Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Gençlik Ve Spor Kulübü - Artvin Yöresi

2013 THOF Giresun Grup – Kocaeli B.Şehir Kağıtspor GSK

Video 10 saniye icinde yuklenecektir...

Buna da bak

2023 THOF Büyükler Final - Yalova Turizm Follklor Arge SK - Fethiye

2023 THOF Büyükler Final – Yalova Turizm Folklor SK

Yalova Turizm Folklor SK, 2023 Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından 17-18 Kasım 2023 tarihlerinde Gazi …

112 yorumlar

  1. kıyafetler daha canlı renklerde yapılabilirdi onun dışında her yerine ayrı ayrı tebrikler

  2. uzun zamandır bu kadar üzerinde profesyonelce çalışılmış bir ekip izlememiştim. söylenebilecek tek şey var HELAL OLSUN………….

  3. ekibin müziğini nasıl bulabilirim acaba? yardımcı olabilirmisiniz

  4. Bence yılın en iyi çalışması Tebrikler

  5. farklı ve etkileyici bir çalışma olmuş. helal olsun valla…

  6. çok güzeeell..

  7. tebrikler. zevkle tekrar tekrar izledim elinize sağlık

  8. ÖMER ALTUNTAŞ....

    arkadaşlar iyi veya kötü ismimi bi yerde duymak istemiyorum , benim ismim telaffuz edilirken herkes haddini bilsin , benim ismimi konuşacak kadar ne sahne nede müzik bilemezsiniz . İk,i ekipte emek harcamış ve bu emeklerden biri seçilmiş abartmayın

    burda ste yöneticisi vs ekip oyuncusu, ekip hocası ismimi bir kez daha telaffuz etmesin ,bugün burda bu sahnelerde oynuyorsanız bu sahnelerde alkışlanıyorsanız değerini bilin..
    EĞER Kİ İSMİM VEYA İŞLERİM HAKIINDA KONUSACAK OLAN BENİ ARASIN YÜZÜME TEKNİK DONANIMIYLA KONUŞSSUN ..

    0543 582 4170 ÖMER ALTUNTAŞ

    HERKES HADDİNİ BİLSİN BENİ BİLEN BİLİR…

    HERKES YOLUNA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  9. 3 kişilik 100 tane daire yapana kadar 1 tane yaparım , diyosunki 1 tanesi kaymışta bütün ekip olarak bir kere daire yaptınız daireden başka herşeye benziyor gelmiş hala bizim burda çizgilerimize dairelerimize konuşuyorsun bi yeter da yeter, kocaeli ekibini seneyede bekleriz ondan sonra ki sende bekleriz hem yarışmadan önce siz konuşşuyorsunuz yarışmadan sonrada siz konuşuyorsunuz şimdi de önümüzdeki sene için siz konuşuyorsunuz tamam siz konuşmaya devam edin biz kendi işimizi yapalım

  10. Aslında işin aslı şu:

    Kocaeli ekibi yarışmada 4. olmaktan rahatsız. öncelikle yarışma performansına bakıldığında ikinci ve üçüncü olan ekiplerden çok çok daha üstün. kocaelinin birinci olan ekiple bir alıp veremediği de yok. hatta yarışmada eşitlik puanlarında giresunu geçmesine rağmen üçüncülük kupasının giresuna verilmeside rahatsızlığı kanıtlıyor.

    Artvin ekibi rahatsız çünkü birinci olmalarına rağmen gündemde kocaeli var ve gölgede kalmak onları çıldırtıyor.

    arkadaşlar atı alan üsküdarı geçmiş. siz burayla uğraşacağınıza gidin çalışın finalde ilk üçe girmeye bakın. çünkü bu görebileceğiniz son final. nasıl olsa kocaeli ekibi seneye her dalda dahada güçlenerek gelecek. olmadımı dahada güçlenerek gelecek. göreceksiniz.

  11. tamam abi emrin olur. ne olur kızma affet. sizin müzikler daha iyi, kostümler daha iyi, çizgiler daha iyi, oyunlar daha iyi, figürler daha iyi, hocalarınız daha iyi vs.vs.vs.
    oldumu?

  12. BU KOCAELİ EKİBİ DAYAK İSTİYOR YA ARKADAŞ 🙂 ÇOK CİDDİYİM YANİ OLUP BİTMİŞ BİRŞEY HALEN DAHA BU KADAR UZATILIR MI YA!? CAN SIKMAYA BAŞLADI BU DURUM AYAĞINIZI DENK ALIN AKILLI OLUN YOKSA BİR DAHA BU EKİBİN KARŞISINA ÇIKARSAN HİÇ BİR KİMSE İYİ NİYET GÖSTERMEZ HABERİNİZ OLA..!

  13. hamdi bey anlayışınız için teşekkürler.

  14. Bass gitarlar var on numarada oldu zaten biz modernize etmeyin demiyoruz siz herseye bahane olarak biz yoreseliz diyosunuz ya o yuzden muzikte niye aramiyosunuz ayni seyi diyorum ama anlayana 6 7 tane daire yapiyosunuz hepsi kayiyoda 100 daireden bi tanesi kaymis cokmu 😉

  15. demek hocalığına laf etmek hoş değil diye yazımı sildin ha.murat altuntaşın hocalığına laf edilirken neredeydin.ömer altuntaşın müzisyenliği tartışılırken nerdeydin hamdi ?

    • Burada kimsenin emeğine, hocalığına, müzisyenliğine laf edilmedi. Mevzu tamamen oyunlar üzerinden devam etti..
      Ama siz halk oyunlarını anlayamadığınız için bu şekilde herkese yorum yapmaya devam edersiniz.. Ama benim sitemde buna izin vermem.. Başka istediğiniz yerde istediğinizi diyebilirsiniz.

  16. // düzenlendi..

    • İsim vermeden bir ekibin hocası hakkında ileri geri konuşmaya hakkınız yok. Bu siteyi kullanan insanlar herkes gibi aklı başında kendi kararlarını verebilen insanlardır. Kaldı ki bu ekip atışmasını yapan insanların hepsi yetişkin insanlar. Sizler gibi onlarda kendi fikirlerini tartışıyorlar. Doğru ya da yanlış yorum yapabilirsiniz ama ekip hocalarına bu tarz yakıştırmalar yapamazsınız.

      Kimsenin adamlığına, kişiliğine, hocalığına laf etmek hiç hoş değil.

  17. şu son 3-4 yorumu yazanlar hastamısınız siz ? önce şu en son dediğiniz ankarada ki gösteri olayına gelelim orada çizgiyi bizim yapma gibi bir seçeneğimiz yok federasyon görevlendirme yapıyor diyorki bu çizgiyi oynayacaksın oynatacaksın kalkıp yok biz bunu oynamayız mı diyelim ? boş boş konuşup durmayın. ikincisi şu artvin ekibinin dairelerine laf atan arkadaş dolilerle yapmaya çalıştığınız dönüşteki dairenize bi bakın hele ayıptır be ee başka yerde daire hatası yapmazsınız tabi çünkü her seferinde sahnede 3 tane 4 tane daire yaparsan bırakta 3 er 4 er kişi rahat rahat dönsün ama dönerken yapmaya çalıştığınız adımları söylemiyorum bile… kobakta ki çöküşleriniz rezalet kalktıktan sonraki adım atmalar rezalet bunun doğru olduğunu mu savunuyorsunuz ? müziğe laf etmişsin iki ekibin müziğinide aynı grup yaptı bundan haberin yok sanırım, türküleri lazca gürcüce okuttunuz diye sizinki doğru mu oldu bizim müziğe saçma sapan yakıştırmalar yapmışsınız peki ya sizin delihoronun ilk müziğinde giren elektro gitarlar ? bizimkilere bass blues jazz gibi şeyler yazarken sizin orada çalınan ne madem ? müzikler hakkında konuşacak en son kişisin . çizgilere gelincede sizin oynadığınız çizgi hocalarınız kişisel fantezi ürünüdür başka bişey değildir yöreyle hiçbir alakası yoktur kalkıp bunu savunmayın, hadi işinize bakın

  18. sahnelemesine mok attığınız kişinin sahnelemesi ile ankarada gösteriye çıkıyorsunuz.
    bakalım görelim bu mayıs ayında değiştirebilecekmisiniz ? yoksa aynısına devammı..
    biz daha iyisini yapana kadar en iyisi bu arkadaşlar kusura bakmayın..
    kopyalamayın yeter…

  19. zorla yazdırıyosunuz

    DUZELTME
    siz kaşınmayın biz kaşımayalım yazıcaktım..

  20. zorla yazdırıyosunuz

    adı artvin soyadı livaneymiş kendisi bi halt bilmezmiş konuşmak için konuşma bu düzeni oturup 40 yıl düşünseniz hiç biriniz yapamazdınız ama biz yaptık kareografiye böyle çamur atıyosan sen içten pazarlıklının babaannesisin. Müzik desen Tarkan Erkan’ın arkasında olan b müziğin Kardeş Türkülerin solistlerinin okuduğu bi türkünün kötü olma ihtimali senin halk oyunlarından anlıyor olma ihtimaline yani 0’a eşit……
    figürler demişin geçiceksin siz bu çökmeleri yapın düz sırada ben onada razıyım ama zor 😉
    Gelelim o bir iki hatası olan artvin ekibine o daireler livanenin gözüne girsintüm daireler leş ne tarafa kaydığı belli değil horomideki ilk daireden tut atabarında 6 kişilik daireye deli horon dairesine kadar nereye kaydığı belli değil kızlar sahneye girerken erkeklerin düz sıraları facia bireysel hata var elemanın horomide nereye gittiği belli değil sonra bulduğu ilk ele yapışmış müzik desen ne düşünerek yapmışlar bi açıklaması yok bize giydiriyosunuz yörsellik diye sonra adam oraya yazmış batı soundlarını sıralamış efendim jazz sounduymuş blues sounduymuş bilmem ne sounduymuş en iyisi bence siz buraya yazıp kaşınmayın bizde kaşınmayalım siz bu işi yapamadğınız için kıskançlıktan ölmeye devam…..
    o horomide kaç kere sahne dengesizliği olduğu belli değil perdeleme var atabarında hemde çok net falan anladınmı burdan karsa yol olur hatalar anlıycağın siz geri basın artık can sıkmaya başladınız…
    Sen yapamıyosan yapana SAYGI DUYUCAKSIN YA SEVE SEVE YA SEVE SEVE 😉

  21. sizin cezanız kesilmiş arkadaş……
    binlerce birincilik alsanızda siz hep bu ekibin gölgesinde kalacaksız.
    hazımsızlığınız bu yüzden

  22. livane sana sorarım sen nerenle seyrettin?
    yada hangi kafayla seyrettin?
    iki ekibi karıştırmadığına eminmisin?
    mok attığın adamlara saygın yoksa emeğe saygın olsun.

  23. 2013 yılının en iyi çalışması. çok etkilendim. bu kadar ağır konuşanlar en kısa zamanda kopyalarlar göreceksiniz.

  24. livane kardeş sen hem göz doktoruna, hem kulak burun boğazcıya hemde beyin özürüne bakan tüm doktorları dolaş 🙂

  25. Kocaelide çizgi olarak ne var ?

    Müzik olarak ne var ?

    Çizgi olarak ne var ?

    Adım olarak ne var ?

    Mizansen olarak ne var ?

    Doğru olan ne var ?

    Yöresel ve ya artvinsel ne var ???

    Yuh artık bu kadar şaşkınlıkla izledim ki şoooooook oldum !!!

    1- aşırı müzik tekrarı var …

    2 – yarım dairelerde eller tutulanilecekken neden değil, birlik beraberliği sembolize eden bir yöre !!! Deli horonda 4 kişilik dairelerde adımları yapmak için can çelişmişiniz,sahne her oyunda 3 veya 4 daire yapılmış kız horonu mu acara mı ne olduğunu anlamadım Rize ekibi gibi veya potbori ekibi gibi olmuş , daha çok yazmak isterim ama yardım aldığınız kişi nin önce gercekten kendi öğrensin !

    3 – müzik güzel fakat gürcüler laz olmuş ben pek anlayamadım!!

    4- hopa memişi olmuş adımsal olarak ful kurgu ama yanlış eğitimsizlik çok kötü uyumu olmayan adım cümleleri ve aşırı tekrar butonuna basıyoruz !!
    Cilveloy neydi çözemedim gandagan denmiş fakat onuda yapamamışlar pürvet ler var vs vs belki bilemezsiniz ama bale hareketleri , adımlar müziğeotursun diye kurgulanmış fakat olmamış !!!
    Kobak tamamen zırva one adımlar yarım kalıyor özellikle daireden çöküşlerden kalkarken iyi izleyin , genel olarak çizgilere uygulanan adımlar ekibi duvara tostlatmış çıkarken sahneden izlerken sol tarafa size göre olan kısım yengeç gibi gitmiş

    5 – mizansenik kurgu hiç yok matematik sel oyunlarla kendimiz kandırmışssınız ! Ufuklar rezil etmişsiniz , bırak açmayı yuh diyorum size .. Cümle baslarında ekibin şekil değiştirmesi sahne olmuyor … Kendinize güven bitmiş ve baska kişilerin fantezilerine profesyonellik diyorsanız bu işi yapmayın,

    6 – Artvin yaşanır yazılmaz!!!!!

    7- Artvin Türkiye’de en popüler yöresi olup kreşlerde bile öğretiliyor bence biraz hassas olun bence bu kadar saçmalamayın.

    Artvin ekibinde bir iki açık dışında hata yok çünkü kendi yaşamlarını aktarmışlar ellerine sağlık !!!

    Ve ilk defa bras grubu alt ezgi olarak halk oyunlarına girmiş ve yaylı grubundan sonra bunların olması yeni bir Ufuk .. Sahnelerindeki kıvrımlar çok iyi , adımlara denecek yok muhteşem..

    ….

    Adım Artvin

    Soyadım. Livane

    // düzeltildi.. Uslubunuza dikkat edin. Çok biliyor olabilirsiniz belki ama uslubunuz kültür insanına yakışmıyor.. / Hamdi Alev ( Site Yöneticisi )

  26. Herkeze merhabalar

    Sevgili ” ??? ” isimli bey yada hanım paylaştığınız videoları izledim fakat videolarla ilgili açıklama yapabilirseniz sevinirim.

    Neden bu videoları paylaştınız???

    Saygılar

  27. Uzatma isin takip

  28. “Ne kadar bilirsen bil , anlattıkların karşındakinin anlayacağı kadardır.” Mevlana
    o yüzden sana he desemde aynı açıklama yapsamda konuşulduğu gibi yapalım yazmayalım ….

  29. he he yazan arkadaş diyecek lafın mı kalmadı ? biz artık yazmak istemiyoruz yorulduk sizde yazmayın artık yeter hocanız bizim hocamızı aramış artık yazı yazılmasın diye bizimkilerin tavrıda siz yazmazsanız bizim çocuklar zaten yazmaz denildi, yani bunun üstüne artık ne siz yazın nede bizi cevap vermek zorunda bırakın uzamasın bu iş

  30. bakın genç arkadaşlar yenilgi sizi etkilemiş olabilir zamanında bide çok yenildi sahneler basıl karıştı ortalık noldu? hiç birşey.. şimdi sizin yaptığınız iş bitmiş halen daha uzatıyorsunuz olmaz yakışmaz yani eğer uğraşmak istiyorduysanız salonda karıştırsaydınız ? burda herkez konuşur herkez dayı yani . uzatmayalım bu konuyu siz bize ne kadar yazssanız savunsanızda 2 katı cevabını geriye alırsınız diyorum alıyorsunuz yazacak bir cevabınız halen daha konuşmaya çalışıyorsunuz ne bu be !? yeter artık siz uzatmayın biz cevap vermeyiz zaten. anlaşıldımı gençler biraz daha akıllı olun işinizi güzel yapın söz getirtmeyin. Türkiye de bir çok ekip Artvin yöresini yörede oynandığı gibi oynuyor kimse bişey diyor mu ? hayır hatanızın farkına varın uzatmayı kesin, eğer uzatmaya devam ederseniz bu işin sonu farklı boyutlara gidiyor saçmalamanın anlamı yok hadi kolay gelsin seneye iyi hazırlanın çocuklar oynayın geçin.

  31. sen benim söylediklerimi ya anlamak istemiyorsun yada işine geldiği gibi anlıyorsun, herkes solo atamaz dimi soloyu sadece bir kişi atar bizim demek istediğimiz cilveloy oyununun hiçbir kısmında solo yok böyle bir nitelik katarsan bu yazmak olur burada bi anlaşalım yoksa kızların hep beraber oynadığı kısıma laf etmiyoruz çünkü bizde oynadık hep beraber oradaki solodan bahsediyoruz solodan ortadaki arkadaşınızın georgian legend çakması solosundan. şimdi gelelim diğer konulara artvinden gelen ekipler zaman zaman maddi imkansızlıklardan dolayı çok iyi müziklerle oynamamış olabilirler ama bu durum size bunu aşağılama hakkını vermez bu bir kaldı ki biz o sene ardından sürekli ömer altuntaş abimizin yaptığı müziklerle oynadık ki sizin müziğinize bu sene kendisi yaptı bu konuyu da kapatıyorum . geçelim diğer konuya bursa yarışması için çok fazla birşey söylemeyeceğim çünkü eğer bizim ekibi izlediysen atom hemşininde bir müzik hatası oldu ve biz 3. olduk bunu geçiyorum ama öyle bir hataya rağmen 3. olduğumuz bizim iyi bir ekip olduğumuzu gösterir (müzik hatası) şimdi gelelim şu büyük klup küçük klup meselesine arkadaşım murat iskenderoğlu yapacağını yaptı demişsin doğrudur yapacağını yaptı artvin oyunlarıyla ancak bu kadar oynanabilirdi artık sürekli aynı şeyleri söylemekten biz bıktık siz aynı şeyleri demekten bıkmadınız, büyük klupsünüz ya aldığınız dereceleri bi yazar mısın bize bize küçük klup diyorsun ya sana sadece gülüyorum kurulduğu yıldan itibaren hersene türkiye derecesi alan ve geçen senenin gençler türkiye 1. siz ekip çalışmanıza devam edin tamam mı kardeş , yöreyi çığrından çıkarın ne kadar yukarı taşıdığınız işte ortada horon jürileri cevabını verdi yetmedi bizde burdan veriyoruz ama ısrarla anlamak istemiyorsunuz o isimleri ağzına almayacaksın demişsinde bizim artvin halkoyunlarına verdiğimiz emeği, verdiğimiz değeri ne sen anlarsın ne de murat hocan anlar, kimin ne kadar büyük olduğunu biz gördük bi siz göremediniz hadi öperim gözlerinizden

  32. hala yazdıklarının arkasında durmuyosun cilveloyun tamamı solo değil tüm kızların oynadığı bölümleri izlemiyosun sanırım 😉
    taner hocaya asla lafımız olmazki bizde çalıştık ben genel artvinden gelen ekiplerden bahsediyorum tek tek söylemiyorum eğer dediğin gibiyse gayet iyi yapmışsınız taner abilerde on numaradır…
    bursa yarışmasını da çok iyi hatırlıyorum sende hatırlarsın o zaman da hep parmakla gösterilen bir ekipti o ekip 😉
    Şu son sorun varya çok amatörce niyesine gelicem büyük kulüp nitelikli kulüp gibi özellikler varya hani o beğenerek izlediğiniz tüm gruplar işte hepsi büyük bir ekip çalışmasıyla oluyor.Ekip çalışmasından kastım = herkes ortaya bir fikir koyar birinin göremediğini diğeri görür ve bu hiçbir hocanın yetersizliği değildir farklı yorumlar katmaktır olaya ve çokta güzel oldu ama siz daha küçük topluluklar için farklı hocalar demek heralde diğer hocanın yetersizliği anlamına geliyor.Yani sizde nitelikli kulüp mantığı olmadığı için ters gelmesini çok iyi anlıyorum.Murat İskenderoğlu zaten yapıcağını yaptı bu zamana kadar ve artık daha farklı neler yaparız yöreyi daha üste nasıl taşırız bu gerek kostümüyle gerek müziğiyle gerek kareografisiyle daha neler katabiliriz olduğu için bu lafı duymamış gibi yapıyoruz . Murat hoca veya mustafa hocayı eleştirebilmek için onlar kadar bu işe gönül vermiş emek vermiş ve emeklerinide senelerce aldığı derecelerle kanıtlamış olmak gerek eğer bunu başaramıyorsan böyle büyük isimlerin adını ağzına bile almıycaksın çünkü ağznıza yakışmıyor o isimler.

  33. hocaya diye yazan arkadaş şimdi bu yazdıklarımı iyi oku çok bilmişlik yapma, şurdan gireyim ben hopa hemşini diye oynadığınız oyunun içinde vazriya düz horondan adımlar figürler var dedim onun yerine onu oynamışsınız demedim bi yazdıklarımı iyi oku önce tamam mı abicim ? daha sonra biz cilveloyda kızlar solo yapmaz demedik cilveloy oyununun tamamında solo yok dedik ne kız ne erkek burasınıda anladın mı şimdi ? ee madem onun gangadan olduğunu biliyorsun neden cilveloyda onu oynadınız ? birde şu asena gibi kıvırma falan dikkat et laflarına, orada gerekli açıklamayı yaptım anlamadın galiba oyunun yarışmada oynanabilmesi için belirli krıterler var dedim ve onlarıda orda saydım bir daha oku bi bak ondan sonra gel tamam mı ? 2002-2003te ki milli eğitim yarışmalarında bende vardım konservatuarlılarla çalıştınız siz biz ramazan davulcusuyla mı bunu mu savunuyorsun ? bursa yarışmasını hatırlatayım bizim müziğide konservatuarlılar yaptı davulda da taner abi vardı adını duymuşsundur. ramazan davulcusu yakıştırman pek hoş değil. son olarak madem hocanız müzik kareografi anlamında gerçekten çok iyi o zaman mustafa yüksel hocanızı neden getirdiniz ? süs olsun diye mi ? murat hocanız yetmiyor muydu ? hadi arkadaşım kendi işine

  34. hopa hemşinin de vazriya horonu haa sizin gözünüze dizinize dursun yeri geldi mi artvinin her oynunu biliyosunuzda şimdi buna vazriya mı diyosun 2. oyunda ozaman biz şemmamme oynuyoruz ????
    ayrıca sen bu işi bu kadar biliyosan yaylada düğünde oynananla sahnede kullanılan çoğu adımın ne kadar modernize edildiğinide biliyo olman lazım…
    gandagan nedir bizde biliyoruz siz dediniz ki kızlar solo yapmaz bizde kızlarda solo yapar dedik bu ona atfen paylaşılmış bir link….
    siz hopa hemşini yok dediniz şimdi asenadan daha kıvrak bi şekilde eee biz katiyen yok demedikya diye kıvırıyosunuz bal gibi de var zaten…ayrıca hani yerde diz koyarak mı çökülür dedi aranızdan acemi bir arkadaş bizde bakın böyle çökülür dedik siz tükürdüğünüzü yalamamak için kılıf uydurmaya çalışıyosunuz …
    Müzik demişken siz oralara girmeyin boğulursunuz taaa biz 2002-2003te ege konservatuarıyla çalışırken siz artvinden gelen ekipler ramazan davulcusuna çaldırıyodunuz ben o milli eğitim yarışmalarınıda çok iyi hatırlıyorum kısacası hocamız müzik alanındada kareografi alanında figürsel olarakta gayet donanımlıdır sizin hocalarınızda bilir inanmazsanız sorarsınız…
    BİZ DAHA İYİSİNİ YAPANA KADAR EN İYİSİ BU !!!

  35. ??? linkleri paylaşan arkadaş iyisin da sen ? bu linklerde neyin var olduğunu ıspatlamaya çalışıyorsun biz hopa hemşini katiyen yoktur demedik fakat yarışmada oynanabilmesi için oyunun derlenmesi gerekir hala bunu anlayamadınız mı ? bize bir kaynak kişi bir kayıt bir tarih numara gösterin kabul edelim hadi bu işin teknik boyutu bunu geçtim bi bak ki orada oynanan adımlarla sizin yaptıklarınız ne kadar örtüşüyor? vazriya düz horonun adımı yaptınız yarışmada burada öyle birşey yapıyolar mı madem bunu örnek olarak gösteriyorsun müziğe uydurmak için adım kullandığınız ortada 7/8 müzik 6/8 vazriya horonunun adımını kullanmışsın oh ne ala memleket. birde gürcü köylerinde solo oynanan oyunu da sanırım cilveloyda ki solonuza örnek olsun diye koymuşsunuz ama videoda oynanan oyun cilveloy değil gandagandır anlaşıldı mı arkadaş ? birşey yapacaksan düzgün yap eline ayağına bulaştırma

  36. dostum neyi açıklamaya çalışıyorsun link paylaşarak ?

  37. YUKARIDAKİ DÖRT VIDEO YA DIKKAT ILK OLANI OZELLIKLE

  38. firtinaaa bunlar çok sert biz daha konuşmayalım finalden sonra görüşelim 😀

  39. ”izlenme rekorları kıran” bölüm çok doğru evet

  40. kağıtspor kulübü

    diğer tüm branşlarımızda olduğu gibi Halk Oyunlarında da hocamızın isteği doğrultusunda; kostüm ,müzik ve sahne düzenlemesinde yenilik yapmaya ve bu düşünceyle yine bu alanda kendisini kanıtlamış olan Mustafa Yüksel ile çalışmaya karar verilmiş , kendisinin de kabul etmesi sonucu birlikte çalışılmış sonucunda sportif başarı kazanamamasına rağmen izlenme rekorları kıran bu farklı yorum ortaya çıkmıştır. Çok daha üst düzey bir işbirliği beklediğimiz Mustafa Bey , bizlere sahne düzenlemesinin hazırlanması ve uygulanmasında , ayrıca bu çalışmanın doğal uzantıları olan müzik ve kostümlerinin hazırlanmasında yardımcı olmuş böylece teknik kadro ve oyuncularımızın alışılagelmiş bakış açılarını başka boyutlara taşımalarına ve ufuklarının daha da gelişmesine vesile olmuştur.Kendisine tekrar teşekkürlerimizi sunuyor , gelecekte yine birlikte çalışabilme umudunu taşıyoruz. Saygılarımızla.

  41. çok güzel olmuş açıkcası ama izlerken içim yandı bu ekp nasıl 4. olur ama şunu söyliyebilirim ki ”hak doğrunun yardımcısıdır” emeğe saygı duymak lazım.

  42. Teşekkürler ‘’murgul08’’ bey

    Oyunların hepsini buldum ve izledim sayenizde. Ayrıca ‘’ Onur’’ bey’e dünkü yorumlarından dolayı, oyunları izledikten sonra hak veriyorum. Gerçekten hepsi görsel olarak çok güzel ekipler ve eğer yarışma tarihi ve yeri bize uygun olursa kardeşim ile beraber bu ekipleri yakından izlemek istiyoruz.

    Yarışma yeri ve tarihi ne zaman bilen varsa lütfen yazsın?

    Özellikle efe oyunları çok güzel benim en çok beğendiğim oyun ‘’2013 THOF Aydın Kuşadası – Aydın AYHOT Gençlik ve Spor Kulübü’’oldu.

    Tabiiki gönlüm Artvin oyunundan yana onun için Artvin ekibine iyi provalar ve başarılar.

    Saygılarımla.

  43. GÜNEY kardeş aşağıdaki ekiplerin hepsi final yarışmasında kupa için yarışacak olan ekipler…sana yardımcı olayım istedim bu ekiplerin görüntülerini bulup izleyebilirsin.
    hadi iyi seyirler sana.

    1- 2013 THOF Giresun Horonlar – Artvin Belediye GSK Stilize Büyükler

    2- 2013 THOF Hatay Grup – Adana B.şehir Bldç Kürek İhtisas SK

    3- 2013 THOF Antalya Grup – Antalya Azize Kahraman HEM SK

    4- 2013 THOF Aydın Kuşadası Grup – Ankara FOMGET Gençlik ve Spor Kulübü

    5- 2013 THOF Aydın Kuşadası Grup – Aydın AYHOT Gençlik ve Spor Kulübü

  44. Sevgili ” Onur” bey

    Söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız eğer sizin dediğiniz gibi ise o ekipler tabiki bu yorumu insanlar yapabilir. Tıpkı Galatasaray örneği gibi.

    Fakat burda bir ekipden bahsediyorlar sanki o ekip şike ile 1. olacakmış gibi onun için bu yorumların cevaplarını öğrenmek istedim.

    Bu arada bu bahsedilen ekibin videosunu yada biliyorsanız linkini paylaşırsanız sevinirim.Arıyorum fakat tam olarak belirtilmediği için bulamadım, izlemek istiyorum.

    Saygılar…

  45. GÜNEY kardeş sen aynen dediğin gibi ekip izle…fazla düşünme

    YAŞASIN ARTVİN HALKOYUNLARI

  46. Sayın ”ŞAVŞATLI”

    Bilgi verdiğiniz için teşekkürler.
    Benim merak ettiklerim insanların kapalı ve gizli olarak birşeyler ima edip devamını getirmemeleriydi.
    Söyleyecek fazla birşeyim yok. anladığım kadarıyla siz Artvin yöresini iyi biliyor yada halkoyunları ile yakından ilgileniyorsunuz. Ben sadece normal halkoyunları seveniyim.
    Umarım sizin adınıza yararlı bir görüşme olur.

    Eğer benim yazılanlarla ilgili merak ettiklerime mantıklı cevaplarınız olursa, buraya yazıp bizlerle paylaşmanızı rica ederim.

    Tekrar Teşekkürler.

  47. Merhaba ”Murgul08” Bey

    Ben Artvin yöresini ve halk oyunlarını cok seven biriyim. Yeni yada eskimiyim tartışılır.
    Kocaelin de bu işle daha yakından ilgilenen arkadaşlarım var ve bu yıl bu ekipleri daha yakından takip ettim.

    Kocaeli yarışmasını canlı izledim ve Artvin ekibini beğendim kendimce ve Giresun yarışmasınındaki bulabildiğim görüntülerin hemen hemen hepsini izledim. Ben yarışma ile ilgili yorumlar yapamam sadece görsel olarak beğenimi dile getirebilirim çünkü bu benim işim değil ben sadece seviyorum.

    Kulakdan duyma yada arkadaşların sohbetlerinden takip ettiğim kadarıyla burada birşeyleri anlamaya çalıştım, anladığım en güzeli cok düşünmeyip ekipleri izlemek en iyisi.

    Kocaeli’den Artvin ekibini ve Artvin’den Artvin ekibini tebrik ediyorum ve başarılarının devamını diliyorum.

    Saygılarımla

  48. doğru hoca, doğru dernek, doğru yöre ve maddiyat bir araya gelince bunu tahmin etmek zor olmuyor. bunu herkez de söylüyor ne var bunda. Bu yıl galatasaray şampiyon olacak dersem ve sonuçta olursa bunun altında şike mi aramak lazım

  49. Selamlar ”bilinçli olalım” bey benim bir amacım yok.

    Ben sadece bu güzel ekipleri izleyip, yorumları okuyup, ayrıca ekiplere iyi dileklerimi belirtmek istedim.Fakat yorumları okudukça burda farklı iddalar gördüm ve merak ettiğim soruların cevaplarını öğrenmek istedim.

    Ayrıca neye dayanarak hangi ekibin 1.olacağını insanlar biliyor yarışma olmadan?
    ve nasıl Mustafa İsimli bey gibi kesin ve bildiklerinden emin bir şekilde yorumlar yazıp iddalarda bulunuyorlar? onu öğrenmek istedim.

    sizede sorularım bundan dolayı.

    Saygılar

  50. bilinçli olalım

    güney derman senin amacın ne anlamadımki nedememizi istiyon sahıs ismi vermişim dernek ismini hatırlamıyodum onuda yazmışlar.bir şey daha nasıl açık yazılır onuda sen sölede bilelim…….

  51. selamun aleyküm
    arkadaşlar bu kadar tartışacak ne var sonuşta ARTVİN oynuyor gençler önemli olan budur da.GÜNEY kardeş sen yenisin galiba bütün türkiye biliyor ekibin hocalarını sen takılı kalma böyle durumlara… herkez neyin ne olduğunu biliyor…bende izledim o linki ekibin hocası ismiyle beraber videoyu göndermiş…zaten biz öncedende biliyorduk…anlaşılan sen tebrik etmek ve yazılanlara cevap istemişsin fakat cevap yazmıyorlar…Mustafa oyununun izlenmesini istemiş ve video göndermiş bence iyide yapmış…

    Tüm artvinlilere sevgiler….

  52. mailimi tekrar kontrol ettim ve Mustafa beyin bana dönüş yaptığını gördüm. kendisiyle irtibata geçip eleştiri ve beğenilerimi bizzat söyleyeceğim sn. Güney DERMAN. iyi günler.

  53. Sayın GÜNEY DERMAN.
    Mail adresimi yukarıda yazdım ancak henüz Mustafa beyden bir dönüş olmadı.Tanışamadım açıkçası.

  54. Bu ekip olduğu sürece İstanbul’a dönemem heralde diye hanım ve çocuklarla izledik. Çocuklar yeni okulunda çok mutlular ellerinizden öpüyorlar. TEBRİKLER ÇOCUKLAR..

  55. Ben canli izleme firsati buldum yarismada acikcasi bide gunun son ekibiydiniz ve bizim agziniz acik izledik o dolilerle girisiniz harikaydi ve finalde bizim resmen basimiz dondu o enson duz siradan tak diye 2 baklava cikti ve birden iceri donup olusan yuvarlak ve o sarmal cikis efsaneydi tekrardan tebrikler… Tabikide eksikler vardir ama seyir zevki yuksekti

  56. Sonu gerçekten muhteşem.Çok etkilendim ekibi ve antrenörünü tebrik ederim ama hala 4. olmanıza mantıklı bi açıklama bulamadım.

  57. Selam ”bilinçli olalım” isimli arkadaşım sizin de yorumlarınızı okudum ve iddalı şeyler yazmışsınız bunlara açıklık getirirmisiniz bizlerede???

    ”neyse bölgede oturan juride il yarışmasında oturanlarda vardı orda1.olduda bu ekip bölgede nasıl 4 oldu.bildiğim kadarıyla blok giden puan da yok.ve buraya yazıyorum bida da yazmıcam.izmirden ahmet die biri ankara da efe yöresi çalışıyo.ve 2013 türkiye 1. o ekip olcak.derneğin tam adını ahtırlamıyorumda örenince yazarım.ve tekrar rica ediyorum artık bu tehditlere yalan yanlış yazılan seylere bi son verin.” ????????????

    ve sonra demişsiniz ki ” artvin ekibine türkiye finallerinde başarılar.izmitten kimse bişi yazmasın bida.mümkünse her 2 ilden yazmasın kimse hatta.yazmasın derken atışılmasın anlamında.saygılar ” lütfen açıklayıcı olun????

    Burda herkez birşeyler yazıyor ve kenara çekiliyor…. bufffffffff sıkıldım artık….

    Herkeze iyi seyirler…..

    bilinçli olalım

    arkadaşlar ben kocaeliden halk oyunları camiasından bi arkadaşınızım.ve bu 3 videonun altına yazılan çoğu şeyi yakıştıramıyorum hiç birinize.tehditler falan ne bu böle ya nolcak seneye bölgede yada bi yerde karşılaşınca birbirinizemi girceniz..artvinde yaşayan büyüklere sesleniyorum lütfen bu işe bir dur diyin.ve kocaeli grubu sizde son verin bu işlere.olanları ben size solim.soruyrum herkese şimdi bu izlediniz kocaeli artvin imeceden ve giresun ekipşerinden daha mı kötüydü yane.hep aynı seyi söylüyonuz cilvelioy ve ilk oyun die.başka nerden puan düştüde bu ouanla 4. oldu ekip.artvin belediyesinde de 14 lü soloda ve kulede sorun var.hiç yürüyen kule gördünüzmü.ama stilize işte bu normaldir.neyse bölgede oturan juride il yarışmasında oturanlarda vardı orda1.olduda bu ekip bölgede nasıl 4 oldu.bildiğim kadarıyla blok giden puan da yok.ve buraya yazıyorum bida da yazmıcam.izmirden ahmet die biri ankara da efe yöresi çalışıyo.ve 2013 türkiye 1. o ekip olcak.derneğin tam adını ahtırlamıyorumda örenince yazarım.ve tekrar rica ediyorum artık bu tehditlere yalan yanlış yazılan seylere bi son verin.umarım türkiye finallerinde 1.artvin olsun yöre kazansın bizde onurlanalım.ama yazdığım ismi ve ankarayı unutmayın.sevgilerimle..halk oyunları için emek harcıyan herkese saygılarımla…….

    17 Nisan 2013, 01:15

  58. Gerçekten çok enteresan

    ben bu yorumları okudukca dahada cok merak ediyorum nasıl herşeyden bu kadar emin konuşabiliyorsunuz Mustafa bey… tekrar iddalı bir yorum biliyorum sorularıma diğerleri gibi cevap vermeyeceksiniz fakat ben yinede soracağım belki cevap verecek birileri bulunur….

    ”yarışmada ikinci olan trabzon ekibi ondan bin kat geleneksel ama 3 puan fark yedi ve final yarışmasında da stilize ekip değil diye ilk 10′a bile sokmazlar.” bunu açıklarmısınız???

    mustafa

    sayın ŞAVŞATLI tabiki yorumlarınız ve görüşleriniz bir şey ifade eder. çünkü küfürsüz ve aşağılamadan uzak eleştirileri dostlar yapar ki düzeltilsin diye. teşekkür ederiz.
    sonuçta bu çalışma geleneksel değil, stilize bir çalışma. yapılanların hepsi (müziği kostümü sahnesi figürleriyle) araştırılarak, tartışılarak bilinçli olarak yapıldı. sonuç ne olursa olsun hiç bir zamanda yapılandan pişmanlık duyulmadı.
    bölge yarışmasında birinci olan ekip ne kadar geleneksel bana lütfen onun analizini yaparmısınız. yarışmada ikinci olan trabzon ekibi ondan bin kat geleneksel ama 3 puan fark yedi ve final yarışmasında da stilize ekip değil diye ilk 10′a bile sokmazlar.
    15 Nisan 2013, 19:38

  59. Güzel bir gösteri sunuyorlar.
    Emeği geçen herkeze sevgiler…
    Çalışmalarının devamında başarılar…

  60. Günaydın arkadaşlar

    Yukarıda dün yazdığım yorumları kimse okumadı sanırsam???

    2013 THOF Kocaeli-B.Şehir Kağıt Spor Büyükler Artvin Ekibi” İsimli video nun altındaki yorumlarıda okuyup anlamanızı istediğim bazı şeyler var…

    Burada da yukarıda yazdıklarım da belirttim…

    http://www.youtube.com/channel/UCL0tYMWUD9ua91bG8qbrPmw

    ve linki tıklayınca ”Mustafá Yüksel” bey in bu video yu paylaştığını göreceksiniz…
    kendilerine bu video dan dolayı ismi ile hitap ettim fakat kendileri Kabul etmediler…
    Anlamıyorum neden bu kadar şeyler yazıp şimdi yorum yapmıyorsunuz???

    ayrıca ŞAVŞATLI bey yukarıda mustafa bey ile olan yazışmalarınızı okudum herhalde kendisiyle telefonda yada email ortamında görüştünüz belki siz buradaki artvinli ve kocaelili arkadaşlara yardımcı olursunuz?

    teşekkürler… Saygılar

  61. bilinçli olalım

    artvin ekibine türkiye finallerinde başarılar.izmitten kimse bişi yazmasın bida.mümkünse her 2 ilden yazmasın kimse hatta.yazmasın derken atışılmasın anlamında.saygılar

  62. HAH Kimsen artık sana diyorum gecen sene senin geçtiğin ekip arhavi ekibiydi bizm ekipse hem orda hemde istanbulda 1. olan ekipdi yalandan konuşma artvin ekiplerini okadar biliyorsun işte şimdide karşinıza büyuklerde çıktık ve sonucu gorduk ama siz tatmin olmadınız türkiye finaline az kaldı artık sesinizi kesinde yarışmayi bekleyin..

  63. Arkadaşlar iyi günler
    Öncelikle Mustafa Yüksel Hoca ya kendi çalışması ile ilgili burada çok rahat yazıp kendi ekibini ve kendisini tebrik edebilme güzelliğini gösterdiği için bu davranışından dolayı teşekkür ediyorum.(keşke herkez böyle açık olabilse)

    mustafa
    10 numara ekıp kım ne konuşursa konuşsun başta hocalarını ve oynayan tum arkadaşları tebrık ederım…..
    12 Mart 2013, 16:55

    Sevgili Mustafa Yüksel Hoca
    Söylediğiniz gibi bu çirkin yorumları, sataşmaları, ve hesaplaşmaları üzülerek okudum. Aslında kendinize ve kültürünüze zarar veriyorsunuz. Elbette farklı düşünceler ve farklı tatlar olacak ve onlar tartışılacak, enine boyuna ve insanlar birbirlerinin bilgi ve birikimlerinden yararlanacaklar fakat bu şekilde çirkinleşmeden.

    Sizin gibi Türk Halk Oyunları Fedarasyonu Hakemi bir kişinin şu yorumlarıda önemli ‘’ gerçekte her iki ekibinde finalde olması gerekiyordu bunu sizde çok iyi biliyorsunuz ‘’ tabii ki kendi ekibinizi duygusal gözlerle izlemiyorsanız peki siz ekibinizin finalde olmasından bu kadar eminseniz neden? Bu ekip finale çıkamadı?

    Ayrıca diyorsunuz ki ‘’ ancak ortada sizin çözemeyeceğiniz bazı hesaplar var. dilerim bu sorunu en kısa zamanda çözeriz yoksa final yarışmasında horonların ilk üçte olması hayal ‘’ ortada sizin biliyor olupda bizlerin bilmediği ve çözemeyeceğimiz hesaplar nelerdir?

    Ve nasıl bu kadar emin olupda şunu söyleyebiliyorsunuz ‘’dilerim bu sorunu en kısa zamanda çözeriz yoksa final yarışmasında horonların ilk üçte olması hayal…’’
    Zannedersem geçmiş yakın zamanda Türk Halk Oyunları Federasyonunda Görevliydiniz, Türk Halk Oyunları Fedarasyonun Değerlendirmelerine ve yönetimine güvenmiyorsunuz?

    Burda kişilere güzel dilekler ve uyarılarda bulunuyorsunuz olması gerektiği gibi bende katılıyorum size peki neden insanlara şu bildiğiniz ‘’ Gizli Hesapları’’ anlatmıyorsunuz camiaya yardımcı olun buyrun…

    Yoksa ekibiniz 4. Oldu ve Finale gidemediği için hayali var sayımlardamı bulunuyor, yada yaratıyorsunuz?

    Ayrıca bu hesaplar neden il yarışmasında 1. olduğunuzda bahsedilmedide şimdi grupda 4. olunca konuşuluyor?

    Peki sizin ekibiniz finale çıksaydı horonlar finalde ilk 3 de olurmuydu?

    Saygılarımla…

    ”mustafa

    arkadaşlar günaydın.
    yapılan bu çirkin yorumları, sataşmaları ve hesaplaşmaları üzülerek okudum.
    aslında kendinize ve kültürünüze zarar veriyorsunuz. farklı düşünceler elbette olacaktır ve buna saygı duymak gerekir. tartışın ancak çirkinleşmeyin.
    gerçekte her iki ekibinde finalde olması gerekiyordu bunu sizde çok iyi biliyorsunuz, ancak ortada sizin çözemeyeceğiniz bazı hesaplar var. dilerim bu sorunu en kısa zamanda çözeriz yoksa final yarışmasında horonların ilk üçte olması hayal……..
    08 Nisan 2013, 10:06

    ”mustafa

    dermann….bence sen mustafaları karıştırmışsın )
    17 Nisan 2013, 14:26

    Güney Derman

    Mustafa Yüksel bey
    Size isminizin tamamı ile yazıyorum soyadınız ile beraber hatamı yaptım bilmiyorum bende sizi cesaretli sanmıştım, fakat birşeyi atlamışsınız. 15 Nisan 2013 Pazartesi günü ekibinizin video linkini paylaştınız ve bu linkde sizin youtube hesabınız görünüyor bunu atlamışsınız ve orada hesabın mustafa yükselin olduğu ap açık ortada. Sizin adınıza üzüldüm…
    (ve şimdi youtube sayfasınıda kaydettim belki inkar edilir ve yalancı olurum diye)

    Zaten bunu kocaelindeki hemen hemen herkez biliyor kaç defa kocaeline geldiniz, kaç günlerce çalıştınız. Murat bey ile beraber müzikleri yapmaya gittiniz vs.

    ”mustafa

    admin merhabalar, sitedeki ekibin ses kanalı sorunu düzeltilmiş video linki aşağıdadır. lütfen eski kayıtla değiştirebilirmisiniz. teşekkürler.

    http://www.youtube.com/channel/UCL0tYMWUD9ua91bG8qbrPmw

    15 Nisan 2013, 11:24

  64. Merhabalar
    MUSTAFA YÜKSEL ve diğer halk oyunları sever ve emekçileri.
    Mustafa Yüksel bey çok teşekkürler ekibinizin yeni ses problemi giderilmiş görüntüsünü burda paylaştığınız için. şimdi izlemek daha keyifli olacak sanırsam.

  65. Artinliler siz ne kafasi yasiyosunuz ne kullaniyosaniz agir geliyo ulan gecen sene samsunda siz genclerdeydiniz biz kocaeli olarak buyukler kategorisindeydik artvini ordada gectik turkiye 2. Si olduk keza bolgede duzenlemeli dalda gunun en yuksek puaninida biz almistik fakat gectigimiz grup hic bu kadar cirkinlesmemisti cunku o artvin grubunun amaci kulturunu korumakti siz reklam pesindesiniz ama bi daha karsi karsiya geldigimizde emin olun boyle bi rezillik tekerrur etmez bi sans yakaladiniz oyle boyle bu isten anlayan kimse sonuclari dogru bulmasada finale kaldiniz buyrun sahne sizin birakin bu ekibin pesini o kadar iyiyseniz… ama herkesin dedigi tek sey var videonuzu tekrar tekrar izliyoruz muhtemelen sizdede bagimlilik yapti boyle bi projede omrunuz boyunca bulunamayacaksiniz bari izleyin ama yorumlarinizla burayida copluge cevirmeyin …

  66. Ben size yardimci olayim bahsettiginiz dernek yanilmiyorsam FOMGET

  67. Su laflarinla sen benim muhattabim olamazsin malesef. Yazik valla daha kendi yorene ait olan kostumu bilmiyosun gelmis burda bide laf ebeligi yapiyosun. Hocalarina , babalarina , dedelerine bu isi bilene sor onlar sana anlatsin kullandigimiz kostumu ! He bide anlattiktan sonra kulaginida ceksin mutlaka 🙂 Biz artvinin sandikta kalmis degerlerini cikardik ortaya o kostumle… He bide surekli tekrarliyosun demissin… Sen bana dersen gel artvin ogretiyim bende sana dogal olarak madem ogreticen niye benden caliyosun derim yani bu tekrarlama degildir…

  68. bilinçli olalım

    arkadaşlar ben kocaeliden halk oyunları camiasından bi arkadaşınızım.ve bu 3 videonun altına yazılan çoğu şeyi yakıştıramıyorum hiç birinize.tehditler falan ne bu böle ya nolcak seneye bölgede yada bi yerde karşılaşınca birbirinizemi girceniz..artvinde yaşayan büyüklere sesleniyorum lütfen bu işe bir dur diyin.ve kocaeli grubu sizde son verin bu işlere.olanları ben size solim.soruyrum herkese şimdi bu izlediniz kocaeli artvin imeceden ve giresun ekipşerinden daha mı kötüydü yane.hep aynı seyi söylüyonuz cilvelioy ve ilk oyun die.başka nerden puan düştüde bu ouanla 4. oldu ekip.artvin belediyesinde de 14 lü soloda ve kulede sorun var.hiç yürüyen kule gördünüzmü.ama stilize işte bu normaldir.neyse bölgede oturan juride il yarışmasında oturanlarda vardı orda1.olduda bu ekip bölgede nasıl 4 oldu.bildiğim kadarıyla blok giden puan da yok.ve buraya yazıyorum bida da yazmıcam.izmirden ahmet die biri ankara da efe yöresi çalışıyo.ve 2013 türkiye 1. o ekip olcak.derneğin tam adını ahtırlamıyorumda örenince yazarım.ve tekrar rica ediyorum artık bu tehditlere yalan yanlış yazılan seylere bi son verin.umarım türkiye finallerinde 1.artvin olsun yöre kazansın bizde onurlanalım.ama yazdığım ismi ve ankarayı unutmayın.sevgilerimle..halk oyunları için emek harcıyan herkese saygılarımla…….

  69. yaa sizz nniyeee cizgimizi aldınızzz , hakkımız yendii kulis yaptınızz vb. şeylerden başka birşey söylemiyosunuzz pardonn başka turlu bahanelere sıgınamıyosunuz cunkuu demıı . işine baksana sen yaa 🙂 oteki şeylere niye cevap yokkkk . sürekli bize birşeyler sorupp cevap alma derdindesinizz farkındaysan sormuyoruz direk söylüyoruzz . iğrençlesmiyoruzz hani bilmem anlatabildim mi 🙂 o kostümlerrrr size özel üretilmiyooo 😉 bilmem onuda anlatabildim miiiii ? bide şunu merak ediyorum yaa o kostümlerle sizin karşınıza cıksak anlayacazz ama oda yok yani neyin peşindesinizzz, kız kostümüü : çarık (yemeni) , şalvar , iç etek , üç etek , cepken , kep , aksesuar olarakta altın ve kemer takılır 😉 dön kostümüne bakkk veeeeee artıkkkkkk laff atmaktannn çamur atmaktan vazgeçinn arkadaşş yaaa o capsin bu kadar ağırınıza gideceğini ve buu şekilde çirkinleşeceğinizi bilseydimmm göstermezdimmm , çok ağır olmuşşş lannn 🙁 he bide gecen sene yanımızda bgrmıstınız artvının agasıda pasasıda bızız diyeee noldüüüüüüüüüüüüüüüüüü 😀 ahada son sözümdürrr dedik diyoruzzz herkez işini yapsınnnn 🙂 daha fazla muhattap olamam seninle 😀

  70. Bizim adımız heryerde baş üstünde siz rahat olun o konuda gerçi sizden çok kimse duymamıştır bu adı ama neyse girmeyelim eskilere… Anlamadığınız bişey var izleyip öğrenmek bizim işimiz değil. Biz yaparız başkaları öğrenir yıllardır böyledir. Kabul etmek zordur sizin için ama gerçek olan bu. Bizim çizgimizi , bizim kostümlerimizi taklit ederler ama yapanlarda heeep inkar ederler 🙂 Var mı inkar eden kanıt gösterelim ? Sen göster bana 5 sene önceyi eyvallah derim. Gösteremiyosan düşünerek konuşucaksın bu lafın sonu nereye gider diye. Yiğidi öldürdüler el birliğiyle , bari hakkını verin !

  71. valla geçen sene yine grup yarışmasında kocaeli geldi karşımıza neydi turkuazdı Heeeeee onlarda karşımıza geçen sene çıktı geçtik türkiye 1 olduk , sizlede daha bu sene karşılaştık neyin kaç senesinden bahsediyosunuz arkadaşım yaaaa . Ilkler unutulmazmiş bu yenilgi ağır oldu bu kadar alışmışken artvinin yokluğuna keşke Önceden karşımıza çıksaydıniz bu kadar havalanamazdınız 🙂 Acıyorum çok acizsiniz , atmadığınız suç , demediğiniz laf kalmadı . Kesin sesinizi artık oturun bu yenilgiyi kabullenin . Ha diyosunuz ya 1. Olamıcaksınız diye fırtınanın da dediği gibi buyurun finale gelin hep beraber görelim . (Bay cok terbiyeli , terbiye almışsan seviyeni bileceksin o zaman 😉 Hayde herkez kendi işinin başına 😉 )

  72. bilmişşşş beni dinlee ben horozz.. artik sen kimsen yada kendini ne olarak görüyorsan bilmm ama sen artvin ekibi olmadan bir tane gurup yarışması gördunmü ? karşimiza çikdınızda ne oldu desene banaa . yine çıkın yine ghlrz tabi bizim için zevk ama siz kendinizi düşünün ekibinizin azda olsa adı var ayaklar altına olmayın onu. Dahada uzatmayın işinizi yapın eğer yok biz devam edecez diyorsanız biraz artvin ekibini izleyip bişeler alın..

    Hadi İyi Geceler..

  73. bu bişey değil 🙂 ben sana dedim sabır taşırma, şansını zorluyorsun yani 🙂 dediğime geldin işte yazmakla olmuyor diyorum bende zaten olan oldu hadi iyi bak kendine umarım yine ters düşmeyiz 🙂

  74. estin geçtin he fırtınaa 😀 varsa cevabın verirsin soruya soruyla cevap verilmez.altından kalkamıycağın laflarla edebiyat yapma seviyeyide bozma derim… susuyorum ama sanma cevap veremediğimden değil aldığım terbiyedendir 😉 seneye oturur tartışırız istersen burdan yazmakla olmuyo malesef… hadi eyvallah…

  75. Arkadaşım Ziya Paşa’ nın güzel bir sözü vardır, tam da sana göre nedir biliyormusun?
    ” NUS İLE USLANMAYANA ETMELİ TEKDİR, TEKDİR İLE USLANMAYANIN HAKKI KÖTEKTİR! ”
    AKILLI OL

  76. Bizim olduğumuz yerde birinciliği b’sini anmaktan acizdiniz yıllardır o yüzden sesin kesikti şimdi çok yükselmesin ! O çok övdügünüz yere göğe sığdıramadığınız oyununuzla bu zamana kadar nerdeydiniz ey çok bilmişlerrr… bu sene dönen dolapların bizim kadar sizde farkındasınız ama normal evet biz izlerken ağzımız açık seyrettik diyecek haliniz de yok. seneye siz artvinden çıkabilirseniz grupta seve seve geçeriz sizi merak etmeyin… İl videonu koymazsın , gece 00:30 da hala provaya çıkmazsın sonra adama sorarlar bu muydu la sakladığın oyun diyee 😀 ayrıca bi sorum olucak son gün neden halı konulmak istendi salona çok bilmişlerr??

  77. Çok bilmiş ve onu desteleyen çok bilmişler! 🙂 Keşke bide herşeyi bilsenizde öyle yorum yapsanız acaba ne derdiniz? Birşeyden haberiniz yok boş boş yazmayın siz buraya yazsanız 2 katı karşılığını alırısınız. 🙂 Bunu anlayın artık yalandan ortalığı karıştırmayın işte o kadar iyiyseniz çıkın seneye geçebiliyorsanız geçin burda yazmakla olmaz. 🙂 Herkes konuşur burda; anlayan da konuşur, bildiğini sananda konuşur.(sizin gibi sonuncusu da) Yeter artık burda da sabır bir yere kadar işinizi yapın kesin sesinizi! Artık ortamı germeye gerek gençler. güzel bir yarışmaydı olan oldu biten bitti. Herkes işini yapsın bu saatten sonra!. Eğer ısrarla merak eden olursa da gelir final yarışmasının olduğu salona gereken cevabı orada alır!..

    İyi Çalışmalar

  78. bu arada kac senelik halkoyuncysun merk ettim 🙂

  79. ahahhhaha siz genel provaya ne zaman cktiniz yanlslik olmasinda hani biz giresuna 4te indikteee isimiz gucumuzz sizi cekmk hmde gzli gizli allah askna yaaaaa .d.d hic gulecegim yoktuuuuu .d.d.d siz konusunn durunn .d.d bu kdar eglence yeter .d

  80. Yaaa bunlaei soyleyen bi tarafinin korkusundan provalarimiza kadar gizli gizli cekim yapmaya adamyllayan ekip mi hepinizin dibi dustu ama sizde haklisiniz ne diyceksiniz evet siz cok iyiydiniz biz yaninizda cok amator kaldik demiyceksiniz tabi ki 🙂

  81. Merak etme bu ekipte oynayanlarda calistiranlarda senden cok yarisma gormustur. O dedigin kriterlerin hepsine sizden daha cok dikkat ediyoruz. Senin aklinin ermiycegi seyler dondu orda. Olay senin ekibinin oyunuyla olan birincilik degildi. Bizi yapmak istemedikleri icin siz aradan siyrildiniz. O yuzden sen isine bak finalde gostericekler hakettiginiz dereceyi zaten.

  82. herşeyyy bitti tekrarr hile hurdayaa döndünüzzz demiii 🙂 çok biliyosunuz heralde bu işleriii , dönün bi kendinize bakınnn be . evettt o adımlarlaaa o değişik oyunlarlaaa erkekler dönerken atom dönüşünde , kızların içeride kız horonuyla dönmesi çok uyumlu demi oyunlarını birbirine karıstırmakkk demi halkoyunlarının kuralıııı herşeyy görsellıkleeee çizgiylee olmuyo arkaasım bunu önce bi hatırlaa . çizginiz güzel olabilirrr ama bi dönde oyunlarına bakkkk 😉 çıktıkk herseyı oldugu gıbı oynadıkkkkkk oradakı jüriler senin çizgine puan vermıyo sadece . bu sözümm oooooo süper olmuşş çok farklı nasıl 4. oldular diynlerede gelsinn . . . orada senin oynamana , oyun içindekiii kişilerinnn durusuna fiziğee makyajaa en ince ayrıntıya kadar bakıyolar , hersey oynamaklaa olmuyooo . eğer gerçekten bi halkoyuncuysan bunları bilirsin zaten . yeter artıkk susun önünüze bakın . çamurr atmaktannn kendiniziii zeytin yağı gibi üste cıkarmaya calısmaktan vazgecınn . madem o kadarrrr iyisinizzzzzzzzzz bu kadar seviyesi düşükkk , akılsız ınsanlarınnn kullandıgı laflar kullanmayın buradaa . işinizee bakınnn !!

  83. MUSTAFA kardeşim. mailim serkan_afd@yahoo.com

  84. Cok pardon unutmusum hile hurda sizin isiniz neden 1. Olmayasiniz asassfas

  85. bayan olduğumu belırtmek anlamında söyledimm ayrıcaaa saygımdandır susuyorumm büyükler var sayfadaa boş muhabbetlere gerek yok ve evet 1. olacazzzz sizi dert almasınnn 😉 grup yarısması ıcınn konustunuz konustunuzzzz , aldınız ağzınızınn payını şimdi sıraa finalemii geldiii ondada alıcaksınız ağzınızın payını siz dert etmeyin 😉

  86. Senin bayan oldugunu nerden anliycaz muneccimmiyiz biz ikincisi uzulmeyin bigun sizde insallah bizim gibi fark yaratirsiniz 3.su finalde birinci olucaz dedi arkadaslarin burda zaman oldurme haydi kizlar calismaya 😉 bakalim 5 sene onceki bir videoyu paylas laf havada kalmasin bayan capsci 🙂

  87. Hamdi bey şu anlamsız tartışmaya artık bir dur deyin yahu 🙂 bu çocuklar durmayacaklar yoksa 🙂

  88. sizin o donede aynı dediğiniz cizgiyi bizim eğitmenimiz 5 sene once kullandı 1 . sende sağa sola koşacak beyinde yokmuş 2. benim ar damarım değilde senin ar damarını çatlatırım 3.mesele kızın herkezin istemesi değil artvin de oyle bi solo olmaması onuda geçtim hadi var diyelimm kopyaaaaaa 🙂 o laftan sonra seninle muhattap olunmazz kendi ar damarına bakkk . arkadaşlarınız da facede otup otup yormları silmeyi marifett , bazı arkadaşları tettit etmeyide bişy sanmasınlarr 😉 işinize bakın siz caps yapınca bişey yok biz videosunu getiriyoruz hakaret manyağına donuyosunnuz 😉 karşında bi bayan olduğunuda hatırlatırımm 😉

  89. değerli ŞAVŞATLI kardeşim yorumlarınız için tekrar teşekkür ederim. tabiki murat, kardeşi ömer ve ekipteki arkadaşlara saygım ve sevgim tartışılmaz. yapılan seviyesiz eleştirlerin çoğuda ekip oyuncularının arasında gelişiyor ve bu her iki ekibede zarar veriyor.
    sizinle tanışmayı ve bu konuda böyle bir ortamda değil, yüz yüze yada telefonda tartışmayı çok isterim. saygılarımla…

  90. birde oynadıkları şahlanın (şeyha) ,yıllar sonra tüm adımlarıyla icra edildiğine ilk kez rastlıyorum. sizin kobağınıza sevinmiştim artvin ekbinin de şahlanı çok mutlu etti. cilveloyuda bizim köydeki gibi oynatmışlar inan ki .

  91. sevgili MUSTAFA kardeşim. benden diğer artvin ekibi hakkında yorum istemişsin. o ekibide tekrar izledim senin için. dikkatimi çeken hususlar şunlar ki, dünyanın en fazla oyununa sahip yöresi deyip gurur duyduğumuz artvin yöresini hersene (introlar ve çıkış sonrası artık müziği çıkartırsak) 7 dk ile 7 buçuk dakika arası oynamaları.bu bana çok az geliyor ve üzülüyorum. riskten kaçmak demek gibi geliyor.2-2,5 dk ortabatumu çıkarırsak standart 5 dk oynayan bir artvin ve hersene aynı süreler. zaten ordaki çocuklar ve gençler adım gibi eminim ilkokuldan beri aynı çocuklar. ekibe yeni giren çıkan çok zor iştir. önemli olan ankarda-istanbulda-izmirde-izmitte-bursada sıfırdan kursiyer yetiştirmeyi becerebilmek ve yeri geldiğinde yöre değiştirebilmektir. lokal bir ekip olduğu için artvin ekibi sadece artvin oynarlar ama çocuklar iyi oynar çünkü düğünlere bile topluca gidip aynı ciddiyetle gösteri yapan gençlerdir.ama murat ve ömer kardeşler bu işi gerçekten bilen insanlardır. bir eleştirimde acara kulesindeki yapısal değişime olacak.yıllarca bildiğimiz gördüğümüz kule gitti, yerine georgian legend usülü bir zamanlar ankara tuana ekibi yapınca şidddetle eleştirilen kıçtan tutmalı kule geldi.böyle bir taklite hiç gerek yoktu.birkaç yıldır bu yerleşti. birde solocu genç kuleden atladıktan sonra çalan müzikte aynen gürcü müziğinden devşirme olarak biliyorum.artvinin çok küçük bir bölgesinde oynanır acara bir iki köyde biliyorum oynandığını sadece.çizgilere yerleşimlerde de hata gördüm ama 14lü solosu son derece doğru oynanmış eğer kastettiğiniz o ise doğru icra edilmiş güzel bir solo olmuş.sizi yine tebrik ederim ve başarılarınızın devamını dilerim. şahsen ben bir önceki yazdığım hatalı olduğunuzu düşündüğüm noktalar harç (şahsi fikirdir) sizlerle gurur duydum. ama yinede artvinden gelen ekibin 4 puan olmasaa da az bir farklada olsa önde olduğunu düşünüyorum. ama bu bir süreç ve siz yerinde durmayacak bir ekipsiniz eminim.çok daha iyi ekipleriniz olacak bundan da eminim. başarılar…

  92. o capsi cebine koy bi gün lazım olur ;)

    abisi senin beynin sağa sen sola koşuyosun siz ömür boyu kavuşamazsınız 😉
    size yapılan caps kadar bizi duygulandıracak capsler yaparsanız seviniriz :D:D:D
    ulan hepimiz aynı deli horon figürünü yapıyoruz hepimiz aynı vazriyayı oynuyoruz bi kullan saksıyı tabikide gürcü cilveloyunda hepsi birbirine benziyor figür olarak el tutuşu dönüşü değil mi?
    ama siz figürü bırak bizim kareografinin birebirini yapmışınız hala utanmıyon ar damarın çatlamış senin….
    ayrıca cilveloy solo da herkes kızı istiyo kız kimseye varmıyo gördüğün üzere sonrada bi dinle bakalım hangi türkü giriyo???
    yada ben sana söyliyim sen onu da anlamazsın BEN ŞİMDİ NERE GİDEM BU YANMIŞ YÜREĞİMLE .
    DEVAMINI SEN DÜŞÜN BAŞARABİLİRSEN.

  93. canlı canlı caps sanırım buuuu :)

    bi müsade artvin ekibini karalamayı bırakın artık . Gerçekten çok güzel araştırılmışş , artvin yöresiii oynuyosannnn cilveloydaaa gürcüü solosu yapmayacaksın http://www.youtube.com/watch?v=F96lpC3UQcY aaaaaaa tıpatıpp aynısı , kesin onlar sizden çalmıştır 🙂 🙂 🙂

  94. jüri üyelerini lanetliyorum.yazıklar olsun bu ekıp 4. olucak bı ekıp mı ?
    izlerken nereleleriyle ızledıler.

  95. sayın ŞAVŞATLI tabiki yorumlarınız ve görüşleriniz bir şey ifade eder. çünkü küfürsüz ve aşağılamadan uzak eleştirileri dostlar yapar ki düzeltilsin diye. teşekkür ederiz.
    sonuçta bu çalışma geleneksel değil, stilize bir çalışma. yapılanların hepsi (müziği kostümü sahnesi figürleriyle) araştırılarak, tartışılarak bilinçli olarak yapıldı. sonuç ne olursa olsun hiç bir zamanda yapılandan pişmanlık duyulmadı.
    bölge yarışmasında birinci olan ekip ne kadar geleneksel bana lütfen onun analizini yaparmısınız. yarışmada ikinci olan trabzon ekibi ondan bin kat geleneksel ama 3 puan fark yedi ve final yarışmasında da stilize ekip değil diye ilk 10’a bile sokmazlar.

  96. hadi rakiplerinizle yaptığınız münakaşalar sizi iyice hırslandırmış, ve yaptığınız işin doğru olduğuna inandırmış olabilir ama bizim gibi sadece ama sadece halkdansları adına olumlu-olumsuz eleştirel bakanlara neden hiç kulak asmıyorsunuz gençler. ekip iyi bir ekip ve çizgiler çok güzel işlenmiş düşünülmüş. ve belli ki çok emek vermişsiniz, ter dökmüşsünüz. ama ilk videoda da yazdığım gibi bölge jürileri yöreleri bilen kişlerdir olmaz dedim. ilk 3 dakikadaki oyun-müzik belirsizliğinden, cilveloy solosundan, siz (ismini tam bilmesenizde) atom dönüşünden yani kız horonu oynayıp orta batum ritimleriyle kızlar bir önceki oyuna devam ederken erkeklerin ellerinde nağaralarla(doli) atom dönüşünü icra etmesi ve biter bitmez müziğin tekrar kız horonuna dönmesi olmaz gençler neden anlamak istemiyorsunuz. görsel olarak çok iyi ama hakemlerin bile içi sızlamıştır ekibe inanın. yarışmadan sonra hata raporlarınızı almadığınızda belli. (BU ARADA 1 OYUN ARASINA 2NCİ BİR OYUN OYNAYIP TEKRAR ESKİ OYUNA DÖNÜŞ ARTVİN YÖRESİNDE SADECE DELİ HORONDA VARDIR. DELİ HORON-KARABAĞ ÇİFTLİ SOLO- DELİ HORON ŞEKLİNDE, VE SADECE ŞAVŞAT KÖYLERİNDE BU ŞEKLİYLE OYNANIR) birde sözlerim artvin yöresi oynamışlara değil bilenlere idi. oynamak bilmek demek değildir. hepinizi emeklerinizden dolayı kutlarım. umarım yazdıklarım sizlere birşeyler ifade eder

  97. ne gibi teknik hata ?

  98. müzikler harika,iki
    üç düzenleme harika, ama teknik hatalar olduğu kanaatindeyim..

  99. admin merhabalar, sitedeki ekibin ses kanalı sorunu düzeltilmiş video linki aşağıdadır. lütfen eski kayıtla değiştirebilirmisiniz. teşekkürler.

    http://www.youtube.com/channel/UCL0tYMWUD9ua91bG8qbrPmw

  100. herşeyi geçtim o final nedir ağzım açık kaldı heralde diğer artvin ekipleri 10 sene düşünse gene ya borçkayla ya vazriyayla çıkarlar harikasınız canı gönülden tebrikler

  101. süper süper süper

  102. çok güzel bir çalışma olmuş emeği geçenleri kutluyorum.

  103. Bu ekip nasıl 4. olur Allah askına biri bana açıklasın . 1. olan Artvin ekibini de izledim. Ama arada uçurum var resmen. Hayatımda gördüğüm en güzel Artvin diyebilirim bu oyun için . Oyuncuları ve teknik ekibi tebrik ederim . İzledikce izleyesi geliyor insanın

  104. harikaaa bi oyun olmuş. grubun birincisinin başka bi ekip olmasını sadece jürinin gözlerinde bir ( yada birçok) problem olmasından kaynaklandığı düşünüyorum..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir