2018 THOF 2. Kademe Antrenörlük İntibak Kursları

2018 THOF 2. Kademe Antrenörlük İntibak Kursları Hakkında Açıklama

2018 Türkiye Halk Oyunları Federasyonu 2. Kademe Antrenör İntibak Kursları Hakkında Açıklama

2013 yılında usta öğreticilerin antrenörlüğe geçişi için intibak kursları yapılmıştı ve halk eğitimdeki kursların usta öğreticiler değil antrenörler tarafından verileceği söylenmişti. Ancak usta öğreticiler, halk eğitimlerde kurs açmaya da devam etmişti. Şimdi ise Milli Eğitim Bakanlığı tarafından usta öğretici yetiştirme kurs programı yürürlükten kaldırılmıştır. Önümüzdeki eğitim öğretim yılı ile birlikte Halk Oyunları kursları en az 2. Kademe Antrenör belgesi sahiplerine açılacaktır.

Bu sebeple Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tekrardan usta öğreticeler için intibak kursları açacaktır. İşte bununla ilgili açıklama:

TÜRKİYE HALK OYUNLARI FEDERASYONU 2. KADEME ANTRENÖR İNTİBAK KURSU BAŞVURULARI

Milli Eğitim Bakanlığı Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü 18.07.2018 tarih ve 13453533 Sayılı Bakanlık Oluru ile “Yöre Oyunları Kurs Programı”nı uygulamadan kaldırmıştır. Aynı onayda ” Bu onay tarihinden önce söz konusu kurs programına katılmış ve kurs bitirme belgesi almış kişilerin mevcut belgelerinin Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ile işbirliğine gidilerek, 2. Kademe Antrenörlük belgesine dönüştürülmesi ve bu işlem tamamlanıncaya kadar mevcut belgelerin geçerli sayılması” ayrıca Eğitici Nitelikleri bölümünün 5. Maddesinin “Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından verilen en az 2. Kademe Antrenörlük Belgesine sahip olanlardan o seneye ait vizesini yaptıranlar olarak düzenlenmesi” şeklinde hükümlere yer verilmiştir.

Bu kapsamda Federasyonumuz 2018-2019 Eğitim-Öğretim yılı başlamadan önce Yöre Oyunları Öğretici Belgesine sahip kişilerin 2. Kademe Antrenör belgesi alabilmeleri için 11-12-13-14 Ağustos 2018 tarihlerinde 81 İl merkezinde intibak eğitimleri düzenleyecektir. Söz konusu intibak kursuna katılamayan adaylar için 31 Ağustos – 1-2-3 Eylül 2018 tarihlerinde ikinci bir intibak kursu düzenlenmesi planlanmaktadır.
Başvurular 1 – 11 Ağustos 2018 tarihleri arsında aşağıda verilen Türkiye Halk Oyunları Federasyonu’nun oluşturduğu online başvuru forumdan yapılacaktır. Ayrıca istenilen belgeler ve başvuru formunun ıslak imzalı hali kurs başlamadan önce İl Temsilciliklerine elden teslim edilecektir. 2018 yılı intibak kursları için katılımcılardan herhangi bir ücret alınmayacaktır.

Ekler:
2. Kademe Antrenör intibak Kursu Ön Kayıt ve Başvuru Formu (Online Form Bağlantısı: https://goo.gl/SHizB9 )
Koordinatörlükler

2. Kademe Antrenör İntibak Kursu İçin İstenilen Belgeler

  1. 3 adet vesikalık fotoğraf (Son 6 ay içinde çekilmiş)
  2. Adli Sicil Kaydı (Aslı)
  3. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  4. Diploma veya mezuniyet belgesinin tasdikli sureti (Okul müdürlüğü veya Noter)
  5. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden sporda ceza kaydı olmadığına dair yazı (Aslı)
  6. Sağlık raporu (Aslı)
  7. Yöre oyunları usta öğretici belgesi sureti (Halk eğitim merkezi onaylı)

Buna da bak

2022 Okul Sporları Gençler Türkiye Şampiyonası

2022 Okul Sporları Gençler Türkiye Şampiyonası Sonuçları

2022 Okul Sporları Gençler Türkiye Şampiyonası 3 Nisan 2022 Pazar günü Ordu ili Başpehlivan Recep …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir