2010 Üni Horonlar – Zonguldak Karaelmas Üniversitesi

Video 10 saniye icinde yuklenecektir...

Buna da bak

2023 THOF Büyükler Final - Yalova Turizm Follklor Arge SK - Fethiye

2023 THOF Büyükler Final – Yalova Turizm Folklor SK

Yalova Turizm Folklor SK, 2023 Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından 17-18 Kasım 2023 tarihlerinde Gazi …

61 yorumlar

  1. İŞ çıkar tabi hoca farkı var arkadaşlar .gönüllerin birincsyle kalmıyo sahnelerin birincisi oluyo!!!

  2. Final videoları neden hala yayınlanmadı?

  3. YIL 2007 KONYA TÜRKİYE FİNALİ YARIŞAN EKİP SAYISI 11
    Ondokuz mayıs artvin yöresi türkiye 8.cisi
    kastamonu artvin yöresi türkiye 11.cisi

    YIL 2008 MARMARİS TÜRKİYE FİNALİ YARIŞAN EKİP SAYISI 14
    Kocaeli trabzon yöresi türkiye 4.sü
    Kastamonu artvin yöresi türkiye 7.si

    Yıl 2009 KOCAELİ TÜRKİYE FİNALİ YARIŞAN EKİP SAYISI 9
    Kocaeli trabzon yöresi türkiye 6.sı
    Ankara üni artvin yöresi türkiye 7.si

    Yıl 2010 URFA TÜRKİYE FİNALİ

    Z.Karaelmas artvin yöresi türkiye 7.si
    Artvin Çoruh artvin yöresi türkiye 8.si

    İşte son 4 yılda horon ekiplerinin finaldeki dereceleri,Her yıl grup yarışmalarından sonra aynı tartışmalar,aynı kavgalar,herkes birbirine düşüyor birbirini eleştiriyor,canı yanan ekipler çareyi diğer ekiplere saldırmakta buluyor,sürekli bi kavga ortamı söz konusu,tartışmalar final yarışması sonuçlanana kadar bitmiyor sonra ise yine yukarıdaki tablo ile başbaşa kalıyoruz.

    Peki neden böyle oluyor?Horon grubunun adı fiyaskolar grubuna çıktı artık.Her yıl bir yada iki ekip kayrılmış muamelesi görüyor.bu durum o ekipteki emek veren insanlara yapılan büyük bi haksızlık bence buradaki mutlak suçlu federasyondur.Hakemleri toplayıp adaletli bi değerlendirme yapmaları yönünde baskıda bulunmalıdırlar ve kesinlikle yanlı hakem değerlendirmelerine ağır cezalar vermelidirler.ama hepimiz görüyoruzki federasyon yönetim kurulu üyeleri ve mhk üyelerinin bir çoğu eğitmenlikte yapıyor hepsinin yakın olduğu bir dernek veya kulüp var bu durumda bu federasyondan ne beklenrki yada bu mantık bu camianın üzerinde olduğu sürece yönetimler değişse ne farkeder,görüyoruzki alan razı satan razı herkes memnun,bu işi yönetenler kendi içlerinde hesaplaşırken olan gariban oynayanlara oluyor,bir sürü emek verip sonrada boynu bükük salondan ayrılıyorlar,Bu tablo sadece üniversite yarışmalarında değil tüm yarışmalarda söz konusu,8-10 yaşınlardaki çocukların dahi emeklerini bir kalemde çizen insanlardan ne beklenirki soruyorum???bir kültürün yaşatılmasının amaçlanması gerekirken kişisel rantlar uğruna bu kültür gün geçtikçe yok olma yolunda ilerliyor.Artık ne denirki ne söylesek boş artık kimse kimseye güvenmiyor kimse temiz bir yarışmanın geçeceğine inanmıyor,son sözüm madem bu durum böyle madem bu kadar arızalı işliyor bu yarışmalar,başımıza dert olmaktan öteye gitmiyor kapatalım biz bu dükkanı.

  4. la denizzzz bana bakk ne dion la sen..kendi işine baksana beni dinden imandan cıkarma yoksa o başı tersine çeviririm..

  5. ulann böle hakemmler olursaaaa kim almazki o başıııı

  6. Ben demiştim bu ekip finalde benimkinin başını alır tartısmalar son bulur diye. Aynen öle oldu.

  7. Son zamanlarda üniversitelerde seyrettiğim en güzel artvin ekibi finalde başarılı olur diye düşünüyorum..

  8. tebrikler..finalde iş yapacak güçte bir ekip..

  9. tesekkurler kardesım budur ıste…..:)

  10. Tamam Ömer abi ben zaten böyle yerlerde yorum yapmam ama kanıma dokundu biraz küfürlü konuşması dediğin gibi biz kendi işimize odaklanalım artık kazanan Halk oyunları ve yörelerimiz olsun…

  11. ali ihsan sende artık yorum yapma olurmu bu kadar seye gerek yok kotu soylenen ve yapılan her sey kısının kendısıne aıttır artık sızler kendı noktalarınıza odaklanın bunlar bos ısler bu steler eskıden rakıpler bırbırını tanımazdı bıle sız ıse tanısıp kufur edıyorsunuz artık herkes kendı yerınde kendı ısıyle ugrassın ve bu muhabbetler kapansın yakısmıyor ıkı tarafada sıze kufur eden baska gruptanda olabılır sonucta sanal alem burda dost olcagınız yere dusman oluyosunuz…..

  12. ersin bak şimdi birincisi ekip adına biri konuşacaksa bu ben olurum başka kimseye iş düşmez o nedenle ben kendimi belirttim aynı zamanda oyuncusuyum konuşmalarına dikkat et sen bana ad soyad hangi ekipte oynadığını yaz madem o lafı diyosun urfada gel yüzüme de terbiyesizliğin bu alemde yeri yok…

  13. ömer altuntaş

    bak ılhan ve dıger arkadaslar ben bı artvınlı olarak orda trbzondan cok artvın oynanması ve artvınlı arkadaslarımın dısarıya gıtmelerı benı mutlu eder ve dıyoda ne guzel kardes tr de her yerde cok yaygın ben mutluyum dıyarbakırda bıle kendı yoresının dısında ılk oynanan artvın oluyor … bu da benı mutlu eder … sız artvınlı kardeslerım sızlerde bı gun dısarı gıdıp ekıp calıstırabılırsınız ısteyenede bu sans tanınır ısteyen varsa yonlendırıyım arkadaslar sızler bu platforma cık olun arhavılıs zonguldaklısı ankaralısı vs vs hepsı artvını benımsemıs ve ve onu sevıp oynamıs bız artvınlılere hemde bırıncı olarak gurur duymak gerektıren bı konudur ….

  14. Ya benim değerli ersin kardeşim senin o ekip başı diyerek güya ezmeye çalıştığın kişi ekipteki en kıdemli insan olup hocadan sonra ekipte en önemli ikinci insasır tmamı.Şayet ona ekip başı denmesine biz bişi demzken sana ne oluyor arkadaşım bilmediğin şeyler hakınnda ne yorum yapıp duruyosun sen.Bizim ekibimiz saygı sevgi çerçevesinde yetişen bi ekiptir finallerde görürsün bu adam neden ekip başı denildiğini.

  15. bildiğin ilhan.arhavali ersin dediler bana o şahıs için.ben profosyonel falan demedim kendim için nerden çıkardın şimdi bunu.

  16. Sayın ömer 1. adım ersin
    2. öncelerden yaptığım yoruma zküde ekip başı olduğunu söyleyen ( oyuncusuyum demeyip sanki ekip başı olmak diğerlerine göre bir ayrıcalık yada üstünlükmüş gibi konuşan ) kişi için deve kuşu diyorum eleştiriye açık değiller yaptığım eleştiriyi kabullenmemişler.
    3. artvinli olup olmamam oyuncu, yada izleyici olmam, önemli değil canlı izlediğim bir yarışma sonucunda zkü yü beğenmedim 2. ankara ünv. olmalıydı diyorum.
    4. Yukarda hakaret olarak yazdıklarını söylediklerimi yanlış anlamadığın kanısıyla cevap vermiyorum.
    5. Buda bu sayfada son yorumum nasıl olsa urfada izleyecez hep birlikte kim hangi ünv kaçıncı oluyor diye.

  17. ömer altuntaş

    eeee bende ettım bırader ne olmus parasını verene ederım sen mısın sımdı profesyonel ha…..

    sen hangı ılhansın bu arada ….

    ve o yazan o ersın deıl carpıtmayın konuları …..

  18. ömer altuntaş

    sayın ersın deve kusu dıye sen kıme dedın pardon da sen bı daha sole bu arada sen ekıpte oynuyonmu de bakıyım eger herkesı kapsıyosa ben senı sanal değil gercekten gomerım bunuda bıl saygıyı sevgıyı bozma mıllıyetcı olunacaksa burda senden once ben gelırım sen merak etme ama senıde deve kusundan beter ederım sen ekıpte oynuyonmu cocugum…..?

    veya sen artvınlımısın?

    veya sen artvın hakkında ne bılıyon ???

    ne bu boy gosterısı?

    adını tam bagısla sanya sen ?

    adım ömer soyadımın benzerlıgı bırını hatırlatır heralde sana o bırınıde benzemem bunuda bıl senı uzerım terbıyesızlıgın her sayfada ucuyor dıkkat et yazdıgına bende ıyı yazarım……:D

  19. yorumu mu şikayet edip sildirmişsiniz. ee eleştiri olmasın dimi kendi kendinizi burda övmeye devam edin ve kafanızı kuma gömün bakalım deve kuşları.. ha ekibin başı ha S….min başı.. Anladın sen onu 🙂

  20. ömer altuntaş

    arkadaslar o kamalar mamalar ne oluyo kac lıra kazandınız yarısmadan daha durun ılerde gorecem sızlerı bakalım halk oyunlarından ne kazanacaksınız ok herkes oturdurgu yerde otursu ve sadece sahnede konusssun burda eksık olanları tartısın veya eksıklerı dogruları ıyı bı dılle anlatın durun durdugunuz yerde artvın sunumu ıle ılgılı laf eden arkadasımız sana bu konuda brıfınk verırım ok sus artık ….

  21. yaa adam 16 kışı ıle solo yaptı dıye ovuyoo yaaa ne dengesız bır duşunce solonun anlamını bılmeyenen kışı gelmış yorum yapıyoor…Başarılar ZKÜ Başarılar AÇÜ

  22. vaay terbiyeli çocuk sevsinler seniii.. sen merak etme mutlaka karşılaşırız ekibin başııı…..

  23. urfaya geliceksin madem kesin bul beni bakalım yanımdada böyle konuşabilecekmisin terbiyesizlik yapmam yaşın küçük herhalde pc başı delikanlısı çok gördüm ben madem bunları yazacak kadar erkeksin urfaya da hazır geleceksin yüzüme karşı söyle bunları…

  24. Arkadaşlar böle bilinçsiz ne yaorumlar yapıp duruyorsunuz.Olan olmuş biten bitmiş şu anda finale iki tane horon ekibi çıkıyor ve çok uzun zamandır horon bölgesi ilk üçe bile girmemiş.şu yorumlarınızı eminim 2 ekibinde tüm elemanları okumuştur ve eminim hepsinin moralleri bunlardan dolayı bozuktur..Şuan yorum yapma vakti deil final bitsin hep beraber yapalım yorumumuzu.Bakın neden hersene insanlar finalde zaybeklerin direk 1. yada 2. liğe oynadığını söylüyor.Neden artık horanlar oynasın demiyor arkadaşlar bu yorumlerı dikkate alan hakemler var ve şu yorumlar yüzünden zor duruma düşen iki ekip var bırakın ekip hocaları ne yaparsa yapsın biz artık horonları ilk sıralarda görmek istiyoruz.

  25. arkadaşlar,her yorumu dikkatlice okuyorum,birkaçı hariç(maksadını aşan,hoyratça söylenmiş,kötü söz içerenler hariç),diğer mesajları 2-3 kez okuduğum oluyor…zonguldak için çizgiler kolay denmiş,çizgiler kötü denmiş,oyun artvin gibi oynanmamış denmiş!!!inanın ki defalarca izledim ben bu ekibi,bana bir çizgi hatası gösterin,yöresel oynanmayan bir oyun gösterin bende buraya birdaha yorum yapmayayım…evet her ekibin çalıştığını biliyorum,hemde birçok özveride bulunarak çalıştıkları aşikar…bu emeğe asla lafım yok,artvin çoruh üniversitesinide diğer yorumlarımda tebrik ettim…ama objektif olarak bir yorum yapın lütfen,zonguldak kötü artvin ondan daha iyi demek sizin vicdanınızı sızlatmıyormu??yada bu yarışmada zonguldak 2. olmayı ve finale çıkmayı haketmedi diye söyleyeniniz çıkabilirmi???

  26. pfff sen ne anlatıon ya sawundugun ekıbe bak dıosun senın sawundugun ekıp varmı ? varsa goster… emın ol sana bu saman dolu kafamla bıle bın basarım senın conkurmek dedıgın sey aslında cemkırmektır bu ılk okula gıden her velet bılır sen turkceyı ogren sawunmayada baska zaman bakarız hadı gulum yol al bu ekıp senın gıbılere bıraz buyuk boy senın ıkı kelamınla ne goğe cıkarız nede yerın dıbıne batarız bundan sonrakı abuk sabuk mesaj atıcaksan cevap alamazsın tartısmak ısteyen bırı varsada az bısede olsa anlasın ondan sonra tartssın 🙂

  27. soz agır geldı dusnup dusunup tekrarmı yazıosun :)neyse velet sen bıldıgın yola devam et bıldıgın ıcınde kalsın dısarı vurma onumuzde kalırsın o kadar bılıodun madem bı vasfın olaydı halk oyunlarındada senınde ekıbını goreydık artvınle ankarayı tırmalamısın gelmısın zonguldak vıdeosuna yazmısın sendekı bu mantık ılk okul cocuklarındakı duz mantıkla es deger bıle degıl:D

  28. maksatım kimseyi eklemek değil lavuk.lafı nereye çekiyosun işine gelmediği için.senin gibi cahillerin anlayışı bu kadar.

  29. ne demek ne alakası var.demekki var bişeyki yorum yapmışız.sen nerde gördün kızların acarada orta topuk oynadığını.hiç şuana kadar bi artvin ekibinde gördünmü böle bişeyi.hep sizin gibi bencil insanlar çıkarıyo bunları.uyduruk hareketler hepsi.bide utanmadan hakkımızı yediler diyosunuz.ayıptır çoçuklar birşeyi bilmeden yorum yapmayın.

  30. pff gecenın bu satınde yınemı veletler ya yokmu senın netlogun facebokun gıt orda ablalarına yalvar benı ekleyın dıe

  31. yarası olan gocunsun madem zonguldakla alakası yoksa gocunma işine bak o zaman..

  32. horomcu bu yorumunun zonguldak ekıbıyle ne alakası var gıt ankara ekıbıne yada artvın ekıbıne yaz ne alaka yanı???

  33. 2 kere dönüş tekrarı yapılmış.kızların orta topuk yaptığı nerde görülmüş acarada.bu çizgiyi yapan figürleri öğreten önce sahneyi nasıl kullancağını öğrensin.bilmiyosa gelsin öğretelim.aklınız sıra artvin oynadığınızı zannediyosunuz tam tersi rezil ediyosunuz.bırakın bu işleri bilmeden yorumlar yapmayın.artvini iycene öğrenin öle gelin.şimdiye kadar arkanızda jüriler vardı bakalım şimdi ne yapcaksınız.adamıı böle bezlerler.artvin çoruh hak etmiş.helal size artvin

  34. ersın canım kardesım ınsanların emeklerıyle dalga gecmekten baska bıldıgını bısey yokmudur senın bu oyunlar horon ekıplerının o kadar zeybek sevıosan gıt zeybeklerı ızle kendını tatmın edersın bız sonuncuda olsak severek yaptıgımız ıs ıcın uzulmeyız ama senın gıbı saksakcıları … etmekte ayrı bı zevk verırı emın ol …

  35. “ersin” benim adım Aliihsan Zonguldak Karaelmas Ekibinin ekip başıyım. Bölümüm Jeodezi ve Fotogrametri Müh. son sınıfım beni bul senden öğreneyim artvinin nasıl oynandığını

  36. koç yumurtası.. sizi de gördük daa.. 😉

  37. :)) koç elmas 1.mi olucak sondan her halde :)) sen hiç zeybek izledin mi ? karaelmasın bütün oyuncuları ve hocaları burda yorum yapıyorlarmış ben öyle duydum.. Kendi kendinizi övmeye devam edin komikaze ekip..

  38. Karaelması yürekten tebrik ediyorum,bizimle birlikte finale gelecekler,mutluyum buna.. Zonguldak’tan başka ekiple gideceğimize de üzülürdüm açıkçası.. Deniz,sen önce uyu,büyü sonra geL güzeL kardeşim.. Derdin olursa da artvindeyiz buyur bekleriz.. sana rüyanda göremeyeceğin çizgiler çıkarırım artvin yöresinde emin ol. sadece ünv. den ibaret değil o gürdüğün oyunlardan,çizgeler.. ARtvin dedin mi titrer halkoyunlarında zeybek grubu bile.. Deminde dedim,Git bak artvin Hakleğitim,Gençlik Merkezi,Atabarı 08 Klübü,Liseleri… Türkiye 3.lüğünden aşağı bi dereceleri var mı? Ordaki çizgiler nasıl,kareografi nasıL? Öyle sizin oynadığınız gibi uçarak koşarak kazanılmadı Bizim onlarca türkiye birinciliğimiz.. Bigün olurda koşmaktan yorulup oynamaya geçerseniz ozaman rakip olursunuz dostum.. Şimdi git evcilik oyna 2 dk. da… dikkat et onuda koşarak oynamayın düşersiniz 😉 tekrar tebrikler Zonguldak.. İyi ki sizinle çıktık gruptan..

  39. birinciliği hak etmenize rağmen emeğinize sağlık.finalde hakkınızı fazlasıyla alacağınıza inanıyorum.. zeybeklerden birinciliği alacak tek ekipsiniz finalde başarılar…

  40. Karaelmas bu nasıl oyun, kızlar erkek gibi oynuyo birileri bunların hocalarına artvinde kadınların duruş ve tavırları konusunda bilgi versin. erkekler koş babam koş bir yeremi yetişiyorsunuz.. çizgi desen nerdeyse oyun değişiyor çizgi aynı çok komikler 🙂 ilkokul bölgelerinde bile daha fazla çizgi kullanılıyor, ayrıca gürcüler gibi kule yapmaya çalışıyorlar onada çok gülüyorum komik duruma düşmüşler.. yarışmayı canlı izledim ankara ünv. 2. olmalıydı. Çoruh ünv. oyun ve tavır olarak harikaydı1. olmayı hak etti bence..

  41. izlenmio bile. çok sıkıcı çizgiler. 2günde hatasız oynarım ben zonguldağın çizgileri 😉

  42. deniz arkadaşim sen bence karaelmasın videosunu bidaha izle ağzının payını alacak bi ekibe benzemio yada sen artvin konusunda pek bi fikre sahip değilsin…

  43. Final sonuçlarında neyin ne oldugu ortaya çıkacak. Artvin çoruh zaten sonuncu. Zkü de ağzının payını alınca tartısmalar son bulacak.

  44. sen bana ismini ver gülüm ben urfada sana gönderirim bi tane benden merak etme sen yeteki iste ver ismini gönderm yarışmadan sonra burdayım madem delikanlısın lavuk..bak bakim kim kime ne yediriyo fırsatım olursa gelecem sana da burdan ismimi yazıp gelecem inşallah beni bulmazsın da bende seni görürüm gelmek için herşeyi yapacam emin ol.

  45. gülüm!! benim yazdıklarımı okumadın sen sanırım,ne bi şike gibi iddiam,nede emeğe saygısızlığım var!!!bana demişsin ya o lafları yediririm sana diye,ben de o fırsatı verecektim sana ama sen gelmiyormuşsun!!!madem öyle bana baştan desen ki ben şakşakçıyım,anlarım seni,seni adam yerine koyup yorum yapmam..bu son yorumum,lakin ben şakşakçılarla değil emekçilerle ilgileniyorum…

  46. o zaman sende konuşmalarına dikkat edeceksn ayrıca urfada ne işim var.oynamıyorum ki.buradaki konuşmalar emek veren öğrencilere eğitmenine juriye ve tüm türkiyeye terbiyesizliktir.madem o kadar profsun git sen olaydın juri niye olamadın da burdan atıyon ayrıca laflarına tekrar dikkat et senin yaşın kaçç

  47. kaso adlı şirin kardeşim,senin yaşın kadar benim profesyonelliğim var..sen bi adını söyle bakalım,ben seninle urfada da karşılaşırım illaki!!o zaman sana tek tek anlatırım ne gibi konularda profesyonel olduğumu…öncelikle ağzını bozmaki ben de karşımdakini adam bilip konuşayım…

  48. sen neyin profesyonelisin koçum da laf ediyon artvine laf etmek bi kere sana kalmaz..nick le prof olunmuyo kardeşş yazıklarına bi bak.

  49. kaso,aferin sana..ne güzel yorum yapmışsın sen!!!ben şimdi sana yorum yapsam adam sanırlar seni!!

  50. Karaelmas oyun gücünü ta baştan girişiyle belli etmiştir.Ekip orta batumda gayet iyi oyun sergiledi oyunlarında sadece bi kaç eksiklik vardı ama genede oyunun hakkını vardiler.ekibin vazriyayı ve hemşini ne kdar içten oynadıkları mimik ve coşkulatından çok net anlaşılıyordu.Sahneleri ve müzikleri muhteşemdi yani artvini artvin gibi oynayan ek,pti bu ekibin finalde ilk üçe rahat oynucağını tahmin ediyorum inşallah başarırlar.

  51. öncelikle herkese merhaba…arkadaşlar ekiplerin hepsini canlı izledim…ben ilk önce finale gidecek karaelmas ile çoruh üniversitelerini tebrik ederim…yazılan yorumlar üzerine bende birşeyler yazmak istedim…ilk olarak şunu şöylemek isterim,karaelmas üniversitesi ile çoruh üniversitesini karşılaştırmak bile bir hata,bu karşılaştırmayı ancak halk oyunlarından anlamayan bir insan yapabilir..ben o yüzden karşılaştırmayacağım bile,sadece ekipleri değerlendireceğim..ilk olarak ankara üniversitesi ile başlamak isterim..ankaranın ekibi çok güzel ve de sağlam oynadı,geçen yılki gibi bir koşuşturmaca yoktu,figürler sağlam ve yavaştı,sözün özü,finale gitmeyi haketmişlerdi.gazi üniversitesi de güzeldi,çalıştıkları çok belli idi,emek vermişler,ama biraz daha çalışmaları gerekiyordu.derece alamadılar ama alsalardı şaşırmazdım.artvin çoruha gelince,birinci oldular tebrik ederim.ama şöyle bir düşünelim,orta batum dönmesi-çökmesi,deli doron,çoşkun çoruh gibi ağırlıklı oyunları yok!!!çizgi anlayışları yok!!mimikler yok,12 erkek var 3-4 ü gülüyor diğerlerinin yorgunlukları ise yüz ifadelerinden belli,ki oynadıkları oyun toplamda 5 dakika kadar neredeyse!!!övünecekleri sadece orta batum başındaki soloları olabilir,ama oda biyere kadar..şunu unutmayın ki,artvin çoruh 1 kişi ile solo yaptı,zonguldak karaelmas ise 16 kişi ile!!!bu durum bile farkı hissettirir!!!gelelim zonguldak karaelmas üniversitesine,çok iyi çalışmış,rize ve kocaelindeki haklarınıda almak için hırs yapmış bir ekip görünümündeydi.çok kaliteli oynadılar,sağlam,otantik,mimikler tam,kısaca artvini artvin gibi oynadılar..halk oyunlarına gönül vermiş 32 genç arkadaş vardı o sahnede,bu ekip halk oyunlarından anlamayanı bile halk oyunları aşığı yapabilir…şunu söylemek isterim ki ,karaelmas yine hakkını alamadı,yine hakkı yendi…kısacası 1.lik karaelmasın,2. lik ankaranın hakkıydı..ama şunu da belirteyim ki,karaelmaslı arkadaşlar üzülmesinler,çünkü finalde çok rahat puan farkı atabilecek bir rakipleri oldu,bu açıdan bakarsanız güzel bir sonuç..

  52. ZKÜ iyi ama unuttugunuz bısey var.Kamayı cıkarım sokmak ne kızların orta topuk yapması ne kulede durus seklı ne..
    nekadar ıyı olduklarına sozum yok ama acara oyununu yanlıs yorumlayıp oynamıslar… Genede hepsını tebrık etmek lazım emek sonucta fınalde basarılar…

  53. LÜTFEN KARALAMAYIN ZKÜ YÜ BENCE GRUBUN EN İYİSİYDİ UMARIM İYİ OLMAYA DA DEVAM EDECEKTİR FİNALDE KENDİNİ GÖSTERECEKTİR

  54. koşarak oynama ? anlamadım…
    böle diyenlere kapak sorular..
    1-türkiyede hangi yöre koşarak oynanıyor..
    2-stilize ne demek?
    3-sahneleme ne demek
    4-halkoyunları federasyonu kriterleri ne demek isi
    5-stize ile geleneksel arasındaki fark nedir?
    6-artvini sadece artvinliler mi iyi oynar?
    7-o yarışmada trabzon oynayan katü otantik oynayan katü neden birinci olmadı?
    8-coruh üniversitesi neden birinci olmadı çok mu koşmuştu?

  55. iki ekipte hakederk gitti kimse çamur atmasın tebrikler karaelmas ve çoruha geçen sene gördük kocaeli ile ankarayı finalde bi de bu sene görun buekipleri.

  56. sayın kadir arkadaşım nasıl artvin oyunu oynanırmış acaba çok merak ettim kriterlerinizden hangisine uymadı oyun. yazarsanız bende size cevap veririm. hiç de koşarak oynanmıyo gayet net figürler bence siz o gün orda deildiniz elektrikler de gittiği için çok net görünmüyo burdan birşeyler yazarken ve karalama yaparken ortaya konulan emekleri bir düşünün isterseniz

  57. böyle artvin oyunumu olur bırakın bilenler oynasın yada gidin gürçiştanda oynayın bence finale bu oyunla giderseniz sonunçu olursunuz benden söylemesi artvin oyunları koşarak oynanmaz!!!!!!

  58. böyle artvin oyunumu olur bırakın bilenler oynasın yada gidin gürçüştanda oynayın bence finale bu oyunla giderseniz sonunçu olursunuz benden söylemesi artvin oyunları koşarak oynanmaz!!!!!!

  59. geçen seneden çok daha sağlam gelmişler bu konuda tebrik ediyorum gerçekten. canlı izledim ben bu ekibi. izlerken de çok sıkıldım çünkü çizgi yok çok fazla , risk almamışlar çok daha güzel olabilirdibence. bir de dikkatimi çeken durum hızlı oyunlarda dalgalanma vardı. bunları çözerlerse Türkiye finalinde şansları var. yine de güzel ekip, başarılar dilerim urfada.

  60. 2002-2003-2004 yıllarındaki gazi artvin ekibinin aldığı derecelerden sonra,ilk defa bu yıl bir artvin ekibi gümbür gümbür derece almaya geliyorum diyor,yıllar sonra bir artvin ekibinin zeybeklerin arasına girmeye aday olduğunu dahi görmek beni çok mutlu etti başarılar zkü…bu arada acarada keşke oyun girişnde bi solo olaydı:)

  61. Güzel hazırlanmışlar tebrikler.fakat hakem faktörünü hiç düşünmemişler..hak ettikleri birincilikleri gasp edilmiş..bence finalde geçildikleri çoruha enaz üç puan fark atacak güçteler..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir