2011 Vaksa İstanbul – Yedirenk Halk Oyunları GSK

Video 10 saniye icinde yuklenecektir...

Buna da bak

2023 THOF Büyükler Final - Yalova Turizm Follklor Arge SK - Fethiye

2023 THOF Büyükler Final – Yalova Turizm Folklor SK

Yalova Turizm Folklor SK, 2023 Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından 17-18 Kasım 2023 tarihlerinde Gazi …

29 yorumlar

  1. Tüm Yedirenk camiasının başı sağolsun Tezer Abi mize büyük ustamıza Yaradan dan rahmet dilerim.

  2. OZAN sana da ulaşmış sanırım şemsiye 🙂 17 mayıs akşamı

  3. ozan mardin ili yarışmalara böyle katılmıyordu ama merak etme artık onlarda farkındalar sahip olduklarının. Düğünlerde kına gecelerinde herkes böyle oynuyor git araştır sıkma burda biz araştırdık da yaptık… Koskoca Türkiye de senin gibi birkaç sivriden başka itiraz eden oldu mu? Sen bilmiyorsun kara cahilsin kabul et… Arap çiftetellileri bunlar biraz kırıtcak tabi.. sizin kına gecelerinde kadınlar odun gibi mi oynuyolar? ama tabi aslında böyle oyunlar düğünlerde filan oynanır ama folklorde yok di mi? örümcek beyinli seni!

  4. VAKSA 2011 TÜRKİYE 1.si KUTLARIM ARKADAŞLAR HAYIRLI OLSUN BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİM….

  5. yorum yazanların hangısı mardınlı hangınız mardıne gıdıp oyunları yore ınsanından ogrendınız…mardın ılı yarısmalara katıldıgı zaman bır tane dansoz gıbı kıvıran oyununu gormedık…bırı cıksın ben mardınlıyım desın su var su var desın ..haydı mardını bır yere bırakalım hakkarı yoresının ıcıne sıcıyorsunuz… onu bırakalım van yoresının ıcıne sıcıyonuz onu bırakalım adıyaman ve ya dıyarbakır cıkmıs bılmıs bılmıs vır vır edıyonuz..

  6. şimdi sahte kanzurka ya sesleniyorum aga benim nicki çalıp salak salak konuşmaa ayrıca gerçek Silivri’li benim herkezce biline ve ahenk sanat ta da oynayan benim buraya da ilk yorumum olucak adamlar oynadı kardeşimm herkez işine baksın evet biz ilk defa katıldık ve devamı da gelicek inş. o dangalak buraya yazarsa da ilk söven ben olucamm …..Silivri uzun bi aradan sonra ilk defa böyle bi yarışma da bulundu evet hatalarımız olabilir ama kimseye laf söyleme ve yorum yapmaya kalkmayız sonuçta usta isimler jürideydi ben tüm ekipleri kutluyorum arkadaşlar.Arıca herkez ii hazırlanmış kısmetse seneye görüşmek üzere diyecek başka bişeyim yok .SAHTE kanzurka çık ortaya da bi laf etttt ……

  7. 🙂 mardin halay yöresi miymiş? ozan sen başka bir hobi, uğraş bul kendine bence.. mesela futbola sar.. kahvede okey oyna.. pul koleksiyonu yap.. ama sakın ha sakın bu işlerle ilgili yorum yapma.. sen ya hiç dansöz görmedin ya da malsın..

  8. dansöz senin yörenden çktı ama senin haberin yok ozan.esas sen öğren mardin halay yöresi değil.arap,süryani,biraz da kürt.bu karışıma sen halaymı diyorsun?daha s….tğnz bok denize inmedi ama burda desteksiz sallayn!!!!!!

  9. ya bız halay bolgesıyız resmen bızı dansoz yaptlar….olurda bu kadar olmaz..

  10. Ya yeter yeter…..halaylardan ne ıstıyonuz yeter….yorelerımızın ıcınıe etınızz….ya hangınız mardıne gıdıp bu yoreyı ogrendınız bılmıyorum ama yeter…tamam stılıze duzenleme yapmısınız ….kurgu olur bırseyler anlatılır ama bu kadarda yoreyı katletmezsınız….lutfen kendı ısınızı yapın halaylara karısmayın artık…..

  11. şemsiye kanzurkaya ulaşmış… ki sesi çıkmıyo itin

  12. terbiyeye davet ediyorum sizi.. şimdi ben de ağzımı bozucam yoksa..

  13. 10.köy,sen gene karıştırdın maç 2-1 bitti 3-1 değil.sen iyice saçmaladın,konu mardin.yok açılmayan şemsiye,yok 3-1,nediyon kardeşim.burda folklör konuşuyoruz.iskoçlar da etek giyiyo noolmuş?ben solistlerin kafalarındaki tüylere taktım,ne öyle tavuskuşu gibi.bu işin çivisi çıktı.KANZURKAAAAA unuttum sanma sınav devam ediyo,amma düşündün beeee!!!!

  14. bu arada kanzurka saçmalamış olabilir ama ben de beğenmedim bu ekibi.. mahalli yönü çok zayıf.. erkeklere etek giydirilmesi çok kötü olmuş.. ayrıca yarışma spor salonunda yapılmadığı için ekipler kötü görünüyo.. hakemlerin en önden izlemeleri de saçma.. 3 korner 1 penaltı kuralı getirilerek bazı arkadaşların sürekli 3 ün 1 ini almalarının önüne geçilebilir.. daha da yazmam polemiğe girmek istemiyorum.

  15. nasıl sınav bu yaaa saatlerdir bulamadı cevapları 🙂 kanzurka olmadı kültür bakanlığının sitesinden bakta yaz bari bikaç tane oyun ismi ama mardin olsun karıştırma gidipte garaguna fındıkçı falan yazma tamamı 🙂

  16. yav kardeşim,saçmalamayın,adam açılmayan şemsiyeyi naapsın??hem konu ile ne alakası var?adam silivrili değil,mardinliymiş,çanta köyden.araya girip durmayın,adam sınavda;düşünüyo…

  17. silivrili adresini ver de sana açılmayan şemsiye göndereyim..

  18. kanzurka sen silivrilisin yeme burda kimseyi :))) keşke başka nick kullansaydın 🙂 çaktırmadan haberin yokmuş gibi yorumlar yapma komik oluyo:))) yakalandınnnnn :))

  19. bide mardin de oynanan oyunların sırasıyla adlarını yaz.dikkat:sınavdasın!!!!!!

  20. kanzurka ne demek????

  21. kanzurka:bu halay değil,bilmeden konuşma,sen önce kendi nik inin anlamını söyle???

  22. bireysel hatadan söz eden arkadaşlar bu yarışma onu değerlendirmiyo.öncelikle yarışmayla ilgili bilgi alın. ortada büyük bir sanat ürünü var.

  23. vizzzzz…..

  24. ayrıca unutmadan söyleyim gerçek bi mardin izlemek istiyorsan 2007 deki ankara tubil i izlemeni tavsiye ederim ….

  25. yöre ile ilgili bilgim bir çoğunuzdan fazladır arkadaşım ben mardin yöresini 3 yıl oynadım bu tarz bi halay görmedim stilize ve otantikte 4 yarışmam var ekibe diyecek bişeyim yok diye üstüne basa basa söyledim sadece bireysel hata çok ve 1.lik beklemiyordum orda gördüğüm en iyi ekiplerden biri ama silivri oynayan bi ekip vardı 5.veya 6. oldular tam hatırlamıyorum onlar ordaki en iyi ilk 2 yi hak ettiklerine inanıyorum ve 6 aylık bi dernek olduklarını duydum bunlar 6 ay da bunu şekilde iyi olabiliyorlarsa yedirenk daha ii olmalıydı diye düşünüyorum.seneye silivri oynayan ekibi merak ediyorum doğrusu….

  26. bu kadar bireysel hataları olan bi ekip birinci olabılıyosa..

  27. mardin yöresini bilip bilmeden yorum yazan arkadaşlarım eğer siz biliyorsanız bu yöre oyunlarını ve öyle konuşuyorsanız zaten endişe duyarım bilginize. Ama bilmediğiniz bariz belli ki konuşuyorsunuz

  28. Enes Bayraktar

    Guzel olmus arkadaslar emeginize saglık, diger ekipleri de izleme sansimiz olacak mi acaba?

  29. güzel ekip diyecek bişey yok ama bu mardin yöresi ise bu ekip bu kadar hatadan sonra 1. olduysa yazık VAKSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir