Üniversite Sporları Federasyonu

2012 Üniversiteler Arası Horonlar Grup Yarışması Sonuçları

2012 Üniversiteler Arası Halk Oyunları Yarışması Horonlar Grubu 1 Nisan 2012 tarihinde Samsun 19 Mayıs Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.
Üniversite Sporları Federasyonu
İşte Sonuçlar:

Düzenlemesiz ( Geleneksel ) Dal
1- Gaziantep Üniversitesi – Trabzon Yöresi – 84.07 ( Üçüncü )
2- Kastamonu Üniversitesi – Trabzon Yöresi – 83.00
3- Giresun Üniversitesi – Trabzon Yöresi – 88.00 ( Birinci )
4- Kara Harp Okulu – Trabzon Yöresi – 80.53
5- Karadeniz Teknik Üniversitesi – Trabzon Yöresi – 84.80 ( İkinci )
6- Rize Üniversitesi – Rize Hemşin Yöresi – 76.20

Düzenlemeli ( Stilize ) Dal
1- Karaelmas Üniversitesi – Artvin Yöresi – 75.47
2- Düzce Üniversitesi – Artvin Yöresi – 61.60
3- Artvin Çoruh Üniversitesi – Artvin Yöresi – 76.53 ( Üçüncü )
4- Kocaeli Üniversitesi – Artvin Yöresi – 80.27 ( Birinci )
5- 19 Mayıs Üniversitesi – Artvin Yöresi – 78.93 ( İkinci )
6- Rize Üniversitesi – Artvin Yöresi – 72.13
7- Karadeniz Teknik Üniversitesi – Trabzon Yöresi – 71.67

Buna da bak

2018 THOF Gençler Türkiye Şampiyonası Sonuçları

2018 THOF Gençler Şampiyonası Sonuçları ve Videoları

2018 Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Gençler Türkiye Şampiyonası 13-15 Temmuz 2018 tarihinde Artvin’de düzenlenmiştir. Yarışmaya …

59 yorumlar

  1. arkadaslar kusura bakmayın o kadar yorumu okuduktan sonra yorum yapma geregi duydum arkadaslar siz neyin tartısmasını yapıyorsunuz yaa bizim yaptıgımız kültür faaliyeti amacımız yöremizin oyunlarını tanıtmak elbette bir amacımız var elbette herkes emek verip geliyor ama kazanılan başarılara neden bu kadar düşmanca yaklasıyorsunuz zaten ne zaman yarısmada dereceye girilse altında hemen birsey arıyorsunuz bence çok yanlıs bunlar.bende üniversitede oyuncuyum makü halkoyunları ekibinde bende yıllarca oynadım ama burdaişimiz birbirimize ahkam kesmek degil kazansakta kaybetsekte yine türk halkoyunları kazanıyor yine halkoyunları sevdalısı insanlar kazanıyor.Bizim amacımız insanları bu işe yöneltmek ama siz ne yapıyorsunuz durmus burda kavga ediyorsunuz arkadaslar yapmayın gözünüzü seveyim.Geçen sene kara harp okulu yarısmayı kaybetti kocaeli türkiye 3 oldu ama biz hiç bir zaman birbirimize çemkirmedik birbirlimizi tebrik ettik dogru olanda bu bence.Dereceye giren giremeyen bütün arkadasları kutluyorum halkoyunlarına gönül verdikleri için türkiye finalinde görüşmek dilegiyle arkadaslar herkese kolay gelsin allah yardımcınız olsun iyi geceler…

  2. arkadaslar kusura bakmayın o kadar yorumu okuduktan sonra yorum yapma geregi duydum arkadaslar siz neyin tartısmasını yapıyorsunuz yaa bizim yaptıgımız kültür faaliyeti amacımız yöremizin oyunlarını tanıtmak elbette bir amacımız var elbette herkes emek verip geliyor ama kazanılan başarılara neden bu kadar düşmanca yaklasıyorsunuz zaten ne zaman yarısmada dereceye girilse altında hemen birsey arıyorsunuz bence çok yanlıs bunlar.bende üniversitede oyuncuyum makü halkoyunları ekibinde bende yıllarca oynadım ama burdaişimiz birbirimize ahkam kesmek degil kazansakta kaybetsekte yine türk halkoyunları kazanıyor yine halkoyunları sevdalısı insanlar kazanıyor.Bizim amacımız insanları bu işe yöneltmek ama siz ne yapıyorsunuz durmus burda kavga ediyorsunuz arkadaslar yapmayın gözünüzü seveyim.Geçen sene kara harp okulu yarısmayı kaybetti kocaeli türkiye 3 oldu ama biz hiç bir zaman birbirimize çemkirmedik birbirlimizi tebrik ettik dogru olanda bu bence.Dereceye giren giremeyen bütün arkadasları kutluyorum halkoyunlarına gönül verdikleri için türkiye finalinde görüşmek dilegiyle arkadaslar herkese kolay gelsin allah yardımcınız olsun iyi geceler

  3. bende onu diyorum siz giydirmişiniz yanyana geldimi kıyafetlerde üç etek boyları 16 kızında birbirinden farklı sen algılayamamışsın ben ona üzülüyorum şuan kurallarıda bana öğretmeye kalkma sen giderken ben dönüyodum anlarsın bilgimi sınıycak düzeyde değilsin elif hanım yaptığın yorumlar bu işle ilgili bilgini ortaya koyuyo yeterince 😀

  4. Elif Sayaroğlu

    criccus kıyafetlerden bahsetmişsin aç bak oku yönetmeliğini diz altı üçetek ve iç etek onu takip etmeli ve 1.sıradaki ile diğer sıralardaki insan boyları aynı değil ona uyarlanarak yapılıyor örneğin 1.sıra ile 20.sıra – 2sıra ile 19sıra diye boy sıralaması eşitlenerek üç ve iç etekler dizayna giriyor.boş yorum yapma.1.70 lik kıtafeti 1.60 lık insana giydiremessin.algılayabildin miii.

  5. yarışma cidden güzeldi yarışmak o heyecan güzeldi lakin hiç sportmen bir sonuç olmadı. o kadar ekip arasından tek ayakta alkışlanan ve herkes tarafından beğeni toplayan ekiptik lakin sonuç içler acısı. ama biz kafkas ekibi olarak elimizden geleni yaptık. yenilsekte yinede başımızı indiremediler orada herkese kendimizi tanıttık nsevdirdik. burada tartışmanın anlamı yok arkadaşlar herkes icrasını güzel yaptı. adaletsizlik bizlerde değil eline kağıt kalem alıp kendini o masa başında adam sayanlarda. hepimizin asıl amacı ülkemizin güzide halk oyunlarını unutturmamak bunu yaşatmak. orada verilen 1. lik 2. lik ödülleri olamaz. neye göre kime göre yargılayabilirlerki sonuçta.

  6. ya çoruh üniversitesine sadece şu en basit ayrıntıyı söyliyim geçen sene üç eteklerinizin boyu biri yerde biri gökteydi kostümde birliği düzeni sağlayamayan bi ekipten nasıl oyunlarda düzen disiplin ve şahane bi çizgi bekleyebilirsin ne yazıkki artvinden çok uzun zamandır iyi artvin ekipleri çıkmıyo keşke bu yörelerini en güzel oynadıklarını ve yöresel olduklarını idda eden arkadaşların ekipleri dedikleri gibi olsada bizde artvin bu işi yapıyor diyip gururlansak ama ne yazıkki başaramıyorlar….

  7. Otantikmişş seneye görün silah, tan
    kla,topla sahaya nasıl artvin ekipleri iniyo 🙂

  8. Elif Sayaroğlu

    siz muhattaba alınacak yapıya sahip değilsiniz.artvin çoruh üniversitesi ekibinde de artvin kulupleri adı altında da oynadım bununlada gurur duyuyorum çünkü gerçek artvin oynadım söylenilen öğretilen ne ise kendi adıma onu uyguladım eğitmenlerime de çok çok teşekkürlerimi sunuyorum.ben herzaman burdayım yakın takipteyim gökhan sıkıntın olmasın ben çoruhun çok iyi olduğundan bahsetmendim algılamanı iyi kullan.sahnedeki oyunu iyiydi adımları yere sağlam basmaları çöküşler vs anlayabiliomusunn.çok iyi olabilirdi olamadı. tartışma yapma sen aldığın puana ve finaline odaklan.oyunu herkes o sahneye aksettiremez oyunların ne anlam ifade ettiğini bilerek oynayacaksın.ayrıca yöresel özellik taşımayan bir figürü nekadar oynarsan oyna ayaklarını tavana kadar da kaldırsan jürinin gözüne hiç bir değer taşımaz , yönetmeliği okuyarak yorumunu yap.

  9. Sadece ve sadece acız durumda olanlar saldırıda bulunmaktan kacınmaz!!! Zonguldak orduda duzenlenen yarısmada ıkıncı oldu sanlıurfa fınaleınde de bızım bı basamak ustumuzde ve 1.80 lık bı farkla gectı.. cokmu buyuk fark 🙂 kafaları guzel ınsanlar sızı 😀 ne konusursanız konusun ne afkurursanız afkurun degısen bıse yok …. dayıylaysa dayıyla amcayla sa amacayla ….

  10. adabazarhafız

    teknik yorumlarından dolayı arkadaşımıza teşekkür ediyoruz. bi farklı düşündürdü sanki aydınlandık gibi oldu neyse çok ta önemi yok zaten. evet yürekten konuşan arkadaşlarım sizlerdeyiz.

  11. hangi teknikten bahsediosun elif yaa sen bırak bu işleri teknik konuşacak en son ekiplerden birisinz sade oyunmuş pehhh yaylanmaktan bi hal oldunuz sahnede bee videoyu koyun da bi görelim sonra yine buluşurus burda:)

  12. Elif Sayaroğlu

    ne ekipti bu karaelmaskardeşimyaa.sen kendi yorumlarına dikkat et adabazarhafız.boş konuşmaktan bahsediyorsun sen ne yapıyorsun neyin davasını yapıyorsun her sene sizin hakkınız yeniyor her sene size olan oluyor ya kardeşim bırakın şu yarışmalardan sonra ki muhasebeyi bu zamana kadar konuştunda ne olduuu değişen bişey mi olduuu yine sonuçtan memnun değilsin yine değilsin.halk oyunlarında konuşmak istiyorsan eğer teknik konuşacaksın kardeşim yok onun dayısı var bunn amcası var…kocaeli 2011 çizgisine benzeyen bir oyun sergiledi.hemen hemen aynı figürler vardı.deli horon efelerr misaliydii gecen seneki gibii.karaelmas 90 derecelik adımlarını 180 dereceye çıkardı.karaelmasın çizgilerinn bir kısmı çoruhun ve artvin halk eğtm merkezi çizgilerine benziyordu eski eskipleri izlerseniz fark edeceksiniz.izlemeden hemen savunma mekanizmanızı çalışıtırmayın.çoruh sade bir çizgiyle çıktı karşımıza.(oynadığı oyunda) iyi şeyler sergiledi.onlarda farkındadır herşeyin.konuşana kadar bunlar neden hep böle geliolar yarışmalara.izleyin artvinden gelen bütün ekipleri ölçün tartın anlayınca yazmaya devam edin.

  13. adabazarhafız

    karaelmasın figürlerine uydurma diyen arkadaş daha fazla saçmalama lütfen. şöyle de bi durum var madem bu yöreyi en iyi siz oynarsınız neden bu derece basit bi şekilde temsil ettiniz ilinizi. bulunduğunuz yöre varya hani sizin oynadığınız oyun o yörenin şanına yakışmıyo. herkes söylüyo derece hak etmediğinizi. bi dönünde bakın kendize biz acaba biyerde hata mı yapıyoruz diye. ateş olmayan yerden de duman çıkmaz mış derler ya hani o açıdan söylüyorum. ayrıca birinci olmak istiyosanız amcalarınızı da sokun devreye yoksa çokta bi şansınız yok sadece dayılarla.

  14. sedanur pehlivan

    kafaya sandalye yememek için 3. yapmışlardır sizi utanmasalar 1. yaparlardı mrk etmeyin:)

  15. trabzonda kültürü yansıttı doğru söylüyosunda onların oyunları çok zor ve hata yapmaları kaçınılmazdı.ama biz hata yapmadık..halk oyununun tanımına bakmanızı öneriyorum düğün ekibi diyen arkadaşa sizin gibi uydurma adım yapmadık biz. o dayılarımızdan bahsetmişsinizde nerdeydi dayılarımız samsundada 3. olduk hala havadan atıp bahanelerle dolusunuz sevgili karaelmas ekibi..

  16. cansuuuuu tek bişi sorucam:) samsun artvinin köyüydü de siz de düğüne mi gelmiştiniz? he eğer öyleyse boynumuz kıldan ince . sizden çok iyi düğün ekibi olur doğru ahahahah:)

  17. Abdülrezzak Gelgezzak

    Cansu Arkadaşım… Yukarıda birisine daha yazdın aynısını cevap vermedi bana bari sen cevap ver…Bu bir horon yarışmasıydı açü Artvin ile katü Trabzon ile katıldı ve katü Trabzon oynayan tek ekipti..Şimdi sen kültürden bahsediyorsun ama ona bakarsan katü de Trabzon kültürünü yansıttı ve tek Trabzon ekibi olmasına rağmen dereceye giremedi neden ?? O zaman horon yarışması da ayrılsın Trabzon başka Artvin başka olsun…

  18. artvin ekibinde oynayan arkdaşım hiç düşündün mü peki bu ekiplerin nie size bu kdr yüklendiini. her yıl haketmeden aldığınız kupaları gittiğinz finalleri hatrlayın mesela sonra bide grupta geçip finalde karaelmastan yediğiniz farkları htrlayın. bu noktaya nasıl geldiğinizi sizlerde çok iyi biliounz . bende sizin yerinzde olsam ter akıtmazdım nasılsa isminz yeter dimi. elif sende çok boş konuşmuşsun orda emeğine ağlayan haksızlığa uğrayan bi hiç uğruna akıttığı tere ağlayan tek ekip vardı o da bizdik KARAELMAS. artı karaelmassa kimse kupa vermedi ztn şu güne kdr kupayada aç değiliz herkes adil oluduğu taktirde biz o kupayı alırız affetmeyiz. elinizi vicdanınıza koyun öyle konuşun arkadaşlar rica ediorum. halk oyunlarının ne demek olduğunu herkes bilio da dönen dolapları sen bilmiosun yada hakem dayın var herhlde zoruna gidio.

  19. samsun omü arkadaşım karaelmasın 5 bariz hatasını nerde gördün kaç numara gözlükle izledin allah aşkına ben o ekipte oynadım o beş hatanın yerlerini söylede bizde bilelim..bırakın artık bu bahaneleri kimin nasıl olduğunu herkes biliyor her ne kadar hak yerini bulmasada! bundan sonra yorum yaparken 5 kere daha düşünün NOKTA.

  20. Elif Sayaroğlu

    öncelikle önüne gelen konuşmasın.ne biliosunda ne söylüyorsun bildiğin yazdığın sövmek hakarete dayanan cümleler hakemlere yüklenmek vs.sadece bildiğiniz yazdığınız bu hiç kimse içerik olarak neler olduğunu konuştumu.Ne amaçla ekiplerin bu şekilde hazırlandığını düşündümü.Her sene grup yarışmasından sonra karaelmas kocaeli artvin muhabbeti dönüp duruyor.Kardeşim herkes kendine göre güzel hatasız oynamıştır bu böyledir.Sedanur pehlivan sen 7 senedir olduğuna eminmisin sadece hakaret etmissin teknik olarak bir değerlendirmeni göremedim.Aklına geleni düşünmeden yazmıssın kupa verselerdii 1.liği verirlerdi bir gün hakem olursan karaelmasa sende kupa verirsin sıkıntı yapma.Ayrıca herkes ilk başta bir yönetmeklik okusun ondan sonra bu konulara yorum yapmaya devam etsin.Bu yazdıklarınz sadece ekipleri karalamak orda oynayan arkadaşlara hakaret etmek.Nekadar kötü nekadar iyi oynansada bir emek var ortada bir alın teri göz yaşları heyecandan nefes alınmayışı.Bunları ezip geçiosunuz yaptığınız saçma sapan yorumlar da bulunma, hakarete varan cümleler kurma bunlar sadece ego yu tatmin eder oyununu yada yarışmada dereceni değil.Kendi egonuz içinde balta girmemiş ormanlara allah allah die baltaları alıp girmeyin.Halk oyunları bu demek değildir…

  21. ben 3 senedir artvin çoruh üni ekibinde oynuyorum arkadaşlar her sene açüye atıp tutuyosunuz özelliklede karaelmas dakiler…yürüdüler ve figür yazmışsınız da siz figürleri buranın kültüründen dahamı iyi gösteriyosunuz tabi bu sizin hatanız değil size artvin yöresi öğretenlerin hatası ağzınıza kadar adım çekiyosunuz ama burda ben hiç bi düğünde köylerde ağıza kadar çekilen adım görmedim ..şunu kabul ediyoruz zaten daha üst dereceleri kaybetmemizin sebebide bu sene kareografimiz çok sadeydi ama adımlarıda düzgün yaptık çizgileride bariz hatamızda yok üstelik acara şahlan coşkun çoruh gibi oyunları oynayıp hata yapacağımıza oynamamayı tercih ettik..samsun 2.olmayı hiç haketmedi samsunla karaelmas aynıydı aynı zamanda ben hatta karaelmas samsundan daha iyiydi…ha biz bu kadar hata yapan samsundan daha iyi oynadık samsuna oynandığıda bariz belli kuruluş yıldönümleri diye onlara kıyak yapıldı bu çok açık..

  22. adabazarhafız

    kim ne derse desin figür ve çizgi kalitesi en iyi olan üniversite karaelmastı. acaraları yoktu ama hatalarla dolu bi acara oynamaktansa oynamamaları daha mantıklı olmuş. en azından seyir zevki açısından. kama diye yurtturmaya çalışılan ekmek bıçağını yere düşürmüş olmadılar mesela. bi kere çoruh un derece yapması çok saçmaydı. eminim hiçbiri inanmıyolardır o dereceyi hak ettiklerine. ilkokul düzeyinde oyun oynadılar. ilk iki acarayla kurtardı ama çokta iyi oynamadılar orası ayrı. karaelmas dereceyi hak etti hemde sonuna kadar. ben böyle bacak çekiş görmedim arkadaş takdir ediyorum hepsini. yazık oldu emeklerine tabi. kolay gelinmiyo burlara. utansın hak yiyenler ne diyim.

  23. Hey gidi be anılarım depleşti Ankara,gazi,amasya,karaelmas horon idollerii nerdesiniz kimler tartışır olmuşş bu yöreyii bir zmanlar eli ayağı titreyenler şimdi geçmiş ahkam kesiyolar.Adamlarda utanmada kalmamışş geçmiş tavırdan bahsediyoo hala ben utanırım be benim yöremi benden daha iyi oynayan ekipler var diyee:) yazık böyle basit şeylerin arksına sığınmak.Kostüme gelince artvin yöresi bu kadarmı dar renk kapasitesine sahip biyer arkdaş ruhunuz kararmış sizin bee çoruh yeni modaları getirirken iyi kalpaklarda püsküller olurken sıkıntı yok tabii.Parası olan döktürüyoo size nee en azından adamlar modaya ayak
    uyduruyo 🙂

  24. samsun omü senin gözler iyi görmüyor heralde 5 bariz hatayı nerde gördün Allah aşkına bi söyle çoruh 2. demişsin senin ben halk oyunu bilgini sorgularım ozaman yürüyerek oyun oynadılar bide 2.liğemi layık gördün onları şaka gibi…kama düştü kamaya kaç kere temas oldu tabi kırılacak puanın niye şaşırıyosun boşuna tartışıyosunuz burda ak koyun kara koyun finallerde zaten belli olacak ama göz var nizam var sallıyosun madem biraz düşünerek objektif salla kardeşim he bide ne kadar karabüklü varsa 🙂 selamlar olsun

  25. samsun omü senin gözler iyi görmüyor heralde 5 bariz hatayı nerde gördün Allah aşkına bi söyle çoruh 2. demişsin senin ben halk oyunu bilgini sorgularım ozaman yürüyerek oyun oynadılar bide 2.liğemi layık gördün onları şaka gibi…kama düştü kamaya kaç kere temas oldu tabi kırılacak puanın niye şaşırıyosun boşuna tartışıyosunuz burda ak koyun kara koyun finallerde zaten belli olacak ama göz var nizam var sallıyosun madem biraz düşünerek objektif salla kardeşim he bide ne kadar karabüklü varsa 🙂 selamlar olsun

  26. sedanur pehlivan

    hiç bi ekiple hiç bi alakam yok . . görünen köy klavuz istemez arkadaşım. .

  27. Abdülrezzak Gelgezzak zonguldak deyınce aklıma karabuk spor gelıyr sınırle karabuk yazmısımm anlayacaksın o kadarını:D

  28. bence sen bişey anlasan memleketini savunmaz tarafsz yaklaşırsn.kocaeliye lafm yok evet finali haketti ama samsun zerre haketmedi.bnde izledim yaptıklrı hiç bişi düzgün deildi. zaten finalde aldklrı dereceden belli olur akla kara.

  29. arkadaslar samsunluyum yarısmadaydım canlı izledim kendi egolarınızı tatmin etmek için bişeylr yazmayın buraya lütfen 1. de 2.de haketti yıllardır bu işi yapıyorum az cok anlıyorum gunun en havalı ekibi kocaeli üniydi 2.side 19 mayıstı bütün videoları koyun izlesin herkes kocaeliyide samsunuda beğendim kimse bos konuşmasın çamur atmasın bişeyden anlamıyor buraya yazanlar kendi yazdklarına inanıyolarsa.

  30. Abdülrezzak Gelgezzak

    2010 DA KARAELMAS ORDU DA ÇORUH ÜNİVERSİTESİ BORÇKA HEMŞİNDE DAĞILMASINA KARSIN HAKEMLERİN ŞİKE OYUNLARIYLA GEÇİLDİ FİNALDE İSE 2,5 PUAN FARK ATTI
    TARTIŞMAYA GEREK YOK….

    Birde Suat İNCE faktörü var tabi…

  31. Abdülrezzak Gelgezzak

    ”livade08” hocam yöresel özelliği nasıl katacaz oyuna nasıl oluyo o artvinin oynadığı gibi mi oluyor ??

  32. Abdülrezzak Gelgezzak

    Samsun omü kardeşim karabük üniversitesi yarışmada yoktu bundan haberin var demi ?? 🙂

  33. arkadaşlar kocaelinin kostümünden kimse puan kıramaz çünkü üç etek cepken içlik şalvar kofi kemer çapula (yani kız kostümü parçaları ) potur cepken gömlek kabalak sallama çizme ( yani erkek kostümü) tam parça eksik olsa dediğiniz olur ama parçalar tam sizce artvinde bi tek sarı kırmızı mı giyiyodu kadınlar başka renk yokmuydu tabiki saçma sadece bahane bunlar düzenlemeli dalda kostümlerde bu anlamda hocanın yorumuna bırakılmıştır kurallarda açıkça bunu görebilirsiniz ve emin olun ekipler parası olduğu zaman bu kostümlerden diktirirler bunu ilk yaşamıyoruz önceden deneyimlerle sabitlendi iyi akşamlar….

  34. İlk olarak herkese merhaba arkadaşlar.. Ben 16 Senedir artvin yöresi oynuyor ve 4senedir de eğitmenlik yapıyorum artvin yöresini göğe komşu topraklarda yanı artvinde öğrendim bi artvinli olarakda bizden iyi aksettirebilecek birinin olacağını düşünmüyorum.. Amma işin gerçeklik boyutuna gelirsek eğer ki artvin oynuyorsan bi deli horon bi coşkun çoruh hele hele bi acara yoksa ne kadar artvinde oynasa 1-0 yenik girer o sahneye .. Figür hakkında konusulan muhabbetlere gelecek olursam karaelmasın adım birliğine hayran kaldım ama sadece birliğine , yöresel özellikleri taşımayan bi figürü istersen jürinin gözüne sok hiç bir değer taşımaz , bunları konuşan arkadaşlar yönetmeliği okuyarak yorum yapın ve kımsenın günahını almayın .. Birinci olan kocaeli üniversitesine gelince , adamlar haketmedıklerı birincilikleri almaya alıştılar zaten gerek thof grup yarışmasında gerek bu hafta ki üniversiteler arasında .. Ben hayatım boyunca öyle bir bayan kostümü görmedim ki geleneksel de değil .. Kostüm önemli değil diyen arkadas bu yarısmanın ismi zaten geleneksel düzenlemelilerin yarıştığı bi yarışmadır.. ”Şike” acarayı herkes oynayamaz herkes o sahneeye aksettıremez bu ekıp acaranın ne demek olduğunu yöreselliğini ne anlam ifade ettiğini bilerek oynuyor .. Şunuda eklemek istiyorum başarı istiyorsanız risk alacaksınız sıradan çizgilerle sıradan oyunlarla hatasız oynayayım kazanırım zıhnıyetınden çıkın .. karaelması beğendim herkes gibi dereceye girmesi gerektiğini düşünüyordum ama ilahı adalet.. 19 Mayıs ev sahıbı olarak kazandı dıyenler eğer suıstımal gösterilseydi birinci olurlardı ..

  35. YARIŞMADA KARAELMAS ÜNV. DERECEYİ SONUNA KADAR HAKETTİ. BU İŞDEN HİÇ ANLAMAYAN BİLE BUNU FARKEDEBİLİRDİ. NER YERDE OLDUĞU GİBİ BAZI DURUMLARIN ÖNÜNE GEÇİLEMİYOR.

  36. bu boş konuşmalar gercekten canımı sıktı ev sahipliği için samsuna bı tolerans yapıldıgını dusunenler gıdıp puanlamaları gozden gecırsınler karaelmas ekıbının 5 tane barız hatasını gozumuzle gorduk catır catır oynama buysa hatalar bayagı catırdattı ortalıgı artvın coruh ekıbınde cızgı ve fıgur eksıklıklerı vardı samsun ekıbı sırf bıcak yuzunden 9 puan yedı sedanur adlı arkadas 7 senelık halk oyunları gecmısı hıc bırsey 15 senedır ben oynuyrum buyuk ıhtımal kı karabuk ekıbındensın bırıncılık samsunun ıkıncılıkte artvın coruh ekıbının olmalıydı cok sıke dıye konusuyrsanız otantık yarısmasında oynanan oyunları ızlemelıydınız bu arada artvın coruh ekıbı sırf artvın durusu sergıledıgı ıcın fınale gıdecekmıs hangı akla ve mantıga dayanır ulan artvın unısının ekıbınde kac tane artvınlı vardı??? ne bılıp ne konusuyr bunca mıllet??herkes ahkkam kesıyrr bos konusuyor. jurılerın kımlerın etkısı altında kaldıkları herkes tarafından bılınmekte bosuna kımseye camur atmayın sızın serefsız bırıncılıklerınıze bızım sereflı ıkıncılıklerımız bedeldır akıllı olun…

  37. samsun’u finalde harcarlar (samsun’da olmassa tabi:)) o yüzden masraf yapıp gitmelerine hiç gerek yok figür deil düz çizgi bile yapamıolar:)

  38. can kırçiçek

    arkadaşlar ben düzce üniversitenin halk oyunlarındaydım herşey kabulum de bu kadarmı kötüydük 7. liği boşverin 61 puanı hakedicek ne yaptık 6. takım bıle 10 puan fark attı bıze sahnede yuruseydık o puanı alırdık ılk defa unıversıte katıldı dıye ses cıkarmazlar dıye ezdıler bızı yazık şikenin daniskası ayıp boyle ıs olmaz olsun akıttıgımız tere yazık hıc ugrana oralara kadar geldık kocaelı unıversıtesınde hak ettıgını dusunuyorum fınallerde basarılar…

  39. halil burak ertürk

    sizin aklınızı alırız rahat olun tamam mı ! çizgi hatasımı komik ! figür diye oynarım sizi !

  40. acara mı? sen hayatında hiç acara seyretmemişsin kardeş. bidaha acara yapmaya kalkışırsanız 3kere düşünün:) hee bide figür yapmayı öğrenin sadece siz deil bütün ekipler öğrensin .yürüyerek artvin oynanmaz gözüne gözüne sokucan figürü adamın tmm finale böle hazrlanın yoksa işiniz zor:)

  41. acara mı? sen hayatında hiç acara seyretmemişsin kardeş. bidaha acara yapmaya kalkışırsanız 3kere düşünün:) hee bide figür yapmayı öğrenin sadece siz deil bütün ekipler öğrensin . . yürüyerek artvin oynanmaz gözüne gözüne sokucan figürü adamın tmm finale böle hazrlanın yoksa işiniz zor:)

  42. sedanur pehlivan

    walla ben 7senedir artvin oynuorum sizin kadr kötü figür ve çizgi hatası yapan bi ekip görmedim kuledeki adam titriodu resmen düşecek die aklı çıktı milletin kamayla oynadınız güya çıkarmasaydınız daha iyiydi . . bütün acara figürlerinz çalıntıydı onu bile becerememişsinz . . ev sahibi olmasanız hiç bişi yapamazdınız . . bakalım finalde napcaksınz çok mrk ediorum:):)

  43. halil burak ertürk

    yukarıda yorum yapanlar siz neyden bahsediyonuz ya !!! ben samsun ekibinde oynuyorum … bizim oynadıgımız çoruhu kim oynadı şahlanı kim kullandı !!! acaradaki performansı kim gsterdi !!! acara da bi kaza üzerine kama düşmesi sonucu deli puanımız kesildi ! kocaeliyi bende kınıyorum hakemlerin kostümden kırıp geçmeleri lazımdı artvinde erkeklerde gri kıyafet war ama kızlarda pembe yok!!! kama muhabbeti olmasa farkla birinciydik .. karaelmasa gelince evet bende onların derece almasını istiyordum … ama olmadı hakemlerde gayet adil davrandı ve hakedilen puanı verdi .. kocaeli hariç ama … acaba bu yorum atanların kaçı halk oyunundan anlıyo yada oynuyo oda meçhul birşey !! Samsun 19 Mayıs Üniversitesi olarak hakkımızla aldık ! orayada bu sefer renksiz ARTVİN yazdık ama finalde görün o sahayı rengarenk ARTVİN yazılacak!! bunu herkes böyle bilsin ve ona göre konuşsun kuyruk acınıza göre konusmayın !!!

  44. sedanur pehlivan

    bu şikeye bi dur desinler yazık öğrencilere yaaa ne emekler ne fedakarlıklar yaparak hazırlanıolr . . böyle davranarak halk oyunları sevgisi bırakmıolar adamın içinde . . hakedene hakettiğini verin yaa . . al işte samsunlu olan bile ekipten utanırken adamları 2. yapıolar . . hakem tanıdığı olan finale atlıo finalde noluo grupta geçtiği üniversitenin kaç puan altında kalıo . . umarım bi kaç hakem okuodur bu yazılanları . . geceleri nası rahat uyuyolar mkr ediorum o kadr insanın vebalini alıp. .

  45. Kardeşler hepınız Haklısınız Aynı durum Thofun elazıgdakı grup yarısmasında da oldu Hakkari Büyükler 16 kişilik Geleneksel EKibini Resmen yerden yere vurdular adamları 3.cü yaptılarkı ıtıraz etmesınler 3.cü olacak ekibi 1.ci yaptılar bende elazığ ekibinde oynadım ama hakkariyide aynı sizlerin ekıplerıne yaptıkları gıbı yedıler Bence Federasyon bu işleri bırakmalı Bu işi meb yapmalı haksızmıyım arkadaşlar Adamların butun gruplarında kendı yandas ekıplerı ve adamları var hepsıde kendı adamları baksanıza allahınıza 1.ci olan ekıplerın hangılerı haklarıyla aldılar HAKKARİ GAZİANTEP ekıplerı Fınal Ekıplerıydı Gercı Antepı 2.cyapıp gonderdıler fınale BINGOLU 1.c. yapan zıhnıyet Bence gidin evınızde çoluk çocuklarınızla Pc basında oyun oynayın sız kım Degerlendırme hakemlık yapmak kım yazık Sayın yonetıcı Hakkari ve antepın geleneksel Dal Buyukler ekıp vıdeosu Elınızde varsa paylasırmısınız Izleyın ne demek İstedıgımı anlıyacaksınız

  46. bu kadar haksızlık dolu bir yarışma olamaz çoruh resmen yürüdü bir tane bile figür yok ben karaelmas üniversitesi ekibinde oynadım bütün ünileride izledim iddia ediyorum diğer ekiplerin en iyi oyuncularını getirsinler bizim yaptığımız en kötü figür kadar bile iyi yapamazlar… hakkımızı yiyip hemen kaçan o hakemlerinde çoluğu çocuğu var başka bir şey söylemiyorum.

  47. bir samsunlu olarak ekibimizden utandım valla ne yalan söyleyeyim tek kelimeyle berbattı iyiki ev sahibiymişiz 🙂 ayrıca önemli olan oyunun yöresel oynanmasıysa,figür kalitesinin bir önemi yoksa çoruh üni. yanlış kategoride yarışmış düzenlemesizde yarışmalıydı o zaman … bu arada ‘Abdülrezzak Gelgezzak ‘ arkadaşa katılıyorum 🙂

  48. ya artvinliler bıraksın artık biz yöre insanıyız tavırla oynarız hikayelerini ben daha 12 senedir artvinden gelen bi tane ekibin adam gibi oynadığını görmedim artvinden ne yazıkki iyi artvin çıkmıyo… ayrıca artvinli istanbuldada var kocaelidede samsundada zonguldakta heryerde bu insanlar da bu ekiplerde oynuyo bunu atlıyosunuz ve de üniversite ekibinden bahsediyoruz 81 ilden öğrenci geliyo okumaya artvinin ekibine sadece pür artvinliler mi alındı çok merak ediyorum yapmayın artık bu demogojiyi iyiyi alkışlamayı öğrenmemiz gerekiyo….

  49. 🙂 Karaelmas yıllardır alışık bu tabloyaa arkdaşlar.He Akuli sanada gelince aslanım Artvini senden daha iyi biliriz her ne kadar Artvinli olmaklaa madem çok iyisiniz 2 senedir finale çıkıp duruyonuz ne oluyoo 2. ciler ne hikmetsee açık ara yolluyo sizi.Sizin oynadığınız oyun figürlerini adamlar anasınıfı öğrencilerine oynatmaya bile tenezzül etmiyor.Koceli üniversitesinide kimse çekiştirmesin adamlar bu işi çok güzel yapıyor her nekadar artvinli olmasalarda.Dicem şudurkii Thof her zan hata yapıyodu son seneler iyice arttırmaya başladıı ki zira bi çok üniversite bundan sıkılıp artık yarışmalara katılmıyolar.Kavga,gürültü bizim kültürümüzdemi vardı bunlar artık şu başkanlığa işin ehli birileri gelsinn.Saygılarımla….

  50. Abdülrezzak Gelgezzak

    Sayın AKULİ arkadaşım madem artvin dursa da kupayı hakediyor o zaman neden KTÜ ye kupa vermediler onlar tek trabzon ekibiydi ve dediğine göre kesinlikle onlara kupa vermeleri gerekiyor… Hadi açıkla bakalım bunu ???

  51. Videolar elimizde olsa hemen ekleriz. Kimseden korkmuyoruz video koymak için!

  52. neden koymuyolar artvin yörelerinin videolarını koysunlarda seyredelim kim iyi karaelmas in hakkı yendi cesaret edemiyolar vedeoları koymaya şimdi

  53. arkadaşlar senelerdir bu işin içindeyim ben böyle rezalet görmedim hakemler hiç adil davranmadı karaelmas keseinlikle figür ve adım yaptı birinciliği bile hakediyodu hiç bir üni karaelmas gibi figür yapmadı karaelmas adamlar ayaklarını agızlarına kadar çekti daha ne yapsınlar çoruh ne yaptı figür denilen bi şey yoktu samsun full çizgi hatası gerçekçi olalım ayıp bari burda gerçeği konuşalım karaelmas sonuna kadar haketti finali çizgi hatası hiç yoktu zaten çizgi hatası başka yapmayan bana bi tane üni gösterin

  54. sedanur pehlivan

    nası gerçek figürler yapma nolur yaa karaelmas gümbür gümbür figür yaptı sahne hataları yoktu . . çökme kalkma muazzamdı. . gelenek melenek hikaye yani bu bi yarışmaysa kurallar konuşacak isim deil adım yok hiza yok kupa var olcak iş mi. . kostümünde hiç bir önemi yokmuş ayrıca bncede çok saçmaydı. . o grupta kafa kafaya girebilecek iki üni vardı kocaeli ve karaelmas dierleri yalan. .

  55. sayın sedanur arkadasım Artvin çoruh universitesi o sahnede yurumeyı bırak dursa bıle en usst sıraları hakkeder… çunku dursa bıle o yorenın gelenegıne gore durur… gercek oyun adımları ve gercek figürler çok önemlidir.. Artvin oynuyorsanız gerçek adım ve fıgürleri kullanmalısınız… Ayrıca kocaeli gibi artvin yoresi oynayıp artvinde olmayan bır üniforma giymeleri giibi.. Samsuna gelınce samsunun ustunde bir dereceyi hakkediyordu karaelmas fakat samsunun 2. sırada olmadıgı bır konumda!!! Samsun tamamen faul durumda ama sırası nedense 2. sırada bukadar mutevazı de olunmaz ev sahıbı dıye…

  56. puanlama hiç adil yapılmadı çok doğru dediğin gibi puanları verip odalarına kaçıyorlar nerede hata yaptığımızı soruyoruz onu bile söylemiyolar… yazık aylarca sarfettiğimiz emeklere çok yazık…

  57. Bir hafta önceki sandalye davası da korkutmamış bunları.Resmen dalga geçiyorlar.Bu hakemler boyle devam ettıgı surece ekıp sayısı duzenlemelıde 7 yede ıner daha da duser.Zonguldak Karaelmas’ı resmen harcadılar.Kacın kacın odalarınıza puanları verıp.Boyle sahıp cıkın halkoyunlarına.Önemli olan kupa yada madalya almak değil akıttıkları ter in bir hiç ugruna olmadıgını gormek ogrencıler için.

  58. sedanur pehlivan

    artvin çoruh üniversitesi o sahne de yürüse de (ki çokta farklı bişi yapmadı ) illa kupa vereceksiniz dimi onlara . . samsun’da ev sahibbi die mi gönderdiniz finale. . yazık karaelmas üniversitesi final görmeyi hakediyordu. . doğradınız ekibi resmen yazıklar olsun. .

  59. Abdülrezzak Gelgezzak

    futbolda federasyonun da bu halk oyunları federasyonunda dönen şike dönmüyor arkadaş…Adamların oynadığı oyun resmen ilkokul seviyesinde ve o oyunla derece alıyor… Demek ki bu adam bir şeyler biliyor ki ekibine böyle oyun oynatıyor… Hakemler de akıllandı artık puanları verin kaçın soyunma odasına.. İlla kafanızı yarmak lazım demi ?? :))

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir