2010 M.E.B İstanbul İl Yarışması – Bingül Erdem Lisesi

Video 10 saniye icinde yuklenecektir...

Buna da bak

2023 THOF BÜYÜKLER FİNAL - VAN URARTU SANAT SK - VAN YÖRESİ

2023 THOF Büyükler Final – Van Urartu Sanat SK

Van Urartu Sanat SK, 2023 Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından 17-18 Kasım 2023 tarihlerinde Gazi …

41 yorumlar

  1. Bir kaç gündür bu sitede geziyorum; mezun olduğum lisenin ve hali hazırda dans etmeye devam ettiğim kulübümün yarışma videolarını izlemek amacıyla.
    Farkettim ki videolarımızın altına insanlar gelip, “ismail” arkadaşımızın yorumunda da görebileceğimiz gibi ‘ bu sene bomba gibi ekip hazırladık sizi yeneceğiz’ temalı yorumlar yazmışlar. Yarışmalara katılacak olan halkoyunları dansçısı arkadaşlarımızın kendilerine hedef olarak “bizim ekiplerimizi geçmeyi” seçmeleri, bizim açımızdan gurur verici.
    Yaptığımız işlerle her zaman gurur duyduk inşallah Allah utandırmaz ve her zaman böyle devam ederiz.
    Yapılan eleştirilerin bazıları açık bir şekilde “niyetli saldırılar” olsalar dahi elbette ki hepsi böyle değildir. Sonuç olarak herkes her şeyi beğenecek diye bir şey de yok:)
    Ekibimiz içinde yetişen genç arkadaşlarımız bazen iyi niyetli eleştirilerle kötü niyetli eleştirileri ayıramayıp agresif cevaplar verebiliyorlar.
    Bu ekibin yukarıda bahsi geçen “2005-2006 finallerine katılan abilerinden ablalarından” biriyim; halkoyunları camiasını içimizdeki şiddeti kusma platformu olarak görmedik asla. “İzmir yöresinde geçmeyi hiç başaramadığınız Maltepe Askeri Lisesi” şeklinde betimlenen ekibin dansçılarıyla birlikte afiş hazırlayıp açmış, kazanılan kupaları birlikte kaldırmış insanlarız bizler. Dolayısıyla ben de jüri konusuna prensip olarak girmek istemezsem sanırım ne demek istediğim anlaşılır.

    Ayrıca mantıksal argümanlar üzerinden yola çıkıldığında şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; hepimizin akıl edebileceği üzere lise ekipleri her sene aynı dansçılardan oluşturulamaz çünkü dansçı arkadaşlarımız vakti geldikçe mezun olurlar ve yerlerine yeni nesilleri yetiştirirler. Okulumuz 2000 – 2001 yılında eğitime başlamış bir okuldur ve yıl 2014 olmuşken, defalarca mezun vermiş ve dolayısıyla kadrosu defalarca yenilenmişken hala yarışmalarda başarı gösterebiliyorsa bu okulun başında işini bilen bir takım insanlar bulunuyor demektir. Kostümünden ve müziğinden puan kırdırmamış bir ekip olduğu için de doğru insanlarla ortak iş yapıyor demektir.

    Keşke herkes yorum yapmadan önce nefretini bir kenara koyup objektif olmaya çalışabilse.
    Ve ekibimiz içinden cevap veren arkadaşlarım da biraz otokontrol sağlayabilse.

    Başarılarımızın ve başarılarınızın devamını dilerim.

  2. bizim öğretmenin küçüklüğü işte benim büşra öğretmenim seni çokkk seviyorum bilmenizi isterim 🙂

  3. öncelikle sizin isiniz seneye cok zor bu sene ble ucuz atlattınız ama neyse kısmet degilmiş ama bomba gbi bi düzenleme ve hocalarımzla geliyoruz kimseyi kendimize rakip görmüyoruz tek rakibimiz kendimiz bu 2 senedir aynı ama siz biraz sanslısınız ama bu sene sans bizden yana……………………… gorüsürüz…………

  4. “selim diyor ki:
    24 Şubat 2010, 14:56
    sevgili 10 numara kardeşim. anladığım kadarıyla bingül erdem lisesi oyuncususun. eywallah ekibiniz hakkıyla kazanmış. o haldeki kuleli askeri lisesi geçecek durumda değil ztn herşey ortada. tebrik de ettim. ama eğer ekibinizin videosunu koyduysanız yorumlara da açık olmayı bileceksiniz. sizi destekleyen de olur, çekemeyen de olur, karalayan da olur, pohpohlayan da olur, objektif görüş yansıtan da olur. bu da benim görüşüm. sizin rakip ekibinizde falan da oynamıyorum. çünkü yaşım buna göre oldukça büyük. bence mizansen süresi gerçekten uzun tutulmuş. gerçekten oyun oynayan 16 erkek görmek istedim video boyunca. çok kısa bi müddet 16 erkek oyun oynuyor sadece. ki ztn bölgede sanmıyorum rakibiniz yok. haliyle türkiye finalinde aldığını sonuçtan sonra tekrardan bu yorumlarımı oku. çünkü cidden çoook kaliteli ekipler var bu sene. o zmn anlayacaksın… ha umarım ben yanılıyorumdur. umarım iyi bir derece elde edersiniz. tebrik ederim tekrardan. saygılarımla…”

    ve sonuç ortada..

  5. kostak ali efe

    canım kardeşim; yazdıklarımı okumuyor musun, yoksa Türkçe lisanı altında sarf edilen sözcük öbeklerini anlamakta güçlük mü çekiyorsun, çözemedim..

    ben zaten sizle yaşadığımız maziden dolayı size saygı besliyorum ve yine bu yüzden sizin ekibinizi bu denli rahat bir şekilde eleştirebiliyorum..

    böyle “bundan sonra yorum yazmayın” gibisinden laflar yakışmadı.. hele hele “çekememezlik”ten bahsetmen çok şaşırtıcı..

    sen bizi tanımıyorsun sanırım.. mezun olan ve 2005, 2006 finallerine katılan abilerine ablalarına bir sor bakalım biz kimmişiz, ondan sonra muhatap olalım seninle..

  6. Kmse sütten ak kaşık olmasa bile yendik soncta. bunun tartışması olamaz bundan sonra.O kdr zaman gecmiş hala yormlar yazıyorsunz nedir bu cekememezlik.? Tmm 1.olduk.Herkes yarıstı puanlrını aldı sırasını biliyo. sizde tebrik ettniz bu kdr.. olay btmştir’ bundn snrda yorm flan yazmayın.
    Bu arada finalde bzi basarılar diledgin icnde saol. (.
    Bu bile bize gösterdgnz bir saygıdır.

  7. kostak ali efe

    bak şimdi BEL* kardeşim.. madem kimlik açılımı yapıyoruz ben de açıklayayım kim olduğumu: o kadar iyi olduğunuzu iddia ettiğiniz İzmir yöresinde geçmeyi hiç başaramadığınız Maltepe Askeri Lisesi’nin öğrencisiydim -bir zamanlar.. sanırım şimdi yazdığım yorumlar sana daha açıklayıcı gelecektir.. demişsin ki: havamızı, coşkumuzu verdik.. yaptığımız Anadolu Ateşi olsaydı dediğine eyvallah derdik.. ama zeybek oynuyoruz ve figürün özünü bozamayız.. tamam elbette hava ve coşku yine olacak ama bunlar yalnız başına yeterli değil..

    yine sen demişsin ki güzel kardeşim: biz 2 olsaydık kötü yorum yazmaz, tebrik ederdik.. öncelikle bu yaptığımın adı “kötü yorum” değil, eleştiridir ve bunları göğüsleyemeyeceksen bu camiaya baştan hiç girmeyeceksin.. ayrıca o dediğini de yapmadığınızı -tabi sadece bazı arkadaşların- bizzat biliyorum.. demek ki neymiş: kimse sütten çıkmış ak kaşık değil..

    jüri meselesine prensip olarak hiç girmiyorum.. finalde başarılar dilerim..

    saygılarımı sundum..

  8. .............

    ya arakdaşlar siz bu ekibe çok ii diorsunuz da hiç izmir menemni izlediniz mi izleyinde bi ekip görün bu mizansel mi yaa daha ne anlatmak istediği belli deil bence hiç boşuna çenenizi yormayın

  9. Arkdslar niye cekemyorsnz Bngl Erdm Lisesni.Hakkyla 1.kupasını aldı sonclr acıklndı hla neyin tartsmasnı yapyosnuz? ….
    Eğer baska ekip 1. olup biz 2.olsydk(böle bir ihtml bile olamazdı ztn) Eminmki Bingl Erdm Lisesi yukarıdaki ktü yorm yazan bazı arkdslr gbi kötü yorm yazmaz onları tebrik ederdi.Szin gibi önüne gelene bingl erdm lisesini kötlemzdi.Ve Burda figür yanlışlığıymş vb. gbi ynlşlrı juri görmedi(Ve öle göze carpar hatalarmz olmadı olamazda.Gayet iyiydik.) ve burda önmli olan Lisenin werdgi havadır.coşkudur.Ve biz bu havayı her sene weriyoruz da. bazılarınz diyodur juri bingül erdeme torpil gecti öle bise yok.ßu ekip kac yıldan beri war 1.likleri hakkıyla alıyor. bnu böle biln ve dha fzla bu konu hakknda konsmyn.Cnkü cok gereksz knsuyosnuz. Ve Bursadada 1.oldk bursadada juriler ne kdr iyi oldgmuzu gördü…1.ödülüne layık görüldü. Bizi türkye finalindede görcksnz hakkımız olanı(1.kupası) alıcaz. Sorck olrsnz ben kimim bnde bngl erdemin bir öğrncsym.Bngl Erdm Lisesnde oldgm icn ve bizi calıstıran hocalrımızı ve halk oynlrnda byk bir azimle calısan tüm arkdsrlmı tbrk edyrm.

  10. kostak ali efe

    öncelikle esteee arkadaşım, tespitin doğrudur: elde olmayan sebeplerden ötürü bu yarışmayı canlı olarak izleme şansım olmadı.. ricanızı minnet bilip görüntüyü bir kez daha izledim, fakat yine de içime sinmedi güzel kızımızın oyunu.. evet, haklısınız belki sözleri fıkırdamaya müsait değil ve işin aslı elbette ki zeybek oynayan bir kıza fıkırdıyor da denemez.. ancak yorumumun başında belirttiğim gibi, halk oyunları konusunda hiç birşey bilmeyen bir izleyici gözüyle eleştirdim ekibi.. dolayısıyla öyle bir vurulma sahnesinden sonra bu oyun kesinlikle doğru bir tercih olmamış(bence).. solocu arkadaşıma da gelirsek, siz onu benden daha iyi tanıdığınız ve her çalışmada oyununu izlediğiniz için durumunu daha iyi bilirsiniz tabi.. ama arkadaşım o sahnede atlamayı yapamamış, bu apaçık ortada.. belki normal şartlarda çok daha güzel oynuyordur da o anlık bir hatadır, orasını da -dediğim gibi- ben bilemem.. gördüğümü söylüyorum yalnızca..

    saygılarınıza iadelerimi sunar, teşekkür ederim..

  11. su ana kadar hiç bir video nun altına yorum yapmadım ama suan yapma gereği duyuyorum.. kostak ali efe arkadaşımız eğer yarışmayı yarışma salonunda izleseydiniz o solcu güzel kızımızın orda fıkır fıkır oynamadığını görürdünüz sizden suan tek ricam video yu tekrar acıp efe vuruldktan sonraki kız oyununun yani sandık üstünde sandık oyununun sözlerini dinlemeniz.. sözlerin mizahsene uyduğunu göreceksiniz.. zaten eğer yarışma salonunda olsaydınızn mizahsen gereği solocu güzel kızımızın sarkıyı söylediğini ve gülmediğini görürdünüz.. kostak ali oyununua gelirsek ordaki solocuyu vuran arkadaş o oyunu bilmeseydi ve hakettiği gibi oynayamasaydı zaten solo yapmazdı diye düşünüyorum..

    Saygılarımla..

  12. kostak ali efe

    şimdi herşeyi bir kenara bıraktım, halk oyunları konusundaki bütün teknik bilgiden arındırılmış bir gözle bakıyorum ekibe: iyi, güzel, hoş bir mizansen söz konusu.. yalnız el-insaf, hangi zeybek çetesi efesi vurulana kadar seyir halinde kalıp da öldükten sonra sırtlayıp götürmüş?? tamam belki vurulma sahnesi tatlandırılmış, fakat bu baskın halinde yapılsaydı eğer, mantığa sığar ve bize de takdir etmek düşerdi.. e sonrasında efemiz vuruldu, bu defa güzel kızımız fıkır fıkır oynamaya başlıyor! koskoca İzmir yöresinde ağır bir ağıt oyunu vardır diye düşünüyorum.. hadi buna da bir şekilde tamam dedik, bu defa da efeyi vuran solocu arkadaşımız tam bir katliama sebebiyet veriyor.. Kostak Ali’yi oynayabilen bir arkadaşa verilseydi bu görev daha iyi olurdu.. Bingül Erdem Lisesi’ni uzun süredir tanıyorum, fakat böylesine kusurlarını ilk defa görüyorum..

    bunca acımasız yorumdan sonra, 2005’ten beri değişmeyen tek birşeyi naklederek sözlerime son vermek istiyorum: kız kostümleri hala çok güzel..

  13. Bekledik Gelmedinizzzzz…(Bursa’da dayak yedik :DDDD) HER ZAMAN HER YERDE EN BÜYÜK BİNGÜL…

  14. bursada da gorduk harbiden hee ne ekipmiş 😀 :))

  15. 19 şubatta yarışma salonunda izleyici olarak bulundum ve gerçekten harikaydınız.Tüm eleştirilere rağmen Bingül Erdem’i tebrik ederim.Eminim bu ekibi canlı olrak izleseydiniz bu yorumların çoğunu yapmazdınız.Salondaki birçok kişiyi gerçekten çok etkiledi oyununuz..Sonuç bellii, daha neyi tartışıyorsunuz anlayamadım….Gayet başarılı bir ekip..

  16. Tibet e çok teşekür ediyorum ekip adına 🙂 Böyle güzel mesajlar ve saptamalar Halk oyunları adına sevindirici.. Bizde sizleri tebrik ederiz.. Biz İstanbul da çıkan ekiplerin en iyisiydik tüm videoları izleyincede belli oluyor.. Zaten genellemeye bakıldığındada en iyi bikaç ekipten biriyiz Türkiyede.. Diğer BAŞARISIZ’lığı kaldıramayan ekipler bizi bos we yanlıs yorumlarla lekelemeye çalışacaklarına Çaba sarfetsinlerde güzel ekip yapsınlar.. Dilin kemiği yoktur konusmak parayla değil.. Bilen bilmeyen herkes yorum yapmıs.. Elestirilere açığız ama karalamaya çalısanlarında niyetini çok iyi anlıyoruz.. 1. Olduk (Başka ihtimal olamaz zaten) fazla konusmaya gerek yok hiç konuysmicaktım aslında buraya kadar dayandım ama bu yorumları görüpte dayanmak gercekten büyük sabır ister.. Saygılarımla..

  17. Ya arkadaşlar kuleli çok mu güzeldi.Sanki pazar içi gibi karmakarışık bir oyundu.Siz kuleli öğrencileri buraya kendinizi temize cıkarmak için Bingül Erdem Lisesinin aleyhine saçma sapan yorumlar yazıyorsunuz.
    yazık hepinize hemde cok yazık bir sürü genç doğruları konusacağına birbirine taş atıyor.
    Bingül Erdem Lisesini İstanbul 1.liğinden dolayı tebrik ederim.

    MENEMEN..

  18. Süper helal olsun size.

  19. küfür etmek yerine böyle yorum yapabilmek….tezini örneklemek…. diyor ki, bingül erdem lisesi aldığı 92 küsür puanın hiçbirini haketmedi herşey hatalı her saniye hatalı kostüm hatalı 2:45 hatalı 3:20 hatalı 5:30 hatalı 6:20de denge yok şurda tavır yok müzik hatalı solo hatalı kostak hatalı eşkıya hatalı hoca hatalı jüri hatalı o yanlış bu yamuk o kıl bu tüy vb..

    ne çok biliyomuşsun sen arkadaş ya.cümlealemi mest etmiş ekip sen itin gözüne sokmuşun .yukarda video mevcut titre kedine gel tekrar izle sora tekrar sora tekrar izle=))..okeyy?

  20. ben tarafsız bir seyirci olarak izliyorum. yarışmaların hepsini izledim. kuleli ve sizi kıyasladığım zaman bana göre bir haksızlık var çünkü siz baya ezel dizisini örnek almışsınız burda.. kusurabakmayın ama başladınız ilk 2,30 dakika zaten sola mizansen vb geçti.ayrıca yapılan estetik denge hataları yerleşim hataları ve denge kayıpları da bunun cabası. neyse diğer ekiptede illaki hatalar var ama sizin kadar değil özür dileyerek bu yorumu yapmak zorunda hissettim kendimi lütfen kızmayın…

  21. oyun gençlik ailesi ekibisiniz. özellikle 2007 senesine dönün bir bakın federasyonda şampiyon olan. 2009 daki bingül erdem de iyiydi . o ekiplerinizi takdir ettik. siz de yorumalarımız için teşekkür ettiniz. o senelerle şimdiyi karşılaştırın bakalm. gerçekten halkoyunu ekibi mi olmuş bi kez daha düşünün.. şimdi yine yorum yapıyorum ama hemen kaplan kesiliyorsunuz.. neyse uzatmanın bi alemi yok. yolunuz açık olsun..

  22. sevgili 10 numara kardeşim. anladığım kadarıyla bingül erdem lisesi oyuncususun. eywallah ekibiniz hakkıyla kazanmış. o haldeki kuleli askeri lisesi geçecek durumda değil ztn herşey ortada. tebrik de ettim. ama eğer ekibinizin videosunu koyduysanız yorumlara da açık olmayı bileceksiniz. sizi destekleyen de olur, çekemeyen de olur, karalayan da olur, pohpohlayan da olur, objektif görüş yansıtan da olur. bu da benim görüşüm. sizin rakip ekibinizde falan da oynamıyorum. çünkü yaşım buna göre oldukça büyük. bence mizansen süresi gerçekten uzun tutulmuş. gerçekten oyun oynayan 16 erkek görmek istedim video boyunca. çok kısa bi müddet 16 erkek oyun oynuyor sadece. ki ztn bölgede sanmıyorum rakibiniz yok. haliyle türkiye finalinde aldığını sonuçtan sonra tekrardan bu yorumlarımı oku. çünkü cidden çoook kaliteli ekipler var bu sene. o zmn anlayacaksın… ha umarım ben yanılıyorumdur. umarım iyi bir derece elde edersiniz. tebrik ederim tekrardan. saygılarımla…

  23. arkadalar orda birisi demiş çok abartılmış diye bu sadece şimdi yapılmadıki bu taşıma olayı wurulma bu mizansen daha öncede yapıldı usutunden seneler geçti o zaman bu yorumlar yoktu bi bingül erdem lisesi yaptı diyemi oldu abartı yapmayın arkadaşlar siz oyun görmemişiniz bu süper bi mizansendi tiyatro sahnesi diyosun görelim sende yapta izleyelim…konuşmayla olmuyo bu emek war bunda alın teri war uydurukta deildi süperdi kaç kere izledim hele o taşıma süperdi araştır bu mizanseni görüceksin ne zaman yapıldını onada yorum yaparsın çok abartılıydı diye….sonucu değiştiremiceksinizki neden bu yorumlar abartı falan demeler jüri kararını wermiş 91.80 le bingülü birinci yapmış helal olsun….

  24. YA bu çekmeyenlere vallahi acıyorum.Allah sizede verir inşallah dicemde Bİngül varken biraz zor 😉

  25. Arkadaşlar kim ne derse desin Bingül Erdem hakkını aldı.Zaten oyundan belliydi.Şike olmayacağınıda halk oyunlarıyla ilgilenen herkes bilir.O konuyu konuşmanıza bile gerek yok.
    Bir kere kulelide sırf erkek vardı doğal olarak.Ama bingül erdem lisesi kızlarla falan cıvıl cıvıldı.İnsan izlerken iyice heyecanlanıyor.Buda biraz jüriyi etkiliyor bence.Ayrıca kulelinin çizgileri aşırı şekilde bozuktu.Yunt dağları hiç güzel değildi.Kolları falan hiç iyi değildi.Ben Bingül erdem lisesindeki öğrencileri ve çalıştıranları canı gönülden tebrik ediyorum.İnşallah bu başarınızı daha iyi bir şekilde(zaten iyi ama) Bölgede ve Türkiye finalinde gösterirsiniz.

  26. bence super ekip kim yaptıysa muhtesem

  27. evet kulelinin birinci olmasını isterdim dedim ama çok iyi oynadıdınıda diyemem bu sene için coşkuyu yarışma da olmadığım için alamadım 2 hafta sonra sizi izlicem o zaman coşkuyu alırım inşallah neyse olan olmuş biten bitmiş arkadaşın dediği gibi sonuçlar değişilmicek

  28. ekip güzel ekip olabilirmiş ancak mizansen bu kdr abartılmasaydı. tiyatro yarışması mı halkoyunları yarışması mı??? çok ciddi bi abartı var mizansen süresinde. hele vurulan dansçının yere yığılıp taşnıması mafetti beni. abartıda son noktaydı artık. ben oyun görmek istedim ekipte ancak ne yazıkki yok. ve açıkça itiraf etmek istiyorumki izlerken sıkıldım. bunu yapanların amacı neydi dedim. eğer ki yarışmada basarak oynayan bi ekip olsaydı bu ekibin 1.liğinin söz konusunun olmayacağını düşünüyorum. 2. olan kuleliyi gördük. tam bi faciaa.. yazık o çocukları öyle oynatan mantığa. yine de emeklerinize sağlık diyorum. ama umarım ekibi bölgede oyun oynarken görebilirz. tebrikler ve bol şanslar şimdiden.

  29. ya arkadaşlar neyi tartışıyorsunuz anlamadım gitti karar alındı sonuç değişmeyecek.Daha önceki yazıları silinmeden okudum ve güldüm geçtim eğer bingül erdemden yazan varsa buraya bırakın yazmayın kardeşlerim…Derlerki jüriler torpil yapmış bunun mümkün olamayacağını halkoyunu camiasına kime sorarsan sor söyler.Bize yarışmalardan önce dereceye bile giremeyeceksiniz dediler biz takmadık işimize baktık çünkü biliyoruzki istanbulda biz her ne olursa olsun MEB’te BİRİZ.O yüzden geçin bunlarıda önümüzdeki sene ne yaparızda bingülü geçeriz planını hazırlayın.Bu arada sen nerdensin diye soran olursaki bazıları bu nicki bilir Şişli Hem ekibindenim.
    Saygılar…

  30. … arkadaşım çok haklısın ekibin coşkusu hepsinden önemlidir orada olmadığından dolayı o coşkuyu videodan hissetmek imkansız ekip isterse yerlere düşsün eğer ekibin havası varsa işi götürür(bingül erdem döküldü demiyorum gayette güzel oynadı) bingülün havasıda gayet iiydi o gün.Fakat bu oyunların yöreselliğine bakmamak anlamına gelmez.Ben o zaman zeybek ekibine kız oyunu olarak kırklareli karşılama oynatayım erkeklere ankara misket oynatayım bu mümkünmüdür.Bu bir kültür oyunun derlemesi nasılsa ona sadık kalmak lazım gelir.Sen çökmeyi kaldır ben kolları çevirmeden oynim 5 sene sonra bütün kültür yozlaşır.Sen,ben jüri ona bakmıyo buna bakmıyo diye kültüre tecavüz edersek bu iş olmaz bizim kıyasımız hiçbir zaman jüri değildir jüriyi düşünerek ekip yaparsan ne çökme yaparsın nede çizgi.Şimdi gelelim senin yorumuna bizim kuleliyle bir alıp veremediğimiz yok senin anana avradına sövülerek kuleli adına yorum yazılsa senin hocanın şahsına isim verilerek küfür edilse sen napıcan hoşunamı gidicek.Biz çirkefe bulaşmayızki üstümüze çamur sıçramasın ama kimseyede hakkımızı yedirmeyiz mesele küfürse hayatlarında duymadıkları küfürler var bizde ama o seviyeye inmeye lüzum yok.Biz ekibimizi beğeniyoruzki böyle koyduk sahneye bu kendini beğenmek değil hakkını savunmaktır kardeşim.Ayrıca banane kulelinin altına yazılan yorumdan ben nerden bileyim kim yazdı…Gökten kafanıza taş düşse sorumlusu bingül.Evet İstanbulun ve Marmaranın en iyisi Türkiyenin de en iyi 2 3 ekibinden biriyiz bunu bizim aldığmız dereceler gösteriyor biz demiyoruz.Madem halkoyuncusun Türkiye finalinde olan(lar)ı bilmen gerekir.Geçen sene bir kardeşimizin başına gelen talihsiz bir olay yüzünden kötü bir derece aldık ki benim kötü diye tabir ettiğim bu derece birçok ekibin olmak istediği konum.Boşa parmaklarını yorma kardeş sen zaten kötüde olsa kulelinin birinci olmasını isterdim demekle subjektif olduğunu ortaya koymuşsun.Boşa yorma kendini herkes sahnede konuşsun kötüysek iyi olan kazansın bizim amacımız birincilik değil işte ekip budur dedirtmek.Herzaman birileri bişeyleri beğenmeyebilir beğenmesi gerkenler beğendi bu kafidir bizim için.Sende bizim kadar tabulara karşı olsan bizim yaptığımız şeylerin 1 tanesini bile yapabilirmiydin acaba??

  31. ya ne kadar konusursanız konusun binqüL birinCi 😀

  32. 19 şubatda istanbuldaki yarışmada yoktum fakat bingül erdem ve kuleliasker lisesini izledim bu siteden bende halkoyunu öğrencisiyim mizansen zeybek arkadaşın dedği gibidir belkide yanlız efenin öldüğü sadece bi hayel kısmı benim kafamı krıştırdı mizanseni sadece hocaları anlıyordur çoğu kişi mizansende ne anlatılmak isteniyor çözemedi hocalar bile. zeybek ve çarşı bjk arkadaşıma şunu dicem jüriler hatalara oyunların orjinal oynayışına çizgiye pek bakmaz tavır coşku önemli ne bingül erdeme nede kuleliye iyi diyemicem yalnız bingül erdemdekilere şunu hatırlatmak istiyorum ogün sizni rakibiniz sadece kuleli asker lisesi değildi ne alıp veremedğiniz var onlarla anlayamadım yukardaki arkadşla herhangi bir tanışıklığım yok istanbul yarıştığınız rakiblerdeki ekipten biriside değilim yalnız kendinizi çok beğeniyor gereğinde fazla büyük konuşuyorsunuz kuleli asker lisesi sayfasına yorum yazan ödemişliyiz gari adlı arkadaş çok bildiğini sanıyor bellki oda bingül erdem ekibinden çok saçmaladığının rakibini küçük durumuna düşreyim derken kendini küçük duruma düşürmüş kendinizi fazlamı beğeniorsunuz en iyisi biziz onamı güvenipte bukadar büyük konuşuyorsunuz anlayamadım geçen senede aynı şeyleri diyordunuz birinci olcaz derdiniz bari türkiye finalindede birinci olsaydınız geçen seneki ekibin videosu bu sitede vardı ildeki yarışma tepki topladı bölgedi iyidiniz beğenildiniz bu sene yine ilde tepki topladınız geçen senekine göre bu sene düzenlemeniz beğenilmedi arkadaşın dedği gibi giriş çıkışlar müzik tavır coşku önemlidir bide yılların verdiği deneyime tcrübesine güvenerek bu yorumları yaptığını düşünüyorum bölge finaline 2 hafta var artık bu saatden sonra değişiklik yaparmısınız düzenlemede bilemem ama arkadaşa hak veriyorum yanlış anlamayın bence ir jürinin gözüyle bakıyor düzenlemenize

  33. örneklenen tezi çürütmek

    kardeş sen halk oyunlarından bi habersin daha oyunların adını bilmiyosun yund dağlarımı oynadı bingül erdem dediğin bütün snleri analiz ettim hiçbir sahne denge hatası yok sen ilk önce git bi sahne sanatları dersi al sonra git oyunların adını öğren daha sonrada ekip yapmayaı öğren üstüne 200 fırın ekmek ye öle gel belki doğru yorumlar yaparsın.Kendini bir insan nasıl böyle komik duruma düşürür bütün yorumun hatayla dolu ekibin 4dk 48 sn harmandalı oynadığımı var matematik derside al bi ara.Hikayeyi anlamaya çalışma şimdilik bunları yapınca anlayabilrsin belki.Sen Zeynel Demirden daha iyi biliyosun müzikteki hataları.Hikayeyi anlayamadığın için giriş çıkışları gerksiz zannetmişsindir.Oyunla hikaye arasındaki uyumda açıkça ortada.Neyse çok güldürdün beni Allahta seni güldürsün.Senin işin gücün yok heralde vaktin dolsun diye oturup bunlarla uğraşmışsın.Teşekkür ederiz oturup bizi baştan aşağı öğrenmek için izlemişsin.Siz bizi anladığınızda biz başka şeyler yapıyor olacağız boşuna uğraşmayın

  34. yorumu yapan arkadaşım o yazdığın dakkalara baktımda sen hata üretmeye çalışıyosun gibime geldi.Saol böyle yorum yaptığın için hakkını yemim eleştiri senin yaptığın gibi olmalı zaten küfürsüz ama senin savunduğun düşüncenin gerçekle alakası yok bizim federasyonla olan muhabbetimiz belli herkes tarafından bilinen birşey bize şike yapma gibi bir ihtimal olamaz.Bu ekibe emek harcandı ekip yarışmaya girerken birincilik umurumuzda değildi biz insanlara bugüne kadar yapılmış olandan farklı güzel bir ekip izletmek istedik.Nitekimde öyle oldu ve hakkını alarak birinci oldu…sizin yaptığınız şu misal; “Başkası düştü mü “çürük tahtaya basmasaydı” deriz.Kendimiz düşünce,bastığımız tahtanın çürük olmasından şikayet ederiz.”Sen sahne dengesini bu kadar önemsiyorsan eğer kendi ekibinin denge ve çizgi hatalarını düzelt eğer göremiyorsan ben sana bir değerlendirme yaparım senin yaptığın gibi.O senin sahne dengesi diye gösterdiğin şeylerin 3 ü de kostakali zeybeğine ait yorumlar oyunun figüründe sağa düşme sonrada olduğun yere kalkma vardır oyunun orjinalliğine dokunmamak için ekip sahnenin sağına çöküp sonrada yerini topluyor bu oyunun aslıdır kusura bakma biz oyun tahrif etmeyi bilmiyoruz o yüzden böle oluyor.Denge hatası denilen şey (ne kadar olmasada) olduğunu var sayarsak bile bingül erdem lisesi oyunların kollarını ayaklarını en doğru şekliyle oynadı kuleli ise neredeyse bütün oyunların kollarını yapmaktan çekinmiş ve karşımızda makina varimsi oynayan bir robot zeybeği gördük.Biz ekibimizi hiçbir zaman başka ekiple kıyaslamayız çünkü tek rakip kendimiziz ama yorumuna cevap vermek durumunda kaldım.Bu ekibi senin bilmediğin ve hayal edemediğin şeyleri düşünebilen insanlar hazırladı.Kedi uzanamadığı ciğere mundar der.Siz zeybeği doğrıu düzgün oynatmayı sahneye ekibi doğru yerleştirmeyi öğrenin sonra gelin kim hoca kim değil karar verin.Kimin ne olduğu ortada zaten yarası olan gocunur

  35. hıkayeyı bır ızleyıcı olarak yorumlamak ıstıyorum dogru ıse bıngul erdem danscı ve hocaları rıca edıyorum cvp versınler…hıkayede;
    köy havası yasatılıyor orgu oren kızlar uzum sepetı testi vs…erkeklerde oturanlar kahve havası verılmış vs…bu koy havasında ekıp donuyor ve kız ıle efe goruluyor kız mendılını dusuruyor efe alıyor kıza verıyor oynuyolar…bu sırada eskıya gelıyor ve efeyı vurmak ıcın emır verıyor…ıste buraya kadar muthıs bır anlatım var kostumuyle muzıgıyle sahnedekı kullanılan cısımlerle….burdan sonra aslında eskıya ekıbın sonundakı gıbı efeyı vurmayacaktır fakat bunu en sonda hayal olarak canlandırılmak ıstenmısıtr ve ılk once efenın vurulmus oldugu durum canlandırılıyor…efe vuruluyor ve oluyor eskıya kızı alıyor ardından oynanan kız oyunu SANDIK USTUNDE SANDIK AMAN EFELER YANDIK DUSUNMEDEN SOZ VERDIK BIZ SIZI ADAM SANDIK CEVRESI SAÇAKLI ISTE GELIYOR ELLERI BICAKLI OYUNU VE SOZLERIYLE KIZ ZORL EVLENDIRILIYOR VE BU SOZLER BU HIKAYEYE MUTHIS UYMUS…ARDINDAN KOSTAK ALİ OYUNU SİLAH ILE MUTHIS OLMUS TAM BIR ESKIYA OYUNU…en sondada olayın en basında eskıyanın vurus sahnesıne gerı donulmus ve efenın vurulmadıgı aslında bunun kotü bır hayal oldugu canladırılmıs…aslında eskıya onların askını anlıyor ve vurmaktan vazgecıp onları bırakıyor…bu mizansen kesınlıkle muthıs olmuş…mızansen yapılırken bıle sahne dengesı dusunulmus ve dıkkate alınmış…TEBRIK EDIYORUM LUTFEN SIRF KÖTÜLEMEK ICIN BURADA SACMALAMAYIN ARKADASLAR BU EKIP YAKTA ALKISI HAKEDEN BIR EKIPTİ….MİZANSEN YAPILCAKSA BÖYLE YAPILMALIDIR…AKILLI OYUNLARA UYGUN SÖZLERE UYGUN GÖRSEL OLARAK DOLGUN…=)…TEKRAR TEBRIK EDIYORUM….

  36. ölen adamdan makas alınmıo eşkıya flashback yaşıyo..mizansen bu. daha iisini akıl ediosan fikir ver de seneye biz de girelim yarışmaya

  37. küfür etmek yerine böyle yorum yapabilmek....tezini örneklemek....

    ekip ilk 2dk 48 sn boyunca oyun oynamadı durdu… harmandalı sadece erkeklerin bir kısmıyla bir figür oynandı.
    mizansen yapıldı adam öldü kız üzüldü kalktı arkasından fıkır fıkır oynadı izmir yöresinde ağır müzikli kız oyunları mevcuttu oysa.
    04:56dan 05:00 a kadar sahne yerleşiminde denge yok bır yarıda 7 bir yarıda 5 kişi.
    05:15e gelelim aynı sahne hatası tekrarlanmış görülüyor.
    05:48de görüntüyü durdurun print screen yapıp koymak isterdim ama siz durduruverin bana yapılan sahne uygulamasını anlatın
    08:16 aynı şekilde ekip hizasını kaybetmesın yerını bulsun dıye mavi çizgilere çakılmış ama sahne dengesi yine yok aynı durum 9:16a erkeklerde mevcut mavi çizgiye çakılma ve dengeyı bozma oysa mavi çizginin bir adım dışı olsa sahne dengesi olurdu
    9:24 sahne boş sahne dengesi yok ekip öbek halinde göbekte sahnenın sagı solu boş
    ve açılışdan sonra kapanışta son 2 dakıkar harmandalı oynayan ekip.. toplamda 4dakıka 48 sn harmandalı ekip 10 dakika 39 sanıye oynuoyr..
    bıde ölen adam nasıl canlandı yanagından makas alınınca… mizansenin konusu neydi…

    bu ekibi öğrenciler hazırlamış olmalı ben sanmıyorum ki hocalar hazırladı.

    bırbırıne bu kadar benzeyen oyunlarda bır arada bu kadar zor bulunur.
    harmandalı /yund dagları/ sandık üstünde sandık/ 3figür kostak/ yeni harmandalı/ kırılmanın olmadığı kabahava /müzik geçişi tamamen yanlış bir baylan cemile/ yün entari dağcılar /ve tekrar harmandalı

    bunlarda kriterler…

    MÜZİK GEÇİŞLERİNDE HATALAR VAR.
    VOKAL, VOKALLER, ÇALGI, ÇALGILARDA VE GENELDE ENTONASYON BOZUKLUĞU VAR.
    OYUN İLE MÜZİĞİN ANLATIM VE İFADE EKSİKLİĞİ VAR.
    OYUN-FİGÜRLERDE EKSİKLİK, FAZLALIK VEYA YANLIŞLIK VAR
    OYUNCULARDA HAREKET UYUMSUZLUĞU, DENGE BOZUKLUĞU VE ŞAŞIRMALAR VAR
    OYUNLARDA ANLATIM VE İFADE EKSİKLİĞİ VAR. (jest, mimik, anlatıma uygun olamayan mizansen ve kurgular yapılmış.)

    AŞIRI FİGÜR TEKRARLARI VAR.

    SAHNEYE GİRİŞ VE ÇIKIŞ HATALI. ANLAMSIZ ÇIKIŞ VE GİRİŞLER VAR.ak poturlu arkaş sağdan girdi soldan cıktı kah sahnede kah kuliste idi.
    ÇİZGİLER OYUNLARIN KARAKTERİSTİK ÖZELLİĞİNE GÖRE OLUŞTURULMAMIŞ.
    ÇİZGİLERİN SAHNEYE YERLEŞİMİ VE SAHNE TRAFİĞİ HATALI
    ÇİZGİ BOZUKLUKLARI, ÇİZGİ GEÇİŞLERİNDE HATALAR VAR. ÇİZGİLER ARASINDA UYUMLU BİR İLİŞKİ YOK.
    SOLO OYUNLARDA SOLİST İLE FON ARASINDA UYUMSUZLUKLAR VAR.
    OYUNLARIN SUNULUŞUNDA ÇİZGİ (FORM) ZENGİNLİĞİ YOK.
    ÇİZGİLERİN OLUŞUMUNDA SAYISAL VE FİZİKSEK DENGE YOK.

    bu ekibi çok kere izledik çok güzel oyunlarla çok güzel sahnelerinide gördük.. rakip olmazsa yarışmanın anlamı yoktur..
    biz bunu da biliyoruz… ama bu sefer olmadı…sahne düzeni hatalı olsada masa düzeni sıfır hata oynaadı..

    yarışmalara artık saglam ekipler çıkmaz oldu…2-3 ekip hariç ekip yok 6-7 birbirinden iyi hocanın ekibi yarışırdı…
    o kadar saglam ekipler olurdu herkes daha iyi olmaya çalışır hakkı olana hakkının verıldıgıne herkes ınanırdı… yarısmalarda 97-98-99 puanlar olurdu…herkes kendini geliştirmek yenılemek fark yaratmak zorunda kalırdı.

    oysa şimdi 89-90 ile yarısmalar kapanıyor kımse ne birşeyler yapmak ne yarısmak ne kendini geliştirmek gerekliliği duyuyor.
    fark var eskiyle yeni arasında gerçekten fark var… gelişmekle yerinde saymak arasında gerçekten fark var.büyümekle yaşlanmak arasında fark var..

  38. Yapılan kötü yorumlara müdahele zamanında müdahele edemediğim için özür dilerim.. İki günlüğüne il dışına gitmemin verdiği uzaklıktan ötürü takip edememiş durumdayım..

    Bu tarz uslupsuz ve hakaret vari yorumlar devam ederse, sayfayı yoruma kapatırım arkadaşlar.. Lütfen seviyemizi halk oyunculara layık bir şekilde yürütelim..

  39. düzenleme fazla abartı bence yarışma gününde yoktm ama kuleli asker lisesini merak ettim doğrusu kötü bile oynasaydılar onların kazanmasını isterdim

  40. allah herkese nasip etsin tabi bingulden sıra kalırsa..

  41. tebrik ederim mizansel harikaydı ama oyuncuların çogu yeni galiba..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir