2011 Meb Gaziantep Türkiye Finali'ndeki Kavgaya Suç Duyurusu

2011 Meb Gaziantep Türkiye Finali’ndeki Kavgaya Suç Duyurusu

Osmangazi Belediyesi Gösteri Sanatları Genel Sorumlusu Yılmaz, kavgada elinde demir çubukla saldıran kişinin ekiplerinden olmadığını, Gaziantep’teki salon görevlilerinden biri olduğunu iddia etti.

Gaziantep’te düzenlenen Türkiye Liseler Arası Halk Oyunları Yarışması’nda çıkan olaylarla ilgili kendilerine haksızlık yapıldığını ileri süren Bursa Osmangazi Ali Osman Sönmez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ekibini eğiten Osmangazi Belediyesi Gösteri Sanatları Genel Sorumlusu Ayhan Yılmaz, kavgada elinde demir çubukla saldıran kişinin ekiplerinden olmadığını, Gaziantep’teki salon görevlilerinden biri olduğunu iddia etti. Ayhan Yılmaz, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.

2011 Meb Gaziantep Türkiye Finali'ndeki Kavgaya Suç Duyurusu Çeşitli illerden 12 ekibin katıldığı, Gaziantep’te 28 – 30 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Liseler Arası Halk Oyunları Yarışması Türkiye Finali’nde ikinci sırada yarışan Bursa Osmangazi Ali Osman Sönmez Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi ekibinden bir kız öğrencinin bayılması ile başlayan gerginlik kavgaya dönüştü. Güçlükle sona erdirilen kavganın ardından Bursa ekibi salondan ayrıldı.

Ekibin Bursa’ya dönmesinin ardından açıklama yapan Osmangazi Gösteri Sanatları Genel Sorumlusu Ayhan Yılmaz, ekibinin haksızlığa uğradığını söyledi.

‘YARIŞMA AÇIK HAVADAN SALONA ALINDI’
Yarışmaların Gazikent Üniversitesi’nde açık alanda yapılacağını fakat yağmur nedeniyle Şahinbey Spor Salonu’na alındığını anlatan Yılmaz, ardından da yarışmanın ekibine bildirilen saatten 45 dakika önce başladığını kaydetti. Bu sırada öğrencilerden Fatih Eker’in rahatsızlanarak 112 Acil Servis ambulansına alındığını ifade eden Ayhan Yılmaz, “Bu olay Milli Eğitim Bakanlığı Yetkilisi Halil Ağaçkanlı’ya eğitmenler tarafından bildirilmiş. Ağaçkanlı eğitmenleri dinlemeyerek ekibin yarışmaya çıkmasını istemiş. Eğitmenlerimiz 112 Acil Servis ekibindeki doktorları getirerek durumu kendisine tekrar anlatmışlar fakat yine de bir değişiklik yapılmamış. Ekip yarışmaya 15 kişi başlamak zorunda kalmış. Bu olayların stresi ile yarışmaya çıkan öğrencilerden Ece Ateş oyuna başladıktan birkaç dakika sonra bayılmış ve jüri yarışmayı durdurmuş. Bunun ardından öğrencilerimiz de tepki göstermiş” dedi.

Çıkan olaylarda öğretmenlerin öğrencileri sakinleştirmeye çalıştığını belirten Yılmaz, basına yansıyan görüntülerdeki elinde demir çubukla saldıran kişinin ekiplerinden değil, Gaziantep’teki salon görevlilerinden biri olduğunu öne sürdü. Olaydaki görüntülerin tekrar incelenmesini isteyen Ayhan Yılmaz, arbede sırasında bazı öğrencilerin de yaralandığını söyledi.

‘SORUMLULAR CEZALANDIRILMALI’

Ayhan Yılmaz, öğrencilerin katıldığı kültürel ve sanatsal bir etkinlikte böyle olayların yaşanmanın doğru olmadığını vurgulayarak, “Bu olayları yatıştırması gereken insanlar öğrencilere saldırıyor. Bakanlık yetkilileri ise bunların yaşanmasına göz yumuyor. Elimizde 112 Acil Servisi görevlilerin yazılı tutanakları ve hastane raporları var. Bunları ilgili yerlere ilettik ve sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduk” diye konuştu

Buna da bak

2020 THOF 2.Kademe Antrenörlük Kurs Duyurusu

2020 THOF 2. Kademe Antrenörlük İntibak Kursu Duyurusu

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu 2020 yılı içinde 2. Kademe Antenörlük belgesi için Usta Öğreticilere intibak …

2 yorumlar

  1. İnsanların emeklerini hiçe sayan ilk beşe bile giremeyecek bir ekibi birinci yapan bu şerefsizlerin hiç mi vicdanı sızlamıyor acaba

  2. usta öğretici

    Öncelikle çok geçmiş olsun ayhan hocam,ne yazıkki halil ağaçkanlı faktörüyle zaten 1-0 malup başlamışsınız yarışmaya:)) yine yapmış yapacağını :))Kendisini mhk başkanı,federasyon başkanı,millieğitim bakanı sandığı da oldu zaman zaman bu zatın.birileri bu adama artık görev vermesin ne olur,adam meb uşak stilize final yarışmasında klavye yasak diye bağırdı çağırdı,yönetmelik değişti dedi,30 dk sonra serbest bıraktı,antrapoza girdiğini artık kabul etsin,bu gibi bakanlık temsilcileri yüzünden nice emekler boşa harcanmış oluyor.n

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir