2010 MEB Bursa Grup – Kartal Hem – Bitlis Yöresi

Video 10 saniye icinde yuklenecektir...

Buna da bak

2023 THOF Büyükler Final - Yalova Turizm Follklor Arge SK - Fethiye

2023 THOF Büyükler Final – Yalova Turizm Folklor SK

Yalova Turizm Folklor SK, 2023 Türkiye Halk Oyunları Federasyonu tarafından 17-18 Kasım 2023 tarihlerinde Gazi …

25 yorumlar

  1. arkadaşlar süper oynadınız ilk defa hayatımda bu kadar güzel bir oyun gördüm hepinize teşekkürler

  2. Erkan Orçul arkadaşım ne güzel söylemişsin ağzına sağlık.Sana sonuna kadar katılıyorum.Aslı arkadaşım hala neyin savunmasını yapıyorsun ki???oyun oynamadan dakikaları yemişler bu mu adil olan sonuç???
    Bende emeği geçen , birinci olan sonuncu olan tüm kardeşlerimi arkadaşlarımı tebrik ediyorum.

  3. herkesi sevgiyle slamlıyorum arkadaşlar yiğidi öldür hakkını yeme bende bitlisliyim bitlislede gurur doyuyorum ve bende bitlisi istanbulda maşallah hocayla tanıdım varsa biri çıksın desinki torpil var nedense bitlise gelince hep vuruyorsunuz adamlar oyniyor arkadaşlar anlamıyan varsa gelsin tersine ders vereyim çünkü eskiden devler ligi vardı ve bende o ligin içinde 14 sene mi verdim ama dünkü adam beni eleştiriyor herkes işine baksın

  4. herkese saygılar arkadaşlar bende maşallah hocanın ögrenciyim her girdiği yarışmada hep birinci olmuş ve hiç bir zaman da torpil diye hiç kimseyi aramadık ve bitlis bayragıda üst üst birincilik bayragını kaptırmamiş ama gene kim ne yaparsa yapsın gene halk oyunları kazansın

  5. ikram hocamın aslanları biz yıllardır bu işe emek verdik birincide olduk ikincide ama hiç bir zaman pes etmedik ben ikram hocanın ögrencisiyim bununla gurur duyuyorum o yöresini ögretiyo ve oynatıyo baskası gibi adam bilmem nerden gelmiş diyarbakır bitlis yöresi ögretiyo ve ben bunlara cok kızıyorum oynayan diyarbakır ekibi berbat bi ekip şefi vardı orda çok güzel bi insan ve cok guzel diyarbakır ekip şefi olan apo var onu neden oynatmadınız ekibe coskuda verırdı belkı bırıncı bıle olurdu ekıp boş boş konusmayın herkes işine baksın herkes yöresını ögretsın ve oynatsın

  6. bende eski bir halk oyuncu olarak yarışmauyı izledim ordaydım..bence burcu haklı 1.cilik kartalın değil siirt yöresi oynayan göngerenindi..bence onlar daha hatasız oynadılr..dıyar bakır ekibine gelince oyunları göze hoş geliyor ama orda oynayan ekip çok kötüydü hele başata oynayan arkadaş hiç yakışmıyor oraya..

  7. bütün ekipteki arkadaşlarımın ayaklarına sağlık.

  8. mekansiz_bitlisli

    şunu hiç bir zaman unutmayın. istanbulda çok iyi bitlis yöre eğitmenleri var. ve çok iyi oyuncular yetiştiriyorlar.bu eğitmenlerin başta gelen isimleri. (MAŞALLAH HALİM ve İKRAM KIZILCA) bunu herkes bilir.dereceye girmiş bir ekibi tebrik etmeniz gerekiyor. çünkü bizler sonuncu olan ekibleri bile tebrik edip teselli ediyoruz.çünkü bizler merdiz. burda birbirimize laf atıp 20 günde bi yarışmada karşılaşıp selamlaşıyoruz hiçte hoş şeyler değil:) bu işe emek veren tüm halk oyunları emekçilerine saygılarımızı sonarız..

  9. Yahu olayı anladık tamam siz haklısınız. işi uzatmamak için canlandı yazmıştım. Kaldı ki hiç bir ekibi kıskanmıyorum. Haddime değil. Maksadım doğruyla yanlışı aynı kefeye koymamak. Yarışmalarda mizansel yasak bu arada, yapan ekipler diskalifiye edilir.
    Neyse işte, bütün ekiplere, Türkiye finalinde başarılar. Hani torpil olup olmaması umurumda değil artık halk oyunlarında. Zaten bu camiadan da soğuttular ya insanları. 15 yılda birinci olabilmek değil mesele, mesele halk oyunlarına kültür anlamında ne verebildiğinizdir. Gerçekten birşeyler katabildiyseniz, kültürü yozlaşmaktan ve tüccarların elinden kurtarabildiyseniz ne mutlu size.

  10. yaw kısaca birinci oldukmu tebrik etmekten başka çareniz yok :)kalkıp ekip şöyleydi böyledi demeyede gerek yok. torpil morpille alakasıda yok herşey ortada. ekip yan durmuş düz durmuş takla atmış o bizim sorunumuz:)15 yıldan beri torpillemi birinci oluyoruz üst üste :)nese yarışmada oynayan tüm ekiplere saygılarımızı sonuyoruz..

  11. Mizansel olamazmı yanii bi ekipte.Öyle bir kural mı var ki???.Gayetde güzel olmuş..Ayrıca düşünülmesi zor bir mizansel yapmışlarki hocalarını tebrik ederim..Siz bile anlayamamışınız baksana ne anlatılmak istendiğini.Adam canlanıyor diyorsunuz..Neyse ben diğer ekiplerin başarılarını kıskanan biri olmadığım için burda sonlandırmak istiyorum yorumumu..Birinci olan tüm ekipleride tebrik ederim..

  12. Tamam işte bu oyunda mizansel yok mu şimdi?

  13. Erkan Bey belliki tam anlamıyla dikkatli izlememişsizniz..Sonradan kızların oynadıkları oyunun sözleri gayet durumu anlatır bi şekilde mantıklıydı..Bİraz araştırırsanız bulabilirsiniz..Ayrıca adam canlanmıyor. O olayı yasanmamıs gıbı basa sarıyorlarr..Tekrar izleyin derim ve başarılı bir ekibin birinciliğini eleştirmeyin derim size..Birazda güzel yönleri bulmaya calısın ekiplerdeki..Kötü bişey bulamayınca asacma sapan elestırılerle yorum yapmayın..

  14. Aslı Hanım ben de izledim o ekibi canlı olarak. ))) Adamı sahnede vurdular, yavuklusunu da peşkeş çektiler kız da hem giderim hem ağlarım diye göbekler attı resmen )))) daha sonra adam tekrar canlandı vs… Bu şimdi normal mi?
    Kiralık ekip konusuna gelince, şartnamede ya da puan cetvelinde, ekip harika da oynasa, kiralık ekiplerden şu kadar puan kırılır diye bir kriter var mı acaba? Kartaldaki ekibin hepsi kartaldan mı diye sormazlar mı adama?

  15. songül yılmaz

    ekip hocasını ve oyuncu arkadaşlarımı tebrik ederim….. unutmayalımki halk oyunları yarışmasında sonuçlar ekibin insanları nasıl coşturduğuyla falan direk alakalı değildir.Sergilenen yörede oyunun özüne ne kadar bağlı kalınmış ve ne denli doğru oynanmış olmasıdır. bunları bilerek yorumlarımızı yaparsak hem kendi adımıza hemde halk oyunları adına doğru sözler sarfetmiş oluruzz..

  16. neden kartal halk eğitim merkezi bitlis yöresinin grupta oynadığı oyunu atmamışsınız yoksa federasyon utanıyor mu yaptığı şeyden insanların emeği bu kadar kolay satılıyor yazık ki oturanlar kendilerini hakem zannediyor ayıp çok ayıp hayatımda böyle rezalet görmedim yazık yaaa

  17. arkadaşlar oyunları neden kırpmışsınız figürler

  18. burcu karaman

    mekansız bitlisli ve berk arkadasım.ben diyarbakır grubunda oynamıyorum bu 1…2.sine gelince keşandan katılıyorum fakat bir izleyici olarak..elimin hamuruyla degil attıgım adımla sizlere halay ögretcek halım yok…evet ekibiniz saglam güzelde oynadı emeklere saglık.ben bana haz veren ve beni eglendıren coskulandıran ekipten bahsediyorum herkesin görüşü begenısi farklı oldugu gibi benımde aynen öyle benım tercıhım budur..dahada ötesi olmaz olamaz…çakma ekip olsun olmasın seyirciye cosku kattıgını bizzat tribünde ben gözlerimle gördüm…butun ekip arkadasların emeklerine saglık hepsi cok güzel oynadılar…ha çakma derken birde siirtide unutmamak lazım yani ekibi siirtten getirip kiralamışlar…güngören hem bu konularda başarı cıkaramıyor olsa gerek ki böyle bir hilekarlık düzenlemişler:) bu yüzden tartısma yaratırken altında yatan kirlileri unutmayalım lütfen:) herkez neyın ne oldugunu biliyordur zaten 😉

  19. Arkadaşlar tebrikler..Güzel bir ekip olmuş..Fakat neden diğer ekiplerle ilgili tartışmaya giriyosunuz anlam veremedim..Bu bir yarışma kaybedende olucak kazananda…Evet bazen gerçektende hilekarlıklar oluyor fakat her birinci olanada bunu yakıştırmak olmaz bence.Bunu soyleyenler kendileri derece aldıklarındada aynı şeyi düşünüceklermiydi acaba..Ben ist.da o mizansel yapmış dediğiniz ekibi canlı olarak izlemiştim..Ve gayet başarılıydılar birinciliiği haketmişlerdi.Kartal hem içinde böyle düşünüyorum.

  20. mekansiz_bitlisli

    burcu karaman bencede diyarbakırekib şefinizi değişin. uzun boyludur diye bbaşta oynaması gerkemiyo :)))

  21. mekansiz_bitlisli

    burcu karaman:: yani anladıkki diyarbakır ekibindensin :)ama şunu diyim sana o oynadığınızdiyarbakırekibi çakma diyarbakırdı 🙂 yani senin diyarbakır birinci olsaydı hakkıyla olacaktı :)) o izlediğin ekib senin saçın kadar o sahnelere ayaak basmış oyunculardır. elinin hamuruyla halayı öğretme bize…

  22. Ya iyi de bu işler zaten böyle: Reklam ve Kulis Çalışması. Kartal iyi veya kötü, yapmış veya yapmamış orasını bilemem ama Halk oyunları Yarışmalarının sonuçları artık daha katılım listelerinin kesinleşmesiyle belli oluyor. Bence çok sağlam kulis çalışması yapmadan, ekip yaratmak, müzik ve kostüm yaptırmak, kısacası milyarlarca yatırım yapmak anlamsız olur. Bir başka ekip örneğin sahnede resmen mizansen yapmış, tiyatro oynamış, o ekip Türkiye Finaline kalmış. Gülünç bir durum. Federasyon bence kendini lağvetmeli keza hiç bir işi yürütemiyor. Kültür işi, Kültür baklanlığının görevi. Bakanlık hakemlerini koyun masaya, bakalım kim kaçıncı oluyor.

  23. slm burcu yigidi öldür hakkını yeme litfen tamam sen orda ola bilirsin yada başka bir ekipte oyniyor ola bilirsin saygım var bende bu işi yapiyorum diyarbakır hocasıyım ama apo güzeldi ekip şefi birazdaha esnek ola bilirdi sen istersen başka yerde tartışa biliriz ama burada olmaz kib by

  24. burcu karaman

    ekip iyi evet bu bir gerçek güzlde oynamışlar….emeklere saglık.ama o karsıdaki 7 tane öküze kendilerini begendirmelerine gerek yok ki çünkü bu ekibin kulisi saglam bir ekip…nede olsa istanbul elbet kazanacaklar..elbet bi yerde torpili olucak.ben sahsen o gün sonuclar acıklandıgında kartalın sevınc çıglıkları attıklarını dahi duymadım çünhü adamlar hazırlıklı gelmişler buraya :)) 3 tane juri üyesi istanbuldan olunca böyle oluyor ne yazıkkki…iyi oynadılar evet ama 1.onların hakkı degildi ne yazıkkkı…beni eglendıren cosku veren tek ekip gördüm oda diyarbakır ekibiydi…eee dediğim gibi bi yerde kolun olucakki sende kartal gibi haketmediğin halde al 1.liği…:))

  25. arkadaşlar çok iyi oynamışsınız hepinizi tebrik ediyorum başarılarınızın devamını diliyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir