2010 THOF Büyükler Konya/Akşehir Türkiye Finali Sonuçları

2010 Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Yarışması’nın büyükler Türkiye finali dün itibari ile Konya Akşehir de başladı.. 3 Temmuz 2010 Cumartesi günü geleneksel ayağı yapılan yarışmanın stilize ayağı da 4 temmuz 2010 da yapılacak..

İşte 2010 THOF Büyükler Konya Akşehir Türkiye Finali Geleneksel Dal Sonuçları:

1- DİYARBAKIR GSİM SPOR KULÜBÜ – Diyarbakır Yöresi – 93.57
2- ERZURUM KÜLTÜR TURİZM SPOR KULÜBÜ – Erzurum Yöresi – 91.28
3- ÜÇETEK KÜLTÜR SANAT GENÇLİK SPOR KLÜBÜ – İzmir Yöresi – 91.14
4- HORA HALK OYUNLARI SPOR KULÜBÜ – Trabzon Yöresi – 90.86
5- GÖKMEYDAN HALK OYUNLARI SPOR KULÜBÜ – Bitlis Yöresi – 90.14
6- GÖLBAŞI HALK EĞİTİM MERKEZİ SPOR KULÜBÜ – Adıyaman Yöresi – 89.71
7- SİVAS 4 EYLÜL BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ – Sivas Yöresi – 89.42
8- İFAK GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ – Muğla Yöresi – 88.57
9- ISPARTA HALK EĞİTİM MERKESİ VE A.S.O S.K – Isparta Yöresi – 87.00
10- ÇORUM HATTUŞAŞ GENÇLİK VE SPOR KULÜBÜ – Çorum Yöresi – 87.00
11- TEKİRDAĞ BELEDİYESİ SPOR KULÜBÜ – Tekirdağ Yöresi – 86.85
12- PAMUKÇU BENGİSİNİ YAŞATMA GEL.G.S.K Yöresi – 86.00

2010 THOF Büyükler Konya Akşehir Türkiye Finali Stilize Dal Sonuçları:
1- Denizli Belediyesi PAHOY Halk Dansları Topluluğu

Buna da bak

2018 THOF Gençler Türkiye Şampiyonası Sonuçları

2018 THOF Gençler Şampiyonası Sonuçları ve Videoları

2018 Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Gençler Türkiye Şampiyonası 13-15 Temmuz 2018 tarihinde Artvin’de düzenlenmiştir. Yarışmaya …

25 yorumlar

  1. NE ŞAÇMA KONULAEI KONUŞUYORSUNUZ be

  2. kürt bayrağının açılması külliyen yalannnnn abuk subuk konuşmayın kardeşim milleti galyana getirmeyin yok thof başkanı diyarbakırlıymışta bırakın bunları eğer yanlış bulduğunuz bir durum varsa adam gibi diyinki arkadaşım al sana foto ve ya al sana link kimse böyle bişeye cüret edemez o kadar emek harcadılar orda çocuklar ayıp ya bi tebriği çok görüyorsunuz ha yarışmanın formatına gelince bence çok saçma bir ekip horon oynar bir ekip halay aralarında dağlar kadar fark var ikisi arasında karşılaştırma yapamazsın…. tebrikler Diyarbakır

  3. ekiplerin hepsi genelde kol kola oynuyor. kafa kafaya oynayan ekip hiç görmedim. ne alakası var 15 sene kol kola oynamayla. bir ekip 2-3 senede istenilen kıvama geliyor zaten. ondan sonrası sadece kondisyon. biz başka şeylerden bahsediyoruz burda. ama sizin anlamamanız normal yani. bu yarışçı kafaları değiştirmedikce birbirinizi yersiniz böyle. yiyin o zaman. seninde isyan edeceğin bir gün gelecek diyarbakırlı arkadaş. ne zaman biliyor musun. keserin sapı döndüğü zaman. onada çok kalmadı. federasyon seçimleri yakında merak etme.

  4. diyarbakırlı

    HARİÇTEN GAZEL OKUMAK NE KADAR BASİT YA BEN SİZİN BU YAZDIKLARINIZA ANCAK GÜLERİM :)) Bİ İKİNCİSİ KİM YORUM YAPIYORSA NERELİ OLDUĞUNU İSİM KISMINA YAZSIN TEKİRDAĞLI BİRİ ÇIKMIŞ NE DEDİĞİNİ BİLMİYOR TEKİRDAĞ NE ZAMAN DERECEYE GİRDİKİ NE OYNADIĞINIZ BELLİ DEĞİL SOLOCUNUZU HİÇ SÖYLEMİYORUM ZATİ DİYARBAKIR BİRİNCİLİKLERİ NİYE BU KADAR ZORUNUZA GİDİYOR KISKANMA NE OLUR ÇALIŞ SENİNDE OLUR İKİ SENELİK OYUNCULARDA KOL KOLA GEÇİYOR VE VE DİYARNAKIRI GEÇECEKLERİNİ ZANNEDİYOR DİYARBAKIR EKİBİ 15 SENEDİR KOL KOLA OYNUYOR ÇAMUR ATMAKLA Bİ YERE VARILMAZ

  5. memnun oldum sude hanım. ben de akçaabat tan eğitmen ve müzisyen yıldıray. bu benim işim değil, ben memurum. ama uzun yıllar oyunculuk, hocalık, müzisyenlik yaptım. sen şimdi diyorsun ki illa yarışma olsun. ben yarışmalara, maçların her türlüsüne karşıyım. niyemi? bir taraf kazanıyor, bir taraf kaybediyor.o yüzden bir yarışın sonucu kazanmak ve kaybetmektir ve ben insanların üzülmesine dayanamıyorum. bir bölge yarışmasında ordu ekipleri vardı.sahne düzenlemesinde yarıştılar. ekipler 36 kişilik kız ekibi. ilkokul, ortaokul lise ve halkeğitim. hepsi kaybetti. tam 144 tane çocuğu bir anda ağlarken gördüğümde şok olmuştum. hele hele o küçük öğrencilerin gözyaşları boncuk gibi hiç unutamam o anı. onlarda emek verdiler, ter döktüler, inandılar, elinden geleni yaptılar ama ne oldu? bir ekip kazandı güle oynaya gitti. geride kalanlar hüsran…… bu yarışma konusunda seninle anlaşamadık sude hanım. ama yarışma olacaksa da senin dediğin çok mantıklı. öyle olması lazım. neyse tanıştığımıza memnun oldum tekrar. yıldıray türk ismim. facebook a eklersen seninle bu konularda daha detaylı konuşabiliriz. şimdilik hoşçakal.

  6. Bak yıldıray abı:Ben sunu savunuyorum kıvrak zeybek ,mersın, karsılma yoresıye yanı trakyayla yarısabılır.Halaylar kendı arasında,agır zeybekler kendı arasında,horonlar’da gruplardakı gıbı kendı aralarında yarısabılır.buda 4 geleneksel 4 stılıze eder 8 halay 8 agır zeybek 8 kıvrak zeybek ve kasıklar 8 horon eder.toplam 32 turkıye fınalı geleneksel ve stılızeyı aynı yerlerlere verse eder 16 turkıye fınal yerı .Boylelıkle HERKES KENDI OYUNUNA YAKIN YERLERDE VE KATAGORILARDE YARISMIS OLACAK ……..AMA BU ÇOK ŞİMŞEKLİ DEHŞET SACAN BİR RÜYA OLUR .Yani kimse rant kazanmadan bu uykuya dalmaz.Ben Manısa 45 den egıtmen Sude .

  7. yani sonuçta ikimizde bu formatın değişmesinden yanayız. senin dediğinde güzel bir fikir. ama aynı yöreyi oynayan ekip sayısı çok az. mesela konyada bir tane karadeniz ekibi, bir tane rumeli yöresi vardı. sen hangi ekipte görevlisin sude hanım. eğitmenmisin, oyuncumusun, yören neresidir.. bak bu işin en güzel yanı bu işte. bir arkadaşım daha oldu. tanımasam da görmesem de aynı dili konuşuyoruz öyle değil mi. işte ben bu yönlerini anlatmaya çalışıyorum.

  8. yıldıray abı sana cogu seylerde katılıyorum.Ama yorumumda bolgeler kendı gruplarında 1. olduktan sonra fınalede yıne kendı aralarında yanı halay oynayan ekıpler halay Turkıye fınalıne zeybekler zeybek fınalıne gıtsın yanı
    fınal tek bır olmsaın cok olsun anlmında soyledım. Genclık spor festıval havsında yapıyor federesyın degıl.zaten federesyon bu sene cok vasattı yarısma.Ödenek yok Meble ,Ünuversıteler, sınavlar yaz tatılı olması cok ekıbı bıktırdı.

  9. sude hanım!… festivali neden komik buluyorsun anlamıyorum. yani yarışmada harcanmak, federasyonun hilelerine boyun eğmek, 15 kişinin sevineceği, 200 kişinin üzüleceği, boynu bükük, kızgın, kırgın, yorgun eve döneceği bir felaket daha mı iyi? tabi herkesin bakış açısı farklıdır, saygı duyarız.
    bu yarışmalarda itiraz edebileceğin, hakkını arayabileceğin bir mercii yok.ele geçirilmiş bir kurumun organizasyonuna katılmayıda çok doğru bulmuyorum.eğer halk oyunları organizasyonlarını bazı siyasi ve bölücü oyunlara alet ediyorsalar ben de bu işin yarışma kısmını bırakıyorum.
    horon zeybek halay bar zaten kendi arasında yarışıp finale
    geliyor. il ve bölge yarışmaları hemen hemen aynı yöre
    oyunlarıyla yapılıyor. benim görüşüm daha öncede belirttiğim gibi; seçilip gönderilen ekipler o yörenin en iyisi ise diğer yörelerle yarıştırmak yanlış. kriterler ne olursa olsun yanlış.
    ben yıllarca ne kadar ağlayan çocuk, ne kadar jürilere saldıran ekip, ne kadar birbiriyle kavga eden ekip gördüm biliyor musun.
    yani bu manzaralar çok mu hoş. neden?? benim ekibim, benim oyunum, benim yörem. böyle bir ayrım olamaz Türkiyede. Kültürleri, insanları kaynaştırmak lazım, birbirine düşman etmek değil. bunuda en güzel formatı festival bence. madem federasyon yarışmaları festival havasında geçiyor diyorsun neden herkes şikayetçi herşeyden. bu iş bir meslek değil, gelecek vaadeden bir şey değil. sadece çok güzel bir hobi. onun için bu faaliyetleri keyif alabileceğiniz şekilde yapın. ben yine söylüyorum sude hanım. kriterler ne olursa olsun hiç bir yörenin oyunu diğerinden üstün değildir.yarıştırmak yanlıştır. birilerinin cebine bişeyler girsin diye, kötü emellerini bu güzel faaliyetler üzerinden gerçekleştirsin diye ben bu işe alet olmam, kendimide kullandırtmam. alsın federasyon başına çalsın yarışmalarını. girmiyorum daha. hersene bir kupa yaptırsınlar kargoyla bir diyarbakıra, bir bitlise, bir vana göndersinler. kargo ücretleride benden. 🙂

  10. Ne yani sahne arkasında kurt bayragımı pkk bayragımı .Diyarbakır kendı adına kurtlugu savunsun bız kürtlüğü sadece lehce olarak kullanırız.Acımızdan olsek bıle yınede sarı,kırmızı yesılı ayagımız altına alırız.Madem öyle bır dıyarbakırlı cıksın bız thofu arkamıza almadık ve resmen 1.olmayı turkıyeye bır ders vermek ıcın yaptıklarını anlatsınlar.bıde sahne arkasındakı kurt bayragı cıkartıyorlarsa neden resım cekmıyonuz neden goruntu almıyorsunuz.Ne zamana kadar kultur adına bunlara musamma gosterecez.

  11. YILDIRAY ABI SANA KATILMIYORUM.SENCE GENCLIK SPOR YARISMALARI ÇOKMU YARISMA GIBI HAYIR FESTIVAL HAVASINDA.VE BEN COK IYI BILIYORUMKI BIR COK IDARECI VE EGITMEN PARASINI ALIP YAN GELIP YATIP SONRA BASARISINI KOTU OYNASA BILE KOSTUM-JURI ODULU VEYA FINALE KATILDIM DIYEREK ORTBAS EDIYOR.10 YIL ONCESINE BAKALIM BIDE GUNUMUZE BAKALIM EKIPLERIN GORUNTULARINI IZLE VE KALITEYI GOR.
    EGER HALAYLAR, HORONLAR,ZEYBEKLER VS. KENDI ARALARINDA YARISIN LAR TURKIYE FINALIDE ONALR ARASINDA OLSUN DERSEN EVET DERIM.AMA YARISMANIN KALDIRILIP YERINE FESTIVAL COK GULUNC OLUR VE FESTIVAL OLSA BILE SENIN ISTIKLAL MARSINI DIYARBAKIR ÖZELLIKLE HALK OYUNCULARA OZELLIKLE BIR COK EKIP GOREN VE ONLARI SENELERCE AYAKATA ZEYBEKCISI HALAYCISI HORONCUSU ALKISLADIGIMIZ HALDE AYNI SERONOMIYE KATILDIGIMIZ HALDE ANLATACAGINA ANLAYACAKLARINA INANMIYORUM.TURKIYE 1. LIGI ONLARA BASKA ZAFERLERIN TADINI TATTIRIYOR.BAKSANA HAKKARILI EGITMENE KENDI MEMLEKETINI SAVUNACAGINA RESMEN BURDA DIYARBAKIRI SAVUNUYOR.
    YANI ABICIM YARISMALAR YAPILSIN AMA YANLI OLMASIN HAK HUKUK OLSUN

    BEN BASKA BIRSEY SOYLEMEK VEDE SORMAK İSTIYORUM.SIMDI DIYARBAKIR STILIZE FATIH LISESININ HAKKININ 1. OLMADIGI ORTADA BIZ MAHKEMEYE VEREMIYORMUYUZ.SIMDIYE KADAR BIR YARISMA MAHKEMEYE VERILMISTI NETICE NE OLMUS.VEYA HAKEMLERIN KARARI NE OLURSA OLSUN BOZULMAZ DIYE BIR MADDE VARSA …..BIZIM HUKUK ANLAYISIMIZ BU KONUDA HALIFELIKMI PADISAHLIKMI NEY BANA BILEN BIRILERININ ANLATMASINI İSTIYORUM.NEDEN HIZIR REIS LISESI BU YARISMANIN ADALETSIZLIHINI HUKUK YOLUNA GITMEDI ONCA MASRAFI OLAN BIR EKIP HUKUKTANMI KORKUYOR OGRENMEK ISTIYORUM.

  12. BIRISINE CVP SEN DIYARBAKIRLI OLMADIGINI DIYARBAKIRI SAVUNMADIGINI FATIH LIESEI EKIBININ BULUNDUGU BOLUMDE YAZMISTIN.ARTI YILDIRAY ABİ BİZ FOLKLORCU DEĞİLİZ HALK OYUNCUYUZ.DİYARBAKIRIN İSTİKLAL MARŞIMIZA KARŞI OLAN SAYGISIZLIĞINA ÇOK ÜZÜLDÜM.AMA BEN BAŞINDAN BERİDİR DİYARBAKIR BAŞARAMADIĞI BAZI ŞEYLERİ HALK OYUNLARINI KULLANARAK TUM TURKIYEYE MESAJ VERDIGINI SOYLEMISTIM.VE DUYDUMKI THOF BASKANI ASLI BINGOLU AMA KENDISI DOGMA BUYUME DIYARBAKIRLI.VE DE BU SENE DIYARBAKI MEB İL YARIŞMASINA KATILMISTIR.DİYARBAKIR THOF MALATYA GRUBUNDA MALESEF BUYUK HAK YIYEREK 8/7 1.OLMUSTUR.FARKINDAYSANIZ BUSENE BUYUKLER GELENEKSEL VEDE GENCLER STILIZE DOGU ILERINE VERILMIS VE BIR KAC IL PROTESTO ETMISTIR.DIYARBAKIRLILARIN SAVUNDUGU YARISMA BATIDA OLSA 1 .YIZ HAKLILAR CUNKU THOF ARKLARINDA.UNUVERSITELER ARASI YARSMA ISE TAM BIR FACIA…O NEDENLE DIYARBAKIRLILAR OYUNLARINIZA DEGIL SIZIN BIZE VERMEK ISTEDIGINIZ MESAJLARA KANMAYIS.SIZI ANCAK SIZIN GIBILERI ALKISLAR .HA BIDE DOGU DIYE KENDI ADINIZA KONUSUN BIR COK DOGU ILI KANINIZI ICSE DOYMAZ.

  13. arkadaşlar hiç bir ekibin oyunu diğerinden güzel olamaz. çünkü her ekibin oyunu kendi yöresinin özelliklerini taşıyor ve her ekip en güzel şekilde yöresini temsil etti. ben tekrar söylüyorum….. eğer bu faaliyet yani Türkiye finali yarışma değil de festival şeklinde olsaydı, burda hiç kimse bu konuşmaları yapmıyor olacaktı. bu yarışmalar bölgeler arası, iller arası ayrımcılığa sebebp oluyor. ben diyarbakır ekibiyle rakip konumunda olmasaydım oradaki sosyal ilişkilerimiz, yakınlaşmalarımız daha sıcak olacaktı. belki ben ona istiklal marşının önemini, yaptıkları şeyin yanlış olduğunu, dedelerimizin kurtuluş savaşında, çanakkalede omuz omuza savaştığını anlatacaktım. belki yanlış yaptığının farkına varacaktı. ama zaten heryer fokur fokur kaynarken sen adamları tut bir başka bölgeyle yarıştır. yaptıkları şey kültüre hizmet ama onlar bunu bir milli mücadele kadar önemsiyor. oradaki aldıkları birincilik onlar için kazanılmış büyük bir zafer. onun için bu tür faaliyetler bölgelerin, illerin, insanların kaynaşması adına yapılmalı, ya da yukarda bir arkadaşın dediği gibi artık bu yarışmalara katılmamalı, proteso edilmeli. ben şahsen ekip katmayı düşünmüyorum daha.. benim emeğimi 5-6 tane okunmuş üflenmiş kendini bilmez gasp edecekse işim olmaz daha bu organizsayonlarda… alsınlar her sene bir kupa birine yollasınlar. yarışmaya gitmeye bile gerek yok. takmayın kafanızı arkadaşlar. zeybekler, efeler, dadaşlar, trakyalı arkadaşlar,uşaklar. ben her ekibi izlemekten büyük keyif aldım. herkesi tek tek kutluyorum. bu işin içinde olmanız, bu kültürü yaşatmanız bu ülke adına, millet adına gurur verici bir olaydır. hepinizle bu ülke iftihar etmelidir.

  14. herzamanki gibi federasyon kendini göstermiş bence bu ekipleri oluşturmanın nekadar zor olduğunu bilmiyorlar sanki madem iş kulislerde bitirilecek niye yarışma düzenliyorlar verilen harcırahlar hiçbir zaman yetişmiyor zaten kulüpler ne zorluklar içinde katılıyorlar yarışmalara bide böyle sonuçlar yakında yarışmaya katılacak kimseyi bulamayacaklar böyle giderse

  15. evet diyarbakır ekibi oyun olarak güzeldi ama biz türk genciyiz istiklal marşı okunurken anlımız dik okuruz herzaman ama diyarbakır ekibi ilk önce bölücü davranmıcaktı istklal marşı söylemeyip ilgisiz davranışlarıyla dikkat çekti zaten üstelik sahne arkasında kürt bayrağının açılması hiç hoş değildi sizler ona göre yarum yapın… oyun olarak iyilerdi ama böle kirletici şeyler olmasaydı keşke…

  16. öncelikle 1.olan ekibi tebrik ederim sonrada birisi ne katılıyorum bursadakı yarısmada dıyarbakır fatıh lısesı hakıkatende resmen mıllıyetcılıge kurban gıttı o sahnede o ekıpten ıyı ekıpmı vardı da adamları ılk 3 e bıle almadınız yazıklar olsun sızlere sonrada kalkıp dıyarbakır ekıbını thofu meb elestırıyorsunuz AMA HELAL OLSUN INTIKAMI BOYLE ALDILAR BEN BIR HAKKARILI OLARAK DIYARBAKIRIN ARKASINDAYIM HELAL SANA EN KOTU EKIBIN BILE ADAMLARA 2 PUANA YAKIN TAKTI HELAL AMED HELAL DIYARBAKIR HAKKARİ EĞİTMENİ

  17. yav allah aşkına ömrümde gördüğüm en kötü diyarbakırdı bu il yarışmasında o ekip ilk 5 e giremezdi. kalkmışlar hala iyi diyorlar ekibe. solocusuna gelince delilo da attığı saçma bi soloydu iki defa 720 döndü yerine geçti bu mu diyarbakır solosu ? :S orda oturan o jurilerin tek tek.. objektif yorumlamak gerekirse bana göre üçetek çok daha sağlam oynadı ama zeybek olmaları bar ve halaya yenik düşmelerine neden oldu ? diyarbakır ekibi 6 7 olacak ekipti halayda esmerimde ve çaçanda ekipteki dalganlanmaya değinmeme bile gerek yok. zaten boya gelince o ekibin hocası kör herhalde bişiy görmüyor ? :S böyle bir boy mu olur yav. ama bursa da hakkı yenilen ekibin intikamı akşehirde alındı gibime geliyor. Bütün ekipleri tebrik ediyorum tekrardan .

  18. gelelim folklor federasyonuna… zamanında gelip yalvar yakar oldular bize oy verin diye. ama en çok bu işe ayırdıkları maddi imkanları eleştireceğim. kesinlikle yetersiz. ekipler kendi imkanlarıyla daha çok gelebiliyor. sponsor bulamıyoruz. bu birinci problem. ikinci ise yarışmalara tayin edilen jüriler istedikleri bir ekibi harcayabiliyor ve ya birinci yapabiliyor. bir itiraz kurumu, muhatabı yok. herkes ancak konuşuyor, ama sadece konuşuyor. ben bu işlerin yarışma sahnelerinde değil, lobilerde halledildiğine defalarca şahit oldum. kendi oyuncularımada aynısını söyledim. siz sahnede kaybetmediniz, siz kulislerde kaybettiniz onun için üzülmeyin. bu işin çözümü bence yarışma formatını kaldırmak. eğer doğunun, batının, kuzeyin güneyin birbiriyle kaynaşmasını istiyorsalar en azından Türkiye finalini festivale çevirsinler… diyarbakırı ve tüm ekipleri kutluyorum. benim için hepsi ayrı ayrı bir güzellik bir kültür zenginliği. bu kültüre bir hizmettir, bu işi devam ettirelim ve bizden sonra gelen kuşaklara öz kültürümüzü taşıyalım… saygılar..

  19. ben 30 yıllık folklorcuyum. akçaabatlıyım ve o yarışmadaydım. biz 4.olduk. oyunculuk, hocalık ve müzisyenlik yaptım yıllarca bu camiada. bence burda diyarbakırın ve ya bir başka yörenin 1. olması önemli değil.burda yapılması gereken şey Türkiye finalini yarışma formatı şeklinde değil, bir festival havasında gerçekleştirmektir. 12 tane ekibin ortalama sayısı 200 kişi. sevinen 15 kişi. ben bir zeybeğin horonla, halayın tekirdağla, silifkenin bar la v.s. yarıştırılmasına karşıyım. herkes yöresinin en iyisi olarak seçilip gönderiliyor. yapın güzel bir festival gençler kaynaşsın, eğlensin.

  20. zaten hep öyle olur bir ekip yada bir takım ne kadar iyi oynarsa oynasın birileri istediğini alamadımı taşlamaya başlar orada ki 11 ekibi toplasan bi DİYARBAKIR etmez siz söyleyeceğinizi söyleyin görünen köy kılavuz istemez adamlara helal olsun oynadılar ve hakettiler hemde fark atarak size de ancak çamur atmak kaldı çıkıp oynayın o zaman konuşun…

  21. Ben Isparta’lıyım ama Diyarbakır çok güzel oynadı hele solocusu.

  22. diyarbakır istiklal marşı söylenirken saygıszlığı ve istaklal marşını söylmemesi gerçekten çok kötü bişeydi üstelik 1. olması yazık.jüri üyelieri çok kmikti ben tekirdağ ekindenim bizim ekip başı oynamayı bilmiyomuş hata yapıp duryomuş ekipten ayrı oynuyomuş çok güldük buna ya ozmnan diyarbakır sonuncu olsun :D:D

  23. gerçekten verilenemeğe yazık iki üç tane çulsuzla işi bağlıyorsunuz her yarışmada üç kurulukta oyunoynamıyorsunuz yinede birinci oluyorsunuz yazıklar olsun ordakşi hakem denilen şahsiyetlere acaba kaçınız halkoyunlarından anlıyorsuuz

  24. helal olsun diyarbakır gene klüsünü yapmış

  25. helal olsun diyarbakır gene klüsünü yapış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir