Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor Kulübü – Artvin Yöresi

2013 THOF Kocaeli – B.şehir Kağıtspor Büyükler Artvin Yöresi

Video 10 saniye icinde yuklenecektir...

Buna da bak

2023 THOF Büyükler Final - Yalova Turizm Follklor Arge SK - Fethiye

2023 THOF Büyükler Final – Yalova Turizm Folklor SK

Yalova Turizm Folklor SK, 2023 Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından 17-18 Kasım 2023 tarihlerinde Gazi …

179 yorumlar

  1. Günaydın Arkadaşlar

    Dün buraya yazdığım yourumlar ile ilgili cevap bekliyorum fakat kimse ilgilenmedi bu cevaplarla neden acaba?

    Mustafa bey sizde sustunuz hayırdır?

    Bu arada FIRTINA isimli arkadaşım aşağıda belirttiğim yorumlarınızı okudum ve dikkatimi çekti MUSTAFA isimli kişiyi tanıdığınız içinmi ? ‘’ mustafa bu yorumunu unutmA’’ yazdınız, yoksa sadece yaptığı yorumlara kızdığınız içinmi yazdınız?

    Benim yorumlarımı lütfen okuyun sizde anlayacaksınız kimle yazıştığınızı. Aşağıda Mustafa Bey in bahsettiği Murat isimli kişi ‘’ Artvin Belediye GSK büyükler stilize’’ ekibinin hocası ve zannedersem Murat hoca, Mustafa Beyi tanıyor ‘’ 19 Mayıs Ankara’’ Thof Gösteri topluluğundan dolayı….

    Mustafa bey aşağıda çok cesaretli bir şekilde diyorsunuzki ‘’ unutursam sen hatırlatırsın bana’’ ve şimdi hiç birşey yazmıyorsunuz…

    Lütfen şu yazdıklarınız için açıklama bekliyoruz

    ‘’ gerçekte her iki ekibinde finalde olması gerekiyordu bunu sizde çok iyi biliyorsunuz, ancak ortada sizin çözemeyeceğiniz bazı hesaplar var. dilerim bu sorunu en kısa zamanda çözeriz yoksa final yarışmasında horonların ilk üçte olması hayal……..’’

    Saygılarımla…

    fırtınaa

    mustafa bu yorumunu unutmA
    08 Nisan 2013, 10:09

    mustafa

    unutursam sen hatırlatırsın bana. hatta murattan telefonumu da alabilirsin. 19 mayısta ankarada bulunduysan zaten tanıyorsundur beni. saygılar.
    08 Nisan 2013, 10:53

  2. Mustafa Yüksel bey

    İlk yorumuma çok hızlı ve gülümseyerek cevap vermiştiniz…. Hadi bekliyoruz
    cevaplarınızı lütfen bilgilendirin bizi…..

    Burda yorum yapan herkeze kendinizi vicdanen borçlu hissediyorsunuzdur heralde???

    Madem yazarkan herşeyi döktürdünüz şimdide cevap verin bu sorulara!!!

  3. Mustafa Yüksel bey
    Size isminizin tamamı ile yazıyorum soyadınız ile beraber hatamı yaptım bilmiyorum bende sizi cesaretli sanmıştım  fakat birşeyi atlamışsınız. 15 Nisan 2013 Pazartesi günü ekibinizin video linkini paylaştınız ve bu linkde sizin youtube hesabınız görünüyor bunu atlamışsınız işte ve orada hesabın mustafa yükselin olduğu ap açık ortada. Sizin adınıza üzüldüm neden gizleniyorsunuz ki? (ve şimdi youtube sayfasınıda kaydettim belki inkar edilir ve yalancı olurum diye)
    Zaten bunu kocaelindeki hemen hemen herkez biliyor kaç defa kocaeline geldiniz, kaç günlerce çalıştınız. Murat bey ile beraber müzikleri yapmaya gittiniz vs.

    mustafa
    admin merhabalar, sitedeki ekibin ses kanalı sorunu düzeltilmiş video linki aşağıdadır. lütfen eski kayıtla değiştirebilirmisiniz. teşekkürler.

    http://www.youtube.com/channel/UCL0tYMWUD9ua91bG8qbrPmw

    15 Nisan 2013, 11:24

  4. dermann….bence sen mustafaları karıştırmışsın :))

  5. Sevgili Mustafa Yüksel Hoca
    Söylediğiniz gibi bu çirkin yorumları, sataşmaları, ve hesaplaşmaları üzülerek okudum. Aslında kendinize ve kültürünüze zarar veriyorsunuz. Elbette farklı düşünceler ve farklı tatlar olacak ve onlar tartışılacak, enine boyuna ve insanlar birbirlerinin bilgi ve birikimlerinden yararlanacaklar fakat bu şekilde çirkinleşmeden
    .
    Sizin gibi Türk Halk Oyunları Fedarasyonu Hakemi bir kişinin şu yorumlarıda önemli ‘’ gerçekte her iki ekibinde finalde olması gerekiyordu bunu sizde çok iyi biliyorsunuz ‘’ tabii ki kendi ekibinizi duygusal gözlerle izlemiyorsanız peki siz ekibinizin finalde olmasından bu kadar eminseniz neden? Bu ekip finale çıkamadı?

    Ayrıca diyorsunuz ki ‘’ ancak ortada sizin çözemeyeceğiniz bazı hesaplar var. dilerim bu sorunu en kısa zamanda çözeriz yoksa final yarışmasında horonların ilk üçte olması hayal ‘’ ortada sizin biliyor olupda bizlerin bilmediği ve çözemeyeceğimiz hesaplar nelerdir?

    Ve nasıl bu kadar emin olupda şunu söyleyebiliyorsunuz ‘’dilerim bu sorunu en kısa zamanda çözeriz yoksa final yarışmasında horonların ilk üçte olması hayal…’’
    Zannedersem geçmiş yakın zamanda Türk Halk Oyunları Federasyonunda Görevliydiniz, Türk Halk Oyunları Fedarasyonun Değerlendirmelerine ve yönetimine güvenmiyorsunuz?

    Burda kişilere güzel dilekler ve uyarılarda bulunuyorsunuz olması gerektiği gibi bende katılıyorum size peki neden insanlara şu bildiğiniz ‘’ Gizli Hesapları’’ anlatmıyorsunuz camiaya yardımcı olun buyrun…

    Yoksa ekibiniz 4. Oldu ve Finale gidemediği için hayali var sayımlardamı bulunuyor, yada yaratıyorsunuz?

    Ayrıca bu hesaplar neden il yarışmasında 1. olduğunuzda bahsedilmedide şimdi grupda 4. olunca konuşuluyor?

    Peki sizin ekibiniz finale çıksaydı horonlar finalde ilk 3 de olurmuydu?
    Saygılarımla…

    ” mustafa

    arkadaşlar günaydın.
    yapılan bu çirkin yorumları, sataşmaları ve hesaplaşmaları üzülerek okudum.
    aslında kendinize ve kültürünüze zarar veriyorsunuz. farklı düşünceler elbette olacaktır ve buna saygı duymak gerekir. tartışın ancak çirkinleşmeyin.
    gerçekte her iki ekibinde finalde olması gerekiyordu bunu sizde çok iyi biliyorsunuz, ancak ortada sizin çözemeyeceğiniz bazı hesaplar var. dilerim bu sorunu en kısa zamanda çözeriz yoksa final yarışmasında horonların ilk üçte olması hayal……..

    08 Nisan 2013, 10:06

  6. Arkadaşlar iyi günler

    Öncelikle Mustafa Yüksel Hoca ya kendi çalışması ile ilgili burada çok rahat yazıp kendi ekibini ve kendisini tebrik edebilme güzelliğini gösterdiği için bu davranışından dolayı teşekkür ediyorum.(keşke herkez böyle açık olabilse)

    mustafa

    10 numara ekıp kım ne konuşursa konuşsun başta hocalarını ve oynayan tum arkadaşları tebrık ederım…..
    12 Mart 2013, 16:55

  7. Tabii oradan temin edebiliriz, sağolun.

    Mobil uygulama bizi, beni biraz aşar bir mevzu 🙂 Tarayıcı üzerinden belki mobil tema yapılabilir.

    Apple ürünleri flv video oynatmıyormuş onu öğrendim. Bundan sonraki eklemelerde dikkat edeceğim o durumlara. Teşekkür ederim ilginiz için.

  8. Hamdi bey biz youtube’a yükleyeceğiz. Siz ordan temin edebilirsiniz isterseniz. Ayrıca sizden bir ricam var. Folklor.gen.tr’ yi mobil uygulama olarak mobil cihazlarımızda görmek istiyoruz. Yönetiminize teşekkürlerimi iletmek istiyorum sürekli takip ettiğim bir site ancak ipad’ te yükleme sorunu yaşıyorum…

  9. Merhabalar isimli arkadaşımız Site Yöneticisi değildir, sitemizle alakası da yoktur. Video bizim elimize hala ulaşmış değildir, o yüzden sitede yayınlanmyabilir. Bilgilerinize..

    Eğer arkadaşımız yayınlarsa bizde sitemizde yayınlayabiliriz.

  10. Asıl siz bizleri bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederiz.. 🙂

  11. Yarın mesai saatleri içerisinde video’nun paylaşımı yapılacaktır. İlginiz için teşekkürler…

  12. Daha ne kadarı var videonun???

  13. Ekibinizin videosu elimize ulaşmıştır. Düzenleme komitesi tarafından işlem gördükten sonra yüklenecektir. Saygılarımla…

  14. Yukarıda TRY takma isimli kişiye seslenirken kullandığım uslüp ıcın herkesten ozur dılerım ancak bazen bu tur ınsanlarla kendı dılınde konusmak gerekıyor. Cunku baska dılden anlamıyorlar maalesef.
    Sızden de ozur dılerım sıte yonetıcısı ADMIN arkadaş. Ancak bu guzel platformda yarısma oncesı ve sonrası tehditler savuran bu tip insanlara hic bir yaptırımın olmaması bir de bu insanların ahlak bekcisi kesilip yok efendım Federasyon sorusturma baslatacakmıs safsataları savurmasına dayanamadım.
    Ben artık bu camianın dısında bır kısıyım. Ne daha uzarım ne de daha kısalırım. Tabıkı bu AHLAKSIZ ınsanlara baka baka kararıp ahlakımı yıtırmedıkce.
    Ancak haddım olmayarak size nacızane tavsıyem bu guzel sıtede aynı hakaretlere mudahale ettıgınız gıbı tehdıtlere ve tehdıt savuran bu ahlaksız kısılere de bır sekılde mudahale etmenız. Hatta bu kısılerın e-postalarını yada IP adreslerını yazdıkları tehdıt dolu metınlerle bırlıkte federasyon gıbı kurumlarla paylasmanız. Emeklerınız ıcın tesekkurler. Tum emek hırsızlarına ve emege saygısı olmayan ınsanlara ragmen.
    Saygılarımla

  15. Sayın isimsiz cisimsiz zatı muhterem TRY:

    Ermeniyi lazı çerkezi kürdü kabullenemeyen sen:
    Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım demeden önce Türkçe öğren. (şhow) ne demek ASİMİLE insancık parçası…
    Bknz. : elleriniz terledi de doliyle mi işi kurtaracaksınız görsel şhow meraklıları….

    Ayrıca ben Perşembeye kadar Turkiyedeyim. Al bu da e-posta adresim:
    melih_ince@mynet.com

    boş bir elekronik posta yolla bana… sana hemen telefon numaramı vereyim konuşalım. Sonralara kalmasın TEHDİTLERİN.

    Ayrıca benden de korkma. Sana bir şey yapmam. Ben MEDENİYİM. Konuşur anlaşırız yada anlaşamayız. BİTER GİDER. Çünkü senin gibi kaba güce değil beyin gücüne inanan bir medeniyim.

    Ama bir şartım var. Biraz kişilikli ol. Aslan parçası gibi tehditler savurmak yerine azcık cesaretli ADAM ?!? ol da, adını zikretme cesareti göster burada

    ve herkes anlasın kim bu AHLAKSIZ…

  16. Sanırım bır kac kez ve cok uzun yazdıgımdan daha once yazdıklarımın bazıları yanlıs yada eksık anlasılmıs. Ozetleyeyım:

    1. Evet o ilk oyun yok. Bence de -BU- yarısmada sergılenmesı yanlıs. Ancak neden ılde yada bolgede blok puan kırılmamıs bu da COK ILGINC hala anlamadım. Cunku Artvın Turkıyede jurılerın bırcogunun en cok bıldıgı hakım oldugu bır yore.

    2. Benım ıtırazım bırılerı seneler once Borcka Hemsınını ılk yarısmalarda sergıledıgınde de bu tepkıyı Artvınlıler neden aynı sekılde koymadı. (cok onemlı olan nokta su kı o zamanlar bu oyun Artvın halkı tarafından henuz kabul gormemıstı. Jakoben bır uslupla ben yan ılden Artvıne gocen insanların oyunlarını alırım Artvın dıye de yarısmalarda sergıler mıllete kabul ettırırım dersenız Artvınlı ısen olur da baska ılden olunca olmaz. Yazdıklarımda dıkkatlı okumadıgınız sey bu ılk oyunu savunmamam ve kesınlıkle yanlıs dememle bırlıkte şunu da altını cızerek soyledım ama dar goruslu beyınlere ulasamamısım: BIRAKIN HALK VE ZAMAN karar versın boyle seylere. aynı borcka hemsını gıbı
    ve ayrıca hıc bırınız borcka hemsının kol sallama fıgurunun Artvınle alakası oldugunu ıddıa bıle edemezsınız. O kol sallama sadece Trabzon Rıze vs. oyunlarında vardır. Kalkmıs burda tavırdan bahsedıyor Artvını ancak Artvınlı oynar dıyorsunuz. (tekrar tekrar soyluyorum Borcka horununu ZAMAN ıcınde Artvın HALKI kabul etmıstır artık dolayısıyla ben de kabul etmısımdır nokta) Ancak Artvının hıc bır oyununda oyle bır kol sallama OLAMAZ.

    3. Ayrıca Artvını ancak Artvınlıler oynar ıddıası da cok trajı komıktır. Gercekten boyle dusunuyorsanız sıze ancak su sekılde saygı duyarım. Federasyona hemen bır dılekce verın ve hıcbır yore baska yorenın oyununu oynamasın. Hatta daha da ılerı gıdın mesela Izmırde okuyan bır Artvınlı zeybek oynamasın yada Artvınde okuyan bır Kocaelılı bıle Artvınden gelen Artvın ekıbınde oynatılmasın. O suyundan ıcmemıs ne anlar kı????

    Eger bu sekılde federasyona basvuru yapmazsanız kendı kendınızle celısırsınız. Eger Artvınden gelen o ekıplerın ıcınde baska yorelerden Artvıne okumaya gelen ogrencıler varsa kendı kendını yalanlayan en komık ınsanlar sızlersınız.

    4. Acaraya gelınce. Sulalem bu ısın ıcındedır. O sızın bıldıgınız gıbı 20 yıllık bır gecmıse sahıp degıldır. 20 yıl once oynanan horomı ıle bu horomının alakası vardır ancak sız Georgıan Legendın 2001de yaptıgı ancak OZ GURCULERIN bıle kullanmadıgı kulesını kullanıyorsanız ETKILENMENIN otesıne gecmıssınızdır. YAZILMIS KURGULANMIS BIR SEYI BIR DE YETMEMIS CALMISSINIZDIR. kı emınım bunu ŞUUR SAHİBİ Artvınliler de Artvındekı gurculer de oz gurculerde gorse tepkı gosterır. Ama sız o kadar şovensınız kı bunu yapan Artvınlı olunca brova naraları ıle şakşakçı kesılırsınız ama baskaları yaptıgında acımasızca elestırır hakaret eder hatta tehdır edersınız.

    5. Acımasız elestrı hakaret ve tehdıt demısken aklıma geldı sız kabul edemesenız de benım kanım Artvın akar. Ben ve benım etrafımdakı Artvınlıler okumus kulturlu ahlaklı ve erdemlı ınsanlardır. ve ne olursa olsun baska ınsanlara bu sekılde konusmaz Artvını bu sekılde kotu temsıl etmez memleketlerını UTANDIRMAZLAR.

    6. Ayrıca unutmadan soyleyeyım. acaranın gunumuze kadar olan gelısımı degısımının baslangıc noktası 70lı yıllarda Naıl ONGUNER ıledır. Rahmetlı keske hayatta olsa ıdı ve sıze bu oyunlar nasıl bu hale gelmıs kendıne anlattırabılseydık. 20 degıl 40 sene oncesını.

    7. Bu ekıbın avukatı ben degılım ama ekıp gercekten Cılveloy oynamıs. Sadece bır yerınde bır solo yapmıs. SOLO. Bu sekılde oynayan kısıyı kaynak gosterebılırız dıyorlar. KI SADECE SOLO OLDUGU ICIN KABULUMDUR. Eger tum cılveloy bu sekılde oynansa tabıkı ben de aynı tepkıyı gosterırım. Eee buna ragmen agza alınmayacak lafları eden kısıler napıyor. Bır ondortlu solo yapıyor. Hayatımda ılk defa TEK basına ızlıyorum. Ne guzel aynı ozu gıbı herkes durmus cokmus HAH sımdı ılk defa yoresındekı gıbı bır ondortlu ızlıycem dıyorum. Fıgurler tamam da neden TEK. Ama Artvınlı yapınca olur. Bunu Kocaelılıler yada baska ıllerden ınsanlar yapsa emınım BU HAYASIZ INSANLAR cılveloy soloya gosterdıklerı tepkının aynısını gostereceklerdı.
    VE YILLAR SONRA NIYE BIZ BUNU DAHA ONCE DUSUNUP YAPMADIK DIYIP YAPACAKLARDI. HEP YAPTIKLARI GIBI.
    Ayrıca solist dısındakı erkeklerın bır kere bıle kollarını kullanmadan 2 dakıka boyunca oynadıgı bır ondortluyu emınım Kocaelıler bıle oynayabılır?!?!

    8. Atabarı gecmıste Artvınde yasayan Ermenılerın oyunudur. Sız ıstedıgınız kadar buna ıtıraz edın. Ancak anlayamadıgınız bu artık bır Artvın oyunudur. Nasıl Artvın gurculerının acarasını kabullenıyorsanız bunu da bu sekılde kabullenmek nıye bu kadar zordur anlayamıyorum. Hatta hemsınlılerın oyununu Borcka hemsını dıye kabullenen ve zamanında kabul ettırmeye calısanlar hıc konusmasın. BU COK ONEMLI BIR DETAY DEGIL COK DA TAKILMAYAN BUNA (asırı mıllıyetcıler harıc) ve unutmayın Artvını Artvın yapan tum bu kulturlerı kucaklaması ve dıger yorelerın aksıne sınır oldugu tum ıllerle etkılesım ıcınde ortaya cıkmıs cok cesıtlı oyunlarıdır. Ayrıca cok ılgınc olan ve Artvın yoresını dıger yorelerden senelerce FARKLI kılan da tum bu etkılesımlere ragmen cok guzel bır sentez sonucu hıc bır yoreye de benzememe basarısını gostermesı ve sadece ARTVIN gıbı olan eşşiz ve benzersiz oyunlarıdır.

    Sonuc olarak soyleyebılecek cok seyım var ama cok sıkıldım gercekten.
    ASLINDA TUM BUNLARI YAZARKEN BIR KEZ DAHA PISMAN OLUYOR VE NE KADAR BOSUNA CABA SARF ETTIGIMI DUSUNUYORUM YINE. CUNKU MEVLANA SOYLE BIR SOZ SOYLEMIS: senın anlatabıldıklerın karsındakının algılayabılecegı kadardır.

  17. Arkadaslar heycanla bolge yarismasindaki goruntulerinizi bekliyoruz hepinize tebrikler cok cok cok begendik projeyi yilmak yok bu bi baslangic izmirden sevgiler

  18. unutursam sen hatırlatırsın bana. hatta murattan telefonumu da alabilirsin. 19 mayısta ankarada bulunduysan zaten tanıyorsundur beni. saygılar.

  19. mustafa bu yorumunu unutmA

  20. arkadaşlar günaydın.
    yapılan bu çirkin yorumları, sataşmaları ve hesaplaşmaları üzülerek okudum.
    aslında kendinize ve kültürünüze zarar veriyorsunuz. farklı düşünceler elbette olacaktır ve buna saygı duymak gerekir. tartışın ancak çirkinleşmeyin.
    gerçekte her iki ekibinde finalde olması gerekiyordu bunu sizde çok iyi biliyorsunuz, ancak ortada sizin çözemeyeceğiniz bazı hesaplar var. dilerim bu sorunu en kısa zamanda çözeriz yoksa final yarışmasında horonların ilk üçte olması hayal……..

  21. bir şu kocaelinin derecelerini sayıp artvinin dereceleri nerde diyen arkadaşa gelsin. 2010 büyükler türkiye 3. gaziantep, 2011 büyükler türkiye 2. adana , 2012 gençler türkiye 1. istanbul hadi şimdi ses çıkarmadan uslu uslu oturun

  22. cahil cahil konuşup , insanların canını sıkmaya gerek yok şu solo oyunu bizden görüp koydunuz diyen arkadaş, sen kendini anlaşılan baya kaybetmişsin o oyun il yarışmasında da vardı , onun videosuda gelecektir hiç merak etmeyin siz şimdi oturunda bu ekibe nasıl yetişiriz onu düşünün

  23. TRY kardeş önce adını değiştir YRK ÖMR yap daha anlaşılır olur.
    il yarışması müziğinin geçici yapıldığını duymuşsundur.
    hatta içine sende çalmışsındır 🙂 bölge videosu düşşün nete yeni müziği dinle öyle karar ver. melih için yazdıklarından isminin önüne YRK eklendi.

  24. melih borçkayı düğünde oynanduği şekilda çözsin hopa hemşinini ben derleyacam beleş avukat.. olmuş …kocaeline ..sözde demek istiyorki at gözlüğünü çıkarın ama arkadaş farkında değil gözleri görmüyor ..bide artvinin nelerindenmiş bilinmezmiş….

    napsım karnaaan düşe oki…

    ben senin çalıştırdığın neleri gördüm anlatım yok sahne yok müzik yok hiçbirşey yok para için yaptığın bir işi burda insanlara kültür efesi kesilme ….

    yaşın küçük bişey bildiğin yok atıyon …..

    ve patara gogo seneye oynayın olurmu bayara selam benden müziğini isteyin tamam…

  25. sevgili arkadaşlar , öncelikle iki ekibi tebrik ederim.

    öncelikle burda yazan artvinli olan ve olmayan herkesten naçizane şimdiden özür dilerim.

    artvini en derin duygularla yaşayan ve en uc noktalarda hayal eden biri olarak yorum yapacağım…

    önce müzik.
    belliki burdaki birçok kişi müzikle alakası olmayan sahneden beyhaber kişiler lafım meclislerden dışarı..

    şimdi iki ekibin müziği de çok güzel. emek var . ama müzikler ekiplerin konseptine göre yapılmış sahne ve figürlerle bağdaşıyor.

    ama önce artvini çalıştıran arkadaşı tebrik etmek gerekir çizgi geçişleri müzikle birebir örtüşmüş ve müziğine çin müziği diyen arkadaşlar akor ve müzik bilginiz çok zayıf ki o müziğe laf atılmış .müzik tamamen ekiple birebir hareket etmiş ve kız erkek dağılımındaki nüansları bile yakalmış daha anlatmayacağım çünkü çok uzar..

    kocaeli nin müziğide süper ve çok iyi çalışılmış ve ciddi bir zevk var fakat çok sade gürcü lzca vs vs vs bunlar okunmuş okunmamış çok öemi yok tek kusuru ben iletiyim kocaelinin müz,ğ, tüm karadenizi anlatıyor o zaman bu her ekibi temsil eden bir müzik olur. bu bence yanlış fkt müzik harkulade..

    oyunlara gelirsek artvin bar ,horon vsvsvs gider

    ama şunu belirteyim kocaelini artvin yöresini yaşatmaya ( ÇALIŞTIĞI ) için tebrik ederim !

    verilen hemşin örnekleri sonradan çıkanlarla sonradan yazılan arasında dağlar kadar fark var bu konuda kocaelini kınıyorum…..

    yeniliklere açık olmak gerekirken sınırı geçip kuzey kafkaslara çıkmaya gerek yok ….

    bakın borçka hemşini sonradan çıktı ama toprağında oranın kendi ozanları tarafından ve halkı tarafından düğünlerde oynandı .. anlamadığınız tek bir şey bundan 50 yıl sonra kökleşmiş ve eleştiriden uzak bir oyun olacağıdır ve borçka yı çok iyi temsil eden ve gençlerini ne kadar zıpkın olduğunu belirtir melih …..

    iş sahneye gelince artvin ekibindeki sahnelerle oyunun kurgusunu birleştirirseniz mükemmel ..

    ama kocaeli ekibi nin sahnesi bence alısageldik kocaelinin dışında görünüyor ve fantazi ve ego çok yüksek fakat daire yapıcam diye ront ekibi gibi sahneyi elips olarak bile kaplayamayan bir durum söz konusu bence ölçüler bu duruma yetmez sahnenin!!!!

    ve şu kriterlerde bulunan aşırı tekrar butonuna sahsen kendi adıma hepsini çizerdim çünkü ağırlıkta iki oyunla uğraşılıp geri kalanı ise koşuştumaca…

    kostüm olarak şavşat ama merkez yusufeli vs vs birçok etnik kültürü barındıran artvinde tek tip görselliğe uzak kalmış kostümü giymek yanlış…..

    ör: zeybeklerde tozluk kaçıncı yüzyıl , körüklü çizme kaçıncı yüzyıl ve hangi oyunlarda bile oynanılmış ve kullanılmıştır…. bu sizlere çok uzak ama bi örnekti….

    ve ki yeri gelince türkiye cumhuriyetinde yaşıyoruz , atatürkü seviyoruz ……. kürtçeye karşı çıkılıyor ve arkasındayım fakat neden lazca gürcice serbest…

    ve cilveloyu kocaelinin hocası kardeşim hiçmi dimlemedi .. hoy loy loyyyy loy loy loy…. nerden türedi………sözmü bitti de ona gerek kaldı ….ve ki sis dağı başında borana bak borana, hopa hemşini olmuş ne zaman nerde kim tarafından …7/ 16 lık bir oyuna 6/8lik 4/4lük ve 2/4 lük adım koyarsan ole mazotuna pislik kaçmış kamyon gibi dururken tıslarsınız.

    ve anlamadığım şudur gandagan oyunun adımları ne zamandır cilveloy olarak oynanıyor.

    ve çok bilmişler yok rustavi yok anadolu ateşi vs vs vs orda oynayanların birçoğu aç kostum sahne makyaj vs vs onu beğeniyorsanız size şu kadar solıyim 4 tane baş dansçıların arkasında sedece koşan kalabalık onlar ….çakıltaşlı kılıçlardan alev çıkaran bir gurup sanatsal değeri tartışılır….

    bu gurupları beğenen ve haz alan eğitimlide değilsiniz ya hani neyi öğrendiniz bu guruplardan ????????

    ve kocaelindeki arkadaslar önce ayak rtimlerinizi oturtun sonra alın elinize dolileri !!!!

    elleriniz terledi de doliyle mi işi kurtaracaksınız görsel şhow meraklıları….

    arkadaş burda oturmuş emek çamurluyorsunuz….

    lazca söylenmiş sözleri türkçesini yzma buraya türkçe okut kardeşim biraz TC vatandaşı ol ….

    onlara kültürümüz ama heryerin iyisi kötüsü var … bu topraklarda kürt, zaza ,ermeni, gürcü,arap vs vs birçok etnik dil var fakat birçoğu yasak …. ve sorarım kocaelilere okunan lzca ezgiyi gürcüceyi kaçınız biliyorsunuz???????

    soruyoum melih eee sen ne yaptın bugune kadar veya ne biliyorsun neyi araştırdın ve ermeni barı dedin ya senin benden alacağın var … atam dın bilgin olsun …..

    bunuda geçtim kocaeliler ve yandasları artvinliyiz diyonuz kocaeliyi taklit ettiriyonuz…:))))

    siz ancak gölgenize bakarsınız artvinde yeri ve kültürünü tekrar tekrar yaşayan bir kültür ve emin olun zamanla dha neler cıkacak borçka hemşini gibi…..

    acar , horomi ,vs vs ismini ne olarak biliyorsunuz bilmem ama bu oyunu inkar eden melih sen ceteleri araştır ve emin ol artvinin horomisi bence abartı yok fakat özenti vardır 20 yıl önce ne varsa figür halen daha aynısını oynuyor gözlük tak önce… iyi izle….

    ben sahnede slto atan veya uçan elinde kılıçla ateş çıkartan pürvet atan diz dönen görmedim senin neyin kafasını yaşıyon … bu genç yaşta alkol mu içtin artık yoksa zengin kurusu mu aldın onuda bilmiyom ama saygılı ol senin vitaminin bile o topraklarda …

    bu arad kocaelinin müziği güzel ama artvin değil … artvinin müziği ise tam artvin ve düzenlemelerle jaz , bluez, kilasik armoni ve herşey içeriyor …ve müziği dinledim ve on kez daha dinledim bunu yazarken şu kadar söyliyim şu ezgide şu eksik varmı diyebileceğim eksikler bile yok ve yeni nefes olan bakır nefesli gurubuvar sanırsam mükemmel amaca uygun ve vurgular müthiş…..

    sizin aslında hayal edemeyceğiniz kadar güzel olmuş laf atanlar ..

    kim yaptıysa eline sağlık..

    kocaelinin müziği beni sadece suyun yanına koydu daha içeri giremedim ….ne yazıkkı ama kendi içinde mükemmel çalışma …

    bence benim yazımın peşine beni kimse tehdit etmesin adres yazssın …

    adamsa…. veya … erkekse …veya …neyse….!!!!

    artvin kocaelinin parçalayacağı kadar yoz edeceği kadar küçük değil sizin kadar basit görüşlü hele hiç değil…

    yanlız sahnelerinden ötürü murat mıdır nedir hoca sana bravo maşşallah okullumusun bilimiyorum ama kafa sağlam çalışıyor … ekibe tuz biber kalmış onlarıda ekle ohhhh süper olur gidenlere de selam olur finaldeeeeeeeeeeeeeee…..!!!!!!

    ama miziğin fena olmuş koçum… bunları görüyorsan eğer ,yapan adamın eline sağlık … ekibinle bir bütün ilerlemiş …

    beni çok merak etmeyin arkadaşlar ..illahaki karşınıza çıkarım bi yerde ama nerde onuda finalde görürsünüz özellikle geleceğim…. bu ekibi izlemeye ….

    bu arada tatlı seven varsa ikisi arasındaki farkı anlamak zor değil… bükmaya şerbet kadar zaten şekeri vardı 🙂 eee ne olacak tabiki dişin çürür … kocaelili artvinliler izliyorum cilveloyu oynayan solocular omuzunzda kulunç var sanırsam oki oynadınız barı doğru oynasydınız…!!!

    kocaeli kuzeykafkas ekibi olarak bekliyorum sizi çekin artvinden elinizi çift sek çift sek yapan hemen artvin veriyor… hadi önce jimnastiğe gidin kafkasa hazırlanın vakıt kaybetmeyin… ….

    yazışmaya entelköyden katılan kocaeline cevabı efeköylü artvinliler vermiş bizim yazı da suyu olmuş …..:!!!!!

  26. Sabri Canoğlu

    Arkadaşlar boş konuşmaya gerek yok herkes ordaydı ve neyin ne olduğunu iyice gördünüz yarışmadan önce artvin oyununu bizden öğreniyonuz dediniz ama biz size artvinliler olarak tekrarr öğrettik finalden bahsediyosunuz finallerdede hepimiz orda olacağız ve sonuçlardan sonra burda halen saçmalamaya devam edeceksiniz.Sonuçlar açıklanırkenki o sıfatınızı görmeliydiniz hak eden her zaman kazanır saygı duyun birazda bırakın herkes kendi yöresini oynasın…

  27. Panpalar Caps'ci Geldi xD *

    Panpa başkalarının adına konuşuyo gibi yapma çok belli xDxD

  28. Herkes neyin ne olduğunu biliyor fazla söze gerek yok. Üzerinde konuşulcak da bir konu değil zaten.. Finalde sizinle karşılaşmalarını ve sonucun ne kadar farklı olacağını siz de görecektiniz ama bunu göze alamayacak kadar küçüldünüz. Tebriklerrr

  29. perontari osman

    yaaaaaaa nasilmişş artvin bu işte helal olsun oyun figüründen mizğine kadar orjinal artvin bu işte sonuçta ortada… oo kadarrrrrr:D

  30. salonda vermediniz cevabı arkada ayarladığınız kulisle verdiniz karıştırdın sen 😉

  31. herkez kendi işini yapacak . buradaa kimin ne olduğuuu görüldü. kocaeli boşa kendinizi yormayın ya ancak kendinizi boylee avutursunuz siz. artvin ekibi il yarısmasında nasılda gurup yarısmasınada aynı sekılde geldı.sızıde izledik . kimsenin artvin ekibinee söz söylemeye hakkı yookk videoyu ızle ve bana bır tane barızz hata goster . cıktılarr vee adam gibi oynadılarrr . ondortlu solosuna laff atıyosunuzz yaaa siz cilveloydaa bı tane erkek koymadınız mı karsısınaaa . haydi onuda geçtimm atom dönüşündee içeride kızlarınnn kız horonuylaa dönmesii ne demekkk . herkezz kendii işini yapsınnn . artvinin ağasına paşasıda biziz !

  32. Burda yorum yapmakla halk oyuncu olunmuyor. Biz de bilirdik videolara yorum atıp hava atmasını; lakin yorum yapmadık, oyun oynadık gösterdik Artvin havasını 😀 Burda el üstünde tutulan ekibe 4 puan fark atmış ekipten bahsediyoruz boru değil. Artvin yöresini Artvinliden daha iyi kimse oynayamaz. Bunun da cevabını salonda verdik.

  33. söylicek söz bulamıyorum yaaa.aynı yörenin oyununu oynayan 2 ilin oyuncularına bakın hele birbirlerini yicekler.ben artvinli olsam bu ekiple gurur duyardım yöremi süper temsil ediyolar die.2011 türkiye 3.sü.kocaeli uni.2012 türrkiye gençler 2.si.2012 türkiye üniversiteler1…bu sene önü kesilmese gene ilk 3 de olcak bi ekip.şimdi acab artvindeki arkadaşlarda yazabilirmi derecelerini.neyi tartışıyosuzki hala.şimdi biz yokuz kocaeli oalrak artvini artvinden gelen ekip temsil edecek ve hep beraber görcez sonucu.artık orası öleymiş burası böleymiş o öle olmuş bu böle olmuş hesaplarını bırakalım.herkes işine dönsün.hee kağıtsporu beğenmeyen artvinli kardeşlerim sizin oranın nufusunun nerdeyse 2 katı izlenmesi var videomuzun.bizim bu sene yola çıkarkenki en büyük hedefimiz seyredilebilinir fark yaratan bir artvin yaratmaktı 57000 kişi izledine göre onuda elde etmiş oluyoruz.ama siz çalışmaya devam burda laf yetiştircenize ilk 3 e girmek için çalışmalarınıza devam edin.artvin gençlik spor klübünü 1.liğinden dolayı tebrik eder türkişye finallerinde başarılar dilerim.umarım bu tartışmalarda artık biter.

  34. Kocaeli yi kaç kere geçtiniz bu zamana kadar Bİ ELİNİZİN Bİ BARMAĞAANI geçiyo mu?

  35. Obgaru obgarute toli va eyomatfen
    Şurimşine toli va eyomatfen
    Ham tolişi çilambi guişkimis cematen
    Şurimşine guişkimis cematen

    Golas empula yulun
    Holo çima çimasen
    E cuma memiyuci
    Nosi gogişaşasen

    Xopaşi ar opute
    Tikina ekaberi
    Gyuli mo miğarğalam
    Şur eşemiğareyi

    Bulur do gobulur ma
    Ar kulani vareni
    E nana kodopskidi
    Soti bozo vareni

    Ağlaya ağlaya gözlerim kapanmıyor
    Canciğerim, gözlerim kapanmıyor
    Gözyaşlarım yüreğime işliyor
    Canciğerim, yüreğime işliyor”

    Dağdan bulut yükseliyor
    Yine yağmur yağacak
    Arkadaş, beni dinle
    Yine aklın şaşacak

    Hopa’nın bir köyü
    Sepeti arkasında
    Sevdiğim kızma bana
    Canımı mı alacaksın

    Gidip gelip geziyorum
    Buralarda hiç kız yok mu
    Ey anacığım evde kaldım
    Bana göre bir kız yok mu

    https://www.youtube.com/watch?v=YFbfX3igYSA

  36. sen merak etme abicim

    her türlü .. siz yeter ki böyle oyunlarla gelin yaa 🙂 aferin size hadi bu kadar ilgilendim sizinle herkez işine baksın şimdi 😉

  37. Simdi mutlusun ama o sirtinizi dayadiginiz yuce sahis finaldede size bu kadar yardimci olucak mi bakalim ili de koy uzme bizi :))

  38. iyi bak kendine seneye gene böyle bekleriz

  39. il yarışmasında solonuz var mıydı 14lüde acaba? seneye için dolileri aldınız mı şimdiden :D:D

  40. 16 erkekte o soloyu yapan kiza doli caliyo onuda mi anlamadin kiz kimin onunden gecerse o kalkiyo ama kiz kimseye varmiyo sonrada kiz horonunun sozleri turkce onu bile anlamamisin orda dyoki ben simdi nere gidem bu yanmis yuregimle 😉 anladin insallah ama o garip guraba cokup kalkan solonuza tum salon bayildik 😉

  41. ah be napsım.. Seni oynatanlar napsın ! Dedim ya söylecek bişeyler bulamıyosunuz ,saçmalıyosunuz. Yazdıklarını bi oku be kardeşim nerenden ne uyduruyosun.. Çok agresifsiniz.. Cehalet bu .. Cahiller inatçı olur.. Biz size kötüydünüz demiyoruz, biz hak yemeyiz. Sadece yaptığınızın ayıp oldğunu ve haysiyetli bi davranış olmadığını söylüyoruz. Hocanıza da sizede tebrikler, dediğinizi yaptınız. Nasıl olduğunu herkes çok iyi biliyo , yormayın kendinizi … Kendinizi de böyle bi performans için saklamış olmanız ve tabi yine bize bi karşılık olarak solo oyunu çıkarmanıza da sadece gülüyorum 🙂 İlle bizi taklit ediceksiniz yani… Böyle devam artvin.. Bizi takip etmeye devam et…

  42. bekleyin bekleyin video yükleniyor , youtube’dan sizin ekibinize 3-4 puan takan ekibin videosunu izleyebilrsiniz hemde tekrar tekrar izleyin ki nerde hata var nerde yok iyice bakmaya çalışın arayın birşeyler tamam ? soloyu illa birine karşı yapmak mı gerekir? siz cilveloy soloyu kime yaptınız ? orda biri vardı da biz mi göremedik, senin gözlerine ben ne diyeyim biz mi umutsuzluğa düştük ? arkadaş orda görmedin galiba çıktıktan sonra atılan nağaraları bütün ekibin kucaklaşmasını falan ? ya körsünüz yada birşeyleri görmek istemiyorsunuz yada işinize gelmiyor bekleyin video birazdan düşer hadi öperim gözlerinizden arkadaşlar

  43. bızde orayaduk sen hankı artvınden bagsetıyorsun sasurmayun

  44. Sen biraz safsin heralde orda on dortlude solo olmaz yazmiyo boyle sacma solo olmaz yaziyo tek basina kime yapiyo o solodaki hareketleri karsisina birini koyar insan 😉 ayrica koy videoyuda herkes yapsin yorumunu burda insanlar anca izlediginden aklinda kalani yaziyo ve sadece o salonda olanlar biliyo koyda su cok keyifli artvine bi yorum yapsin insanlar bizim video yolda ama siz anca gelin provalarimizi cekin izlemeye doyamadiginiz ordan belli panik atak oldunuz ya yaptigimiz telefon trafikleri ise yaramamssa diye videoyu bekliyoruz en iyi artvin hadi bakalim 😉

  45. Belli ki artvin ekibinin bir parçasısın. Madem çok iyisiniz madem efsanesiniz madem ki en iyi artvin artvinden çıkar hani göremiyoruz videonuzu koyun il videonuzu koyun bölge videonuzuda herkes senin dediğine göre eleştirsin her iki ekibide tabi eğer koymaya cesaretiniz varsa.. Kendi oyununuzdan sonra yıkıldığınızı umutsuzluğa düştüğünüzü görmedik mi sanıyorsunuz ve kağıtspor kendisini gösterdikten sonra kendinizi umutsuz vaka olarak gördüğünüzü kimse mi görmedi. Kalkmış hala buraya yazıyorsunuz.

  46. bu zamana kadar

  47. şu yazım hala kalkmış çok bilmişler gibi kocaeli ekibini hocasını ve yardımcılarını savunanlara gelsin. kardeşim siz kimsiniz bize önce onu söyleyin, kalkmışsınız utanmadan diyorsunuz ki artvin ekibi klışeydi yok borçka hemşiniyle çıktılar yok şike yaptılar yada bir başkası ondörtte solo olur muymuş işte neyi ne kadar bildiğin buradan belli . ondörtlü zaten solo bir oyundur solo önce bunu bi kenara yaz ilerde kullanırken lazım olur. kalkmış oyun sentezlerinden bahsediyorsunuz onun içine onu yerleştirmiş bilmem ne diye , kimin neyi nereye yerleştirdiğini biz çok iyi gördük. şike yaptınız diyorsunuz yav arkadaşım 4 puan fark yemişsiniz oynadığınız oyunları ne olduğu belli değil hala kalkmış şike yaptınız kulis kurdunuz diyorsunuz, gidin kime izletirseniz izletin artvin ekibi kocaeli ekibinden kat kat daha iyiydi şunu da atlamayın burada sürekli kocaeli ekibi öyleydi böyleydi farklı iyiydi yazmışsınız ben daha artvin ekibi kötüydü burası hataydı dediğinizi görmedim diyemezsiniz çünkü öyle bir yer yoktu on numara bir ekip çakı gibi oyuncular , niye biriniz sadece biriniz bile artvin ekibine laf edemediniz çünkü laf edilecek bir yeri yok ekibin ve eminimki şurda yorum yazanların çoğu artvin ekibi izlemedi bile kalkmış burada öyle böyle eskiyiz çok biliriz ahkam kesiyorsunuz bırakın bu işleri birde orda şikeden demişsin 2000 li yılların başında suat incenin ekipleri dereceler alırken artvin ekipleri harcanıyordu ha şimdi ne oldu da şikeden muzdarip oldunuz ? önce bi bunu açıklayın . oyunuyla coşkusuyla çizgisiyle müziğiyle ve havasıyla artvin ekibi kocaeli ekibinden çok daha iyi bir ekipti. beyler bir de lütfen herkes kendi işini yapsın, ve unutulmasın ki artvin yöresini en artvinliler yani biz oynarız buda böyle biline.

  48. Kardeşlerim bugün size olmuş böyle bi durum yarın bana olmayacağı ne malum ki oldu da zaten bugüne kadar bir kampanya başlatalım bu olayların sonunu getirmek için

  49. artvin yazıcak bişey bulamıycak,utanın. gelicez ve göstericez dedik , geldik – gösterdik… Herşey bu kadar bariz ortadayken Kağıtsporun bişey söylemesine gerek var mı ki artık… yok. vicdanınızla baş başa kalında biraz şerefinizle oynamayı öğrenirsiniz belki bu oyunu… Bu devri alem böyle dönmez kardeşim , Boş beklentilerinizle ancak kendinizi avutursunuz.. Biz amacımızı gerçekleştirdik. Asıl artvin ruhunu sizden daha iyi insanlara yaşattık.. Üzgünüm ama bunu bilmelisiniz… Sadece artvinden gelmekle o ruh yaşatılmaz… Sizin değerlerinize de bu kadar sahip çıkarken böyle bi düzene getirilmek ancak acizlerin işidir…

  50. evet bekliyoruz admin mouse una kuvvet

  51. Admin rica etsem Giresun grup videolarının ne zaman paylaşılacağı konusunda bilgilendirir misin?

  52. Sir gibi sakladiginiz artvin bumuydu keske yarismadada saklayip hic oynamasaydiniz artvinliler her zaman heryende olan muzik kostum duzen saklamakta haklisiniz anca boyle merak uyandirabilirdiniz buralarada yuklemeyin millet zaman kaybetmesin izleyip gecmis olsun kagitspor ankaradan sevgiler

  53. HELAL OLSUN ADMİN…

  54. Artvin’e geri döndürdünüz beni. Sonuçları duydum malesef. Öbür dünyada artvinliler kuyruk oluşturacak sanırım. Beni bilen bilir. Kimseye yalakalık yapmam neyse onu söylerim. YAZIK.

  55. Hisseli Harikalar Kumpanyası

    Malesef giresunda yarışmayı izleyenlerden biri de benim. okk arkadaşımın dedikleri benimde dikkatimi çekti kendiniz o kadar şaşırdınız ki bu olaya. bu ekip sahneye çıktıgında sus pus tunuz ve oyunlarını sergiledikten sonra çökmüştünüz olayı siz çeviriyosunuz haberiniz yokmuş gibi davranıyorsunuz
    *Hisseli Harikalar kumpanyası
    *Açıyor perdesini, açıyor
    *Harikalar dünyası burası
    *Herkese **** saçıyor

  56. Şimdi herkes ortada olan bir hakkın yenmesinden bahsediyorken siz ONURLU ARTVİNLİLER olarak hala hangi vicdanla buraya yazabiliyorsunuz.

  57. Bir ARTVİNli olarak kendi memleketimden utandım giresunda izledim yarışmyı görüntüler en kısa zamanda eklenir umarım hepiniz izler utanırsınız yazdıklarınızdan üzülerk söylüyorumki kağıtsporun hakkı yendi günün rakipsiz tek birincisi onlardı

  58. ohhh @fırtınaa

  59. Beyler bayanlar bu olaylar ilk değil son da değil. Bu ekibin bile hakkı yendiyse artık bırakın bu yarışmaları. Bu olaylar bitecekse bu ekibin hakkının yenmesiyle biter. Bu olay düzelmezse kimsenin beklentisi kalmasın kusura bakmayın
    ……

  60. giresunda yarışmayı izledim günün en iyi ekibiydi abi bu çocuklar ben utandım yemin ediyorum bu olayları yapanlara tükürmediğim için en önemlisi de nasıl bir sabır varsa sizde bu kadar bariz bu kadar göz göre göre bi ekibin hakkı yenmez HELAL OLSUN

  61. En sevdigim sey her ekip gibi horomiyle girip 14lu yada borckayla cikmak hobilerim arasinda sike yapmak bide yalanci birincilige gobek atmak var 😉

  62. canım sen solocusun galiba bi orayı okumuşsun tamam olsun fazla yorma kendini finalde yardırıcaksınız nasılsa şampiyon sizsiniz kesiiiiin:)

  63. EVET 14 SOLOSUYLA OLMAZ CİLVELOY SOLOSUYLA OLUR DİMİ SENDE HAKLISIN ÇOK BİLMİŞ

  64. Ben böyle bir masa oyunu görmedim.Helal olsun size.Biz birinci olalım finalde de sonu oynamayalım diye adamları ta 4. sıraya yollattınız diğer ekipleri öne attırdınız.Gerçi yarışma başlamadan belliydi durum.Sonuçları önceden konuşuyordunuz aranızda helal olsun.

    Ama yazıklar olsun size yaptığınız iş iş değil.Bir halk oyuncusu bu kadar nefret dolu bu kadar kindar olamaz.Gelmiş birde burda yok fark attık.Yok biz oynadık aldık diyorsunuz.Yazıklar olsun.

    Fedarasyona gelince adamları neyle tehdit ettiyseniz artık süt dökmüş kedi gibi önünüzde durdular.

    Neyse şimdi bekliyoruz sizi finalde derece yapın da tebrik edelim.

  65. Hani o artvin ekibinde seremonide karsimizda oturan sarisin kizla esmer bi adam varya birinci oldugunuzda nasil sasirdiklarini hic unutmiycam duyunca tekrardan kendi ekiplerinin yanina nasil kostuklarini haaa bide 1 tanesi tombul 3 kiz geldiler genel provada video cektiler onunda farkindayiz izleyinde bi iki kareografi calin sizin kareografi hala 2005 2006 model yalbiz bos hayallere cok fazla kaptirmayin kendinizi bizim gibi bi rakiple finalde ugrasamiyacaklari icin adi lazim degil siz iyi bilirsiniz sizi telefon trafigiyle finale cikaranlar finalde sizede takicaklar o 4 puani hayirli olsun birinciler finaldede 1 olun bizde diyelim ne artvinmis be ama o 14lu solosuyla olmaz o is ;))))

  66. Şimdi de ne diyeceğinizi şaşırıp deli horonda gülümsenmez ayağına mı yatıyosunuz kendiniz bile şaşırdınız yüksek puan almanıza kimi kandırıyosunuz sahte birinciliğinizle? Sizin çevirdiğiniz dolaplar herkesin dilinde önemli olan hakedip birinci olmak vura vura aldı ekip diye bişey yok rezalet basit çizginizi gördük aylarca sakladınız anca buymuş yapıp yapabildiğiniz utanmıyosunuz hala 4 puan fark falan diyosunuz çok yazık çocuk gibi avutuyolar sizi iyisiniz diye dünyadan haberiniz yok iyiyiz finale çıkarıldık sanıyosunuz bakalım kısmet:)

  67. bilip bilmeden konuşma arkadaşım oynadığınız oyunların çoğusu teknik hata boş boş konuşma herşey olup bitti kimsenin ağzını bozdurma burada normalde alacağınız puan 80 küsürlerde sizin deli horonda kim güler soruyorum en basitinden sana kızlar gülümsüyordu en basitinden diyorum bak cilvekloydaki o kızın solosu yok öyle birşey uzatma yalandan vura vura aldı ekip kabullenin artık bunu neyin ne olduğunu biliyorum ben böyle yorum yazarak ancak kendinizi avutursunuz

  68. Şimdi siz artvinliler bu şampiyonluğun hakkınız olduğunu da düşünürsünüz UTANMADAN… Ama yapılan adilik kimsenin yanına kar kalmaz bunu bilesiniz… Herkes kimin nasıl oynadığını ve asıl birincinin kim olduğunu zaten gördü. Siz elinizdeki sahte oyuncakla mutlu olun bi süre daha.. Nasılsa bu sizin için çok uzun sürmeyecek. Yememiş içmemiş bu düzen için uğraşmışsınız ya bravo.Hadi yaptınız da bu kadar bariz belli etmeseydiniz bari kurduğunuz oyunu. Ama aferin başardınız kutlarız sahte birinci artvin ekibinizi… En iyi sizsiniz ya hadi türkiye finalinde de gösterin kendinizi.

  69. her türlü ”Keser” Artvin her türlü götürür,..

  70. keser döner sap döner, gün gelir hesap döner…
    balıklar ayıya sırtını vererek fili devirmiş olabilir. sürün sefanızı ayı acıkıncaya kadar.
    unutmayın ayının en sevdiği yiyecek balıktır. 🙂

  71. herkez işini yapsın artvin yöresi nasıl oynanır orada gösterildi burda laf dalışına girdiğiniz insanlar 4 puan fark attı …

  72. HERKEZ İSİNİ YAPSİN SAHNE ORDA EKİP ORDA HERKEZ GORDU KİMİN NE OLDUĞUNU

  73. arkadaşlar bu akşam ekibin gurup yarışması performansı (yeni müziği, yeni kostümleri, yeni sahnelemesi ile) yayınlanacaktır. hepinizi bu siteden izlemeye bekliyoruz.

  74. melih ince gibi bir insana böyle seviyesizce (Yusuf Bozkurt meclis dışı) eleştirilerde bulunmak kimin ne haddine bunu yapabilecek kapasitede insanlar 2 elin parmağını geçmez onlarda zaten melih inceyi yetiştiren insanlardır onun eğitmenleri üstadları hocalarıdır ki böyle bi insan yetiştiren insanlardan böyle seviyesizlik beklemek zaten saçma. siz kim oluyorsunuzda melih ince için böyle şeyler söyleyebiliyorsunuz önce bi kimliğinizi açıklayın onun gibi delikanlı olun gizlenmeyin. melih inceyi gram tanısanız onun babasının adını kullanmamak için onun ardına saklanmamak için ne kadar gayret gösterip titiz davrandığını bilirdiniz. bir insanı sevmiyorsanız veya düşmansanız eğer genede bu şekilde iftira içerikli hakaret etmeniz doğru değil. melih ince bu camiada emin olun sizin gibiler yüzünden yok ve bide demişsinki madem bu kadar biliyorsun neden ekibin yok hiç gibilerinden bişey yazmışsın melih inceyi tanımadığın buradan belli biraz araştır bakalım hangi ekiplerde ne zaman hangi yarışmalarda melih incenin adı geçmiş öğrendiğin zaman o söylediğini bir daha düşün. haddinizi bilin ve kimin için ne söylediğinize dikkat edin biraz. o suat incenin oğlu olduğu için değil tekrar tekrar sizin gibi seviyesiz insanlar yüzünden halk oyunlarının çirkinleştirildiğini belirtmek için paylaştı yorumunu ve sizde tekrar seviyesizliğinizi gösterdiniz herkeze. son sözüm şudur ki tanımadığınız insanlar hakkında (tanımadığınız diyorum çünkü tanısaydınız eğer söyleyemezdiniz bunları) böyle şeyler söylemeyin ayıptır bu yaptığınız melih incenin tırnağı bile olamazsınız farkında değilsiniz.

  75. Yusuf BOZKURT ağabey:

    SIMDI SIZIN SON YAZDIKLARINIZ UZERINDEN EKIP HAKKINDAKI GERCEK VE SAMIMI YORUMLARIMI YAZABILIRIM…

    1- dünyadaki dans otoriteleri bizi ilgilendirmiyor, oyun hanesinde oyun-müzik uyumsuz diye bir alan var önemli olan o.
    SAHSEN 2/4LUK BIR EZGININ FIGURLERI 7/16 LIK OLURSA BENI ESTETIK OLARAK COK RAHATSIZ EDER ANCAK TERSI HIC RAHATSIZ ETMIYOR ESTETIK OLARAK. UZULEREK SOYLUYORUM KI BU BENIM ACIMDAN , BENIM ESTETIK KAYGILARIMA GORE BOYLE. AMA AYNI MUZIK CUMLESI ICINDE ERKEKLERIN FARKLI KIZLARIN FARKLI TARTIMDA FIGURLER SERGILEMESI DE GOZE HIC HOS GELMIYOR.

    AMA YERDEN GOGE KADAR HAKLISINIZ. BIR YARISMA VE KURALLARI VAR (KI KESKE O KURALLAR BOYLE OLMASA ARTIK GUNUMUZDE)
    JURININ BU EKIPTEN BLOK OLARAK PUAN KIRMASI GEREKIRDI. KESINLIKLE

    2- borçka hemşine ben var dediğimi hatırlamıyorum. ilk sahneye yanılmıyorsam 2000lerin başında zeki abi tarafından konuldu, ama bu başka bir tartışma sonuçta hopa hemşin diyede bir oyun yok. bu gerçeği değiştirmez
    BEN SADECE BORCKA HEMSINI UZERINDEN BIR ORNEK VERMEK ISTEDIM. KUSURA BAKMAYIN YAZDIKLARIMDA BIRAZ GIZLI BIR NUKTEDANLIK VARDI. ANLATAMAMISIM BU YUZDEN ANLASILAN. GERCEKTEN IFADE ETMEK ISTEDIGIM EN OZ HALIYLE SU:
    ARTVININ ICINDEN CIKAN BIRI OYUN UYDURUNCA YADA BASKA YORE INSANLARININ OYUNUNU ARTVIN OYUNU DIYE YUTTURMAYA CALISINCA, O SIMDI ARTVIN SEVDALISI, ARTVIN PROFESORU, ARTVININ KORUYUCUSU KESILEN BUTUN YALAKALAR, YUZSUZLER BU HOCALARA DESTEK VERIYOR, BU OYUNU KENDI EKIPLERINE DE HEMEN MONTE EDIP YARISMALARA SIK SIK CIKARARAK “”MESRULASTIRMAYA””” KABUL ETTIRMEYE CALISIYORLAR DA SIMDI NEDEN ASLAN KESILIYORLAR…
    BIRAKSINLAR HALK VE ZAMAN KARAR VERSIN… BENIMSENMEZSE ZATEN UNUTULUR GIDER. BU FEDAILERE GEREK DUYMAZ BIZIM KULTURUMUZ.
    BAKIN O UYDURMA OYUNU BILE ARTVIN HALKI NASIL BENIMSEDI.

    3- bir oyunun olması için 1 köyde oynanması yaterli zaten bkz: kobak

    2 köy saymışız daha 2 tane daha niye istiyorsunki. evet gürcü köyü bunlar ama Artvin gürcüsüyle, gürcistan gürcüsünü karıştırıyorsan ben başka bişey diyemiyorum

    UC VE DORDUNCU MADDEYI BIRLESTIREREK CEVAP VEREYIM… EEE SEVGILI ABICIM, GOZUNU SEVEYIM. TEK BIR SORUMA CEVAP VER:
    SON ON YILDA ARTVINDEN GELEN EKIPLERIN ACARASI ILE BU KOYDE OYNANANLAR ARASINDA YUZDE KAC BENZERLIK VAR???
    EVET BENDE SIZINLE AYNI SEYI DIYORUM. SEVGILI HEMSERILERIM ARTVIN GURCU OYUNLARI ILE GURCISTAN GURCU OYUNLARINI PEK BIR KARISTIRMAKTALAR SON SENELERDE MAALESEF…
    AMA ONLAR BUNU YAPINCA OOO BRAVO NE ESTETIK NE YENILIKCI (KI KOPYACILAR) BASKASI BENZERINI BASKA OYUNLARDA YAPINCA AAA TU KAKA…
    HAK MI ADALET MI BU.
    ASIL IRLANDALILAR ARTVINDE.

    4- evet cilveloydaki soloyu hiç bir köyde hiç kimse oynamaz,
    keşke Artvinli olabilseydin bunu bilirdin.
    KESKE SIZ DE FORUMUN BIR YERINDE YAZAN ARKADASA KULAK VERIP BI ISTESEYDINIZ ELLERINDEKI VIDEO CEKIMLERINI
    AYRICA BAKIN… BUNU OYUNUN FIGURLERI OLARAK KULLANSALAR BEN DE KARSI CIKARIM. AMA BU BIR SOLO VE TUM FIGURLERINI DOGRU VE GELENEKSEL YAPTIKLARI OYUNUN ICINDE BIR ÇEŞNİ BİR TAT OLARAK KULLANILMIS. KİMSE ASIL CILVELOY BUDUR IDDIASINDA DEGIL KI. YAZIK DEGIL MI BU KADAR ACIMASIZ ELESTRI, BIRAZ KAFATASCI BIR ZIHNIYET OLMUYOR MU BU???

    AYRICA ATABARI, ATOM VB. GIBI BIRKAC KONUDA HERHANGI BIR YORUM YAPMAMISSINIZ. SANIRIM SIZ DE BANA KATILIYORSUNUZ…

    5-son yadıklarınada herhalde artvinliler gerçek cevabı veriler. Sana bir abi nasihatı. Hiç kimseyi ötekinin öğrencisi bile sizi böyle yapar diye küçümseme hakkını kendinde bulma. sonra hiç hoşuma gitmesede senide yukarıdaki gibi küçümserler.

    HAZIR SIZ KONUYU ACMISKEN BENIM NE KADAR ARTVINLI OLDUGUMU SORGULAYACAKLARINA KENDILERINE BIR BAKSINLAR AYNADA.
    AYRICA EVET BEN SADECE ARTVINLI DEGILIM. SADECE TURKIYE VATANDASI DA DEGILIM. DUNYA INSANI OLMAYA CALISIYORUM KENDIMCE. HATTA KORKARIM KI BU GIBI INSANLAR YUZUNDEN YAKIN GELECEKTE UZAYLI BILE OLMAK ISTEYEBILIRIM.

    TAVSIYENIZ ICIN DE TESEKKURLER. ANCAK KENDI USLUPLARI ILE KENDILERINE CEVAP VERMEYI TERCIH ETTIM. CUNKU UMDUM KI INSANLARI KUCUMSEMEK, HOR GORMEK, ARTVINI BIR TEK KENDILERI BILIYOR, ARTVINI BIR TEK KENDILERI SEVIYOR, ARTVININ CIKARLARINI BIR TEK KENDILERI KORUYOR AHKAMINI KESMEK NE DEMEK ANLASINLAR BIRAZ. HELEKI GECMISTE BENZER SEYLERI KENDILERI YADA HOCALARI YAPMIS ISE VE ONLARA BRAVO NIDALARI ATIP BASKASINA TU KAKA DIYEBILIYORLAR ISE…
    YOKSA EL ELDEN USTUNDUR. SIZ DE HAKLI OLABILIRSINIZ BEN DE. AMA BILIN KI O COCUKLAR GERCEKTEN ILKOKULDAN UNIVERSITE SONA KADARI ARTVINI YASAYARAK, ARTVIN SEVDALISI OLARAK YETISMISLERDIR… VE BELKI DE YURT ICI YURT DISI YARISMALARDA, YURT ICI YURT DISI FESTIVALLERDE HIC BIR ARTVINLININ OYNAMADIGI KADAR ARTVIN OYNAMISLARDIR… HEM DE TUM BILINEN OYUNLARINI… AYRICA HEPSINI DE EN OZ HALIYLE DE BILIRLER. AMA NEYSE, BU ABILERE GORE HIC KIMSE ARTVINLIDEN IYI BILEMEZ…

    AMA BU KONUDA HAYATIM BOYUNCA NAZIMIN DILE GETIRDIGI TEK BIR SEYE INANDIM “OLMUS BABAMDAN ILERI, DOGMAMIS COCUGUMDAN GERIYIM”
    KESKE BU ARKADASLAR DA BIRAZCIK BU SEKILDE DUSUNEBILSELER…

    BENDE UYANDIRDIGINIZ SAYGIDAN DOLAYI SIZE KULAK VERMEK ISTESEM DE BU KONUDA MAALESEF BILDIGIMI OKUYACAGIM.
    VARSIN KENDILERI BENI KUCUMSEDIKLERINI ZANNETSINLER. VARSIN SIZ DE OYLE ZANNEDIN. SIZIN CANINIZ SAG OLSUN.
    DAHA ONCE YAZDIKLARIMDA BIR KUSURUMUZ OLDUYSA LUTFEN AFFOLA…
    AMA UMARIM BAZI INSANLARDA BIRAZ EMPATI OLUSMUSTUR.
    VE GENCLERE BUNDAN SONRA DAHA IYI ORNEK OLURLAR…

    mevlanadan asagıdakı guzel mısraları yazarak ESKI sessizliğime gomuluyorum ve artık susuyorum.

    SUSKUNLUĞUM ASALETİMDENDİR
    HER LAFA VERECEK CEVABIM VAR
    AMA BİR LAFA BAKARIM LAF MI DİYE
    BİR DE SÖYLEYENE BAKARIM ADAM MI DİYE???

  76. melih incenin artvine katkısını inkar edenlere ben sadece gülüyorum…
    eleştiriden çok eleştirenin kim olduğu önemlidir arkadaşlar.
    eleştirir eleştirir ve ilk fırsatta kopyalarsınız bunuda çok iyi biliyorum.
    tekrar ediyorum çalışmayı beğenmek zorunda değilsiniz. dikkatlerin artvin kültürüne, horonlara çekilmesi, tartışılması ve 50 binin üzerinde izlenme ile zaten bu çalışma başarılı olmuş demektir. saygılar ve yarın için tüm ekiplere başarılar.

  77. Yusuf abı:

    Yapıcı yorumlarınız ve elestrılerınız ıcın cok tesekkurler. Arkadaslara ornek olmussunuz. Bu yuzden affınıza sıgınarak abı dedım kusuruma bakmayın.
    Sırayla hepsıne cevap vereyım sonra da bu platformdan cekıleyım:
    1. DEDE ısımlı arkadas. Senın gıbı ısmımı yazmamam, korkakca takma ısımle mı yazmam gerekıyordu? Babamın ısmını hayatım boyunca kullanmadım hatta senın gıbı onyargılı ınsanlar yuzunden bu konuda her zaman asırı hassıyet gosterdım. Bunu bılenler ıyı bılır. Eskıden bu foruma acık ısmımle yazdıgım ıcın hep boyle kayıtlı. Bu neden gucune gıttı kı kımlıksız ınsan…
    Dınazor kısmına gelınce: ben hep çırak kaldım. Cunku oyle buyuk ustalarım vardı kı. Asla dınazorum da dıyemem. Ama bu bır latıfe ıdı. Cunku sızın gıbı modern ?!?! bakıs acılı, genclere ornek elestrılerde bulunan ?!?! ınsanları gorunce ne kadar cag dısı kalmısım, ne kadar kafa tascıyım dedım kendı kendıme.
    Son olarak da degıl sadece Artvıne Halk oyunlarımıza kendı capım yettıgınce, elımden geldıgınce : sadece oynamayı bılen ınsanlar degıl kulturunu de seven ınsanlar yetıstırmeye calısarak katkı saglamaya calıstım kulturumuze (asla bır Suat INCE olamam, olmaya da calısmadım ıyı bılesın) Son olarak sızın halk oyunları dunyanızın sadece Artvınle sınırlı oldugunu da son sozlerınızden kolayca anlamak mumkun. Demek herkesın bır çapı var sayın DEDE…

    2.HASAN huseyin her kımse kardes. Evet dunya dans lıteraturden bahsedebılırım. Bu hakkı kendımde bulabılırım. Cunku sadece halk oyunlarımıza degıl tum dunya danslarına merakım vardır ve cogunu ızler ve takıp ederım. BUNUN ICIN ARTVIN DANSLARINI BILMEME GEREK MI VAR? Masallah sız de en az DEDE bey kadar genıs ufuklusunuz. Su an Rusyada yasıyorum. Artvıne bu anlamda bır merkez kurarsanız bır ızlemeye gıttıgımde Bolşoy balesı yetkılılerı ıle bu konuda temasa gecerım. Sayenızde onlar da dansı bıldıklerını zannetmekten kurtulur Artvın yoremızı ogrenmeye gelır ondan sonra dunya dans lıteraturunden bahsetmeye baslarlar. Sız de boylelıkle Artvın sınırlarından cıkar dunya dansına buyuk katkılarda bulunmus olursunuz. Gercı sız Artvını bılıyorsunuz, fazlasına ıhtıyacınız yoktur emınım…

    3. ABI abı. Ne bos adamlar varken dıyerek basladıgınız yorumunuzdakı Turkcenıze hayran kaldım. O bastan kokan balık olmasın sakın??? ))) Ayrıca o bastakı balık olarak kastettıgınız adama ve onun eserlerıne degıl benzerlerını yaparak ulasmak, hayatınız boyunca yanından bıle gecmedıgınız ıcın kendısıne benı kullanarak HERSLENMENIZI ve benı kullanarak laf carpmaya calısmanızı normal karsılıyorum. Cunku buraya da ısmınızı zıkredemedıgınızden anlasılıyor kı, yıllar boyunca ınsanların suratlarına soyleyemedıklerını arkalarından soylemeyı tercıh edebılecek bır kısılıksınız. Hatta daha da oteye gecıp bu ıs ıcın oglunu kullanıyorsunuz.
    KEDI ULASAMADIGI CIGERE MUNDAR DERMIS.

    SIMDI SIZE SORUYORUM. NASIL OLUYORMUS ISKEMBEDEN SALLAMAK?
    NASIL OLUYORMUS BURALARDAN AHKAM KESMEK?
    NASIL OLUYORMUS INSANLARI PROVAKE ETMEK?
    NASIL OLUYORMUS HAKARET ETMEK?
    HA BIR DE TEHDIT VARDI DA NEYSE…

    BURAYA YAZDIM CUNKU BU EKIBIN HOCASI SEVDIGIM BIR ABIM, USTAM, HOCAM… SIZLERIN UKALALIGININ, ŞOVENLIGININ AKSINE BU HOCA BENDEN COK DAHA FAZLASINI DA BILIYORKEN BILE, BENDEN BIRSEYLER OGRENDIGINI SOYLEYEBILECEK KADAR MUTEVAZI BIR ADAM. BIR SEY OGRENDIGI ESKI USTALARIMIZA SAYGIDA DA EN UFAK KUSUR ETMEYEN BIR ADAM.
    HEPINIZ DE BILIYORSUNUZ ARTVININ OYUNLARINI DA COK IYI BILEN BIR ADAM.
    DAHA NE DEMEYE BU KADAR YARGISIZ INFAZ YAPIYORSUNUZ GELECEK BIR YARISMA ONCESI. ADAM GIBI ELESTRIMEZ MISINIZ?
    AYRICA
    O EKIP ICINDE YILLAR ONCE BENIM DE OGRENCIM OLAN BUGUNUN GENCLERI YARININ BUYUKLERI VAR.
    VE MAALESEF SIZIN GIBI ABILER, HASANLAR, DEDELER ONLARA ORNEK OLUYOR.
    SIZ VE SIZIN GIBI INSANLAR YUZUNDEN BU CAMIADAN KOPMA KARARI ALMISTIM. NE KADAR DA HAKLIYMISIM.

    YIYIN BIRBIRINIZI. AKSIRINCAYA TIKSIRINCAYA KADAR YIYIN BITIRIN HALK OYUNLARIMIZI.
    HAYATINIZ BU ISIN RANTI UZERINE KURULU OLMASA YUSUF BEY GIBI YAPICI ELESTRILER YAPARDINIZ. YAZIKLAR OLSUN SIZE KI TEHDIT EDENLER BILE OLMUS.

    YAKISIR MI BIR HALK OYUNCUYA EMEGI, EMEKCIYI YOKA SAYMAK, ASAGILAMAK, YERDEN YERE VURMAK, SOVMEK, TEHDIT ETMEK…

    BIR DEFA DAHA , BIN DEFA DAHA YAZIKLAR OLSUN SIZE.

  78. sevgili melih

    1- dünyadaki dans otoriteleri bizi ilgilendirmiyor, oyun hanesinde oyun-müzik uyumsuz diye bir alan var önemli olan o.

    2- borçka hemşine ben var dediğimi hatırlamıyorum. ilk sahneye yanılmıyorsam 2000lerin başında zeki abi tarafından konuldu, ama bu başka bir tartışma sonuçta hopa hemşin diyede bir oyun yok. bu gerçeği değiştirmez

    3- bir oyunun olması için 1 köyde oynanması yaterli zaten bkz: kobak

    2 köy saymışız daha 2 tane daha niye istiyorsunki. evet gürcü köyü bunlar ama Artvin gürcüsüyle, gürcistan gürcüsünü karıştırıyorsan ben başka bişey diyemiyorum

    4- evet cilveloydaki soloyu hiç bir köyde hiç kimse oynamaz,
    keşke Artvinli olabilseydin bunu bilirdin.

    5-son yadıklarınada herhalde artvinliler gerçek cevabı veriler. Sana bir abi nasihatı. Hiç kimseyi ötekinin öğrencisi bile sizi böyle yapar diye küçümseme hakkını kendinde bulma. sonra hiç hoşuma gitmesede senide yukarıdaki gibi küçümserler.

  79. abi ne boş adamlar varya ekibi savuna savuna melih savundu buyur burdan yak. tavuk baştan kokar

  80. doğru diyorsunuz artvin oyunlarını bilmez dünya dans literatüründen bahseder

  81. ya kardeşim hayatında ortaya hiç bir ekip hazırlamamış adamlar, daha 30 yaşınıdaki çocuklar kendini dinazor ilan ediyor.
    Melih İNCe kim kendini dinazor ilan ediyor. Artvine ne vermiş kardeşim. babanın ismiyle konuşma hakkını nerden buluyorsun. birde bilsende yazsan gam yemeyeceğim. fesuphannallah…

  82. Tebrikler emeği geçen herkesler çokk beğendim izmit gençler ARTVİN oyunlarınızı değişik alışılanın dışında vede doğu yapılmışlar brawo diyor müzikler daha profosyonelce yapıla bilirdi diyor başarılarınıdın devamını temenni ediyorum.

  83. DUZELTME
    Artvınden gelen bazı ekıpler oyunun bır bolumunde kız horonu EZGISI ILE erkeklere delı horon oynatmadı mı? Bunu gecıs amaclı kullanmadı mı? Bunun neyı yanlıstı? Bunu da elestırdınız mı zamanında?

  84. Sevgili arkadaşlar ve gençler:
    Gecenin bu saati can sıkıntısından yazdıklarınızı okuyayım dedim yüreğim daraldı. Aynı kültürün çocukları, aynı yola baş koyanlar birbirlerine edilmedik hakaret, tehdit bırakmamış. Halk oyunlarına ve sevdalılarına yakışmamış. Canınız sağ olsun. Artık camia dışında, halk oyunlarına sevdalı bir abiniz, bir arkadasınız, bir dinazor olarak bir kac kelam etmekten kendimi alıkoyamadım. Beni bagıslayın lutfen.
    Oncelıkle detaya cok gırmeden sunları soyleyebılırım:
    1. Evet ılk oyun 7/16 lıktır. Ancak adımlarının tartımının 2/4luk yada 4/4luk oynanması sahsen benı ve dunyada dans otorıtesı kımseyı rahatsız etmez. Hatta yurtdısındakı bır cok festıvalde yabancıların bu ezgılerı 7/16lık ıcra edemedıgıne 2/4luk ıcra ettıgıne bızzat tanık olduk. Cunku onlarda bızde olan 7/16lık 9/8lık gıbı aksak rıtımler yok. Bu sekılde bır zengınlık yok. Zaten bır oyunu belırleyen de once rıtmı sonra muzıgı dıye devam eder dersek bu da demek oluyor kı evet 7/16lık bır ezgıyı asla 2/4luk calmamalıyız. (kı yarısmalarda bıle bunu yapanları da gorduk) Burda tek bır sey rahatsız edıcı. Fonda erkekler 7/16 bır fıgur yaparken onde kızların 2/4luk bır adım kullanılması. Yada devamında tam tersı. Ikıncı rahatsızlık konusu da kızların yada erkeklerın Vazrıya horunu (yada Duz horon) fıgurlerını bu ezgı ıle oynaması. Ancak eger krıterınız yarısma ıse lutfen bu ısı jurıye bırakın. Ha yok jurıler bır seyden anlamıyorlar dıyorsanız lutfen sız de aynı jurılerın oturacagı bu yarısmaya artık katılmayın protesto edın. Ben dahıl bır cok kısı bu TUTARLI davranısınızın sonuna kadar arkasında olsun. Insanların ıyı nıyetle YENI bır seyler denenmeye calıstıgından emınım. Sahıp cıkın demıyorum ama ZAMANA ve YUCE HALKIMIZA bırakın. En ıyı kararı onlar verırler. Ben ne yazma oyunlar gordum (Artvın dahıl) zaman ıcınde halkımız tarafından kabul gordu ve hala da oynanmakta yanı YASAMAKTA.

    2. HOPA HEMSINI YOK DEMISSINIZ. ON SENE ONCESINE KADAR BORCKA HEMSINI MI VARDI DA ARTVINDEN GELEN EKIPLERIMIZ HER SENE BU OYUNU OYNAMAYA BASLAMISTI? O oyun gercekten Artvın kokenlı mı? Dınıme kufreden musluman olsa demezler mı adama?
    Yok bız on sene once bunu derledık dıyen varsa 20 sene oncekı belgesını goster dersem ıkınır tıkınır mı karsımda? Bu oyunları derledıgınız vatandaslar has Artvınlı mı yoksa artvıne sonradan mı gocmus desem ne cevap verırler?
    3.Atabarı tum şoven hıkayelere ragmen bır Ermenı oyunu degıl mıdır aslında. Sımdı hıc kımse bana sıze ezberletılen klasık hıkayeyı anlatmaya kalkmasın o Balkan festıvalıne gıdenlerın ruhu sad olsun sahıt de gosteremem kı. Sadece onların gercek hıkayeyı anlattıgı kısılerı sıze dınletebılırım.
    4.Acara orta batum yada horomı her neyse. Ne kadar Artvın ne kadar Gurcu oyunudur. Kım bunu bana soyleyebılır. Bence hıc kımse. Ama ben sıze sunu soyleyebılırım kı: Ozellıkle 70lı yıllarda Ankarada Gurcu gruplarını ızleyerek baslayan bır akım var kı alayınız Skusvılı ve Rustavının gruplarından yada son zamanlarda Georgıan Legenddan esınlene esınlene bır hal olmussunuz artık yuzde 90 gurculer gıbı oynuyorsunuz. Kıme ne elestrısı yapıyorsunuz. Bu hakkı nasıl kendınızde goruyorsunuz. Dolıler Sultans of the Dance dan esınlenılmısse onlar da Mıcheal Flatleyın Lord of the Dance ından esınlenerek bu yola cıkmamıslar mıydı? Ama emek verdıklerı sey yıne de bır nebze ozgun bır nebze bıze aıt olmıs mıydı? Macahelde bu oyun oynanıyormus. O koy ne koyu. Gurcu koyu degıl mı? Ordakıler Artvınlı oldugu kadar da Gurcu degıller mı aynı zamanda.Baska 2 koy daha saysanıza bana.

    Kız horonu-acara… Nolmus yani kız horonu muzıgıyle kız horonu oynamıslar, acara muzıgıyle acaraya gecmısler sonra bır daha kız horonuna donmusler. Kımılerıne gore de cok guzel bır sentez olmustur bence. Artvınden gelen bazı ekıpler oyunun bır bolumunde kız horonu fıguruyle erkeklere delı horon oynatmadı mı? Bunu gecıs amaclı kullanmadı mı? Bunun neyı yanlıstı? Bunu da elestırdınız mı zamanında?
    Atom donusu ne ımıs. Allah akıl fıkır versın. Trabzonluların fıgur ısımlerı yıllar ıcınde oyun ısmı yaptıklerı gıbı Artvınlıler de fıgur ısmını donus ısmı mı yaptı? Ayrıca bıldıklerınız yanıldıklarınıza yetme. Etrafınızda bu ısı bılen 50 yas ustu aklı salim adamlara sorun bakalım ATOM aslında ne ımıs.Yazık.

    5.Cılveloy solosunda (sonundakı donus harıc) gercekten bu oyunu boyle oynayanlar olamaz mı? Sonucta tum ekıbe bu sekılde oynatılsa tamam bız de karsı cıkalım. Ozu bozulmus dıyelım. Ama adı ustunde. Solo. Yanı bıreysel. Sımdı yok efendım derleme tarıhı numarası vs. Komık olmayın lutfen. Bır kısı bır koyde bu sekılde oynamıs dıye derleseler nolur derlemeseler nolur. Ayrıca ınanın bız cok gorduk, kamerayı bır ara kapatıp amca teyze su oyunun su fıgurunu bıraz soyle oynasan dıyıp ondan sonra kamerayı bır daha acıp derleyen ustadlar. Mınareyı calan kılıfını da hazırlar.
    Daha once dedıgım gıbı sız rahat olun. ZAMAN VE HALK karar versın. Bıreysel olarak sız degıl…

    6.Madem yoremıze bu kadar sahıp cıkan guzel ınsanlarsınız bu hırs bu kın ne? Yakısır mı Artvinliye karadenızlıye? Kulturunuzu yarıstırmak bu kadar mı onemlı. Bırakın ınfaz gıbı elestrılerınızı, sız bıldıgınızı yapın dıgerlerı de kendı bıldıklerını hayal ettıklerını… Kultur oyle bır seydır kı halkın ve zamanın kabul gormedıgı sey tutunamaz. Ama aynı zamanda halk bılımı de asla statık degıldır. Zamanın ıcınde dınamık devınımıne devam eder sureklı degısır. Bunu da unutmayın. Ha endısenız yoremızın oyunları yenı kusaklara yanlıs aktarılıyor ıse benım buyuklerımden ızledıgım Artvın ıle sızın oynadıklarınızın da cok alakası oldugunu soyleyemem. En basıtınden oyunlar bu kadar hızlı ve sertmıydı? Aslaaaaa. Ayrıca her seyı bırakın o zamankı ınsanlarla bu zamankı genclerın, ınsanların fızyonomisi bır degıl. O ınsanları mezardan kaldır dırılt getır ısteseler bıle sızın gıbı oynayamazlar…

    VEEEE son olarak bu ekıbın hocasını da ıyı tanırım. Sevdıgım bır abımdır, buyugumdur. Artvınlı degıldır. Ama BELKI Artvın Halk oyunlarına hepınızden cok emegı gecmıstır.
    Ama dogru ama yanlıs… Ama kesınlıkle IYI NIYETLI.

    Bazılarınız ne guzel de farkında: gecmıste bu hocanın en geleneksel halıyle Artvın oynayan cakı gıbı ekıplerının de oldugunun. AMA AYNI YASA VEYA OLGUNLUGA YADA DOYUMA GELMEDEN ANLAMANIZI DA BEKLEMIYORUM. AMA YINE DE BELIRTEYIM: ADAM ARTIK O KADAR DOYMUS KI BU YAPTIKLARINDAN YENI BIR ARAYISA GIRMIS. BIRAKIN. HIC BIRINIZE DESTEKLEYIN DEMIYORUM AMA HALK OYUNCUYA YAKISMAYAN YIKICI ELESTRI, HAKARET VE TEHDITLERINIZI DE KENDINIZE SAKLAYIN. ve tum bu yazdıklarıma cevap verme zahmetıne de gırmeyın.

    Yıne de İLLA cevap vermek ısteyen olursa buyursun HODRI MEYDAN DIYORUM:
    Bır gun beraber bulusup Kocaelıne gıdelım. Ben bu hocanın ogrencılerınden bırını seceyım. O kısının karsını koyayım. Aklınıza Artvınde sımdılerde oynanan, yakın ve uzak gecmıste oynanan hangı oyun gelırse: Tek tek, oyun oyun, ezgı ezgı, rıtm rıtm yoresel bılgılerınızı yarıstıralım. Hatta bence sız her ıhtımale karsıyanınızda hocalarınızı da getırın. Belkı mahcup olmazsınız. O kadar yanı.

    Ve belkı o zaman bu ınsanların nasıl gencler yetestırdıgını gorur, bıraz mahcup olur, ve belkı de bıraz saygı duyar bır kucuk ozuru boyle bır HALK OYUNLARI EMEKCISINDEN mahrum etmezsınız DIYE UMUT EDIYORUM.

    Gonlunuzdekı halk oyunları atesının sonmemesını, Artvın sevdasının bıtmemesını, Halk oyuncuya yakısan Anadolu terbıyenızın de hıc bır zaman bozulmamasını temennı eder hepınızı sevgı ve saygıyla kucaklarım.

  85. böyle güzel bir ekibe final yakışır. başarılar….

  86. Tebrikler Kağıtspor, Adıyaman’dan sevgiler.

  87. Yusuf Bozkurt

    Sevgili Hasan kardeşim ve ismi…….. olan arkadaş
    öncelikle dolilerin kullanılışına bir lafım olmadı. hatta güzel olmuş dedim. ama bu sahne Sultanların Dansından. Anadolu ateşi olduktan sonra kurgularında kullanmadılar. Ama canlı gözlerimle izledim Sultanların dansında kullanılmıştı. Ha dediğiniz gibi senelerdir ne çakma rustaviler izledik alır güzel uygularsan sorun olmaz, burdada uygulanmış zaten tebrik ediyorum.

    şimdi gelelim 1. müziğe çalan müzik hemşin. Parçanın türkçe sözleri (sis dağının başınada borana bak borana, bizim evde düğün var bilen gelsin horona…..) şeklinde gidiyor. evet oyun 7/8 doğru ama ezgide aynı. Ha değiştiriyoruz zaten diyorsanız ok. ama 1 problem daha var oyunda kullandığınız vazriya ve kobak adımları 2/4 o yüzden bence sırıtıyor zaten.
    ayrıca elimde tüm onaylı artvin oyunlarının isimleri mevcut. hiç birinin de ismi hopa hemşin değil. Bu oyun birden bire nerden çıktı. Biz derledik diyorsanız bunu bizede sunun öğrenelim. ama onaylı hopa hemşin diye bir oyun yok.

    cilveloyun solosuna gelince hangi köyde kim oynamış. bunu onaylattınızmı. derlemeyi kurallarına göre yapıp sundunuzmu. Farklılık iyidir ama doğruysa. Bende çok açık diyorum var diyorsunuz olabilir, artvinliler ayağa kalkmış yok diye onlarda bilmiyor diyelim, ama var demekle olmaz. oluru-tarihi ve numarası gerekir.

    Bu arada ….. rumuzlu arkadaş horomi dediğin oyun aslında (Acara veya orta batum) bizde arada yanlış kullanıyoruz sorun değil ama iyi araştır. 2 köyde oynandığını göreceksin. 1. acara zaten bir köy ismidir. Osmanlı Rus harbine gelene kadar Osmanlı elinde kalmış bir Türk sancağıdır. 2- Macahel köyüne bir git bakalım ne göreceksin.

    Neyse yazdıklarımdan da anlaşıldığı gibi var olmayan birşeyler yapmak tabikide çok güzeldir, ama gerçekte var olduklarını ispatladıktan sonra.

  88. gelelim diger sorularina,
    kulturel zenginlikten bahsetmistim. cilveloyu birdaha dinle acaba sozleri hangi dilde soylenmis once buna bakmalisin. kullanilan tum figurler yorenin kiz oyunu figurleridir hatta dairede serce parmakta tutus bile vardir bunu goruntuyu tekrar izlediginde goreceksin,
    solo danslar kisiye ozeldir ve oyunun ikinci bolumunde kullanilan dansi aldigimiz kisi yorede yasamakta ve halen sagdir.

    yillardir omuzlarda danscilar doli calmakta hatta atlamalar yapmakta buda stilize bir calismada doli ile donus olmus cokmuuuuuu
    danscilarin doliyi nasil caldiklari videoda belli olmuyor ama canli izlerseniz sizde seslerini duyacaksiniz. bir ay saatlerce bu danscilar bunun icin calisti 🙂
    anadolu atesinde falan boyle birsey yok eminim (nedenini tahmin edebilirsiniz)

    su anda sizin izlediginiz bu calismanin deneme surumu. farkli calisma cunku 30 yildir alismis oldugunuz tesi, done, atabari vb gibi oyunlar yok. cizgi anlaminda artvinde hic kullanilmayan cizgiler var ondan farkli gelmistir. 10 gun kadar daha bekleyin size kardes turkulerin seslendirdigi muzikleri yeni kostumleri yeni cizgileri ve degisen bazi danscilari ile daha iyi anlatilmak istenenleri anlayacaksiniz.
    bu calisma horonlarin ulkemizde hakettigi yerlere gelmesi icin bir kapi acacaktir. sonucta begeniliir veya begenilmez dileriz halkdanslarimiz kazancli cikar
    saygilar

  89. tekrar merhabalar yusuf kardesim.
    dusunce ve goruslerin icin tesekkur ederiz. sorularinida bilgim dahilinde cevaplamaya calisayim.
    oyunun sahne kurgusu hopada bir laz kayikcinin hikayesinden alinmistir.
    cok kulturlulugu ve kulturlerin kaynasmasini horonlarin bu kulturleri nasil birlestirdigi anlatilmaktadir. sahneye 4 farkli giris 4 farkli kulturun bir sahnede kaynasmasini ve birlesmesini temsil etmektedir.
    teknik sartlarin ve zaman sikintisindaki sorunlar nedeniyle zaten grubun muzikleri degisti bolge yarismasinda bunun daha iyi kavranacagini soyleyebilirim.
    kurguda lazca gurcuce ve turkce sozler okunmasinin sebebide bu.
    ilk oyun hopa horonudur. hemsin ile karistirmanizin nedeni her iki muzigin 7/8 olmasi olabilirmi? hopa horonu adi ustunde hopaya yani artvine aittir. muzigin sozlerini dinlersen sana bunu soyler. dogu karadeniz sahilinde bu muzik farkli agizlarda yorumlanmaktadir. ornegin trabzonda pestemal tezgahi adi altinda kiz atlama horonu olarak oynamaktadir. eski repertuarlar dogu karadeniz oldugunu kanitlamaktadir. yorede muzik ayni sozler farklidir biiz buna muzikte AGIZ diyoruz. ornegin CEZAYIR parcasinin bazi illerde muzigi farkli sozleri aynidir yada sozleri ayni muzigi farklidir bunun gibi.
    imkanlarin kisitli ise google dan arastirabilirsin

  90. ilk oyundaki muzik hemsin muzigi degil dikkat etmediniz heralde hopa turkusu bu sizi tatmin eder heralde :))) 2. olarakta horomide gurcu oynu artvinin hicbir koyunde oynanmamasina ragmen otantik ekiplerde dahi her artvin ekibi bugune kadar oynadi cilveloyda solo disinda kizlarin toplu oynadigi cilveloyda herkesin bildigi oyun bu yuzden gene sikinti yok sultans of the dance i canlida izledim bu tarz bi davul kullanimi yok hatirladigim kadariylaki herkes georgian legenddan alip alip yillardir horomi yapiyo bu davullara gelene kadar ama eger videosunu bulursan izlemek isterim o dedigini ,))

  91. Yusuf Bozkurt

    Hasan ve Tenekecezve kardeşlerim.

    ekibin çizgisine laf etmiyorum. aksine özellikle kobak çıkışı beğendim. ama 1-2 çizgi hatası yok değil ama bunlarda beni ilgilendirmiyor.

    Yani eleştirilerimi okadar açık yapıyorum ki, hani ara ara cevaplarız deniliyor ama 1 cevap bile yok…

    1. ilk çalan müzik hemşin (bazıları atom der.) ama oyun hemşin değil. 3-4 oyundan adımlar alınmış kullanılmış. Evet yapıcı eleştiri yapalım, yani hemşin çaldırıyorsan sadece hemşin oynasan daha iyi olurdu 🙂
    2: cilveloy solosu Artvinde yok. Cilveleoy Gürcistanda solo olarak oynanırki bu oyun Türk oynu değildir ama yapılan solo o da değil. tamamen farklı bir şey yapılmış ve olmamış artvine gitmemiş.
    3: horomi dönüşündeki davullar sultanların dansından alınma. orada el aralarında davulla dönülüyordu (davullar ilk defa kullanılıyor denildiği için yazdım) ha güzel olmuş mu bence olmuş ama ilk değil.

    şimdi Artvin oyunları kirletiliyor diye bizim tepkimiz o ekipteki çocuklarında bir kısmı belki ileride antrenör olacak, işte birinci oldular falan yazmışsınız. Bende kağıtsporun eski videolarını buldum, izledim. Komik tarafı oyunlar orda doğru. hemşini doğru oynuyorlar. Bende doğal olarak soruyorum.

    o ekip mi doğru bu ekipmi, 2’side sizsiniz madem söyleyin …

  92. Hakaret ve Tehdit içerikli yorum yapan vatandaşlarimizin; giresun da bir olay cikmasi halinde ip adreslerinden tespit edilip gerekenin yapilacagini bildirmeyi bir borç bilirim

  93. Hep tehdit hep tehdit adam olun azcık.

  94. 14 senedir sahnedeyim ve bircok geleneksel ve stilize finalinda bulundum hic giresun ekibi gormedim sahneden anlasaydiniz biryerlere gelirdiniz ama iste kelin merhemi olsa kendi basina surer muhabbeti o yuzden sen araya bile girme bu konuda 😉

  95. bende artvin yöresi oynadım zamanında böyler bir ekip olamaz olsa bile gerğinin yapılması gerek. BOŞ BOŞ KONUŞMA BİR ŞEY BİLDİĞİN YOK EĞER O SAHNEDE SENDE VARSAN ORADA HİÇ GÖRÜNME YANİ. BİR YÖREYİ TEMSİL EDİYORSAN GEREKTİĞİ GİBİ TEMSİL ETSİNLER. 45-50 KİŞİLİK BİR GURUBA KİMSENİN BİR ŞEY DEDİĞİ YOK EMEK VARSA HERKEZİN EMEĞİ VAR YAZMA ADIMLARLA SAÇMA SAPAN MÜZİKLE BU EKİP BİR YERE GELEMEZ GELİRSEDE BİZ GRESUNLULAR OLARAK ORADA İYİ ŞEYLER OLMAZ …

  96. degerli yusuf bozkurt kardesimize ve trabzona saygilar sevgiler.
    ulkemizde dansci kardeslerimiz ogretilen oyunlari o yilki duzenleme icinde en iyi sekilde sergilemekle sorumlu tutulurlar ve oyun figur secimine karisamazlar. bu nedenlede onlardan yorum beklemek hatadir.
    stilize bir yarismada esas olan yorenin oyun figur muzik ve kostumleri ile gorsel bir akista sunum yapmaktir. sosyal bilimlerde ne dogru niye dogru hangisi dogru gibi konulara girersen “yumurtami tavuktan cikar, tavukmu yumurtadan cikar” mantigina girersin.
    ZAMAN en guzel cevabi verir zaten. guzelse begenilir izlenir kopyalanir, degilsede unutulur gider. 🙂
    sorularinizi bana sorarsaniz bilgim dahilinde cevaplandirabilirim. tekrar selam ve sevgiler (ozelliklede 1461 trabzonsporlulara)

  97. Bence bu ekip yöreye bir değişiklik getirmiş. İyisi kötüsü tamam tartışılır. Neden yermek yerine eleştirilerinizi yapıcı olarak yapmıyorsunuz. Ben Artvinli değilim ancak Artvinli olsam ve benim yörem için oyuncu, müzisyen vb. yaklaşık 45-50 kişilik bir gurup emek harcayarak bir şeyler yapmaya çalışsa ben gurur duyardım. He kültürümü mü bozmuşlar o zaman da oyunlardan anlıyorsam derdim ki Hocam şurası şöyle olsa daha iyi olmaz mıydı ya da hocam keşke şurada şu müziği kullansaydınız, adımları şurdan atsaydınız vb. Kendinize Halkoyunlarına emek verenler diyorsunuz ama konuşurken holigandan farkınız yok. Resmen heves kırmaktan başka yaptığınız bir şey yok. Lütfen dediklerimde ard niyet aramayın. Bu ekibin hocası Murat Hoca Türkiye Birincisi oluyor yapılan eleştiriye bakın: Ya hep aynı şeyi oynuyorlar. Klasik Murat Hoca çizgisi…

    Artvin oyunlarının genelinde yarışmalarda izlendiğinde aynı şey söyleniyor. Değişik bir şey olmayacak mı?

    Alın adam size yapmış. Kim sahnede ritimle oynamış. Kim cilveloyda solo yapmış. deniyor. Güzel mi değil neyini beğenmediniz? Neymiş Erkekler Atomla dönüyormuş. Horominin ritmi çalınıyor arkadaş neyle dönsünler?

    Değişim ilk olarak her zaman yadırganır. Eminim bu ekip bu yola baş koyduğunda böyle eleştrilerin de geleceğini biliyordu. Dilerim hevesleri kırılmaz ve dilerim Halkoyunlarına verdikleri emekler boşa gitmez.

    Neyse umarım dediklerimi yanlış anlamazsınız. Halkoyunlarına uzunca yıllar emek vermiş birisi olarak bu durumdan biraz rahatsız oldum ve bir şeyler de ben söylemek istedim.

    Yarışmalara katılan büyük küçük her yaşta tüm emekçi arkadaşlarıma ve hocalarıma, kültüre, halkoyunlarına katkılarından dolayı teşekkür ediyorum…

  98. adamına göre muamele de yapıyoruz diyebiliriz biz buna.Söyleye söyleye bitiremediniz gitti. Tamam meyve veren ağaç taşlanır da Bu kadarda laf kalabalığı yapılmaz ki kardeşim.. Yazık günah ne kelime ayıp artık. Amir e gelince; insanın kendini bilmesi de güzel bişey tabi doğru demiş ergenliğin lüzumu yok… Ne de olsa bilgi olmadan fikir sahibi olmak insana has bi özellik , sizleri de yadırgamamak lazım.. Az laf çok iş beyler… Çene çalışçağına ayaklarınız koşsun biraz… Hadi bakalım…

  99. Yusuf Bozkurt

    Öncelikle isimsiz yazan tüm arkadaşlara Trabzondan selam ederim.

    Bu ekibin oyuncuları olduğunu yazan gençler daha önceden defalarca oynadıklarını yazmışlar. Sorular:
    1: Hemşini (ilk çaldırdığınız müzik ,oyunun gerçek ismi hemşindir.) defalarca oynadığınızda hiç böyle oynadınız mı. Senelerdir mi insanları kandırıyordunuz, yoksa şimdi mi kandırıyorsunuz.
    2. Cilveloy solosunu ömrünüzde oynamayı bırakın gördünüzmü.
    3. itiraf edin sizde bu oyunların yanlış olduğunu biliyorsunuz.

    onun dışında acaranın dönmesi kız horonun içindeymiş, çizgiler kötüymüş falan çok önemli değil. düzenleme yapmışsınız. bencede sorun yok Rakibiniz Artvinide izlemedim. Ama iddia ediyorum hemşin ve cilveloydan blok gideceksiniz. Horon hakemlerinin oturduğu bir bölgede bu ekip için ilk 3 zor bence.

    (bu arada dikkat ediyorumda hiç bir nesnel eleştiriye cevap vermediniz- sadece laf yetiştiriyorsunuz.)

  100. Öncelikle siz bir şey isterken, adaplı bir şekilde isterseniz belki sizi kaale alabiliriz. O uslupla bir şey istenmez.

    Tartışmanın hararetli olması el koyacağımız anlamına gelmez. Kimse kimseye hakaret etmiş durumda değil. Karşılıklı yorumlaşmalar, iddalaşmalar mevcut, ötesine geçmiş değil.

    Biz işimizi biliriz, müdahele gereken yerde müdahele de ederiz.
    Saygılarımla..

  101. Admin nerdesin? Herkes birbirine hakaret ediyor forum ergen dolmuş. Yönetemiyorsan bırak bu işi. İnsanların birbirini kışkırtmasına izin verme!!! Sizde akıllı olun.

  102. saaane , esas sen konuştuklarına dikkat et önce şu yazmak istediklerini bir doğru düzgün yaz ağır konuşmasını bizde biliyoruz gibisinden laflar yapma burada elinden geleni de ardına koyma sizin ekipte oynayanlardan başka herkes burada bizim yazdıklarımızı desteklemiş doğru diyorlar demiş thofun sesi grubuna koyuldu video oradada eleştirileri yaptık herkes hak verdi sizin hocanız kaldırttı videoyu neyin mücadelesini veriyorsun neyi savunuyorsun sen hala ?

  103. ზეცაში

    bizim zamanımızda yarışma biterdi bütün ekipler el ele tutuşup oynardı nolmuş şmdi de herkez birbirine karşı olmuş anlamıyorum aynı kültürü paylaşıyorsunuz kin duymayın birbirinize el ele verin öylesi daha güzel

  104. Hakaret içerikli mesajlar yazan ve birbirini küçümseyerek konuşan kişiler hepinize yazıklar olsun halkoyunları camiasınıda futbol holiganlığına çevirdiniz bırakında halkoyunlarımız düzgün kalsın

  105. merak ettim biraz arastirdim. figurlerini,kostumlerini,cizgilerini, muziklerini ve bazi danscilarini bile bolge yarismasi icin degistirmisler. sizler bosuna kendinizi yirtiyorsunuz buralarda. daha yapacak cok seyleri varki paylasmislar il yarismalarini. calinti yapanlar yada yapacak baska seyleri olmayanlar paylasmaz videolarini.

  106. zeybekler diyarı

    hayırda gerçekler söylenmiş yukarıda yani daha neyi inkar ediyorsunuz? halen daha bir direnç yani, nereye kadar ? hata hata hata hata… en güzel cevabı Gresun da görürsünüz, yukarıdaki yorumlarda bir kişi yazmış bende destekliyorum kendinizi birşey sanmayın arkadaşlar, küçümsemeyin 😉

  107. yawas gel hoca bi ilk once edebinle konusmasin ogren iki dakka hatdini bil bi lugatini duselt artik o kadar cok emin sen ole yapicm bole yapicam diyosan sahnede goster artk yasma yoksa agir konusulmasi gerekiyorsa konusurus simdi eger ki okadar cok i biliyosan konusmada uygula

  108. İLK 2 BUÇUK DAKİKADAKİ MÜZİK OYUN BELİRSİZLİĞİNDEN ÇOK PUANINIZ GİDER GENÇLER. HELE CİLVELOY SOLOSU NE KADAR GÜZEL GÖRÜNÜRSE GÖRÜNSÜN ÇOK ÇOK ÇOK BÜYÜK UYDURMA.ŞAVŞATLI YADA BORÇKALI GÜRCÜLERDEN FİKİR ALINMALIYDI BENCE.SÖZLERİMİ SAKIN YANLIŞ ANLAMAYIN. KOBAK OYNAMANIZ SÜPER OLMUŞ, BENİ YILLAR ÖNCESİNE GÖTÜRDÜ. BELKİ BİLMEZSİNİZ AMA O KIZ KOSTÜMLERİ ŞAVŞATIN GÜRCÜ KÖYLERİNDE BOLCA BULUNUR HOCANIZA TEBRİKLER.BİRDE HOCANIZIN ÇİZGİ KONUSUNDA GENİŞ BİR HAYALGÜCÜ VAR YİNE TEBRİKLER.

  109. GENÇLER BEN İKİ EKİPTENDE DEĞİLİM.2002 GAZİ İİBF ARTVİN EKİBİNDENİM.DOĞMA BÜYÜME ARTVİNLİYİM. O DÖNÜŞÜN ADI DA ŞANI DA ATOM DÖNÜŞÜDÜR. KIZ HORONU MÜZİĞİNDE KIZLAR KIZ HORONU İLE DÖNERKEN DIŞTA ERKEKLERİN YAPTIĞI ORTA BATUMUN YA DA ARTVİNLİLERİN DEYİMİYLE ACARANIN-HOROMİNİN ATOM DÖNÜŞÜ YAPMASI SADECE GÖRSELLİK OLMUŞ.GÖRSEL OLARAK GÜZEL AMA HORON BÖLGEDE YERLER O TARZ CİNLİKLERİ

  110. Gulumseyen arkadaslar atom duşunun gercek adı nedir ?? Soylermisiniz ?

  111. kimin çakma artvinli olduğu ortada gerçek artvin nasıl olur görecekseniz bizde kime ne anlatıyoruz, git karşına istedğin artvin hocasını al bakalım o dönüşün ismi neymiş o dönüşe bakalım ne diyecekler , oynadığınız oyunun ne olduğunu bilmiyorsunuz daha gelmiş burda yok kendimi zor tuttum yok beni benden aldın , doğrudur sizi sizden alacağız orada sonra kaçacak yer aramayın, oyunları da öğrenin öyle gelen ortada dönüyorsunuz dolap beygiri gibi daha adının ne olduğunu bilmiyorsunuz

  112. arkadasim yasdikca batiyosun werecek cewabin yok gelmis burda birilerini susturmaya calisiyorsun bence burda degil sahnede sustura biliyorsan sustur :))

  113. O atom dönüşü beyler dağılın :D:D:D:D

  114. burdan kimin ne bilip bilmediği belli oluyor, isteseniz siz gülenler birşey yazmayın bence.

  115. ya atom dönüşü dedin beni ölürdün gülmekten yaa günlerdir yazdıklarına cevap yazmamak için zor tuttum kendimi ama bu yorumunla beni benden aldın yemin ederim 😀 bence daha fazla zorlama lügatını çekil şu sayfadan…

  116. Atom dönüşü mü ? O ne ya canım sen çakma Artvinlisin galiba aramızdan çekilir misin?

  117. onunda zamanı gelecek, önemli olan oynadğın oyundan zevk almak seyirciye sahneyi en iyi şekilde anlatmak demişsin, oynadığın oyundan zevk almak istiyorsan git düğünde oyna orada keyif yapmıyor kimse yarışmaya çıkıyorsun belli kriterler var sahneyi en iyi şekilde anlatmak demişsin bi bana söyler misin kız horonunda erkekler ve kızlar atom dönüşü yaparken neyi anlatmaya çalışıyorsunuz bi söylesenize ?

  118. merak ediyorum bu kadar mi gusel oynuyo bu grup da hazmedemiyorsunuz artik suraya yazmayi birakin yeter yani ne istiyorsaniz onu yapin ama artik herkese tas atmayi birakinda o solediklerinizi sahnede gosterin onemli olan oynadigin oyundan zewk almak seyircileri o sahneyi en i sekilde anlatmak simdi sozun kisasi yazmaktan vazgecin oynamaya baslayin .

  119. gök gürlerdi ama yağmasın hopalii

  120. hoppalı kardeş , diğer ekip hakkında tek kelime bir şey söylemiş miyim ? iyidir kötüdür hoştur diye bu ekibin hatalarını söylüyoruz, teknik hatayı falan sadece orda oturan jüri mi bilecek ? bi kime laf anlatıyoruz ya şu yarışma gelsin umarım oradaki jüriler teknik hataları biliyordur artvin yöresinde hangi oyunda ne vardır biliyordur da sıkıntı çıkmaz

  121. @hoca asıl ergen varsa burda o da sensin senin ekibinin video su piyasada yokken eleştirmen zaten hata teknik hataları çok biliyosan sen otur giresunda jüri olarak geçmişinde başarılar dolu bu ekip teknik hata nedir bilir merak etme sen giresun daki yarışma gelsin de artık şu saçma yorumlaşmalar bitsin artık!!

  122. hoppp dedik , öyle bilmeyen eleştiri çamur falan bi orada dur bakalım öyle hoplu moplu isimlerle gelip burda ergen ergen laflar yazma, yaptığımız eleştirileri önce bir oku bak bakalım ne yazmışız , ekip öyle kötü böyle kötü rezalet dememişiz ekibin hatalarını teknik hatalarını nerede neyin yanlış olduğunu açık açık söylemişiz, ama tutup da burada sana teknik hata ne onu anlatamayız dimi ? kimin işi bildiği değil kimin işi doğru bildiği önemlidir, hadi var git yoluna

  123. bir isi bilen yapar az bilen akil verir bilmeyen elestirir yapamayan camur atar 😉

  124. arkadaş o ekiple kendinizi bir tutmayın, video gösterilmiyorsa var bir nedeni demek. hemen kendinizi yüceltmeyin

  125. oyununuzu göstermeye cesaretiniz yok hala gelip konusuyosunuz burda yok 5 atar yok sunu yapar diye ayıp vallahi

  126. kağıt spor un il yarışmasında oturan juriler birşey bilmiyor o zman bu 90 puanla çıkan ekibe ancak bu denir. doğru olan bu değil yani hataların düzeltilmesi güzeldir

  127. arkadaslar agzi olan konusmasin artik kagitsporu tekrardan tebrik edip. basarilar diliyorum diger konusan arkadaslarada soruyorum bu kadar konusucaginiza sahnede konusmak en dogrusu degilmi ben bu kelimeleri bana birisi solese korkuyorlar benden derdim kendinizi dusuruyorsunuz benve bide bide artik su sahane yarisma goruntulerini ne zaman izlicez kagit spora 5 puan fark atacak artvin ekibinin onuda cok merak ediyorum iki grubada giresunda basarilar diliyorum acaba cok konusan mi yoksa isini yapan mi kazanacak 🙂

  128. tehlike 41 önce katıldığın dalın ismini öğren. stilize dal yarışması değil bu. geleneksel düzanlemeli. GELENEKSEL kelimesi sana neyi anımsatıyor. Birde aç kağıdı bak bakalım yöresel özellikler kaç puanmış. Uydurun oyunları sonra yok stilize yemezler. sizde biliyorsunuz. Daha düne kadar böyle oynamıyordunuz. Oyunlarınız yanlış ama hocanıza bişey diyemiyorsunuz.

  129. İzmir Gaziemir Bel G.S.K ekibi içinde demişlerdi İzmir’in kavakları diye bir oyun mu var diye peki onu eleyen hakem arkadaşlar Artvin yöresinde de öyle atma türkü oyunu var mı acaba ? soruyorum vicdanınıza koyun ellerinizi yahu bu ekip Artvin tadı vermiyor sahnede Çin yapımı Artvin gibi birşey yani neyse size diyecek daha bir şey bulamıyorum

  130. horon ağası

    ben Rizeli bir halk oyunlarına gönül vermiş biri olarak ekibi yeterli bir seviyede bulmadım. gördüğüm kadarıyla müziklerde adımlarda da yazmalar çok sayıda var. şimdi sorucaksınız Rizeli’sin nerden biliyorsun uzun süredir Artvin’de oynadım ve bu yılda Artvin deki yarışmayı da izledim. bana sorarsanız 2 ekibi bir biri ile kıyaslamak bence haksızlık olur Artvinli kardeşlerimize çünkü onlar o yörede yaşayım o havayı soluyorlar ki bu çok önemli bir konu.. ama uşaklar şunu da demem gerek kostümler tamamen otantik tarzda güzel ama atma türkü müziği ile oyun yazılmaz bunu bilin. en azından Artvin merkezden rakibiniz varken böyle ahkam kesmeyin onlar bu işin eri olmuşlar bizim bura da ki yarışmalarda da göstermişlerdi

  131. AMAÇSIZ GİRİŞİMCİLER DERNEĞİ

    Artvin Yöresiyle ne alakanız var baştan aşşağı teknik hata ya siz nasıl 90 küsür puan aldınız? bu ekip ancak 90 la yarışmaya başlar ya .tamam bişeyler yapılmaya çalışılmış çok güzel Artvin yöresi seçilmiş buda güzel burya kadar kötü bişey yok ama bu oyunlar böyle oynanılmaz ki ama hiç mi izlmediniz ya ? tamam oynuyorsunuz kendinizden amanda vermiyorsunuz ama dost acı söyler yani bu ekip olmamış. kostüme gelirse kız kostümleri güzel, müzikde oyunlar gibi lazca mı gürcüce mi hemşince mi bişey anlamadım bir sürü yazma adım özellikle cilveloy yani dikkat çeken böyle bişey olmaz dicem ama siz gene yüzsüzlük edersiniz yaptık oldu dersiniz. ne diyim hadi başarılar.

  132. bu seneki artvin ekibi çok bomba size en az 5 atar çok hata var ekipte

  133. Özcan Korkmaz

    Alışılmışın dışında olmuş…gayet başarılı.Küçüklüğümde izlediğim oynama şekli,kostüm ve müzik.Daha otantik olmuş sanki.Başarılar

  134. Ha uşaklar yorimlari paştan okidum diyer artvın ekipunun fideyosu nereyetur oni da izliyeyuk

  135. 40 senelik Artvin’liyim. 35 senedir memlekete gidemiyorum. İstanbul – Artvin arası 1.305 km. Otobüs bileti 75.00, uçak bileti trabzona 89.90 ve trabzondan Artvin’e otobüs bileti 30.00. 36 senedir parayı denkleştiremedim. Neyseki Kağıtspor beni Memleketime götürdü. Şimdi geri dönemiyorum. Kağıtspor Kulübü’ne sesleniyorum! Ne olur İstanbul Yöresi yapın pazartesi iş başı yapıcam çoluk çocuk açlık çekmesin.

  136. Biiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiizz Artvinliyiiiiiiiiiiiz özümüz sevgiiiiiii canım sözümüz sevgiiiii http://www.youtube.com/watch?v=nJBWfuvoegs

  137. bakın gençler, biz kağıt spor kulbü olarak stilize dalda katılıyoruz bu yarışmaya,stilize biçimlendirmek şekil vermek anlamına gelır yaptığımız işede kim şekil verıyor hoca, yörenin dışına çıkmamak koşuluyla hoca oyunların sıralamasını figürleri ve sahneyi istedıgı gıbı kullanır bu kuralda cebimizde mi hala eleştiri yapılırken neden buram buram artvın kokan ve iyi bir seyir zevki veren bu ekıbın yaptıkları tartışılıyor…çünkü bizden başkası bunu yapamıyor yada nasılsa izmit bu sene yeni bir şey yapar sonrakı senelerde biz çalarız dıye kımse elını taşın altına koyamıyor yada korkuyor.samsundaki olayları hatırlatan arkadaş bizim oyunumuza ritim tutyordunuz ama nasıl olcak hani siz orjınaldınız sahneye çıkınca marjinal oldunuz yine atıp tutmalar başlamasın herkes işine baksın…

  138. Gökhan Ankara

    bende oyuncuyum eğer kocaeli ekibi o kadar iyiyse federasyonun özel bir projesinde türkiye deki klüpler arasından en iyileri orda toplandı ve güzel gösteri yapıldı. e soruyorum o zaman kocaelinden kimse varmıydı? hani artvin yöresini siz daha iyi temsil ediyordunuz?

  139. ekibin ilk giriş oyunu nedir bilmiyorum ama hemşinle, atomun figürleri birbirlerine karıştırılmış tamamen yanlış bir oyun. Bu yarışmaları insanlar izliyor ve birşeyler ögreniyor farklı bişeyler yapmak adına artvinde okadar oyun varken neden böyle bişeye gerek duydun.

  140. Arkadaşlar performansınızı çok beğendim ve birkaç kez izledim, güzel bir ekip olmuşsunuz başarılarınızın devamını dilerim, ekipte yeni olan arkadaşlara da tavsiyem sahnede kendilerine güvenmeleri olacaktır.

    Fakat bir kaç görüş belirtmek isterim,

    – Mix çalışma tadında olmuş bir performans izledik, müziklerde, oyunlarda hatta figürlerde oyunlar içiçe sokulmuş bu nedenle Artvin yöresinden beklenen etkiyi yaratmıyor.

    – Eski bir Artvin yöresi dansçısı olarak, Erkeklerde Ortabatumu daha fazla, Coşkun Çoruh ya da Atom oyunlarını, Kızlarda Döne oyununu, Ortak oyunlarda da Atabarını mutlaka izleyici görmek ister

    – Halk oyunlarında ne kadar stilize de olsa, yörenin otantiğinden ufak kesitler mutlaka sunulmalı diye düşünüyorum.

    – Zor oyunlardan, figürlerden kaçılmış fakat güzel kareografi yapılarak kurtarılmış (16 Çift zor iş tabi ki), bu anlamda da ekibinizin hocasını da kutluyorum fakat biraz cesaret diyorum, elinizde böyle bir ekip varsa her oyunu, her figürü verebilirsiniz diye düşünüyorum.

    Naçizane görüşlerimi yanlış anlamazsanız çok sevinirim, tamamen objektif olmaya ve kırıcı olmamaya çalıştım,

    Başarılarınızın Devamını dilerim.

  141. Yusuf Bozkurt

    İLK 2 oyun blok puan kırıdırır. ilk oyun hemşin müziği ama her oyundan bir figür var. artvinde böyle bir oyun yok. Var diyorsanız nerde ne zaman kim tarafından derlendi. İSPATLAYIN… Kızlarda cilveloy solosu gürcü diyecem değil. Oryantalmi- gürcümü arasında ne olduğu belli değil. Artvinde hangi köyde böyle solo var bir yazında öğrenelim. Böyle artvin olmaz. Bu ekip uydurma bir ekip. Aksini söylüyorsanız söylemeyin ispatlayın. Kim tarafından derlendi. Tarih ve numarası kaç.

  142. Arkadaşlar lütfen yorumlarımızda edebimize, adabımıza usluplarımıza dikkat edelim. Hepimiz halk oyuncuyuz, hepimiz bu işe gönül vermiş insanlarız. Bizim gibi insanlara kötü sözler, hakaretler yakışmaz. Kimse yaptığı için demiyorum, yapmaması gerektiğini hatırlatıyorum.

    Ekipleri beğenmek beğenmemek tabii ki sizin elinizde. Ancak olaya tek taraflı hiç bir zaman bakmamalıyız. Yorum yapabiliriz ama lütfen yargılama yapmayalım..

  143. ne diyon sen artvinden gelen ekiplerin başarısı yok diye geçen sene gençler türkiye 1.si kimdir önceki sene adanada büyükler türkiye2. ondan bir önceki senede antepte türkiye 3. kim oldu kocaeli ekibimi oldu artvinden giden ekipler oldu lafını bilde konuş, atıyonuz bol keseden artık kimi inandırırsanız. artvin değerlerine kafadan adım yazıp mı sahip çıkıyorsunuz işinize bakın

  144. yıllardır artvinden gelen ekiplerin hiçbir başarısı yok buda sizi kıskandırıyor anlayabiliyorum. ama biz kendi memleketimiz olmamasına rağmen artvinin değerlerine sahip çıkıp sizden daha çok emek veriyoruz. sizde çamur atmak yerine tebrik edip gururlanmayı öğrenmelisiniz. biz herzaman hakedene hakettiği değeri veririz sizede tavsiye ediyorum 😉

  145. Ekibe bişey demiyorum..Çünkü sizde değil kabahat sizi orda bu şekilde 1. yapanlarda.

  146. jsitenin admininden rica ediyorum bu tatsiz yorumlari boyle guzel bir projenin altinda durmasi hos olmuyor rica ediyorum bunlari kaldiralim seyredip keyif alnaya bakalim herkese basarilar artvinli arkadaslarin saldirmasina gerek yok giresunda herkes oyunlariyla versin cevabi herkese basarilar…

  147. şimdi bakın gençler bende o salonda olucam yarışma günü karışıklık çıkmasın mümkünse herkez işini yapsın.

  148. boş boş konuşup durmayın, yaptığınız ekipler ortada yazdığınız oyunlar uydurduğunuz figürler ortada artvinden gelen ekip geçememiş diyorsun geçen sene samsunda olanlarıda biliyoruz masa oyunlarında neler yaptıklarınıza biliyoruz emek hırsızları , konuştuklarınıza dikkat edin sonra köşe bucak kaçacak yer aramayın

  149. bu zamana kadar artvinden gelen kaç artvin kocaeliden gelen artvin ekiplerini geçmiş bi bakmak lazım bakınca eminim utanıcaksınız bu dediklerinize ayrıca izmitte , bursada ve istanbulda artvinin kendi nüfusundan çok artvinli yaşıyor bu arkadaşlarımızda bu ekiplerde oynuyor bunu unutmayın bende videoyu izledim evet bireysel hatalar var ama onları halledilecek şeyler bölge yarışmasına kadar onun dışında artvin adına yapılan büyük bir yenilik var bunu es geçmemek lazım ayrıca müzik on numara olmuş tebrikler kağıtspor bu arada mor kostümlerede çamur atıyodunuz iki seneye onu kopyaladınız kocaeliden hadi seneyede kopyalıycak bişeyler çıktı size 😀

  150. Artvin’i en iyi Artvinliler oynadığı için yıllardır Artvin’in iyisi İZMİT’TEN çıkıyor sanırım 🙂 bırakın da yarışma zamanı herkes sahnede konuşsun kendi ekibinizi övmek için rakip ekiplerin videosunun altını kirletmeyin madem kendinize bu kadar güveniniz var o zaman bırakın bu rakibi yerden yere vurma işlerini.

  151. Arkadaşları Canı gönülden tebrik ediyorum çok güzel bir sahne FARKLILIK bu olsa gerek fakat çizgi hataları ve bireysel hatalar olmasa hersey tam olacak 10 yılldır bu yöreyi oynuyorum böyle bir sahne ve farklılık görmedim. Tebrik ediyorum.

  152. beyler bırakında herkes kendi işini yapsın, ARTVİN’i en iyi ARTVİN’liler oynar bu böyle biline, ağzınızla kuşta tutsanız kafanızdan adımda yazsanız bir tarafınızdan elementte uydursanız hiç bir zaman bir ARTVİN’li gibi olamayacaksınız

  153. Stilize icin uygun bi ekip pazar gunu istanbuldan geldim ve izmitte izledim yarismayi degisik artvin saygi duyuyorum ama acemi oyuncular goze carpiyor cizgi ve figursel hatalarin nedenide bundan kaynaklaniyor bence..Gunun basarili ekiplerinden bu kategoride diger katilan ekiiplerin hepsi acemi gibiydi.

  154. he artvin affetmez he

  155. osman bülbül

    Artvin merkez yardurecek bu barizleri çizgi hatalarını artvin affetmez… sadece müziği dinleyin

  156. şimdi işler büyüdü 16m X 14m oldu sanırım

  157. YHR KARDEŞ SAHNEDE FISS DEDİĞİN BEN İSEM YANLIŞ OLMUŞ. ARTVİN ANADOLU LİSESİ, ARTVİN H.E.M VE GAZİ İ.İ.B.F (2002-2003-2004-2005) ÇIKIŞLI DOĞMA BÜYÜME ARTVİNLİ BİRİYLE KONUŞUYORSUN KARDEŞ. TEK DERDİNİZ PUAN VE DERECEYSE insanların 12m X 10 m ye sıkışmış yöre bilgilerine …… emi

  158. :))) napsım sen harikasın ya.. yok yani merak ediyorum burada giydiriyorsunuz lafları sahnede fıss.

  159. Bırakın allah askına orada oturan jüreler azcık artvin yöresi arastırmıs olsa ki bırakın artvin yöresini kendi bölgelerinde ki bi yöre hakkında bile calısmaları oldugunu düşünmüyorum ben. Halk oyunlarından anlamayan biri için çook çoook güzel bi oyun göze hoş geliyor. fakat biz artvin yöresini arastıran oynayan birileri için sahsımıza yapılmıs bi küfür gibi gözüküyor. her adım basitleştirilmiş, hata oranı 0 a indirilmiş, yavaslatılmıs, geçen sene gelen tepkileri sanırım suat bey ciddiye almıs ve kostumu biraz daha artvin töresine yaklastırmıs. Stilize yarısma diye otantiğinden bu kadar uzaklaşamazsın ve savunmanıda ” kardesim bu otantik ekip değil istediğim gibi yaparım” diyemezsin. Ama sayın jürelerimiz artık yarısmaları yöreye özgü oyunları bozarak sadece göze hos geliyor diye kendi kendilerine bişeyler yapınlara kazandırıyosa bunun adını halk oyunları yarısması degilde bildigimiz dans yarısmaları olarak değiştirilsin. tepkimiz bu ekibin derecesine puanına vs. değildir. bizim dogrularımızı insanların gözünde değiştirtmemektir.

  160. öncelikle KAĞITSPOR u geçen senelerdeki kostümlerden vazgeçtikleri ve ARDANUÇ-ŞAVŞAT-YUSUFELİ gibi ilçelerde sandıklarda duran bu kostümleri günyüzüne çıkardıkları için teşekkürler. İSTANBUL-ÜFTUDER den sonra sizinde yapmanız inşallah ARTVİN merkezdeki MOR MERAKLISI stilist kardeşlerimize örnek olur. ekipte eleştirilecek şeyler gerçekten var gençler.eleştiriye açık olun çünkü iyi bir ekip. cilveloyda ki solo ya da kız horonunda oynanan coşkun çoruh gibi, eleştiri olacaktır. derece önemli değil.hocanız dünya birincisi bile olsa gerçekten önemli değil.artvinden çıkan ekipler acarasız nasıl oynanır görmeliler. 7-8 dakikanın 3-4 dakikasını acarayla (orta batum-horomi) doldurup 15 sene aynı kişilerle yarışmak artık büyüklük olmamalı

  161. çok yazma adımlar kafaya göre devam 🙂

  162. Sabri Canoğlu

    Arkadaşım ben artvinliyim ve yıllardır halk oyunları oynuyorum böyle bi rezalet olamaz herkes kendi kafasına göre oyun derlemeyi biliyor çalınan müzik sahil bölgesi kemalpaşa, sarp lazcasıyla okunuyor müzik bizim müziğimiz ona bişey demiyorum ama böyle bi oyunmu var borçka hemşin adımı yapıyorsun aynı oyunda vazirya adımıda kullanıyorsun ve üstelik yarışma kazanıyorsun çizgi basite indirgenmiş bi çizgi olabilir hata seviyesini düşürmek için olabilir ama böyle bi oyun yoktur. Saygılar…

  163. Ekip guzel.Cizgi ve bireysel hatalar disinda tabi ekibi canli izleme firsatim oldu farkli bi ekip 3 4 tane acemi erkek vardi sanirim direk goze carpiyorlar ve ekibin havasini bozuyorlar.Bu sorunlar asilirsa bu ekip finalde dereceye kesin girer..

  164. 2 yıldır bölge şampiyonu bu ekip daha öncede duyduk biz bu lafları

  165. Artvinden gelecek olan ekibin videosunu göremedim sen böyle eleştiri yaptığına göre demekki o ekibin oyuncususun. Bölgede kim kimi geçer bilemem ama burada yaptığın yorumlarda emeğe saygısızlık ediyorsun.

  166. 10 numara ekıp kım ne konuşursa konuşsun başta hocalarını ve oynayan tum arkadaşları tebrık ederım…..

  167. ya arkadaşım bir çok kişinin derecesi var 🙂 ne alakası var yani eğitmenin deresiyle ekibinin ? ekip ortada bldiğin yıkılıyor ya. çok güzelde bir tekik hata var orda 2-3 puan takarlar bu ekibe demedi deme.. 🙂

  168. biraz artvin izlemesini tavsiye ederim dediğin adamın ekiplerinin ne dereceleri var haberin var mı? yorum yapmadan önce biraz araştırma yapmanı tavsiye ederim 😉

  169. ekip iyi yaa ama karşi tarafıda izledim 3 puan atar burda çook teknik hata var ekip hocasının biraz artvin izlemesini tavsiye ederim 😀

  170. ufff ne ekip be ! yıkılıyor bildiğin yıkılıyor şaka değil bildiğin yıkılıyor

  171. sanırım sen yenisin galiba 🙂

  172. gercekten izledıgım en guzel artvındı tebrık edıyorum elınıze ayagınıza yuregınıze saglık. bu arada muzık harıkaydı. basarılarınızın dewamını dılerım…

  173. kolay gelsin Artvin 2 puan takar

  174. biz sana esas artvini gösteriyoruz. senin gördüklerinide biz gösterdik sana çok derecede aldık merak etme. çizgi bireysel hatalardan kaynaklı yarışma heyecanı ve tecrübesizlikten. hee müziğe gelirsek orda ağzını sakın açma zaten işi bilenler kaliteyi anlar 😉

  175. Artvin görmesek neyse, ne çizgi uyumu var ne müzik müzik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir