2013-thof-istanbul-yeditepe-folklor-trabzon

2013 THOF İstanbul – Yeditepe Folklor GSK

Video 10 saniye icinde yuklenecektir...

Buna da bak

2023 THOF Büyükler Final - Yalova Turizm Follklor Arge SK - Fethiye

2023 THOF Büyükler Final – Yalova Turizm Folklor SK

Yalova Turizm Folklor SK, 2023 Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından 17-18 Kasım 2023 tarihlerinde Gazi …

4 yorumlar

  1. Tolga Çığır

    Hamdi Bey sonuna kadar haklısınız,
    lütfen yukarda yazdıklarımdan da hakkımızı yediler biz birinci olmalıydık gibi manalar cıkarılmasın asla onu bu kriterlerle düşünemeyiz.
    Biz kriterleri bilerek o sahneye cıktık. Puan o kriterlerden alınacaktı, alkışsa Yayla kriterlerinden.
    Ben dediğiniz “bütünlük yoktu” sözüne katılamıyorum. yani nasıl katılacağımı bilemiyorum diyeyim. Bütünlük birlikte oynayarak kazanılan bir özellik diye düşünüyorum. Bu ekipte sahneye cıkan arkadaşlarımın en genci en az 5 yıldır senol abinin arkasında horon oynuyor. Bu cocuklar cok iyi arkadaş, Ekipte bir rize ve bir giresunlunun dışında hepsi trabzonlu. Ekibin yaş ortalaması da 30 civarında. Bu cocuklar horon oynamak için bir araya geliyor.Haftada iki gece toplanıp horon oynuyorlar. Pazar günü de horona yeni başlayan arkadaşların eğitimlerinde Şenol abiye yardımcı oluyorlar.
    Biz cizgiye bakın kafanızı sağa sola cevirmeyin gülümseyin vs. gibi şartlandırmalarla yarışmaya cıkmak yerine cıkıp horon oynamalıyız diye düşündük ve onu uyguladık. bakın biz yaklaşık bir ay önce akçaabatta ekipten bir arkadaşımızın düğününü yapmaya gittik orda koyde bu cocuklar ne oynadılarsa inanın aynısını bu sahnede oynadılar. Bu oyun köyde de sırıtmadı sahnede de. Demekki biz sahnede insanlara Horon seyrettirebilmişiz. Seneye daha iyi bir derece alacağız demeyi cok isterdim ama bizim yapabileceğimiz inanın budur. Biz seneyede yine aynı şekilde yarışmaya katılacağız. Hem kendimiz eğleneceğiz hemde seyircileri eğlendirmeye calışacağız.
    2 mart günü salonda aldığımız derecenin akşamında bu ekip Rizenin kurtuluşu gecesi için Tim Maslakta bir gösteri yaptı. Ordaki halkın tepkisini görünce biz bu cocuklarla doğru yoldayız dedim. Bu cocuklar aralarına şenol hocalarını ve bircok trabzonlu arkadaşlarını daha alarak cidden yıktılar Tim maslağı.
    Bu iş kültür işiyse yarışmalarda böyle ekiplerin olması gerek diye düşünüyorum. Böyle ekipler yarışmalara renk katıyor diye düşünüyorum.
    Küçük bir not eklememeden edemeyeceğim “mikrofondan calınan kemence ile de horon oynanmıyormuş 🙂 ” kemencenin mikrofon yerine bize calma imkanı olsa daha keyif alıcaktık.
    Hamdi bey aslında bunları konuşmak da bir keyif belki federasyonumuzun teknik kurulundan hocalarımız bu yazılarımızı okurda yarışmaların kültür kriterlerini biraz daha arttırılması için çalışmalar yapabilirler diye düşünüyorum.
    Saygılarımla

  2. Tolga Çığır

    Biz zaten yarışmayı beceremedik.
    Yarışma mantığı basit, jüri puan kırmak kıssası üzerine masaya oturuyor.
    yani hata yapmayacaksın. Kriterde gördüklerinden puan eksiltiyor.
    Biz o sahneye Horon oynamak için çıktık. Kimselerin oynamadığı oyunları oynamak istedik. Sahnede horon oynanıyor desinler istedik. Bunu da başardığımızı düşünüyorum.
    Yani öle cizgi kaydı, adam calım yaptı diye puan kırıldığı sürece biz zaten çok iyi puanlar alamazdık. evet hatalar yaptık çizgi kaydı, aldığımız puanı sonuna kadar hakettik. ama Cidden horon oynadık, yapılmamışlarla yarıştık. İlk bölümü yenlikle bitirdik, doldurma oynadık vs.
    kısacası biz çok keyif aldık. Yeni kurulan bir derneğiz bundan sonra sürekli yarışmalara gireceğiz her yıl sahneye çıkıp horon kültürünü otantik haliyle robotlaştırmadan yansıtmaya calışacağız. Cünkü hocalarımız bunu yansıtmamız için bizleri yetiştirdiler.
    Bu ekip RÜZGAR TOPUKLULARDIR.
    Hocaların hocası Cavit Şentürk’ten isimlerini alan Şenol Şentürk’ün Öğrencileridir.

    • Yarışmayı izleyen ve horon oynamayı seven, nacizane de bir miktar bilgi sahibi olan biri olarak söylediklerinize hak veriyorum. Horon oynadınız ama yarışmaya uygun olmadı maalesef. Yarışma bütünlük arz eder. Ekibinizde iyi oyuncular var ama bütünlük yoktu. Geleneksel bir ekipsiniz ancak maalesef ki geleneksellik iki temiz ekip arasında kalındığı zaman göz önüne alınıyor.

  3. yarışmasınında, hakemininde kuralınında deyip oynamışlar. hata çok olsun mühim değil demişler. SÜPER BENCE DAKİKA3 DEN SONRA ÖYLE BİR OTANTİK OYNAMIŞLAR Kİ. MUHTEŞEM.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir