlerce kişi ellerinde bıçaklarla döner bıçaklarıyla samuray kılıçlarıyla saldıran Beşiktaş taraftarına karşı sadece toplasanız 400 belki 500 kişi hiç bir alet kulanmadan karşı koymuştur. bunu ben söylemiyorum. Medya söylüyor Beşiktaş bunu yapınca Olay büyümüyor nedense ? Ama kendisine yapılmış bir şeyi aynı şekilde cevap vermek istenilincede bursa taraftarı hep kötü oluyor günlerce bitmiyor davası bilmem ne cezası geliyor ama beşiktaş a hiç bir ceza gelmiyor arkdaş Nasıl iş var mı çözüm bulan ?

    Sonra diyarbakır olaylarınada değinirsek o olaylarında nasıl olduğunu cümle alem biliyor 🙂 Mağlubiyeti gururuna yediremeyn diyarbakır taraftarlarının sahaya inerek maça iptal ettirmek istemeleri ve bu emellerine ulaşmaları karşı taraf olarak Bursa lılardan cevap almayacağınımı sanıyorlar ? Siz olsanız vermicek misiniz ? Tabiki de hayır tabikide vermeyeceksiniz Çünkü sizde Ne 500 kişi ile binlerce ellerinde bıçakla bekleyen köpeklere saldıracak yürek var ne o yarışma sahnesinde yapılan haksızlığa ortalığı yıkacak yürek var Bence olay burada bitiyor zaten federasyon yalakaları 🙂 Zaten erkek olan adam o olaydan sonra önce gerçeği araştırır ona görede lafını söylerdi.

    Şunu da söyliyim içimde kalmasın. 🙂

    Bursa ekibine ek süre verilmedi eğer verilseydi hiçbir tatsızlık çıkmayacaktı zaten Sağlık görevlisi gelip Halil ağaçkanlı ya diyor ki : Rahatsız olan arkadaşın 1 saat dinlenmesi gerekiyor sizin yönetmeliğe uyarak bu ekibe ek süre vermeniz gerekiyor diyor. He ama burada Bursa yı çekemeyn bursa yı istemeyen belki de bir yerlerden para alan (Olmadığı Ne Malum dimi 🙂 ) Şahıs gerekli izni vermiyor sonrasın da ekibimizin kız arkdaşları o sahneye ağlayarak çıkıyor tam erkeklerin giriş yapacağı yere bizler koşarak giriyoruz ve orada oynayan 31 Kişi de ağlıyor. Yüzümüze bakan Jüri üyesi ağlıyor. Ve biz jüri ye saldırmadık Hakkımız yendi Siz her ne derseniz diyin benim çokta şeyimde Bizi melimizde belgelerimiz var Haksızlığımızı ispat eden rapor ifade video kaydı gibi örneklerimiz mevcut Ve bunlarda gerekli yerlere ulaşıcak o zaman hepiniz susacak Biz konuşacaz 🙂 Hadi Öptüm 🙂

  18. 03 haziran 2011, 12:08 de yazan yukardaki halk oyuncu değildir. halk oyuncu 2 dir.

  19. 1-çıkan olayların sorumlusu hiç bir şekilde federasyona ve hakemlere mal edilmemeli, hakemler ne yapmış oyuncuya bakarken nazarmı değdirmişler.
    2-yarışma sırasını değştiredek kurul düzenleme kuruludur. bu da milli eğitim bakanlığı temsilcileridir. bu işte THOF un bir dahli yoktur.
    3- Görevli giden THOF temsilcisi THOF’un resmi MHK üyesidir.
    4- Olayların adresini değiştirmeden tartışalım
    5- Hiş bir şeyin karşılığı ortalığı yakıp, yıkmak, devirmek değildir.
    6- Bursanın yaptığı hiç bir şekilde tasvip edilemez.
    7- NEDEN HEP BU TÜR ŞEYLER BURSA’DAN ÇIKAR Kİ BİR İRDELENSEMİ ACABA Beşiktaş seyircisi ile , beşiktaş takımı ile Diyarbakır sporla vb vb neden hep bursa acaba. Herkese saygılar.

  20. şunu söylemeyi unuttum bence arkadaşınız sadece anlık bi başdönmesiyle yere düşmüş çünkü baygın bi insan asla elini kaldıramaz…(arkadaşınızın elini kaldırdığı videoda da gözüküo)

  21. Ben kırklareli ekibinden bir oyuncuyum. bursa ekibine bir kaç birşey söylemek istiyorum: birincisi siz yarışmadan önce bayılan ekip arkadaşınız olduğunu jürilere bildirdiğinizde jüriler size sonuncu çıkmanız için hak tanımış ama siz bunu kabul etmemişsiniz. İkincisi sahnede oynarken bayılan arkadaşınızın bayıldığı anları ve bir iki dakika sonrasındaki kısmı izleyin, bilmiyorum farkettiniz mi ama kız arkadaşınızın bayılmasından belli bi süre sonra arkadaşları onun yanına gidio ama nedense sadece kız arkadaşları… eğitmenleri ve erkek arkadaşları saldırmayı tercih edio ki burda başka birşey de belirtmek isterim öle bi durumda (yani eğer bizim başımıza gelmiş olsaydı biz öle yapardık) arkadaşınızın sağlığıyla ilgilenmenizi yeğlerdim, hakkımız yendi kavgası biraz saçma deil mi? ki o anda arkadaşınız hala yerde yatıodu ama siz paravanları devirmekle meşguldünüz. üçüncüsü, kemal abinin bilmm kimin öğrencisi olduğundan bahsetmişsiniz, kusura bakmayın ama bu kemal abinin aldığı ilk derece deil ki, ben kemal abinin ekibinde yaklaşık 8 senedir oynuyorum ve bir sürü final gördük 1.de olduk 3.de 5.de sonuçta eğer kemal abinin torpil yapma gibi bi imkanı olsaydı bundan önceki her yarışmada 1. olurduk, bence olaya birde bu yönden bakın. Son olarakta şunu söylemek isterim ki, kim nederse desin biz bu birinciliği hakettiğimiz için KAZANDIK… gerzek insanların çıkıpta hakkımız yendi gibi saçmalıklarla kendilerini ne kadar küçük duruma düşürdüklerini de belirtmek isterim.Sonuçta bu bir yarışmaydı ve kazananlar belirlendi. Bence bundan sonra bir centilmen gibi davranalım. fazla münakaşaya girmenin bir manası yok, çünkü kuru gürültüden başka hiçbir şey olmaz…

  22. kurtuluş hak yerini buldu senin zihniyetinde olan insaanların insan sıfatı taşımadıgı belli oldu.. lutfen kışkırtıcı yazılar yazmayın bu olay sizlerinde başına gelebilirdi burada onemli olan insanlık ve bu yarışmada da Halil AĞAÇKANLI insanlıgını ortaya acıkca koymuştur kendisine olay ifade edildiginde saglık ekibindeki doktora bu sizi ilgilenmdirmez bizim kurallarımız katıdır deyip terslemiştir.insan saglıgıının hiçe sayıldıgı bir ortamda nasıl işler saglıklı gidebilirki..o yuzden lutfen arkadaşlar olaylarla alakası olmayanlar atıp tutmasın hepimiz kultur savaşı veriyoruz kulturlu insanlara karalamak yakışmaz saygılarımla…

  23. Halk oyunları eğitmeni olarak halk oyunlarının,yarışma formatından kurtarılması gerektiğini düşünüyorum.Hakemlerin değerlendirmelerini isabetli bulmuyorum.İstedikleri şekilde değerlendirip kuralına da uydurduklarını düşünüyorum.Bütün ekiplerin emek verdiğini düşünüyorum.Dereceye giren ekipler diğerlerinden daha fazla çalışmıyor.Sonuçta maddi anlamda güç gerektiriyor.Maddi destek ve imkanları iyi olan kazanıyor.Bizim gibi mütevazi illerin hiç bir zaman şansı yok.Sonuç olarak yarışmaları protesto ediyorum.

  24. geceni gündüzüne katıp oraya gelen ekip sahnede güzel bişey verebildiysebirinci olur arkadaşlar.o an sahnedeki ufacık bir mimik güzelbir komut biitirir işi.sen geceni gündüzüne kattında biz yan gelip yattıkmı kar tatili yarıyıl tatili hatta ve hatta yeri geldimi yaz tatili sıcağın altında saatlerce çalıştık yağmurda çamurda unutmam bir finnalde arkadaşımızın biri provada ayak bileğini burktu ve doktorun en az 4 gün fazla zorlama dediği kız çıkıp çatır çatır oynadı.abisinin düğün sırasında gelip yarışmaya giren arkadaşımızı sölemiyorum bile.varmı bu fedakarlıkları yapabilecek kişi

  25. konya siz gaziantep yöresi oynayıpta yalakalık yapıp birinci mi olmaya çalıştınız :D:D:D

  26. Yarışmadan bir gün önce federasyonun Kırklareli ekibini 1. Manisa ekibini 2. yapacağı konuşuluyordu. Federasyon başkanının hakemleri atadığının ortaya çıkması da bu yarışmanın şaibeli olduğunun kanıtıdır. Şimdi bir soru sormak lazım yarışma hakemlerini federasyon başkanımı atar yoksa MHK mi? Madem hakemleri başkan atıyor mevcut MHK ne…den var? Bu hem etik değildir hem de yasal suçtur. Yarışma sonuçlandı 1.Kırklareli 2.Manisa söylenecek başka söz yok…

    Federasyon başkanının temsilci diye gönderdiği Ali ÖZÇELİK isimli şahsın şuan federasyonda bir görevinin bulunmaması ve sadece federasyon başkanına yakınlığıyla bilinmesi başka bir fiyaskodur.Federasyonda görevi olmayan biri nasıl federasyonun temsilcisi olur sorusu da yanıt beklemektedir..

    Ankara ekibiyle aynı otelde kalan yarışma hakemlerinin gençlerin onlardan uzak durmalarına rağmen her fırsatta asansörde,lobide,kuytu köşelerde yalnız yakaladıklarında alaycı tavırlarla kahkahalarla siz hangi yöre oynuyorsunuz,iddialımısınız siz vs. sözlü tacizlerde bulunmamalarının nedeni nedir? Bu durumu yarışmanın favorilerinden ve hatasıza yakın oynayan Ankara ekibinin 84 puan almasıyla açıklayabilirmiyiz?

    Şimdi görüntüleri izleyince insanlar soracak bu Kırklareli ekibi nasıl 1. oldu diye cevaplayalım çünkü Kırklareli eğitmeni federasyon başkanının öğrencisi olma erdemine ve ayrıcalığına sahip…

    Gaziantep de oraya eğlenmek için giden katılımcı gençlerin uğradıkları haksızlıkları insanlar bilsin istedik.Yeni federasyonunda gerçek yüzünü biz gördük insanlarında görmeye hakkı var diye düşündük.Eğer bir yanlışımız varsa düzeltiniz…

  27. sadece ne diyorum biliyomusun konyalı
    YARASI OLAN GOCUNUR :))))

  28. ya bu ne saçmalık hala yaaa.gittik elendik diskalifiye olduk hala konya bizimle yarısmaya çalışıyo. olum biz bu yarışmada yoktuk gene 1 olamadınız daha neyin tantanası? böyle konustukça kendinizi güldürüyosunuz sadece.şuda var bizim eğitmenlerimiz kimseye saldırmadı.erkek öğrendiler haksızlıga dayanamadıgı için saldırdı. bugünün yarınıda var konyaaaaaaa 🙂
    antepteki hazırlanan organizasyon kadar rezil bişey yoktu.10 kere çizgi değiştirildi. yok yer değiştirildi biz 22 saat yol ardından tüm bu saçmalıklara tüm bu aksiliklere ses çıkarmadıysak.onlarda bizim hasta arkadaşımıza susmamalrı gerekirdi.elinizi vicdanınıza koyupta düşünün.bu olaylar sizin başınıza gelseydi nolurdu?

  29. Olayları özümseyemeyen ,idrak edemeyen ve ısrarla at gözlüğü ile bakmaya devam eden; Folklor kültürüyle yoğrulmuş güzel Anadolumuzun kültüründen nasibini alamamış sahte folklor kıyafeti kamuflajlı bozkır çakalları!: Ahlakınızı kaybetmiş olabilirsiniz, kültürünüzü kaybetmiş olabilirsiniz…. Ama eğer biraz kaldıysa onurunuzu, haysiyetinizi ve de şerefinizi kaybetmeyin derim! Yol yakınken sizi, bu değerlerinize sahip çıkmaya davet ediyorum!

  30. konyalı; onca ekip arasından gecede gündüzde, sıcakta soğukta çalışan tek ekip konya ekibi değildi.finale bi çok ekip gecesini gündüzüne katarak çalışmış ki finale çıkmış.afyon da bursa ekibi kesinlikle hileyle şikeyle geçmedi orayı…zaten oyunu dikkatli izlersen çok iyi anlarsın haa eğer bakıpta göremiyosan ali osman sönmezin problemi değil.herkes istediğini görüyo zaten..geçen sene bi çok ekibin hakkı yendi 1. olanların nasıl şiddet zoruyla tehtid le 1. olduklarını çoğu ekip biliyo zaten..sende kafanda oluşturduğun kurguyla gelip bize masal anlatma.masal çağını geçtik biz :)ben 29 mayıs gecesi ordaydım neler yaşandığınıda çok iyi biliyorum.kimsenin uzaktan gördüğü olaya yorum yapma hakkı yok.bizim o gece neler çektiğimizi ne zorluklar yaşadığımızı trübünde oturan veya sahne arkasnda olan kmse bilemez.yaşamak gerekir.sen gelip burda kime kafa tutuyosun ki ??Biz Bursa Ali Osman Sönmez olarak kimsenin acımasına veya arkamızda durmasına desteklenmeye ihtiyacımız yok gereksinim duymuyoruz..bizim arkamızda olanlar bile belki tam olayı bilmiyolar bile.ama bilmeden bile yanımızda oldukları için onlara teşekkr ediyorum.son olarak o gece bize hak veren gerçeği bilen herkesin önünde yemin ediyorum hatta ali osman sönmez olarak yemin ediyoruz.BU İŞ BURDA KAPANMIYCAK.dilekçeyse dilekçe,yarışma iptal olmasa bile bizim hakkımızın yenmesine sebep olanlar cezalarını bulucklar.!!!

  31. biz gecemizi gündümüze katıp günlerce aylarca calıştık. yeri geldi gece yarılarına kadar sıcak soğuk demeden günlerce calıstık. biz bi emek verdiysek o emeğimizin karşılığını almak isteriz. bu emeğimizin üstündende kimse prim yapmaya kalkmasın.

  32. konyalı arkadaşım çok kuyruk acın var galiba sende bir dansçı değilmisin yazık sana ve sizi bu camiaya sokanlara siz emeği ögrenememissiniz gecen sene afyonda üstümüze saldıran siz değilmiydiniz şimdi hak yerini mi buldu diyorsun geçn sene afyonda salonu karıştırmaya çalısan sendin şimdi taraftan mı bahsediyorsun bu ekip 5 sene bbirincisi oldu bursa 4 sene bölge buda mı tesadüf buda mı hile sen söyle bakalım o ekiple kaç kere bölge gördün … dansçısın ama kafan basmıyıor komitenin yaptıgı bi haksızlık var sizede yansıyan ama sizi dereceye girmek kör etmiş sizde ki amaç emek değil demek ki derece ne olursa olsun derece yapmak he… inşallah yolunuz bursaya düşer misafir etmek isteriz bu düşünceyle de.. biz (BURSADAKİ HALK OYUNCULAR) olarak
    .

  33. konya bence ali osman sönmez sizin canınızzı fazla yakmışki böyle konuşuyosun belli konuşmalarından madem juriler haklı ali osman sözmez bunları hak etti diyosun o zaman afyon daki yenilgiye neden itiraz ediyosun anlamadım bu 1. kapak 2. kapak ise kiminle konuştuğunu bil biz ali osman sözmeziz bu kafana kazı olur mu işte biz sizin gibi yalan söylemeyerek iftira atmayarak bugünlere geldik bugün türkiyede ali osman sözmez halk oyunları ekibi dendiğinde herkezde bir duraksama olur ve düşünür neden çünkü ismimiz yeter sen hahahahah kıskançlar sizi size sadece gülüyorummm hahahahahahah

  34. bu yarışmada kimlerin dereceye gireceği önceden belliydı zaten yarışma iptal olsa ne güzel olur ozaman herkes tekrar girer tabi bursanın yerinde olsam yasal yollra başvururdum böyle juri olmaz olsun

  35. Bursaa , evet afyonun acisi gecmemisti . 2 gun once tuz basabildik biz acimiza . Dedigin gibi ; izlemeye gelenler disardan bakarlar . İzleyiciler ; ekiplerin gecmisini , ekiplerin jurilerden arzularini , yarismada sahne alma sirasinin ne denli onemli oldugunu dikkat etmeksizin izlerler . Ekip oyunculariniz orada gorevlilere saldirmasaydi , gorevliler kalkip size saldirmazlardi . Hic bir organizasyonda ; oyuncu bayilmasindan dolayi gorevliler kalkip da diger oyuncularin yarismaya zarar vermesini engellemeye calismaaz . Bursa ekibi olayi tek tarafli degerlendiriyor ve de olaya sahit olanlarin dusuncelerini degistirmeye calisarak yarismayi kendi menfaatlerine isleyecegi sekilde “tekrarlanmasini arzu ediyor “. O yarismada , sizin isteginizin gerceklestirilmemesi sonucu bu olaylarin oldugunu izleyiciler bilemez . Artik , izleyicilerin acima duygulari uzerinden su anki durumu degistirmeye calismaktan vazgecin . Siz birilerinin canini fazla yakmisiniz ki gecmiste , ahlarini almisiniz ki haksiz kazandiginiz afyon derecesiyle ; canlarini yaktiginiz bi ekiple tekrar karsilastiginizda bu sonuca mahkum kaldiniz . Afyonda ahimizi aldiginizdan beri olan kuyruk acimiz nasil er gec sizden ciktiysa ; sizin de bu yarismada haksiz aldiginiz bi sonuc varsa ( ki haksiz bi sonuc almadiniz ) sizin de ahiniz cikar hakkinizi yiyenlerden . Rahat olun .

  36. bu çocuklar oraya kültürü temsil etmeye illerini temsil etmeye gittiler.o sopa onlara değil kültüre vurulmuş bir hancerdir.hak yerini bulur elbet.ama sonunda zararlı çıkan çok kişi olucaktır buna emin olun.antepli arkadaşım desteklerinden dolayı minnettarım ve sonuna kadar tek kişi bile olsam melodi ve antepli arkadaşımın kararının arkasındayım..

  37. Yazık, verilen emeğe yola yorgunluğa yazık..
    Bu iş burda biticek sanıyorsanız yanılıyorsunuz hak, adalet yerini bulucak

  38. arkadaşlar ben o yarışmayı izlemeye gittim ve kesinlikle belli bir ekibi desteklemiyordum
    ama ben tüm kalbimle inanıyorum ve adım gibi eminim ki bursa ekibi kesinlikle büyük bir hakaret ve haksızlığın içinde bulunmuştur.bir jüriyi jüri yapan adaletidir ama gördüm ki orada oturan jürilerin çoğunda adalet yok.video yu dikkatli izlerseniz koskoca adam 17 18 yaslarındaki bir çocuğa demir bir sopayla hızlı bir şekilde vurma girişiminde bulunuyor.herşeyi bir kenara bırakın sizce bu adaletmi kavga içide bile olsa bu bir insana yakışır mı ?ayrıca haberlerin uzaktan yakından alakası yoktur orada olanların hepsi gördü.bursa ekibinin eğitmenleri saldırmamıştır aksine kavgayı ayırmaya çalışmıştır.öğrenciler haksızlık karşısında dayanamayıp kavgayı başlatmıştır.gerçektende bu yarışmanın adillikle alakası yoktur.melodi arkadaşım gibi yarışmanın iptalinin gerçekleşmesini dilerim.

  39. bi olay ancak bu kadar çarpıtılır,yazıklar olSun federaSyon ve düzenleme kurulunun yanına kalmayacak bu yapılanlar

  40. bu yarışma adil yapılmadı. iptalini istiyoruz

  41. antep arkadaşım çok emin konuşuytosun hile hurda falan.sen ya bu işten anlamıyosun yada seni iyi doldurmuşlar.elle tutulur bişey olsa ortada herkes buna inanır.dışardan izleyen bi insan o yarışmaların nasıl değerlendirmeye alındığını görür.ve kimin haklı kimin haksız olduğunu anlar.utanmıyomusun sen bu kelimeleri sarf etmeye bu kadarmı haysiyetini kaybettin.can var orda can.az da olsa rakipte olsa kavgalı dahgi olsan insan gibi moral verici sözler sarf ederdin.ama girenin acısı daha hala devam ediyoki geçmişin sözünü ediyosun.sen bu işten anlamıyosun anlaşılan o.halkoyuncuyum diye değil insanım diye de geçinme sağda solda.sarf ettiğin sözlere dikkat et.az evvel yazdığımı tekrar yineliyorum.sen daha 23 nisan gösterisi yaparken bu ekip yarışmadan yarışmaya koşuyodu.kedi ulaşamadığı ciğere mındar der misali alamadığınız yarışmaları hile hurda diyerek kendinizi haklı çıkarmayın.gönülden bu işi sevmiyosunuz anlaşıldı.siz sadece yarışma birincilik delisi olmuşsunuz.biraz vicdanlı düşünün benden tavsiye size belki işinize yarar.orda düşen senn kardeşin ablanda olabilirdi arkasından bu işekilde densiz konuşulması hoşuna gidermiydi sorarım sana..

  42. birincilğinizi güle güle kutlayın kurtuluş kardeş.hesabını rahat verebileceğiniz bişey olmuştur.sen daha meydanda yokken bu ekip finallerde koşturuyodu.sen daha 23 nisan gösterisi yaparken bu ekip yarışmadan yarışmaya koşuyodu.konuşmaya hakkın yok bu biirr..ikincisi görüntüğden ne olup bittiğini çıkaramıcak kadar fikirsiz olduğunu düşünmüyodum.baktığından olayn ne boyutlarda olduğunu göremiyosan dicek hiç bi sözüm yok sana kim haklı kim haksız burda belli.bu ikiiii..üçüncüsü bu olaylar daha devam edicektişr böle sen ve senn gibi üç beş yarışma deli,si adam yüzünden.çok büyük bişey yaptınız aman aman yerlere göklere sığdıramazsınız iyiki birinci olmuşsunuz yani yoksa nasıl olur dimi yaa sende haklısın..işte bu yarışma delileri yüzünden işini severek yapan kişiler zarar görüyo.tüm camiaya sesleniyorum.halkoyunlarını gönülden sevenler hep birlikte birlik olalım ve bu yarışmaları protesto edelim lütfen.böle devam ederse geleneğimiz dediğimiz şey ortadan kalkıcak..bir şekilde bu işin duayenlerini bilgilendirelim ve protesto edelim. bu şekilde yürümez bu değirmenin suyu….

  43. bursalılar hiç kimseyi suçlamaya gerek yok elbet bi gün siz kazanırsınız onların başınada böyle gelir konuşmaya değmez boşverin

  44. bursa hakettigini buldu geçen sene afyonda hileyle bölgeyi geçtiniz bu sene gününüzü gördünüz işte adalet yerini buldu

  45. sen şampiyon olsanda insan olamazsın kurtuluş kardeş…

  46. nsl saldırmadınız ya bildiğin saldırdınız. ama sonunda hakeden yerini buldu. Şampiyon belli

  47. bursa yörüğü

    biz kimseye saldırmadık görüntüleri dikkatli izleyin ve ona göre yorum yapın

  48. adiliğin daniskası başka hiç bişey değil bu kadar olmaz yani bu kadar pislik lmaz o çocuklara yazık günah değilmi o kızcağıza bişey olsaydı nasıl verecektiniz hesabını böyle olaylar devam edicekse4 bitsin artık bu yarışmalar yapılmasın insanlık öldü dedirticek derecede olay bu.bu insanları kınıyorum görev yapan hakemleri orda görevli diye duran beş para etmez insanları kınıyorum.emeğe saygısızlık bu bnırak onu insan hayatına saygısızlık

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir