2009 Vaksa İstanbul Grup Yarışması

Bu yıl 17. si düzenlenen, Kültür Bakanlığı ve Sabancı vakfının ortaklaşa düzenlemiş olduğu Türkiye Halk Dansları ( VAKSA ) Yarışması’nın İstanbul ayağı bugün gerçekleşmiş oldu. 17 ekibin katılımıyla gerçekleşen yarışma da çok güzel ekipler sahne aldı. Çok çekişmeli geçen yarışma, izleyenlere keyifli anlar yaşattı..

Yarışma sonuçları görmek için tıklayınız..

Yarışmadan Resimler…

Yarışma videolarını izlemek için tıklayınız..

Buna da bak

2018 THOF Gençler Türkiye Şampiyonası Sonuçları

2018 THOF Gençler Şampiyonası Sonuçları ve Videoları

2018 Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Gençler Türkiye Şampiyonası 13-15 Temmuz 2018 tarihinde Artvin’de düzenlenmiştir. Yarışmaya …

79 yorumlar

  1. egedansla- ege üniversitesi görüntüleri fecabookta var arkadaşlar

  2. ilk 3 bu şekilde arkadaşlar
    -Trabzon İmece Halk Oyunları Ekibi (TRABZON) 56.60
    2-Trabzon Akçaabat Folklor Derneği (TRABZON) 55.00
    3-Giresun GİFSAD (GİRESUN) 54.60

  3. 1-Trabzon İmece Halk Oyunları Ekibi (TRABZON) 56.60
    2-Trabzon Akçaabat Folklor Derneği (TRABZON) 55.00
    3-Giresun GİFSAD (GİRESUN) 54.60
    ilk 3 bu şekilde arkadaşlar

  4. trabzon bölgesinde imece 1 olmuş 56 küsürlü bi puan ta bilmiyorum.bu durumda finalistler ÇİĞLİ H.E.M. (EGEDANS) YEDİRENK BAKIRKÖY H.E.M. TUANA KADIKÖY H.E.M. bu grupların puanını takip eden beş grubun yöneticileri final yarışmasına gelip ödüllerini alacaklar.gruplar gelip gösteri yapmayacak.

  5. trabzon grup yarısmasının sonuclarını bılen var mı??
    bir de finalde 5 ekip mi yarısacak?ilk 10 göseri yapacak söylentileri ne kadar doğrudur?bilen varsa bilgilendirebilir mi acaba?

  6. yaa yokmu su izmir yarısmasının videoları?? cok merak ettim ekipleri??

  7. fethullah kaya

    izmir sonuçlarını bulamıyorum sonuçlar neler ne zaman yayınlanacak sonuçları merak edıyoruz yarışmaya katılamayan bır grubun üyesıyım arkadaşlar……..

  8. 1.çiğli hem(egedans) 62.60 genel klasmnda tr#1.si
    2.ege üniversitesi 60.80 ” tr#4.sü

    diğer ekipler 54-51.. civarı puanlar aldı

  9. izmir grup yarışmasıyla ilgili bi konu bulamadım.. sonuç nedir izmir yarısmasındaki bilen warmı???

  10. ..................................

    uskudarın trabzonu ne kadar guzelmıs kı elestıre elestıre bıtıemedınız:) uskudarın trabzon ekıbını danscılarını hocalarını kutluyorum ve basarılarının devamını dılıorum. CUNKU….HEM OYUN OYNAYIP HEM DUZENLEME YAPABILMEK BUYUK BIR BASARI… bu yarısmanın amacı zaten stılıze degıl mı? geleneksel formlarını korumuslar ustune duzen yapmıslar vallahı tebrıkler….

  11. Zeybek Öğreniyorum – 3 Yarın Saat 13,30 da İzmir Sabancı Kültür Merkezinde Satışa Sunulacaktır Arz Ederim…….

  12. folklorikasit

    Degerli Halkoyuncular, Her yarismadan sonra sonuclar uzerine benzer yorumlar/gorusler dile getiriliyor. (Sahsen sadece halkoyuncuyum) Su hususu daima kabul edelim. Oyuncu kendi ekibini tam olarak degerlendiremez, seyirci genel uyumla ilgilenir, hatalarin hepsini dogal olarak goremez,Ancak, juri, sadece ve sadece kistaslarina gore hatalara bakar ve puanlar.
    Sonucta, seyircinin gozunden kacan kucuk ayrintilar (hatalar) sonucu belirler. Bu yuzden Jurilerimizi kolayca suclamayalim, onlar da islerini yapiyorlar. Ustelik halkoyunlarini enaz bizler kadar biliyorlar.
    Herkese Basarilar ve Sevgiler

  13. bunca yorumun üstüne bir yorumda ben yapayım…jürilere diyecek hiçbir lafım yok halkoyunlarından milleti soğutmaktan baska işe yaradıklarını zannetmıyorum…birinci olan ekıbe gelınce bencede haketmedıler.cok koklu ekıpler ne oldugunu bile anlayamadılar.armelıtı savunan arkadaslara gelınce salonda desteklerı cok vardı ama diger isleyıcılere cosku verdıklerını dusunmuyorum o kadar hatayla birincilik mi beklıyolardı?fınalde bana gore istanbuldan gıden ekıplerden hiçbiri 1. olamaz.izleyıcez goruecez

  14. bence cagdasta dusen bayan arkadasımızın yasadıgı talıhsızlık boylesıne koklu bır ekıbı bu kadar gerı plana atmamalıydı.yedirenk bence bırıncı olacak kadar uyum ıcerısınde değıldı.evet guzel ve oldukca coskulu oynadılar ancak artı altı puan cok fazlaydı dıye dusunuyorum.bır ekıbın aldıgı teknık puanın uzerıne eklenen puanla bunca one gecmesı ılgınctı.bahsettıgınız aydın yoresıne gelınce ben acıkcası begendım.bence ılk besın ıcerısınde olabılecek bır ekıptı.

  15. söylendigi gibi aydın ar-ge ekibi bir taklit degildir. bahsedilen 2002 ekibinde de, vaksadaki aydın ar-ge ekibinde de oynadım. sözü gecen kareografi yaklasık 10 yıldır aydın ekiplerince kullanılıyor ve cogu zaman türkiye sampiyonlukları ve dereceleri elde ediliyor. lütfen biraz arastırarak yorum yapalım ki bu işe emek vermiş insanları taklitçilikle suclamıs olmayalım.

    aydın ar-ge bu sene ilk defa vaksaya katılmış bir ekiptir. yas ortalaması düsüktür. hemen hemen tamamını daha önce ilk-orta-lise kategorilerinde oynamıs aydınlı üniversite öğrencileri olusturur. bunun dezavantajını da yeteri kadar calısmamakla yasamıstır ki sarıyerden kurtköye, avcılardan kayısdagına kadar istanbulun uc köselerindeki üniversitelerden toplanmaya calısılmıstır. tam anlamıyla son 1 ay icinde yarısma ekibi düzeyinde calısabilmiştir.

    oynanan oyun ve alınan sonuc bir aydın ekibi icin kesinlikle tatmin edici degildir. fakat vaksa gibi diger yarısmalardan ayrılan bir yarısmada ekibin ve dernegin ilk senesi oldugunu unutmamak gerekir ki yıllanmıs ekipleri de geride bırakmıstır.

    ve en önemlisi de bu daha baslangıctır…

  16. hazımsızlık böyle bişey olsa gerek..

  17. Cihat Benakay

    Soner (sadece adını biliyorum) ve Müyesser başta olmak üzere, gencecik, pırıl pırıl çocukların 2-3 haftalık çalışmasıyla sağladıkları bu başarı halkdanslarının yaşanması ve yaşatılması adına çok sevindirici. Bu güzel insanlara ne kadar teşekkür etsek azdır. Tavırdan aldıkları puan çok doğal çocukluktan beri oynuyorlar, ne mutlu onlara…

    Aferin Müyesserim..

  18. Yavaş gel o! İzlediğin 2 oyun birbirine benzedi diye daha sonra oynayanı taklitle suçlamadan önce bilmediğin şeyler olabileceğini düşün..
    Söz konusu koreografi 2001de ortaya çıktı ve o zamandan bu yana Aydın ili içinde ve Türkiye çapında küçükler-yıldızlar-liseler kategorilerinde birbirine benzer versiyonları çeşitli dereceler aldı. Bu süreç içinde koreografiyi oynayan ilkokul-ortaokul ve lise öğrencileri büyüdüler ve İstanbul’da üniversiteli birer genç oldular. Koreografiyi yaratan eski çalıştırıcılarından biriyle İstanbul’da tekrar bir araya gelmeyi başararak Aydın İli ve İlçeleri Eğitim Kültür Ar-Ge Derneği çatısı altında bir halk oyunları topluluğu oluşturdular. Eğer ki 2002’de oynanan oyunun benzerinin oynanması sana hala ters bir durum ise ekibi en fazla “KENDİNİ YİNELEMEKLE” suçlayabilirsin. Taklit gibi ağır lafları etmeden önce bi daha düşün..

  19. o aydın kötü bir taklit… sene 2002 den…
    biraz beraber oynayabilselermiş
    yazık

  20. izmirli arkadaşlarım ZEYBEK seven değerli insanlar 🙂 ilk seneleri olan AYDIN ekibini izlemenizi öneririm eminim begenıceksiniz.

  21. evet bildiğim kadarıyla ilk yarışmaları aydın yöresi oynuyolar bende izledim oldukça başarılılar 58.6 puanla 6. oldular sanırım zaman geçtikçe rakiplerini zorlayacak bi ekip sanki umarım kalıcı olurlar..

  22. Değişik bi yarışma oldu gerçekten.. Hele bir de yılların ekipleri alt sıralarda yer alırken adını ilk kez duyduğum bir ekip vardı üst sıralarda. Aydın (ar-ge) diye bir ekip. Cidden iyi oynadılar izlediğim iyi zeybek ekiplerinden biriydi haklarını yememek lazım ama ne alaka onlar anlayamadım. Bileniniz izleyeniniz var mı? Artistik puan falan da almışlar yani yöresel üslup tavır yansıtmadan +2.. Yeni yıllarda kalıcı bir rakip mi geliyor??

  23. zeybek yuvası

    oyun gsk muhteşemdi gerçekten bir izmirlı olarak onlarla gurur duyuyorum…oradaki jüriler ege ünv den vardı zaten amaç ege ünv yani ege dansı finale çıkarmak…ondan hiç üzülmeyin…artık herşeyde şike var…ama siz egedeki bir zeybek daha iyi zeybek oynuysunuz..CİHAN HACIFAZLIOĞLU NUN öğrencisi olmak bu camiada ayrıcalıktır…tebrik ediyorum…

  24. nazardur arkadaşum nazar gözleru kaldu herkezun daa ondandur…

  25. oyun gsk cekerken sorun cıkmış kamerada diger ceken arkadaslarda da aynı seyler olmus oyuzden yalan oldu oyun gsk görüntüsü:D

  26. yaa arkadaşlara oyun gsk’nın yarışma görüntülerini izleyemeyecekmiyiz.herkes çağdaş ve oyun gsk yı konuşuyor ama ortada görüntü yok.nasıl değerlendirme yapacağız

  27. armelitide izledim çok bireysel hata oldu ve dalgalanma vardu,56 puanını bile haketmiyorlardı;)saygılarımla…

  28. yarışmadaki değerlendirmelerinizin üstüne bi şeyler daha söylemeyi yersiz buluyorum.ancak ZEYBEK gibi HORON oynayan üsküdarın kocaelinden(armelit) gelen horon ekibini nasıl geçtiğini de ısrarla merak ediyorum.üsküdarlı oyuncu arkadaşlarımın emeğine saygım sonsuz ancak oyunun yarısını otantik oynadıktan sonra diğer yarısında düzenleme yapıcaz diye iyice abartıp yöreye aykırı oynamaları hoş olmamış.üstelik coşku diyenler sanırım ilk çıkan ekibi izlememiş.belki de jüri de sizler gibi izlemeye yetişememişlerdir.eğer üsküdar trabzon ekibi finale giderse yazık olur diğer horoncu arkadaşlara.ancak sonuç bu olmuş maalesef.biz kültürümüze sahip çıkmaya devam edicez sonçta birileri bizi bu işten soğutmaya kararlı da olsa.

  29. benle sizin aranızdaki fark ben tarafsızım siz tarafsınız

  30. aferin size çeneniz iyi çalışıyor

  31. ya kardesim müzik yarışması gibi bişi oldu bu getirsinler milli egitimden jurileri oradaki gibi bir sistem oturtrsunlar tarafsız juriler koysunlar 18. olıyım fark yapmaz adil bir yarışma degil kim nederse desin bence sen hic birsey bilmiyosun..

  32. ANTİ-VAKSACILAR

  33. arkadaşlar bu şerefsizliklere karşı gelmeye varsanız facebookta ANTİ_VAKSACILAR diye bir grup açtık ve her geçen dün sayımız büyüyor birlik olmak için bu gruba üye olun ve arkadaşlarınızı davet edin

  34. vaksa jürilerinin şerefsizliğini savunan ortada şerefli dansçı jüri eğitmen olarak geçinen tüm insanları kınıyorum….verilen emeklere yazık…yedırenk ıgrenctı ve 1 oldu cunku kotu olan ekıpı finale tasımaları gerekıyo ki onların istedıgı ekıpler 1 olsun eger oyun gsk veya cagdas cıksaydı g.. korkusu sarardı ve buyuk ıhtımalle onlar alırdı…tum amaç bu…burda salak salak o serefsız jurılerı koruyan arkadaslara solıcek soz bulamıyorum…

  35. kaybeden tabikide her zaman haklı değildir arkadaşım…ama ben duyduklarımı ve de görüdklerimi söylüyorumm..yazık olduu o kadar emek veren ekibe haklarını ve hakettiklerini alamadılarr..
    saygılar.

  36. kaybeden her zaman haklidır diye bir mantık yok seçil hanım ben istanbul adına sevindim.

  37. demekki senin duygu ve halk oyunu anlayışın çok farklyımış arkadaşımm..burdakii herkes aynı düşünüyoo tek farklı düşünene sensinn..nasıl bi düşünce yapın var şaşırdım kaldımm..
    saygılarımla..

  38. insan şaşırıyor burda yazılanları okuyunca bu işe yıllarca emek vermiş insanlar bilmiyor hiç bir şey sizler biliyor ve insanın agzına almayacagı sözler yazıyorsunuz ben kimsenin tarafında degilim ama 7 bucuk dakika sagdan sola soldan saga koşarak ne yaptıgını bilmeyen gruplar hiç konuşmasın tamam 1.olan grup şahsi hata yaptı ama bana 7 dakika içinde çok güzel duygular yaşattı hele müzikler süperdi kimler yaptıysa ellerine saglık ve bundan dolayı jüriyi tebrik ediyorum finalde daha güzel bir sunum bekliyorum ve istanbuldan finale 3 grubun katılmasını umuyorum

  39. burdakii tüm herkess haksızlığıınn olduğunu kabull ediyoo mademkii kabul ediyoruzz neden birlik olupp itiraz etmiyoruzz yadaa bu gibi yarışmalarınn dahada kötüye gitmesine yol açıyoruz(ki daha ne kadar kötüye gidebilir acaba)buradaki tüm arkadaşlarımaa söylüyorumm birlikk olma vakti geldi arkadaşlarr birlik olmamız gerekiyo…buradaki herkes haloyunlaırna gönül vermiş insanlarrdır..mademki öylelerr bir protesto başlatılmasının tamda zamanı deilmi arkadaşlar..
    saygılarımla..

  40. arkdsalr bakıyorumki herkez verlıen sonucalrdan yakaınıyoo evet bende sahsi fikirim olan cagdas derneginin 13 olması gercketen benide cok uzduu ama kavkars öle 6 kişiyle sola yapıp 27 kısının syetermesıyle 1.olmıyo lütfen üsküp yoresnın performansını lütfen tekrara tekrar izleyin bence o ekip 2. deyıl 1. olmalıyıdıı adamalr 7.35 saniye sahnede kalıp sureklii oyanadılarr

  41. sariserseri1+66

    kim ne derse desin arkdaşlar burda %100 ekiplerin acaip haklarını yediler yedirenk bence birinciliği hak etmedi birinci bence bakırköy(üsküp) ile veya kafkas 1 olmalıydı ama bazı ekipleri acaip biçtiler haklarını yediler ALLAH HER ZMAN HAKLININ VE EMEK VERENİN YANINDADIR bunu kimse unutmasın eğer dediğim gibi burda böle bişi dönüosa bu yapanların yanına kalmaz

  42. sariserseri1+66

    kim ne derse desin arkdaşlar burda %100 ekiplerin acaip haklarını yediler yedirenk bence birinciliği hak etmedi birinci bence bakırköy(üsküp) ile veya kafkas 1 olmalıydı ama bazı ekipleri acaip biçtiler haklarını yediler ALLAH HER ZMAN HAKLININ VE EMEK VERENİN YANINDADIR

  43. eskişehirden yarışmayı izlemeye geldm,pişman oldum ekiplerden dolayı deil çizgisi coşkusu cok sağlam ekipler vardı,ama bu jürilere kulislere birisinin dur demesi lazım;)zübeyde hanımda gönüllerin 1.si 3 tane ekip vardı kafkas,beşiktaş(izmir) kocaeli(artvin) saygılarımla…

  44. arkadaşlar yorumları okudum ve herkes bi derece haklı malesef. o sahneye çıkan herkes halkoyunlarına gönül vermiş ve bu işi severek yapan insanlardır. ama malesef kültürümüzü yaşatmak için çaba sarfeden bizlerden de üst kurumlar var bu yarışmalarda ve bu kurumlar malesef harcanan onlarca emeğe yazık ediyorlar ve ilk olarak zevk almak için oynadığımız yarışmalardan bizleri soğutuyolar… halk oyunlarına emeği geçen herkese saygılarımı sunarım.

  45. can sana sesleniyorumm yorum biraz yukarda kalmıs ama olsun.izmirden bir zeybek getiricekler demissin sen jurilerin yanında mı oturuyodun biz bu manteliteye karsı oldugumuz icin kendimizi yırtıyoruz elestri yagdırıyoruz adamları savunuyon bize eger cıkacak ekipler daha onceden beli ise milleti nie köpek gibi calıstıyolar.. herkes emek ve zaman harcıyo ben hayatımda bole salak bir yarısma gormedim hele bu sene şikeyi bu kadar acık yapıcaklarını hic kimse tahmin edemezdi sanırım jüri denilen orada oturan 3-5 sahsiyet nasıl uyuyolar acaba gerçi alışmışlardır onlar…burda yazamasamda benim düsüncelerim sade ve saygılı cümlelerden olusmuyo gayet fantazik sözler sarfediyorum site dışında onları kimse korumaya kalkmasın…

  46. şahincimm caımm sakınn ve elştrye açıkk ol ben burda bisürü arkdaşa söledm ama bitekk sen üstüne alındınn ve bitek sen bana cvb verme geregi duydunn hayrdırr tanışıozmu bi yerdenn:):):)

  47. ris3ly sananaee sen şahinn avukatımısınn onun agzı dili var yazabilioo karışma bence bide sana cvb vermeyımm

  48. şahin arkadaşımız hakkının yediğinden hiç bahsetmedi ki.. o sadece üsküdar folklor hakkında yorum yaptı ki bende aynı düşüncelerdeyim.. Ayrıca, horon denilen oyunu zeybek gibi bireysel bir oyuna çevirmişler..

    Hak hukuk davasından bahsetmiyoruz, ekip hakkında yorumlarımızı yazıyoruz. Bırak da bu özgürlüğümüz olsun..

  49. 2 oldu bana saldırıyorsun anlamadım bu tavırlarını ama halkoyunları hakkında bişey bilmediğin artık daha net.yorumları iyi oku da bişeyler öğren.

  50. sn şahinn kızlarıı okadar çokk seyredecegne oynunu oynasaydnn ne kadar emek harcadgını birinci olarak kanıtlamış olurdunn..elaleme laf yetiştirmekle olmaz bu işler sen anlamışsında nolmuş sankıı daha hatalarını kabullenemeyen bir insan neyii hakeder?hala aynı kafada ilerliyorsunuz bu dar düşüncelerden kurtulun artıkk yapamadınz ama bunn sonucunda ne şike vardı ne yerin vernık sorunu vardıı ne başka bir bahanee..en azından şunu düşün birinciliği alan insanlarr nasıl etkilenmedı o yerinn vernıklı olmasından..bahanee bunlarr sıra yok düzen yokk oyunda şaşırmalarr çokk sora gelip burda ahkam kesmeyinn nie hakkımızı yediler diee..

  51. üsküdar düzenleme oynamadı bence ilk başta beraber girdiler 1 dk beraber oynadılar sonra otantik kız çıktı sahneye gerçekten kızlar çok güçlü ve coşkuluydu…kızlar erkeklere göre o kadar iyiydi ki en sert erkek oyunu diye bilinen eşkiyayı bile kızlar oynadı:) sallamayıda kızlar yapacaktı ama malum etek açılır…

  52. bütün yorumları okudum videoları izledim.ortada bir haksızlık olduğunu düşünenlerle aynı fikirdeyim.bu yarışmanın yarışma günü değilde çok öncesinden ilk 5 in belirlendiğini çok iyi bilenlerdenim.aşa yukarı yarışmaya giren kiplerin hocalarının alayı ilk beşi sayabilirdi sayıyoduda.ama benim belirtmek istediğim meb fedarasyon ve vaksa yarışmaları halk oyunlarına hiç bişi katmıyo hatta her sene bir sürü ilde bir sürü ekibi bu işten soğutup derneklerin yok olmasına sebep oluyo.yapılan haksızlıklarla kimse uğraşamadığı için yarışmalara katılmıyo giderek heyecansız ve ilk 5 in her yarışmada belli olduğu yarışmalar oluyo artık.benim fikrim halk oyunlarının gerçek emekçilerinin bu 3 kuruma ortak bir protesto eylemi başlatılmasından yana.türkiyede halk oyunlarına emeği geçen herkese saygılar.

  53. Tsira arkadaşım sana aynen katılıyorum.. Üsküdar folklor horon gibi bir oyunu zeybek gibi bireysel oynayarak horonlar tarihine geçecek sanırım 🙂 Arkadaşların emeğine birşey demiyorum tabii ki. Ancak ne kadar düzenleme de olsa horon beraber oynanan bir oyundur, bireysel değil..

  54. site yöneticilerine sesleniyorum oyun gençlik ve spor kulübününde videosunu koyunda millet ekip seyretsin biraz kimin hakkı yenmiş anlasın

  55. vaksa buymuş demek…ben hiç bir fark göremedim milli eğitim yarışamlarından veya federasyon yarışamlarından…kim yaptıysa organizasyonu bir daha bu işleri yapmasınlar…adamlara diyoruz bu sahnede oyun oynanmaz oynamayabilirsiniz diyorlar!acaba jürinin sahneden haberi varmıydı???sonra salona gelelim! istanbul gibi bir yerde daha büyük bir yer yokmuydu acaba yoksa kültür bakanlığı ile sabancı vakfının gücü mü yetmedi başka yer bulmaya!!!oynayan ekipler sahneye giremedi, izleyenlerin yarısı rezil bir şekilde izledi yarışmayı…
    Bir de üsküdar folklor ekibi arkadaşlarım kusura bakmasın ama zeybek gibi trabzon oynadılar nasıl jüri o puanlamayı yaptı hala anlamış değilim…
    Neyse hayırlısı olsun artık ne diyelim, finale kalanlara başarılar…

  56. madem bu iş belli, zeybek ekibi izmirden gelecek neden başka ekiplerin başvurusunu kabul ediyorlar, sölesinler başka yöre çıkalım bizde,,, tüm gruplar iyi falanda değildi ayrıca… hersene 1. 2. 3. belli bu yarışmanın galiba yani kriteler lafta… yani artı puanları hangi realiteye göre verecekler, örneğin müziğe artı puan veriyorlar:)türkiyeninin en iyi sanatçısına da yaptırsan vermeyecekse vermezler ya.. müzik güzel değildi diyecek,başka ekibede müzik çok güzeldi size oradan 3 puan verdik diyecek… yokya böyle birşey olabilirmi?… 2 sene önce çağdaşla yarışmaya katılmıştık 3 yöreydi feci güzel çizgilerimiz vardı süperdik yani resmen sahnede uçuyorduk( coşku coşku diyorsunuz ya) herkes süper falan dedi…o senede sahnede yürüyen ekipler kazandı:) vaksa olayı yakında son bulacak demedi demeyin;)
    hayır haksızlık yok diyen şu yarışma videolarını izlesin gerçi beşiktaş oyun gençliğin videosu yok ama en kısa zamanda eklenir eminim…

  57. herkeze slm ,lar öncelikle. hepinizin yazdıklarını okudum. ilk önce juri üyelerinin yanyana oturması baslı basına sorun vede sinasi denen sahıs verilen puanların üsüütnde oynaması ayrıca sorun.orda oturan jurilerin hiçbir etkisi yoktur bunu önce bilin.vede yedi tengin yarı finalde 1 olarak çıkacayını sahsım daha önceden biliyordu.vede hiçbir zaman vaksanın yarısmasını desteklemiyorum.bence o yarısmaya bile bile giren arkdasların yüzüne tüküğrmek gerek.üniversite hocalıyına gelince onlar hayatı boyunca gösteri ekibi çıkarmıslarmı onu sorun önce vede yarısmacı ekipler sinası sahsiyetinin iki dudağınıdan çıkcak sözden korkuyorlar neden haykırmıyorlar bunlara ceza alırız diyemi korkuyorlar o sahıs sadece üç kayıtcılıyı bilr yazık herseye bas kaldır bos konusmayın

  58. Arkadaşlar tüm ekiplerde hatalar var.. ben hepsiniz izledim.. son yıllardaki en güzel yarışmaydı.. 1. olan ekibin sunumu iyiydi hataları oldu ama coşkuluydular.. ve karşılama yöresi olmaları avantajlarıydı.. zaten değerlendirme formuna bakarsanız hatalardan puan silip sunum müzik gibi kriterlerden puan verildiğini görürsünüz.. çağdaş da iyiydi, oyun gsk da ama şunu düşünün finalde zeybek olacaksa o zeybek izmirden gelecek.. o yüzden federasyon ya da milli eğitim yarışması gibi düşünmeyin.. madem bu kadar haksızlık var mahkemeye verin.. ama değerlendirme formuna göre değerlendirmişler grupları bir de adamlar da napsın tüm gruplar çok iyiydi yani.. ve bu arada kadıköy hem de finale kalırsa şaşırmayın..

  59. bu vak vakSA yarışması her yıl daha da komedi oluyor bilmem farkındamısınız.Geçen sene finalleri hatırlayın neler oldu bu sene istanbul elemelerinde de aynıları yaşanabilirdi.Şu anda çok üzgünüm keşke geçen sene çıkan olayların aynısını bu senede yaşatabilseydik bunlara.Tüm jürilerin suratına tükürmek isterdim ama düşününce tükürüğümü bile haketmiyor bu insanlar(!).Bir de öğretim görevlisiymiş bunlar.Ekip seçeceklermiş bırakın ekibi pazara göndersen meyva seçemezler.
    Bu arada yarışmaya katılan tüm arkadaşları tebrik ederim sonuçta bu sıralamanın sebebi oynayanlar değil…

    saygılarımla…

  60. shiberu senn bu işlerden anlamadığın belli..harcanan emeği bilmiyorsunsanırım hata bu mu…

  61. Yedirenk Ekibini tebrik ediyorum bu kadar kötü oynayıp da birinci olmak herkese nasip olmaz demekki çok iyi çalışılmış!!!! heralde… Hakkı yenen bütün ekiplere geçmiş olsun…

  62. malibu sana katılıyorum,emek hırsızı bu jüriler

  63. gerek yok bence bu yorumlaraa içinzdekı öfkeyi belrtmekte eyvallah haklısınzdaa kalkıpta yorum diee birbirinze taş atmakk kmseyii birinci yapmıccakk..yok vernıkmişş,yok hakk yenılmışş..bırakınn bahane birazda oturupp kendinizi elştirinn biz nerde hata yaptık diyebilmelısınz..işte o zaman kültürümüzü en ii şeklde yansıtabileceksınz

  64. hakeden 3 ekip vardı

    kafkas
    izmir(beşiktaş)
    artvin(kocaeli)

  65. Ris3ly doru sölüyorsun kültürümüzü yaşatmak için ordayız fakat haksızlığada dur denmesi lazım artık..vaksada kulis olmaz dedik daha beter çıktı,bu işi yapmıyalım artık böle olıcaksa

  66. hocam aslında öyle değil.. bence yazık olmadı bu insanlara. Muhakkak ki verilen emekler karşılığını bulmamıştır ancak yazık olduğunu sanmıyorum. Sonuçta oraya çıkanlar insanlar öncelikli olarak halk oyunlarına gönül vermiş insanlar. Bu yarışmalar biz halk oyunlarına gönül vermiş insanlar için bir araçtır. Finale çıkmak, birinci olmak, derece almak hep araçtır.. Adıl amaç; halk oyunlarını yaşatmak olmalıdır..
    O yüzden ben tüm oynayan arkadaşlarımın eline, ayağına, yüreğine , emeklerine sağlık diyorum..

  67. arkadaşlar burda sinirden kendimizi yiyoruz,boşuna bu yorumlar. olan oldu ve bundan sonrada böle olıcak,yazık harcanan manevi ve maddi emeklere,ekip yeni kostüm diktiriyor,yeni müzik yaptırıyor canını dişine takıp calısıyor,coşkulu oynuyor yere sağlam basıyor,kısacası kuralları yerıne getiriyor,ama kulis döndüğü için bunlar bi hiçe sayılarak ekip harcanıyor,jürilerin ismi değişsin bence artık hırsız olsun emek hırsızları,;)

  68. arkadaşlar burda sinirden kendimizi yiyoruz,boşuna bu yorumlar. olan oldu ve bundan sonrada böle olıcak,yazık harcanan manevi ve maddi emeklere,ekip yeni kostüm diktiriyor,yeni müzük yaptırıyor canını dişine takıp calısıyor,coşkulu oynuyor yere sağlam basıyor,kısacası kuralları yerıne getiriyor,ama kulis döndüğü için bunlar bi hiçe sayılarak ekip harcanıyor,jürilerin ismi değişsin bence artık hırsız olsun emek hırsızları,;)

  69. sahnede dikkatinizi çekti mi bilmiyorum ama şöyle bi durum vardı…prova günü tahtaların kırılması için bantlar yapıstırıldı.cumartesi gecesi sahnenin belirli yerlerine vernik dökülmüş özellikle sahnede merkezin sağ tarafına.yani çağdaşta düşen arkadaşın tam düşütügü noktaya..benim sahneyi yarışma ve provadan önce inceleme fırsatım oldu oradan biliyorm.ilk gelen ekipler sahnenin durumunu görünce yarışmaya çıkmayacaklarını söyleyince sahneye reçine döküldü ve ilk çıkan ekipler sahnede toz duman içinde kaldı.çok yazık oldu emeklere

  70. burakşeneradalı

    Düzgün bir değerlendirmenin olmadığını ve adil davranılmadığını, tüm ekiplerin videosunu tekrar tekrar izleyen herkes umarım anlayabilmiştir.
    Kanımca, finale birbirinden farklı ekipleri taşıyorlar.Şimdi İzmirden bir Zeybek, bide Trabzon’dan bir Karadeniz ekibi oldumuydu işlem tamam.
    Gerçekten güzel bir fikir,çeşitlilik iyi olur tabi.
    Yoksa, falan ekip şuncaa çalışmış, filan ekip bitarafını yırtmış gece gündüz dememiş uğraşmış, kostümüne, müziğine onca göznuru dökmüş bunlar hiç önemli değil.Zaten şimdiye kadar da hiç önemli olmadı.Sessiz çoğunluğun sesi yine çıkmayacak ve yine kazananlar hep namertler olacak.

  71. şinasiadamolmaz

    arkadaşlar öncelikle yarışmacı grupları ve yarışmacı arkadaşları tebrik ederek sözlerime devam ediyorum ilk önce salondan başlamak istiyorum salon yarışma için hiçde uygun deildin hem yarışmayı izlemeye gelen seyirciler açısından hemde sahne açısın dan yarışmacı grupların hem provalarda hemde yarışmada ne kadar zorluk çekdiklerini hep berabe gördük söz yarışmaya gelince hiçde adil deildi.aksine tam bir rezillikdi bu yarışmada hakem diee oturan NAMI DEGER JÜRİLER hiçde hakkını veremediler yarışmanın ve öle sonuçlar çıkdıki ortaya akıl alıcak gibi deil . ve burdan bu jürileri iffetle kınıyorum ve onları allah nasıl biliyorsa öle yapsın üniversitlerede öğretim görevlisi olarak yarışmada hakem olmakla adam olunmuyormuş ben burdan bu yarışmada oturan jüri adaylarının kişiliklerinden şüphe duymaya başladım .gecelerini gündüzlerini birbirine katarak bu yarışmaya katılan ekiplere büyük bi ayıp yapılmış bnulunuyor. eger yarışma sırasında 8.sırada çıkan çağdaş grubunda sahnede bi anda kendini oyun sırasında yerde bulan bayan arkadaşa çok büyük geçmiş olsun diyorum ve allah korumuş diorum egerki orda o arkadaşın kolu bilegi incilip veyada kırlsaydı bunun altından nasıl kalkılacakdı bu tam bir organisyon hatasıdır kaygan zemine sadece reçine dökülerek yetindiler.yukarda dada belirttigim gibi yarışmaının hekmleri demekki degerlendirme nedir bilmiyolarmış orda belli kıriterler koyulmuş ama bunlar belli ekipler uygulanmış dierleri boş geçilmiş ve sonuç ortada tüm yarışmayı ellerine yüzlerine bulaştırmış bulunuyorlar.
    Böle bi yarışma belkide ne görülmüş nede duyulmuşdur daha yarışma biter bitmez salon boşaltıldı yarışma hakemleri sonuçları yetkili kişlere teslim edip salondan kaçar gibi çıkıp 5 yıldızlı otellerine keyif çatmaya kaçtılar ve tamamen bir kaos patlak verdi bakalım ilerisi ne gösterecek demekki bunca verilen emekler boşa ve hiçe sayıldı ayrıca bu böyle devam ederse halkoyunlarımızı ve kültürmüzü ülke insanlarımızdan soğutulur adı üstünde kültür bakanlığı yarışması ama hiçde öle olmadı.
    İnsanlar verdikleri emeklerin maddi yada manevi hiç farketmez orda hiçe sayılarak bi kenara atılmasına şaşkın ve gülerek bakdılar.
    Şu saatten sonra deişekcek bişeyin olmadıgı söylerek yarışmacı hakemleri allah islah etsin diorum ve izmir ege dans ve ankara tuananın türkiye 1. likleri vatana millete hayırlı olsun diorum.

  72. Öncelikle yarışmanın yapıldığı salonun bu organizasyona hiç yakışmadığını söyleyerek başlamak istiyorum.
    Vaksa yarışmasının yeni kriterlerini gördüğümde işte gerçekten iyi ekiplerin çıkacağı ekiplerin sadece oyunlarla değil ekstradan verilen 10 puanı alabilmek için kostüm ve müzik puanları için daha çok çalışacağı ve özen göstereceği figür hatalarının çokta önemli olmadığı coşku ve görselliğe önem verilecek gerçek bir yarışma olacağı için çok heyecanlanmıştım. jürilerin de bu sayede değişebileceğini düşünmüştüm ama hiçbirşeyin değişmediği kulislerin iş yaptığı gereksiz saçma bir yarışmanın daha geçtiğini gördük. Herkes kimlerin hakettiğini çok iyi biliyor.

    Aylarca çalışmalar sonucunda bu kadar kolay emekleri harcamak hiçte yakışmadı. MEB adil değil, Federasyon adil değil, VAKSA adil olur dedik o da aynı…

    İnsanı bu işlerden soğutuyorlar. Aslında ekipler birlik olacak katılmayacak yarışmalara o zaman düşünsün organizasyonları üstlenenler… Belki de sendika zamanı gelmiştir. Sonuçta yüzlerce ekmek yiyen insan var bu işlerden…

  73. ya sahın arkadasım yedırenke iyi diyosan senin bişeyden çaktıgın falan yok demektır.adamlar kendılerı bıle sasırdı 1. olunca alakasız bı ekıp onların yerı son sıralar olmalıydı onlar gıbı ilk 5 teki ekiplerınde.jurılerın hocalıklarından ve bu işi bildiklerinden suphe ediyorum boyle bı rezıllıge ortak oldukları icin. hepsi birilerinin kolesı olmus cok yazık…

  74. arkadasım yedirenk ekibinin kötü olduğunu söylemek sana düşmez.o yarışmaya tüm guruplar aylarca çalışarak geliyor herkes emek harcıyor..emeğe saygı duy..bence oyunları gayet iyiydi coşkuları elektrikleri çok iyidi ben zevkle izledim…eger sen de oyuncuysan bunu bilmelisin.ben o rezil sahnede oynarken de yedirenk gibi ekipleri izlerkende zevk aldım..saçma sapan 2 çizgiye bakıp,hatalara bakıp değerlendirme yapma.juri konusunda eleştri olması doğal çünkü kötüydü..

  75. 5 sene ilkokul
    3 sene orta okul
    en az 3 sene lise
    ardından üniversite
    sonra yüksek lisans
    sonrada doktoranı yap , Türkiye’nin üniversitelerinde öğretim görevlisi ol , ya da başka kurumlarında yönetici vs ol , en sonunda da başkalarının uşağı ol , gel ve böyle rezaletlere sebep ol … gerçekten çok acı bir durum olsa gerek… bu yarışamnın kalitesiz seviyesiz ahlaksız , en başta saygısız olmasının nedenlerini hepimiz biliyoruz … ALLAH HEPSİNİN CEZASINI VERSİN JÜRİLERİN HİÇBİRİNE HAKKIMI HELAL ETMİYORUM… VE ŞİMİDEN TUANA YADA EGE DANSIN BİRİNCİLİKLERİNİ TEBRİK EDİYORUM

  76. arkadaşlar bu ne ya ayıptır begenmemiş olabilirsiniz ama kullandıgınız kelimelere lütfen dikkat edin

  77. Uslubumuza dikkat edelim arkadaşlar..
    Bir noktanızı daha düzelteyim.. Ankara ekipleri İstanbul a göre listenin daha altında.. Üst sıralarda yalnızca 1 Ankara ekibi var.

  78. utanıyorum halk oyunlarını kırleten serefsızlerden…yedırenk i 1. yaptılar oradakı en kotu ekıplerden bırydı…oyun gsk çağdaş gıbı cızgı mımık kostum herseyıyle ıyı olan ekıplerı resmen goz gore gore yedıler…allah cezanızı versın….amaç farklı tabe…yıne ankara ekıplerını 1. yapıcaklar en kotusude kımse ses cıkarmıyo…ben oynamadım ama ızledım..tum salon oyun gsk çağdaş ve kadıkoy hem ı konusuyodu…ama kadıkoy 3 cagdas 12 oyun 13 oldu yuh sıze..kadıkoyu de fınalde yerler yıne ankara ekıplerını 1 yaparlar…serefszızlerrr

  79. İlk yorumu ben yapayım bari 🙂 Ekiplerle alakalı değil de organizasyon ile alakalı yorum yapmak istiyorum..

    Öncelikle böyle büyük bir organizasyon için ayarlanan salon çok kötü idi. Birçok yaşlı genç yarışmayı ayakta izlemek zorunda kaldı. Seyirci kapasitesi çok az idi bu yarışmaya göre.

    Ayrıca sahnenin kötülüğüne de değilnmek istiyorum. Sahne çok kaygan bir zemine sahipti. Çok fazla kayan, dengesiz oynayan oldu. Hatta bir bayan arkadaşımız düştü..

    Böyle büyük organizasyonlarda daha dikkatli olmak lazım. Tabii ki aksilikler olacaktır ancak bu kadar büyük sıkıntılar yarışmaları çok etkiliyor..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir